Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Иван Балински Пловдив - Подкрепете човека уважаващ живота  (Прочетена 1258 пъти)
кейт888
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: Октомври 24, 2011, 02:55:56 »

Вчера 22 септември по БТВ екшън в предването Хрътките е репортажа за Иван Балински от Пловдив един обикновен човек съвестен гражданин който стана жертва защото се опитва да спре жестоко отношение към бездомните животни под блока му . Случаят е прецедент и в българското правораздаване , защото в случката са замесени прокурор , съдия , вещо лице психиатър и отделение остро на психодиспансер в Пловдив , където за назидание ще бъде задържан Иван Балински един психически здрав човек  за 5 денонощия , първите две са му слагани упойващи инжекции и е бил връзван в каиши в изолатора .
http://bg-bg.facebook.com/#!/groups/173151816104234/ това е линк към групата в негова подкрепа във фейсбук
http://www.btv.bg/action/predavania/hratkite/videos/video/95608539-Hratkite_Sasedski_voyni_stigat_do_psihiatriyata.html  линк и към репортажа на  самото предаване Хрътките
Активен
кейт888
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #1 -: Октомври 24, 2011, 03:13:18 »

 А това е сметката по която се събират средства за адвокатската защита на Иван Балински

БАНКА ДСК – ЕАД
Име на клиента – Йорданка Стоянова Каяджиева/дарение за Иван /

IBAN – BG47STSA93000002575855

 Нека променим нещата и правото да не е само на страната на силния , а да има истинска справедливост , ако повече хора дарят малки суми /дори и 1 лев или 2 лв / ще помогнат много .Благодаря Ви!
При вноска на каса в ДСК таксата е 0.50 ст.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #2 -: Октомври 24, 2011, 16:03:58 »

София. Мъж беше вкаран в лудницата и изкара там 5 дни след жалба на четирима съседи, начело с домоуправителя. Иван Балински бил принудително хоспитализиран заради твърдение на комшия, че е агресивен и че е заплаха за обществото, съобщи бТВ.

Въпреки че не е освидетелстван като психично болен, Иван Балински прекарва 5 дни в психиатрията. Той бил заведен там под предлог, че ще му бъдат направени "прецизни психиатрични изследвания".

В основата на междусъседската война стоят не пари, а котки. Иван обичал и гледал котки, съседите му ги мразели.

„В момента, в който застанах по-сериозно и му казах да престане с котките, той скокна срещу семейството ми, започна да обвинява сина ми, че гонил с колелото котките да ги мачка", оплака се Веселин Христозов, домоуправителят.

Съседка разказа, че синът на домоуправителя наистина щял да прегази бременна котка, а след забележка на Иван, започнал да го обижда.

На 29 септември Пловдивската районна прокуратура внася искане Иван Балински да бъде настанен за експертиза и задължително лечение в специализирано психиатрично заведение, макар никога да не е освидетелстван като психично болен. Това става след жалба на четирима съседи на Балински, начело с домоуправителя.

На 13 октомври искането е уважено от Районния съд, макар в залата да не е допуснат нито един свидетел на Иван Балински. Така мъжът е вкаран принудително в изолатора на пловдивската психиатрия.

Това обаче предизвиква силна обществена реакция в квартала и за борени часове над 30 съседи на Балински правят подписка в негова защита. Всички те са категорични, че Иван не е луд и че най-вероятно е станал жертва на съдебна грешка.

„Трети ден съм тука... Никой не ме прегледа, в четвъртък ме докараха с белезници от съда и веднага ми биха инжекция тука отстрани, тука в задната част... И след това два часа и нещо с колан бях вързан в изолатора", разказа пред камерите за престоя си в клиниката Иван Балински. От клиниката потвърдили, че на мъжа бил инжектиран диазепам.

Вещото лице, което е посъветвало съда да изпрати Иван за принудителен престой в психиатрията - д-р Радка Топалова, каза, че това се наложило въз основа на данните от свидетелите. И призна, че Иван не е буйствал в съдебното заседание и не е оказвал съпротива.

Поотслабнах доста, малко се разболях, казва Балински след пускането му от психиатрията.

Котешката сага на ул. "Копривщица" не е от вчера. Първото дело е заведено през миналата година. Страни по него са обявения за луд Иван Балински и прокурорът от окръжна прокуратура Пловдив Росен Каменов. Делото е заради твърдението, че прокурорът стреля с въздушна пушка по уличните котки. Завършва с присъда 500 лева глоба в полза на служителя на закона.

Международни правозащитни организации излизат в защита на пловдивчанина.

Група в социалната мрежа вече събира пари в подкрепа на безработния Балински, за да може да се плати хонорар на адвокат, който да заведе дело срещу държавата ни в Страсбург. Според правозащитниците Балински е бил противозаконно лишен от свобода и противозаконно принуден да прекара против волята си 5 дни сред психично болни пациенти.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/sasedi_vkaraha_zdrav_maj_v_ludnicata_zaradi_kotkite_mu-119789.html
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright