Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Женски аспекти на енергията на Духа  (Прочетена 4998 пъти)
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #15 -: Октомври 24, 2011, 23:33:50 »

  Gayatri  при друидите са били и жени и мъже. Повечето ритуали от българския фолклор за връзка с отвъдното са от жени - нестинарки , еньова буля... Сибили ....отгласи  за женската магия от миналото по-далечно от това когато с това са се заели мъжете . До момента когато са били в баланс по време на Атлантида.

  Въпреки, че има и някои мъже нестинари, все пак те гледат да не се набутват много при такива ритуали, където има вероятност нещо да ги нарани или да ги заболи Усмивчица Това е в кръга на шегата.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #16 -: Октомври 24, 2011, 23:55:11 »

  Хахаха верно е че се набутват , моята професорка много се ядосваше ,че изкилиферчват ритуала. Но то не е само ходене по огън това дет се казва всеки може да направи, а е работа на чистене с елемента огън в астрала, което става само от посветени и се е предавало от жена на жена.Аз да си разкажа урока де хахахахаха

  Та пак при Памела Крибе за Атлантида.Макар сега аз видях че тя е писала за това също , но аз и харесвам стила.Аз не мога да го наредя в линеен текст толкова добре


  Положителната страна в обществото на атлантите било равноправието между мъжете и жените. Енергията на борба между мъжа и жената, в която жената е ужасно потискана през последните етапи на развитие, не била свойствена за Атлантида. Много уважавана била женската енергия, особено затова, че тя пряко е свързана с енергията на третото око (интуиция, ясновиждане, духовна сила).  И аз имам още информация, ама мамите сме уморени и окапваме една по една Усмивчица)))

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #17 -: Октомври 25, 2011, 00:18:52 »

  Кундалини не е само 1 чакра Усмивчица Може да споделя опит, но сега ми е късно Усмивчица

  това е ясно  Усмивчица Имах предвид ,че тя е тази,която ще ни възнесе в новото измерение и по-висшите вибрации, минавайки през всички чакри  и очиствайки ги.

  Така, събирам сили за последна публикация. Та за Кундалини...... първо тя не е гаранция за достигане на по-висши нива, самата енергия е ограничена до въздействието до няколко най-близки до нас енергийни тела. Актовораната енергия не е гаранция за развитие, по-скоро за общуване с духа, или на практока със самите себе си. Да, наистина се изчистват блокайи, Кундалини не може да тече гладко ако има запушвания по някоя от чакрите, но това става със осъзнато  усилие и от наша страна, тва не е чистачка все пак. И факта, че се улавят някакви мистични усещания, гъдели , затопляния и прочие не е върха на сладоледа. Аз казвам, че всеки може много повече. Какво става ако има блокиране и затлачване в 5 чакра например? Чакаме Кундалини ли? Да не забравяме, че все по-често се случват спонтанни активации, следствие на заявено намерение, активиране от 3-та страна, следствие на почишения енергиен фон. Така че, логичният извод е, че ако трябва да стане ще стане. И не е задължително да е Кундалини.
  Йога техниките, всичките техни разновидности, както и други техники и медитации по мое скромно мнение може да са на по хиляди години, но са остарели техники. Били са актуални някога, но сега всичко е малко по-различно. Как една техника преди 2 000 годинио, актуална за тогава, ще е актуална и за този интензитет на енргия и динамика на събитията и кармични обусловености? Ами остаряла е. Затова има и читави чаналинги, където се подчертава, че връзката със себе си, духа ти и както там го нарича всеки става ИНдивидуално, според личното усещане. Не чрез ограничаваща техника за дишане, па мантри и подобни....
  /извинявам се за лиричното отклонение/.
  Търсач, спри се моля те. Недей да спамиш темата с Кундалини.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #18 -: Октомври 25, 2011, 09:15:24 »

  Не е ли тя , която ще ни подготви и ще ни преведе през прехода при тези , който я активират ?
  Тази. която ни подготвя за прехода е Живата вода/Кундалини/, която в Ерата на Водолея ще бъде събудена.
  При смъртта кундалини запазва информацията от всички чакри.


  Активен

  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #19 -: Октомври 25, 2011, 09:21:33 »

  Търсач, спри се моля те. Недей да спамиш темата с Кундалини.
  Съгласно индийска философия Пуруша е Бащата, а Пракрити Майката.
  Трябва да открием къде са те в нас.
  Активен

  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #20 -: Октомври 25, 2011, 09:42:31 »

  За мен индийски и всякакви други философии не са авторитет. И какво казвал не знам си кой йога не е миродавно. Когато достигнеш будхично ниво на съзнание ми се обади.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Търсач
  Търсач
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 387


  WWW
  « Отговор #21 -: Октомври 25, 2011, 10:01:52 »

  За мен индийски и всякакви други философии не са авторитет. И какво казвал не знам си кой йога не е миродавно. Когато достигнеш будхично ниво на съзнание ми се обади. 
  Какво е Будхично ниво?
  Какво е Будхи?
  Активен

  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #22 -: Октомври 25, 2011, 13:59:51 »

  Търсач придържай се към темата,като чуеш кундалини пощръкляваш!!!!!

  Та и аз казвам за кундалини собственото си усещаене. Ако мога да поствя аналог за функциите и е нещо като венозната кръв в организма.
  През коронната чакра влиза наситената енергия на Духа преразпределя се в енергийният поток към съответните енергийни центрове и нива ,кундалини връща остатъчните,ненужни или замърсени (условно казано) енергии обратно за насищане. За това има относително пречистваща функция. Затваря потока или завършва циркулацията.

  Обаче за да има поток трябва да има какво да се движи. Не може да се съсредоточаваш в един процес в енергийната система само , но не можеш и да го отбягваш.

  Старите знания са добра основа ,но както се каза ,не може да лежим на тях . Все едно да циклиме върху механиката на каруцата ,след като караш Порше примерно
  Плюс това (тука малко от Санг вдъхновено) ,ако ние сме Порше,защо трябва да следваме ръководство за управление и ремонт на Тойота.

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #23 -: Октомври 25, 2011, 14:16:16 »

  Та ще върна малко при основите на нащият си автомобилен завод .Демек нашият фолклор .

  Примерно ако погледнем само носията. Защо женската носия е много по-богата на елементи и бродерии, със сигурност не е от суета или щото и е кеф да носи по 100 кила дрехи на себе си.
  90% от функциите са символична защита -апотропеи - от цветове до бродерия ,също и структора(поли,риза,колани,косичници и кърпи). Това е защото жената и женското е свързано с отвъдното,жената е наполовина в оня свят, за това и е нужен и повече антураж.

  Всяка една чакра в конструкцията е обозначена знаково в облеклото и съответно предпазена с нужната символика, от където идва и богатството в костюма.

  При разглеждане на конструкцията на обичаи и практики свързани с женското се откриват подробни знакови указания за енергийната функция именно на тези женски енергии ,скрити ,пренебрегвани ,но носещи посланието през времето до днес ,когато тази работа достига нови нива.

  Ще пописвам по малко относно тази гледан точка,да не задръствам темата и да има поле за обогатяване от всички  
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #24 -: Октомври 25, 2011, 16:05:07 »

  Ох намерих ги най-накрая ,едни хипотези от книгите на Галя Маджарова.Пускам ги информативно... за сега Усмивчица

  Из “ОТНОВО АМАЗОНКИ” на ГАЛЯ МАДЖАРОВА
  ...В тази книга се разкрива как след потъването на Атлантида, Жриците на Светлината – амазонките – са помагали на арийските народи да оцеляват и са опазили и предали Познанието на поколенията.
  Това е достигнало кодирано до нас по един приказен начин:
  – в митовете за богините на траките, където е запазен спомен за помощта, оказана от амазонските ордени на местното население, както в областта на чисто женските дейности (предене, тъкане…), така и във военното изкуство, отглеждането на полезни и необходими за живота растения… Показано е и правото им да посвещават готовите в тайните науки. Те са тези, които даряват царската власт на владетелите на Тракия…
  – в легендите за музите е съхранена структурата в Школата на отрядите на амазонките, които работели на групи от по девет.
  Това не е случайно подбрана цифра, така те представяли тройната троичност, еволюирала в девет свята, и заедно с Хестия – пазителката на Свещения огън – образували свещената десетка.
  Първите три от тях владеели и представяли небесната физика. Те ръководели науката за живота и смъртта; за превращенията и преражданията; есхатологията (наука за края на живота) и гадателството; астрономията и астрологията; геометрията и музиката; химните и пантомимата (балета); трагедията и театъра.
  Втората група музи покровителствали науката за човека или психологията, медицината и магията; историята; епическата и лирическа поезия; музиката и красноречието.
  Последната група музи работела върху физиката на земята (науката за елементите, камъните); растенията и животните; танците; любовната и хоровата лирика…
  Тракийската богиня Хестия посвещавала готовите в Божествената наука.
  Музите били почитани като богини на науката и вдъхновителки на всички дейности. Древните смятали, че те внушават мисли и импулсират идеи. Дори и Омир се обръща към тях почтително:
  „Вие знаете всичко, докато ние… нищо не сме видели!”
  - В епоса „Веда Словена” народната памет е опазила спомена за амазонките под наименованието юди – героични девойки, пазителки на българския род след потъването на Атлантида.
  В песните е указано деветгодишното им обучение във всички науки на „Небето при Слънцето”, т.е. Школата на Бялото Братство…
  В епоса изрично се подчертава, че те са донесли петокнижието на 70-те краля; те са тези, които лекуват тежки болести и рани, помагат на жените и родилките; сразяват ламята и враговете на българите…
  – В песните и приказките за самодивите е оцеляла информацията за техните възможности като чародейки, лечителки, побратими и защитници на българските юнаци…
  Интересно е, че те също се движели в групи по десет…
  – В запазените тракийски храмове, чрез скулптурните групи на кариатидите, са запазени ценни щрихи от мистерийните танци на жриците, посветени в тайните на Живота… Неслучайно в тракийската могила в Свещари кариатидите отново са… десет!
  За пълнота на разказа ми за амазонките, в няколко страници ще се опитам да дам отговор на въпроса:
  Кои сме ние Българите?  http://portal-bg1.ning.com/profile/GalyaMadzharovaizslpisatel
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  yyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 161

 • Град: Варна
 • « Отговор #25 -: Октомври 25, 2011, 21:22:33 »

    В споменатото по-горе в темата послание(ченълинг) на Йешуа чрез Памела
  Крибе "Мъжката и женската енергия" има подчертани някои важни неща,
  които не се споменаха тук. Ще ги посоча накратко.
    1) Женската енергия възстановява успешно позициите и силата си (от
  последните 2-3 века досега) и макар процесът да не е напълно завършил
  той вече е набрал скорост. Завършването на историческия конфликт между
  мъжката и женската енергия (описан накратко в посланието) приближава.
    2) Основният проблем днес е РАЗВИТИЕТО НА МЪЖКАТА ЕНЕРГИЯ. Има
  борба между старата и новата мъжка енергия. (Терористичните актове са
  споменати, като една отчаяна проява на умиращата старата мъжка енергия
  да задържи господството си, което вече й се изплъзва). Женската енергия
  изчаква завършването на тая борба.
    3) В посланието са описани 7-те чакри на човека, като се отбелязва, че
  в 1-ва, 3-та, 5-та преобладава мъжката енергия (обърнете внимание -
  проблемът за развитието на мъжката енергия на човека на индивидуално
  ниво е проблем и за мъжката енергия на жените, при съответните, предимно
  "мъжки" чакри; наблягането мое, yyy).
    4) Защо развитието на мъжката енергия е важно и за женската - не
  защото женската енергия е слаба по естеството си (и съответно някой
  трябва да я подпира, за да не падне :-) - yyy, а Йешуа изрично казва, че
  тя не е слаба), а защото това се дължи на "естеството на мъжкото и
  женското начало" – "те са взаимосвързани и могат да постигнат върховния
  си потенциал само чрез сътрудничество". Следователно високосъзнателната
  женска енергия на човека би трябвало да усеща важността на
  "прераждането" на мъжката енергия, както в самия себе си, така и сред
  другите хора, обществото като цяло.

    Но понеже темата не е за мъжката енергия, а за женската да спомена с
  две думи и кои са преките задачи пред възраждащата се женска енергия,
  споменати в посланието на Йешуа.
    1) преодоляване на всички рани, трамви, блокажи, свързани с
  подтисничеството на жената и женската енергия през епохата на
  патриархата (основно свързани с "женската" 2-ра чакра, на емоциите);
    2) преодоляване на остатъците от матриархата, когато женската енергия
  е доминирала над мъжката и е злоупотребявала сериозно с властта, която е
  имала над нея (спечелвайки си омразата на мъжката енергия, която се
  стоварила върху нея през патриархата) (който иска повече подробности да
  прочете в посланието); така е то - който иска равноправие и уважение,
  трябва сам да има уважение и да не злоупотребява с правата и силата,
  която има; Йешуа призовава да открием тези остатъци от матриархата в
  себе си, тоест в своята женска енергия и да ги изоставим.
    Да вмъкна за край напомнянето - задачите за женската енергия не са
  само за жените, а и за женската енергия на мъжете. Просто всички имаме
  и от двете енергии и проблемите за решаване пред всяка от тях не са ни
  чужди, независимо от пола ни.
  Активен

  Ползувай винаги Първоизточника
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #26 -: Октомври 25, 2011, 22:26:07 »

  всеки човек носи в себе си както женска енергия, така и мъжка, като едно от най- важните неща е баланса между тях. В повечето случаи преобладава единия тип енергия, независимо от пола. Има жени с много по- силно изразена мъжка енергия и обратно. И двете енергии са еднакво важни, за да има хармония и обогатяват човешката същност.
  Аз мисля, че сърцето е събирателния и балансиращ център за двете енергии- мъжката и женската и превеса на едната или другата оказват влияние върху сърдечната чакра като хипо- или хипер- функция. Балансът между двете енергии дава усещането за Божествената хармония и чувство за пълнота.
  Активен
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #27 -: Октомври 25, 2011, 22:40:43 »

  Гаятри, може да се включваш рядко, но винаги разбиващи коментари Усмивчица
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  yyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 161

 • Град: Варна
 • « Отговор #28 -: Ноември 16, 2011, 17:09:40 »

    Наистина от седемте основни чакри сърдечната е по средата (и геометрично, така да се каже) и нейната централна роля по отношение горе и долу, божественото и земното и тяхното свързване в сърцето на човека е безспорна и достатъчно известна.
    Все пак по отношение на мъжката и женската енергия си струва да се отбележи отново казаното в посланието на Йешуа ("Мъжката и женската енергия"). Там се казва, че в първа, трета и пета чакра (коренната, слъчевия сплит и гърлената) обичайно преобладава мъжката енергия, а във втора, четвърта, шеста (емоционалната, сърдечната (!) и "третото око") преобладава женската енергия. Тоест - нормално е за енергията във всяка от чакрите от първа до шеста да има уклон към мъжката или женската страна, както е посочено. Изглежда въпросът е в това дисбалансът да не е толкова голям, че да засегне балансираността на енергиите на човека като цяло.
    В едно друго послание на Йешуа ("Клопки по пътя на превръщането в лечител") се посочва, че за много от Служителите на Светлината стои проблемът с "клопката на сърцето" - прекаленото чувстване, съчувстване, емпатия, водещо до нездраво оплитане на енергиите ни с енергиите на хората, на които искаме да помогнем. Мисля, че е достатъчно явно, че това е дисбаланс с прекалено преобладаване на женските енергии (преобладаването им в сърцето, сърдечната чакра, също и в емоционалната чакра, както се каза, е нормално). Накратко казано - проблемът при свръхпреобладаване на женската енергия е прекаленото даване.
    Ако трябва да се даде пример какво става при свръхпреобладаване на мъжката енергия, то май целият период на господство на егоизма в развитието на човека на Земята е добър пример. Тогава централна роля е играла трета чакра (слънчевия сплит), която е предимно мъжка. Това дава уклон към грубо отношение, неуважение и незачитане на интересите на другия, а само собствените. Интересно е, че това се проявява при хората и от единия, и от другия физически пол - от жените спрямо мъжете през определен период на матриархата и от мъжете към жените през патриархата. Проблемът при свръхпреобладаване на мъжката енергия е прекаленото вземане.
    В сегашното време хората се радват на възраждането на своята женска енергия (и жените, и мъжете). Махалото, което дълго е било отклонено в едната страна, сега отива към другата крайност. Заедно с прехода от егото към сърцето, където преобладава женската енергия, разбираемо е буйното разцъфтяване на изявите на женската енергия в различни направления. Надявам се все пак достатъчно скоро да станем наясно (за себе си преди всичко), че най-добре е да сме балансирани или най-малкото - че да не сме балансирани по отношение на мъжка/женска енергия създава известни проблеми.
    Ако трябва да имаме някакъв център, който да балансира мъжката и женската енергия, то струва си да вземем предвид и такава логика - ако разделението на мъжка и женска страна достига до най-високо ниво, дори да има Бог-Баща и Бог(Богиня)-Майка, то обединението може да стане също само на най-високо ниво. От седемте чакри най-висша е седмата, коронната чакра и евентуално само тя би могла да бъде такъв балансиращ център. И наистина Йешуа казва, че само при седмата чакра няма преобладаване на мъжка или женска енергия, там по-скоро имаме вече ЕДНА ЕНЕРГИЯ, която има и мъжки, и женски характеристики. Но поне аз считам този въпрос за открит - какво представлява балансираният по отношение на мъжки и женски енергии Човек и как се балансираме. Надявам се в близките хилядолетия да напреднем в цялостното решаване на тоя въпрос. Разбира се, значителен напредък в някои отношения е желателно да направим и по-рано
  Активен

  Ползувай винаги Първоизточника
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #29 -: Ноември 16, 2011, 18:51:22 »

  Споделям с вас нещо, което съвпада с моето виждане:
  Планетата ни еволюира, променя се енергийно, променя се физически, готви се за квантов скок, а ние повишавайки вибрациите си редом с нея се подготвяме заедно да преминем към Новата Земя в петото измерение. Първата ера от еволюцията на тази планета, е била физическата ера и ключовата дума е била “оцеляване”. Втората ера, която сега завършва, е ерата на ума и ключовата дума е “логика”. Третата ера, която започва сега, е ерата на сърцето и ключовата дума е “любов”. Това е най-високата честота на вибрация и знам, че много от вас вече живеят в нея, други са се упътили към нея, а трети сега започват да усещат повика на сърцето си. Всеки минава по собствения си еволюционен път и усеща прилива на новите енергии по уникален начин.
  ..........
  Реално най-силната енергийна вълна беше вечерта, когато по тихоокеанско време в 22ч. се активира атлантическия платинов кристал с биоплазмено взаимодействие. Направихме една огнена церемония под открито небе, в която призовахме активиращите се женски енергии, които намаляват колебанията в полярността на мъжките и женски аспекти, облекчават прехода в реалностите на сливащите се измерения, и ги заземихме в ядрото и тектоничните структури на Планетата.

  Към статията: http://www.svoizbor.com/2011/11/the-road-to-the-new-earth/

  И искам малко да изместя темата. Забелязвате ли, че някои от хората които са медитирали са работили за Земята. Искам да обърна специално внимание на това. Защото точно това трябваше да се направи и се радвам, че някои са разбрали посланието. Тези енергии са за Гея и на нас, ако искаме да я последваме. Разбрах, че е имало много масови медитации, и при голяма част от тях фокуса на вниманието са били хората и техните искания. Те са искали. Искали са пречистване, Възнесение, обновяване, младост, здраве. Искали са. По лесния начин. Къде отиде Любовта към Земята и другите? Аз споделих какво усетих, освен заземяване на енергиите към Земята, което правих сама без някой да ми мантрува и да ми казва какво искам, усетих и ИСКАНЕТО. То предизвика болката ми, дискомфорта.

  Приятно пътешествие на всички.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Страници:  1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Успоредни аспекти: Децата на Земята и звездите
  Други деца на новото време
  delfin 2 2599 Последна<br />публикация Юли 07, 2009, 20:58:26
  от delfin
  Енергията на пирамидите « 1 2 »
  Енергийни учения
  Админ 15 11559 Последна<br />публикация Октомври 04, 2012, 11:08:34
  от Pelin
  Наука и Окултизъм/Духовност « 1 2 »
  Духовни учения
  Ich 20 1975 Последна<br />публикация Януари 31, 2012, 14:20:37
  от paparosko
  Енергията на парите « 1 2 »
  Духовни учения
  Amica 17 2308 Последна<br />публикация Януари 21, 2011, 21:39:20
  от nre
  Енергията на часовете
  Астрология и нумерология
  Турист 0 1146 Последна<br />публикация Април 10, 2011, 12:22:08
  от Турист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright