Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Раждане  (Прочетена 4431 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #15 -: Октомври 07, 2011, 19:07:52 »

Разликата при смъртност при раждане и часовете след раждане и детската смъртност е огромна.
При деца до 5 години е свързано с условията на живот ,семейство и тнт.
Тука говориме за новородените, което зависи от условията по-време на раждане ,което и дискутираме.
За България 9 на 1000 цифрите взех от  националната статистика ,пак в статия се споменават, други ти си намерил аз не можах.

Но въпросът е ,че и десет и и единайсет да е ,Холандия със стандарта си на живот не би трябвало да е в тази графа ,при положение примерно ,че Германия е с около 5 на 1000. Това се опитвам два дни да ти кажа и че моето лично мнение е ,че именно поради раждането по къщите, което по мое усмотрение е разликата с Германия. Условията на живот са еднакви, в болничната система има разлика , но не е фрапантна. За Франция нямам никакви наблюдения.

И да ми докараш 50 майки с по 15 раждания ,след едно раждане с операция ,нямаш право да раждаш в къщи и да искаш.
Познавам няколко жени дето раждат за по 15 минути , но са малко в сравнение с другите, а и на една жена рядко бременностите и ражданията си приличат. Но няма как да разбереш чуството по време на раждане това се опитвам да ти кажа , незнам колко може да е по-различно ,особено първият път. За това ти казвам ,че си само суха теория и то поне да беше жена ,че има доста нераждали но с адекватна позиция или усет или просто женски инстинкт.

Това за качеството на омлета в случая не ти прави чест и е ужасно грозно.

Та и не мен ми е интересно да разбера , колко нераждали жени искат да си поиграят на Риск печели- Риск губи в къщи.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #16 -: Октомври 07, 2011, 19:15:23 »

  Споко. Нещо не се е задало още, така че има време. Нищо се не знае.

  Но съм съгласна с Еона - по-важна е сигурността и здравето пред домашния уют. Детето няма цял живот да прекара между тези 4 стени в къщи.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #17 -: Октомври 07, 2011, 19:24:55 »

  Цитат на: loop
  Споко. Нещо не се е задало още, така че има време. Нищо се не знае.
  Ама има ли какво да се задава
  Цитат на: loop
  Но съм съгласна с Еона - по-важна е сигурността и здравето пред домашния уют. Детето няма цял живот да прекара между тези 4 стени в къщи.
  Не става дума за стените, ако искаш и в градината зад къщата го роди.
  Става въпрос за енергията на това място.
  Но вече си е до личен избор. Всеки има правото да сгреши.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #18 -: Октомври 07, 2011, 19:58:24 »

  Сега ще превключим пак на темата за връзката майката и бебето.
  Според мен не енергията на мястото ,а енергията на майката е важна в първите дни, тоест тя е била тези месеци домът и още кратко време все още е , за това още почти ведна ти дават бебчото ,то познава гласът ти топлината ти ,всичко. За това мамата трябва да спокойна и ако това я прави болницата ,значи това е правилната енергия.Другото което пак тук се практикува е след раждането ,ако е нормално след рисковите часове , ако е с опрация след 2 дни ,бебчо и мама си отиват в къщи ,където ги чака медицинска сестра. Раждането е минало и могат да са в енергията на дома си.Това за мен е най-добрият вариант,намалява се рискът от вътрешно болнични инфекции, рисковата процедура е завършила и те чака къщи ,чистичък и готов.


  Друго преразглеждане от фолклора. Знаете ли ,че родилката не е раждала вътре в къщата.Вярвало се е че родилката се намира между небето и земята и много различни същества са я наобикаляли. Мястото за раждане се е приготвяло някъде в заслон или сайвант до къщата . Ще ви напиша за практиките при раждане в българския фолклор, като нахраня мъжете.
  « Последна редакция: Октомври 07, 2011, 20:04:38 от Eona Lightholder » Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #19 -: Октомври 07, 2011, 20:20:14 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Според мен не енергията на мястото ,а енергията на майката е важна в първите дни, тоест тя е била тези месеци домът и още кратко време все още е, за това още почти ведна ти дават бебчото ,то познава гласът ти топлината ти ,всичко. За това мамата трябва да спокойна и ако това я прави болницата ,значи това е правилната енергия.
  Да, емоциите, чувствата на майката, неминуемо се попиват от бебето.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Друго преразглеждане от фолклора. Знаете ли ,че родилката не е раждала вътре в къщата.
  Българите ли? Защото, поначало тази практика важи за повечето номадски народи.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Вярвало се е че родилката се намира между небето и земята и много различни същества са я наобикаляли.
  Бих заменил "вярвало се е", със - "знаели са". Ненапразно, повечето древни народи, са знаели, че земята и природата са същинската ни майка. Има много церемонии, в които става дума за "прераждане". Характерното за тях е, че се правят чисто гол, в присъствието - само на шаман (без майка). Подобно на инипи церемонията, при някои индиански племена.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Мястото за раждане се е приготвяло някъде в заслон или сайвант до къщата.
  Къща? 
  Цитат на: Eona Lightholder
  Ще ви напиша за практиките при раждане в българския фолклор, като нахраня мъжете.
  Ще ни бъде интересно.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #20 -: Октомври 07, 2011, 21:41:55 »

  Санг в българският фолклор детето се приобщава също в ритуал , което е кръщането, като майката не присъства, един вид се скъсва връзката и то не принадлежи само на майката ,но и на семейството,рода, племето, по -късно христянската общност църквата.

  Та ще давам на прима виста ,дано не пропусна нещо интересно ,ама като имам време ще си погледна и лекциите.

  Значи процесът раждане не е само физическото израждане ,а и превеждане от онзи свят в този. Родилката ,детето и медиаторът присъстват в този процес. Медиаторът е така наречената баба, всички те са в преходно състояние в процесът на раждане.

  Поради това ,че процесът е свързан с отвъдният свят , който е обиталище и на нечисти духове, като тези духове даже си имат име лехуси и се навъртат при родилки и новородени, раждането не се извършва в дома, а както писах пригодено място със слама и парцали ,при пристройки за животни ,сайвани и тнт ,не в помещенията където ще се приберат после.

  Бабата се умива ритуално не само така, слагат се различни апотропеи(защититни средства) ,май се и прикадяваше , тука има много вариянти и,които съм ги позабравила, но с две думи мястото се приготвя и енергийно за прехода, пречистено, защото по мое мнение там където има портал за преход ,порталът трябва да е защитен от нежелани гости.

  След цялата процедура по раждането ,детето и майката все още не са съвсем в света на живите (това са и рисковите дни от медицинска гледна точка) , родилката е нечиста ,тя дори се нарича с името на тези женски духове лехуса, ни е жива ,ни е мъртва.Така за нея ще е до 40ят ден ,когато се чете молитва , а с детето до кръщането му (иницияцията).

  Та след раждането там парцали кръв се е изгаряла , плацентата се е заравяла под плодно дърво и много се е внимавало с нея ,защото е била средство за магии ,това е била границата между два свята и връзка с детето за това бързо ,бързо се заравя.Има едни неща за видовете плаценти ,гадаения, втора плацента -ризка, дето трябва да погледна кое какво значеше.Също и за хващането на бебето и подробности ,които са ми по-бледи и ще трябва да си ги затвърдя.

  Та бебето новородено още не е съвсем човешко същество,няма дрехи -увива се в стари парцали,черги , няма име вика му се с имена - голчо,келчо и разни други смешни. Та до кръщането, тогава му се дава име,дреха и се приема във физическият свят. Това става до 2-3 седмици след раждането, ама ако нещо детенцето не е много здраво гледат бързо да го кръстят ,ако стане нещо да може да премине обратно не като полуживо същество ,което може да стане демон.

  Та лехусите са фактически лехусите са нещо като духовете на починалите майки заклещени между световете по време на раждане.
  Освен тях бабата бди 3дни до постелята на родилката защото тогава идват орисниците ,за тях се приготвя питка, парички и забравих още какво. Мисля че след това се прибираха майката с бебето в къщи.
   Освен  лоши същества до родилката има и добри , след христянството се приема че Света Богородица бди над нея , за това се меси първа пита -Богородична.

  Та горе долу ако се поучим от миналото ни , трябва да изберем мястото където ще се отвори порталът и трябва да изберем медиаторът-ите. Най-хубаво е според мен да има жена ,която да води бременността ти , това освен образование е и призвание, често в миналото предавало се по наследство, която да присъства на раждането. Нека мястото вместо слама да е хубава болнична стая ,където и медиаторът и бебето и майката ,да имат помощ срещу лехусите и другите неприятности в лицето на доктори и апаратура.

  Тука отварям и  за бебетата, които не са минали през тунела тоест родените с операция.
  Ако мислим по начина по-който нашите предци ,това дете не е преминало напълно и винаги има връзка с  отвъдният свят.
  Може ли това да е причина така да са се стекли обстоятелствата в света,че да има такъв голям процент деца дошли с операция.
  Ще потърся повече информация по въпросът ,също за планираните операции ,има ли вмешателство в съдбата на детето.  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #21 -: Октомври 07, 2011, 23:51:53 »

  Мястото на раждане няма никаво значение, това е въпрос на избор на майката. И както тя се чуства комфортно. Няма правилен и неправилен начин. Дали е секцио или нормално, под някое дърво или във ВИП стая в частна клиника. И няма случайни неща. Енергийното тяло на майката и детето са сързани, не енергията на мястото да влияе на бебето. Санги, уважавам интереса и дълбокото ти увлечение по Индианските племена, но техните ритуали са изцяло съобразени с условията им на живот. И при тях е имало смъртност и проблеми при раждането най-вероятно Усмивчица Ако имаха избора на добра клиника и удобства не мисля , че биха отказали. Има достатъчно ритуали за отвърждаване на връзката ни със природата. Въпрос на традиции и приемственост, трябва да сме достатъчно толерантни да уважаваме всички, не да ги дисектираме и определяме като правилни и неправилни.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Harpi
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #22 -: Октомври 08, 2011, 10:01:20 »

  Аз по принцип мислех да не се намесвам в тази тема, защото ще трябва да подкрепя ДРУЖЕТО , а това ще е в разрез на досегашните ни общения
  За съжаление трябва да кажа , че моя опит с ражданията сочи , че лекарите могат от корисни цели и много да навредят на един иначе много естествен процес. Знам и за една часна болница , в която постоянно се подклажда СТРАХА на майките като по този начин се насочват към секцио /което си е по скъпата процедура/. Аз съм за това майката да почувства как и къде да роди , стига да успее да елиминита външните фактори и чувството за страх. Много се радвам , че поне на две приятелки успях да спомогна за отстраняване на това чувството ,по този начин те си родиха нормално и без проблеми. Мога да изпиша тонове в обратното на Eona Lightholder твърдение , за това колко много проблеми са възникнали с родилки и новородени в резултат на лекарската намеса, и даже сега като се замислям май всички около мен са имали такива . Тъжен
  Крайностите в тази дискусия са неумесни вярвам , че всяка майка може да усети кое е най добро за нея и детето и/ стига да не се намеси страха/
  Друже, ти както винаги " на всяка манджа меродия " и при ражданията се намеси , остави моляте поне една територия на женките във форума .
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #23 -: Октомври 08, 2011, 13:40:20 »

  Харпи това е за една друга тема и то е за призванието да бъдеш Лекар/Лечител.
  Както ти споменах има корупция и меркантилност и при асистентите, които израждат в къщи.
  За жалост навсякъде, където е свързано със заплащане има такива хора ,косата ми настръхва когато е свързано със здравето и живота на хората . Това ни прехвърля и на темата за падането на паричната система и за шистовия газ и тнт.

  Не само майките, но всички трябва да слушат вътрешното си усещане относно хиляди ежедневни процедури - кой лекар да избера, коя храна да купя, кои новини да слушам и тнт.

  Понеже говорихме за мисията на индиго - разбиване на системи.
  Наистина е важно да си поговорим за здравната система.
  Колко лекари са лечители и лекари с призвание, как да става избора, как се съчетава енергийното лечение с физическото и тнт.
  Надявам се някой с опит да започне такава тема.Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #24 -: Октомври 08, 2011, 16:46:20 »

  Цитат на: air_fairy
  Мястото на раждане няма никаво значение
  Фейри, Не съществува такова нещо, което да няма никакво значение.  
  Цитат на: air_fairy
  Санги, уважавам интереса и дълбокото ти увлечение по Индианските  племена
  Моят интерес и увлечението ми ти благодарят за уважението. Няма да започвам сега, с критика, относно класифицирането и определянето на нещата, защото ...просто няма кой да чете и ще започна да изглеждам като фанатизиран бухал, който си пее сам, едно и също. Само ще кажа, че става дума за път, а не за увлечение. Който е разбрал разликата, ще ме разбере мен сега, а за останалите и роман да напиша - все тая.
  Цитат на: air_fairy
  техните ритуали са изцяло съобразени с условията им на живот. И при тях е имало смъртност и проблеми при раждането най-вероятно
  Същото би било ако кажеш, че техния живот е изцяло съобразен с условията им на живот. Разбира се, че е така, но едва ли някой има нужда от това пояснение. Живота им е ритуал - танц. Просто, според това, което съм видял, чул, прочел, разбрал - техния танц е най-съобразен със законите на всички проявления във видимия и невидимия свят и баланса между тях! И за това, всичко, което са правили е давало добри резултати.
  Цитат на: air_fairy
  И при тях е имало смъртност и проблеми при раждането най-вероятно
  Преди идването на белия и неговите болести, всичко е било повече от нормално. Няма как да се проследят някакви статистически дании, но ще се опитам да ти отговоря по подобаващ начин: Смъртността и проблемите при раждането, при което и да е  коренно население, преди да стъпи бял човек при тях е точно толкова, колкото са били тези проблеми... например при вълците. Цивилизацията и нейното здравеопазване, убива природните ни инстинкти и притъпява нашите собствени  механизми за самолечение. Природата е измислила всичко и го е направила, точно така, както трябва да бъде. Тя не е направила видеозон, не е направила нищо от това, което го има в болниците. Всичко това, което виждате, което не е направено от природата, ни е направено от онези, които смятат да ни заробят, посредством тези неща. И да, ето го резултата - вече малко майки биха могли да родят, извън болница и специалните му там, пиукащи и бръмчащи уреди. Човечеството, вече е зависимо от системата,  от електричеството и нефта. Зависимо е и робува на институции, които са му наложени, без то да бъде питано. Институции, като банкови, съдебни, военни, здравни и прочее. Сгради, в които никой не си е  на мястото. Сгради, в които вождовете, никой не ги е избирал. Никой не е казал - този човек искам да ме съди, защото той е мъдър и е доказал това в трудни моменти; никой не е казал - този човек искам да ме лекува, тъй като е голям лечител и е изцерил много хора; никой не е избирал и не е казвал - този човек искам да управлява ресурсите или богатствата, с които разполага народа ми, братята и сестрите ми, децата ми, тъй като той много добре се справя с това. Всичко ни е наложено. Да, налага ви се да ходите в болница и аз не отричам това, тъй като на вашите майки, на вашите баби и пра-баби също им се е налагало. Днешните са кекави и аз няма как да го кажа по друг начин.  Тези хора, които ви заставят да ходите в болницата и да правите всякакви други неща, които считате за задължителни, скоро ще поискат нещо, което вие няма да можете да откажете. Не само от вас, а от всички. Тези чипове, са най-малкото, за което се сещам. Който не си го имплантира - няма банкова  сметка, съответно няма здравни, пенсионни, осигурителни и всякакви глупави вноски, които осмислят съвременния живот... или по-точно живота ни на старини. Да, така са направили нещата, че цял живот да блъскаш, за да живееш добре на старини! Още малко и сами ще се уверите в това.  И сега, може би , по-добре разбрахте, от какъв ъгъл гледам на нещата и защо се ядосвам понякога, на неща, на които никой не се е ядосал още, а ги е приел за неизбежност. И сега, може би ще разбереш, фейри, как ми е прозвучало това, твое изказване:
  Цитат на: air_fairy
  Ако имаха избора на добра клиника и удобства не мисля , че биха отказали.
  Отиди, един ден в гората, аз ще ти кажа в кои месеци, ще ти кажа и къде да потърсиш... изкарай...  някакво бременно животно, каквото и да е, от хралупата или гнездото му и го заведи в болница.  Отглеждай децата по възможно най-добрия начин, достигнат от науката, с най-напредналата техника! Когато решиш, че са станали млади и силни - пусни ги в гората и ги наблюдавай. След като загинат  (защото точно това ще стане)  наблюдавай същите, но които са родени в гората и са израсли там.
  Тогава ми разкажи за модерните технологии, лукса и удобствата и техните добри резултати.

  Ето и един фрагмент, от речта на Мато Уитко (Лудата Мечка) от народа на оглала лакота.
  * * *
  Аз знам, че животът може да бъде различен от днешното съществуване, но моите внуци няма да знаят  това. Ние почти не боледувахме. Дишахме чист въздух и ядяхме дивечово месо - от свободни, силни животни. Белите не ни принуждаваха да ходим на училище, нито пък да се молим на техния бог. Околният свят, приятелю мой, бе за нас това, което за вас е мъдрата книга. Ние четяхме по листата, по тревата, по пясъка, по камъните. Животните и птиците деляха с нас суровостта и нежността на Земята. Всичко живо бе наш роднина. Но белият човек не мислеше така. Той не разбираше как е възможно дървото и реката да се явяват наши родственици. Целият свят, с изключение на него самия, му се струваше населен с диви и опасни твари - зверове и индианци. И той запачна да изтребва нашето голямо семейство.
  * * *
  Някои неща, няма как да ги обяснявам, толкова подробно и често има обидени и засегнати, след това. Няма как да бъда разбран, ако не обясня или ако някой не ми вземе главата и сърцето назаем.
  Цитат на: Harpi
  Аз по принцип мислех да не се намесвам в тази тема, защото ще трябва да подкрепя ДРУЖЕТО
  А така сега! Е много хубаво, няма що!
  Цитат на: Harpi
  ще е в разрез на досегашните ни общения
  Между другото, знаеш ли, че харпиите са били - дърти,  грозни, набръчкани старици, без коси, с тела на грабливи птици и червени очи, и са смърдяли ужасно! В основни линии, мисията им е била да пакостят.
  Цитат на: Harpi
  лекарите могат от корисни цели и много да навредят на един иначе много естествен процес.
  Да, също и от невежество, разсеяност, неможене... Нали го гледахте този по тв? На година по 20хил. дипломи продава, само за правото и медицината!!! Отделно, да не говорим за тия с хендсфрийтата.
  Цитат на: Harpi
  Аз съм за това майката да почувства как и къде да роди , стига да успее да елиминита външните фактори и чувството за страх.
  Звучи добре.
  О, ама я чакай, друже, ти ли си го казала?! Не съм съгласен тогава.
  А и какво е това елиминита?
  Цитат на: Harpi
  Много се радвам , че поне на две приятелки успях да спомогна за отстраняване на това чувството ,по този начин те си родиха нормално и без проблеми.
  Значи, все пак и от твоето появяване на белия свят, имало някаква полза?
  Шегувам се, друже. Поздравления за помощта, която си оказала на приятелките си.
  Цитат на: Harpi
  Крайностите в тази дискусия са неумесни
  Да. Крайностите, поначало са неуместни по природа.
  Цитат на: Harpi
  вярвам , че всяка майка може да усети кое е най добро за нея и детето и
  Усеща, да, но... Кажи ми тогава - една мечка в зоопарка, знае ли кое е най-добре за детето й?
  Знае, ама... в рамките на зоопарка. В тази матрица, в която е поставена и която й е наложена.
  Цитат на: Harpi
  Друже, ти както винаги " на всяка манджа меродия " и при ражданията се намеси
  мерУдия!
  Ами вълнуват ме ражданията! Засрамен
  Цитат на: Harpi
  остави моляте поне една територия на женките във форума
  Нтц.
  Дори и да нямам мнение, по някоя тема, то мисля, че не съществува такава, в която да нямам ...поне въпроси. Пък ако ще и за плетки да си говорите. По едно време, в продължение на година, не изпусках "Ние жените" по канал1. Все пак го даваха след "дързост и красота".
  Не подценявай женското в мен!
  Леле и мецанка е писала. Е са стана егати фермана. Аа, не. Била е кратка.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Колко лекари са лечители и лекари с призвание, как да става избора, как се съчетава енергийното лечение с физическото и тнт.
  Тема от изключително голямо значение. И не само за лекарите, а за всички професии, занаяти и дейности, за хората с призвание. Добре де, нека за лекарите да е, но аз обичам по-широкоспектърно да гледам на нещата.
  « Последна редакция: Октомври 08, 2011, 17:36:54 от Модератор » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #25 -: Октомври 08, 2011, 17:23:03 »

  Санг постът на Айр беше още едно цялостно мнение на една майка споделила от опит.Незнам защо трябваше да го разчастиш,като целостта,енергията и позицията са много ясни.

  Не мисля ,че някой приема нещата като даденост , по-скоро са етап, поредната стъпка наречена НТП , видимо тези стъпки са несвързани ,противоречиви, но немога да твърдя ,че някоя от тях не е необходима или погрешна. Хармонията ще настъпи предполагам когато се намери златната среда между връзката земя,физическо измерение, технически прогрес ,духовно просветление. Не докато едното отрича другото , а докато се задействаст в хармонична цялост. Може би ни е трудно да си го представим , а пък може би има сигнали за задействането им.
  Ако тогава в лицето на индианците сме имали съвършенният представител на планетен обитател , може би тези фази през вековете са пътят за издигането до съвършенен представител на тази галактика примерно.

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #26 -: Октомври 08, 2011, 19:07:53 »

  Оле Сангу, много трудо те чета с толкова цитати. Доста сериозно раддробяваш на перченца и анализираш.
  И многословиш дори повече от мен. Чудя се как е възможно.

  Иначе ми хареса това, че не самият ти не подценяваш женското в теб. И аз така силно уважавам мъжкото в мен. Усмивчица)

  Та в тази връзка леко отклоение от темата за раждането искам да постна:
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=AQ9L9YBJkk8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=AQ9L9YBJkk8</a>

  Иначе си мисля, че тази тема не би трябвало да дели форумците на мъжки и женски същества, а по-скоро на раждали и не... да, това може би изключва мъжкото население ДОНЯКЪДЕ, тъй като те трудно ще осъществят подобен акт; но за сметка на това пак участват в цялостния процес и могат да присъстват и участват.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #27 -: Октомври 08, 2011, 22:00:27 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Санг постът на Айр беше още едно цялостно мнение на една майка споделила от опит.Незнам защо трябваше да го разчастиш,като целостта,енергията и позицията са много ясни.
  Когато считам, че някой не говори напразно, обичам да мисля над думите му... и когато не ми е ясно - да питам.
  В случая - ти нищо не си казала, а виждам само някакъв, необясним мерак, да ми инжектираш някаква вина, едва ли не! Не разбирам това, но ти си знаеш.
  На който не му е ясно и което не му е ясно - цитирал съм - отговорил съм. Ако имаш конкретни въпроси - питай, ако не, няма как да взема насериозно, който и да е въпрос.
  Цитат на: loop
  Оле Сангу, много трудо те чета с толкова цитати.
  А уж го правя за улеснение! Следиш, гледаш къде съм цитирал теб и си четеш. Копирай някъде това ...този, толкова трудноразбираем текст и махни цитатите, да видиш каква боза ще стане.[/quote]
  Цитат на: loop
  Доста сериозно раддробяваш на перченца и анализираш.
  И многословиш дори повече от мен. Чудя се как е възможно.
  Под многословене, аз поне подразбирам - куп ненужни приказки.
  Вероятно ти имаш предвид, нещо от сорта на - много приказки, без значение нужни или не. Не знам, но... ако виждаш нещо ненужно, както цитатите (за които ти обясних), казвай. И това се отнася за всички!
  Цитат на: loop
  Иначе ми хареса това, че не самият ти не подценяваш женското в теб. И аз така силно уважавам мъжкото в мен. Усмивчица)

  Цитат на: loop
  Иначе си мисля, че тази тема не би трябвало да дели форумците на мъжки и женски същества, а по-скоро на раждали и не... да, това може би изключва мъжкото население ДОНЯКЪДЕ, тъй като те трудно ще осъществят подобен акт;

  Напротив! Знаеш ли какви бисери и шедьоври съм родил?!
  Шегувам се, разбира се.
  Просто, според мен... раждането, не е нещо, което се случва точно и конкретно, само на майката или на детето. С раждането на едно дете се ражда и една майка, но... и един баща!
  Ако разглеждате раждането, само като физически акт - да, добре.
  Както и да е де. Ако кажете - изнасям се, докато не родя.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #28 -: Октомври 08, 2011, 22:26:27 »

  Санг никаква вина , същото което ти казва и Лупи . Болезнено се чете раздробената информация и придобива съвсем друг изглед от първоначалното пакетче на цитираният. Естествено ,че и твоят анализ става безкраен и разпилян ,след като на всяко изречение правиш подробен анализ.

  Естествено че е лесно, когато поста ти е голям да се подреди на абзаци, само там където е нужно да има цитат. Който сериозно следи темата знае за какво става въпрос.


  Та по темата ,ако искаш да се включиш с това ,което най-накрая е адекватно по-темата за теб - Каква е ролята на бащата в раждането ,като не само физически акт -заповядай, на мен лично ще  ми интересно това мнение.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #29 -: Октомври 08, 2011, 22:47:23 »

  Сигурна съм, че написах един пост. Но изчезна. Много неприятно, но пак ще си го напиша, не се отказвам лесно. Намигване

  Еон, стига ме Лупи-осва. Loop е с по-друг смисъл, но иначе повечето хора ми казват Лу. Както си избереш. Ще преживея и Лупи все някакси. Намигване)

  Санг, бих ти поставила едно предизвикателство. Дали можеш да издържиш един ден, без да поставяш цитати в мненията ти. Пак да продължиш да пишеш, коментираш и споделяш, но без цитати. Е ли възможно? Само казвам, че ще е интересно.

  Относно многословието - аз да не би да говоря чак толкова сериозни неща. Само не ме надценявай. :Р Нека не се взимаме твърде на сериозно.

  Искаше ми се да разкажа. Бях чела в един отдавнашен брой на списание 8. Вероятно преди година, даже и две, предвид кога напуснах страната и колко преди това бях го чела. Една жена си беше наумила, че иска дететио й да се роди със зелени очи (не омня точният цвят, но беше някакъв необичаен, така че да приемем зелен). Нито тя, нито мъжът й, нито някой от семействата им имали такива очи. Но тя много искала и си представяла как детето и ще има точно такива очи, визуализирала го и била сигурна, че ще стане. И като се родило детето имало точно такива очички.

  Дали? Не знам. Просто се сетих за статията.
  Активен
  Страници:  1 [2] 3 4 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Според денят на раждане
  Астрология и нумерология
  A1eksandar 2 4149 Последна<br />публикация Май 01, 2010, 00:11:27
  от До
  Вашата дата на раждане
  Обща тематика
  Аэ съм 5 2706 Последна<br />публикация Декември 08, 2011, 19:17:47
  от Ariam
  “Часът на раждане е написан на лицето на човека”
  Астрология и нумерология
  ~Schwarze_Sonne~ 0 1492 Последна<br />публикация Юли 10, 2012, 12:43:16
  от ~Schwarze_Sonne~

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright