Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Яснообоняние  (Прочетена 1860 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Октомври 24, 2011, 00:15:37 »

Да и аз за първи път днес срещанах този термин, може би защото не съм привърженик на готови техники за отпушване на различни енергийни потоци, звучат ми като книга - Как да станем художници за 7 дни.

И друг път съм споменавала из форума ,че ми се е случвало енергийно помирисване. Най-честото още от дете е било ,когато съм казвала - А тука има ангели , защото ме лъхваше облаче от миризма на тамян просто ей така из къщи примерно.Единственото ми индентифициране на  миризма е била с усещане на присъствие и това е на прабаба ми след като почина. Усещам и други присъствия с миризма , напоследък по-чести ,даже и неприятни примерно като от пропит с алкохол. Когато си играем на пращане на цветя ,първо пристига миризмата преди останалата енергийна картина. Но досега не съм им обръщала внимание защото съм чувала за ароматна памет.

Та това до днес. Бяхме в гората на разходка. Гонихме кучето ,вадихме детето от дупки , нищо общо с медитативна съзерцаваща разходка. Та в един момент едно растение цъфнало - бурен,цвете,билка незнам, ми привлече вниманието . Отидох и си изроних 2-3 цветчета големи ,колкото глава на карфица. Помирисах ги и помирисах цялата енергийна картина на растението. Финните му тела ,енергийната структора целят пакет ,който ако искам да асимиирам ще ми разкаже за ролата м в енергийният цвят , как може да помага ,за какво служи ,всичко наведнъж се предаде. Опитах и с друго цветенце , по същия начин - друга енергийна картинка. Това не беше обичайното мирисане.

Естествено щом се прибрах потърсих да видя дали все пак не изтрещявам и посъбрах инфо . Пускам го в следващите постове.

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Октомври 24, 2011, 00:20:01 »

Първо от нашия си форум от йога темите ми излезе.

След няколко дни или седмици от редовни упражнения ще почувствате по края на носа си много приятен дъх. Той ще се яви за миг, но това ще бъде достатъчно, за да ни доведе до възхита, следа от която ще остане за целия ден. Това именно е Самадхи. Но докато у Адепта на Йога това идва в миг, у ученика то е последица от редица планомерни упражнения. Това “разтегнато” Самадхи може да се приложи във всички случаи, за които се говори в Йога, като за Самияма или за постигане, на каквито и да било “сили”.
Усещането на дъх, за което споменахме по-горе, настъпва в мига, когато околното се забрави напълно, както и самата цел на упражнението. С това отпада обяснението на тоя феномен със самовнушението.
Първом се явява една определена миризма – обикновено тя е една и съща у всички, както показват опитите – и много напомня дъха на сиамска смирна (Gummilbenzoe), което обяснява употребата на тамяна, и че той не е случайна измислица, но неговото назначение е да възвиси човешкото съзнание до по-горна област от света.Ако се продължава това упражнение по-нататък, то действието му се продължава няколко секунди и вече се явява по-рано. Едновременно се променя и характера на миризмата – усеща се по-друга миризма. Като се продължават упражненията, ще можете да определяте дъха, който е на по-голямо разстояние, и значително надминаващо обсега на обикновеното обоняние, т.е. ще проявявате способността “яснообоняние”.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Октомври 24, 2011, 00:26:15 »

От чичко Щайнер "Биодинамично земеделие"
http://www.aobg.org/files/File/GA/GA_327.pdf

Всъщност в тази област човек, бих желал да кажа, най-лесно би могъл да достигне до едно по-високо развитие. Ако положи съответни усилия, той много лесно може да стане езотерик именно в тези области. Може да не стане направо ясновиждащ, но твърде лесно може да стане ясномири-
шещ, именно когато придобие определено обоняние да различава разли- чните аромати - тези, които идват от растенията, поникнали от земята, и другите, които идват от овощните дървета, когато цъфтят; също и от го- рите. Тогава, когато вдишва това, което така приятно ухае от короните на дърветата, човек ще може да усети разликата, как мирише една астра- лно по-бедна растителна атмосфера на тревистите растения, които ра- стат на земята и как мирише един астрално богат растителен свят. Доби- ете ли по този начин навик да различавате и определяте специфичната миризма, да индивидуализирате и различавате миризмата на земното растение от миризмата на дървото, тогава имате ясномирисане на по-тънка астралност в първия случай и ясномирисане на по-плътна астрал- ност във втория случай. Виждате, че земеделецът лесно може да стане ясномиришещ. В последните епохи той не използва тази си способност така, както е било в старите ясновидски времена. Земеделецът може да стане ясно миришещ, както казах.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
sarabia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Октомври 30, 2011, 13:47:55 »

  На мен също ми се случва да долавям разни миризми...Понякога е било на белина или хлор, което ме кара да си мисля за "дезинфекция" на средата около мен, също и на лекарства, което пък свързвам с лечение, понякога ми намирисва на онези неща в тоалетната, което за мен означава на налични  подобни в полето на някои хора, случвало се е и на благоухания, които са непознати за мен..., и такива работи-общо взето.
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #4 -: Октомври 30, 2011, 14:14:09 »

  И мен понякога са ме лъхали ухания, които другите не са усещали. В такива случаи си мисля, че си въобразявам. Понякога съм влизала в помещение и ме е удряло ухание на тамян или както в църквите има една специфична миризма, в резултат на което, все едно нещо мина през мен и последва леко замайване, което е периодично - през няколко секунди или минути. Понякога се чувствам все едно съм се върнала в някакво минало. В такива случаи често излизам от стаята - не ми се стои. Все едно съм се върнала в мъртво време.
  Интересно, но онзи ден долавях ухание на ванилия, канела и кокос - нещо сборно такова. Доближих си пръстите на дясната ръка до ноздрите и от там ми ухаеше, но нищо не бях пипала такова. Дадох на родителите ми да помиришат и те нищо не усетиха. Казаха, че няма такова нещо. На нищо не им ухаело. И аз казах, е как така, не ви ли ухае на ванилия, канела, кокос - нещо попдобно? И те - "не". Хм... А, супер осезаемо го долавях, съвсем ясно.
  « Последна редакция: Октомври 30, 2011, 14:22:32 от Do_It » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright