Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Раждане  (Прочетена 4789 пъти)
protoplasma
Гост
« -: Октомври 06, 2011, 17:23:18 »

Цитат на: loop
А преди бях чела някаква статия някъде как Африканките не знам си къде не одобрявали изобщо Европейските майки, които слагат памперси на децата си и не могат да ги научат на нищо сами. А те си носят дечицата голички, но никога не ги напишкват, защото имат по-дълбока връзка майка-бебче и усещат кога детето има нужда от нещо.
Не само африканките, луупи. Някога, не е имало памперси никъде, нито дамски превръзки и ...изобщо много неща, които днес смятаме за изключително необходими.
Грешката на съвременните акушери е - че много избързват с рязането на пъпната връв. Това, всъщност, прави от 1 организъм - два отделни - майка и дете, както физически, така и енергийно. Някога, пра-бабите ни, от всички краища на земята, са знаели това и са подхождали с особено внимание. Даже някъде бях попадал на разказ, в който една... имените акушерка, във Франция, по времето на Луи XIV, казвала, че бебето й казва, кога какво да прави. Аз съм склонен да й повярвам.
Обширна е темата и ако разгледаме различни народи, пак ще стане роман.
За това, накратко, ще ви предложа, да потърсите отговорите в природата. Човекоподобните маймуни например. Нашите гени, сравнени с тези на шимпанзето, се различават само с 1%. Може и горила, ако ви харесва повече. Все пак, преди ...3-4 години някъде, във Вашингтон, някакъв пазач (негър) беше забременил горила, а с Джеймсън (детето) не знам какво стана. Следях до едно положение, ама приспаха ли го, не знам.
Едно нещо, мога да кажа със сигурност и то е, че животните имат много по-силна и осезаема връзка с децата си, от нас хората.
Аз лично съм пръвърженик на домашното раждане. Детето трябва да се роди там, където ще живее. Може и неасистирано. Една здрава жена, би могла да роди и без асистенция.  
Намерих едно предаване, за духовното акушерство, което гледах, преди известно време. Мисля, че ще е интересно на някои от вас.
Какво е дула и какво представлява духовното акушерство?
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Октомври 06, 2011, 19:23:46 »

Цитат
Аз лично съм пръвърженик на домашното раждане. Детето трябва да се роди там, където ще живее. Може и неасистирано. Една здрава жена, би могла да роди и без асистенция. 
Намерих едно предаване, за духовното акушерство, което гледах, преди известно време. Мисля, че ще е интересно на някои от вас.

Значи Санг подписа ми смъртната присъда на мен ,на майка ми и на детето ми. Да не говорим ,че и на сестра ми ,която е бебе с + RH на майка с -RH и без гамагобулин да е изфирясала.

Ти говориш за естествен подбор на физическото тяло , което няма общо с подбора на душите, иначе да сме си останали маймуни. Другото което мога да ти кажа е , че според мен тези души , с повече неземни инкарнации или от по-високи нива, имат проблем ,както писах с приспособяването към физическото. И това не дефект според мен , а цел. Не душите да се принизяват до вибрацията на физическото тяло , а обратното да развиват това тяло до по-високи вибрации запечатвайки ги в ДНК-то за поколенията. Та поради подобни причини според мен ,много нови деца избират ,да не минават през родовия канал , тоест да се раждат ,чрез цезарово сечение в болница. Защо точно избягват този процес , има доста теории. Естествено това не е правило , а въпрос на избор.

Та ако не знаеш в Холандия е ужасно разпространено раждането в къщи и е на второ място по детска смъртност в Европа. На всичкото отгоре ,като гледам генетичните деформации в нацията лошо ми става и явно няма никакъв резултат от естественият подбор с раждането по къщите. Има групова карма и други причинно следствени връзки от неживотински произход.

Въобще еволюцията не означава наистина назад към първобитния строй, а осъзнато общуване със планетата на всички нива и намирането на еднакво темпо , което не е лесно тъй като скоростта на промените нараства ежедневно.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
protoplasma
Гост
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2011, 00:12:22 »

Цитат на: Eona
Значи Санг подписа ми смъртната присъда на мен ,на майка ми и на детето ми.
Не съм подписвал нищо, мецанке. Вие ще вкарате човек в затвора, като едното нищо.

Цитат на: Eona
Да не говорим ,че и на сестра ми ,която е бебе с + RH на майка с -RH и без гамагобулин да е изфирясала.
Добре, но... аз не съм казвал, че... не, ...всъщност какво се случва?
Цитат на: Eona
Ти говориш за естествен подбор на физическото тяло , което няма общо с подбора на душите, иначе да сме си останали маймуни.
Не смятам, че няма нищо общо. Надали има, изобщо нещо, което да няма нищо общо, с което и да било друго нещо. Нима казваш, че ако душата и тялото имаха нещо общо, помежду си, сега щяхме да сме си още маймуни?!?!?!

Цитат на: Eona
Другото което мога да ти кажа е , че според мен тези души , с повече неземни инкарнации или от по-високи нива, имат проблем ,както писах с приспособяването към физическото. И това не е дефект според мен , а цел.Не душите да се принизяват до вибрацията на физическото тяло , а обратното да развиват това тяло до по-високи вибрации запечатвайки ги в ДНК-то за поколенията
Демек обръщаме процеса на материализация и се завръщаме към духовните си същности... от където, според някои твърдения, сме дошли?
Цитат на: Eona
поради подобни причини според мен ,много нови деца избират ,да не минават през родовия канал , тоест да се раждат ,чрез цезарово сечение в болница.
Да, но в болница раждат 1/20 от населението.. даже дали не преувеличих. С това... с родовия канал, не мога да се съглася.
Цитат на: Eona
Та ако не знаеш в Холандия е ужасно разпространено раждането в къщи и е на второ място по детска смъртност в Европа.

Мецанке!!!! Къде ги гледаш тия статистики?!?!?! Знам само, че ние сме на челото на класирането, но ще се уплашиш колко далеч от второто място е Холандия!!!! България (на първо място сме 100%), Румъния, Албания, Косово (между другото за косово имаше и филм, точно за бруталната детска смъртност), прибалтийските държави, Украина... и ...леле, вие ще ме довършите някой ден!!! Холандия, която е с една от най-стабилните икономики, в света, детската смъртност ако е на второ място... даже не в Европа (защото това е ултраабсурд), в Евросъюза, аз лично ще се откажа от този континент и ще заживея на голям сал, в атлантика!!!!
Иначе да, там е разпространено много - домашното раждане и честно казано резултатите са много добри.
В болница, когато влезне човек и се набръчква енергийно. По-трудно се отпуска и... куб неразбории... миризми, обстановка. А бе болница!!!
Цитат на: Eona
На всичкото отгоре ,като гледам генетичните деформации в нацията лошо ми става и явно няма никакъв резултат от естественият подбор с раждането по къщите.
Това, което виждаш, не е резултат от раждането по къщите. Има огромно значение и взаимодействието на фенотипа (външните белези) със средата, а именно - условията, както на зачеване, така и на раждане, и на отглеждане, при което унаследените белези могат - или да дадат предимство или да нанесат големи щети върху индивида, на всякакво равнище... дори и на енергийно и духовно.

Цитат на: Eona
Има групова карма и други причинно следствени връзки от неживотински произход.
Че кой е казал, че причино-следствените връзки са съотнесени само до животинския свят?!
Цитат на: Eona
еволюцията не означава наистина назад към първобитния строй, а осъзнато общуване със планетата на всички нива и намирането на еднакво темпо , което не е лесно тъй като скоростта на промените нараства ежедневно.
В чисто биологическия смисъл на понятието, трудно ще еволюираме до нивото на ...кроманьонците например. На интелектуално и духовно ниво, обаче, можем да направим нещо по въпроса, тъй като май, само това ни е останало. Въпреки, че духовния ..."пик", според мен, е минал, някъде между 500 и 1000г. пр.н.е
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 00:18:53 от sanguinary » Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Октомври 07, 2011, 01:02:14 »

Санги парадоксално е но е така. Редовно следя дискусиите по този въпрос тук - дали причината е раждането по къщите, което е масово.На мен ум не ми го побира, при условие ,че болницата е като 5 звезден хотел ,имаш си вана , близките могат да седят до теб има канапе и сигурността от адекватна намеса, която в случая след 40 часа раждане ,беше наложителна. А и да не забравя ,че разходите са ти поети от здравната ти осигуровка ,не вадиш 2000 лева кеш.А ако искаш прегледай статистиките за смъртност при новородени . Хубава развръзка на темата няма що.

Цепиш ми контекста което ти е в стила и не навръзваш нещата. По принцип да, завръщаме се към цялото и после пак се дефрагментираме -   ултраглобален процес от наша гледна точка.  В един момент ,като раса и размножаването и раждането ще представляват нещо съвсем различно. Но има доста още време.

Та понеже явно твърде много се надявам за вникване в цялостта на мисълта ми ,което не ти се отдава , а и аз не съм достатъчно добра със себеизразяването в думи , ще те помоля да спрем тази дискусия по между ни . А и от гледна точка ,че не си и в този живот няма да бъдеш майка, за да усетиш за какво същност става въпрос , освен ако нямаш спомени, които да споделиш от своята връзка с майка ти. Всичко друго е суха теория от мъжка брутално реалистична гледна точка ,която по този въпрос не ми пасва, без да ми се сърдиш ,може да продължиме в други теми.(става въпрос за лично за нас двамата не за темата)
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
protoplasma
Гост
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2011, 04:02:05 »

Цитат на: Eona Lightholder
Редовно следя дискусиите по този въпрос тук - дали причината е раждането по къщите, което е масово.
Ами... остави ги дискусиите, в такъв случай! Подвеждат те сериозно... а дори не ми го побира главата, как им се връзваш. Дано само не ви засекат твърденията, от някоя холандска или европейска социологическа агенция. Все пак, не става дума за литри кола, които се пият в дадена държава, а за детска смъртност.
Цитат на: Eona Lightholder
А ако искаш прегледай статистиките за смъртност при новородени
Ми не, няма да я гледам, защото е безкрайно несериозно, мецанке. Айде, да беше нещо допустимо като вариант, ок, да погледна, ама... Наистина не разбирам защо настояваш все още.
Цитат на: Eona Lightholder
да, завръщаме се към цялото и после пак се дефрагментираме -   ултраглобален процес от наша гледна точка.  В един момент ,като раса и размножаването и раждането ще представляват нещо съвсем различно. Но има доста още време.
Интересно наистина. Нещо като процеса при Големия Взрив. Вселената се разширява до едно време, после се свива, докато не достигне пак началната си фаза и пак се взривява. Йо-йо. Ми да, не е изключено.
Махалото си е универсален принцип. Щом всичко пулсира, разширява се и се свива, значи и еволюцията, на различни нива, също би трябвало да го прави. Ако счетем, че неоантропите, преди 50000 години са били най-зле, (другите, преди това не ги броя за хора) то сега вече, би трябвало да сме се засилили нагоре.
Цитат на: Eona Lightholder
ще те помоля да спрем тази дискусия по между ни .
Е, добре. Макар, че малко късно прочетох молбата ти.
Цитат на: Eona Lightholder
А и от гледна точка ,че не си и в този живот няма да бъдеш майка, за да усетиш за какво същност става въпрос , освен ако нямаш спомени, които да споделиш от своята връзка с майка ти. Всичко друго е суха теория от мъжка брутално реалистична гледна точка ,която по този въпрос не ми пасва, без да ми се сърдиш ,може да продължиме в други теми.(става въпрос за лично за нас двамата не за темата)
Добре, добре, добре! Както кажеш!
Макар, че (хаха не, не мога) честно казано, познавам... например... мъже - майки и ...жени, които са раждали, но са мнооого далеч от майки.
Но щом си рекла. Спретнете си едно малко bgmama кътче, лошо няма, пък и отдавна правите опити.
Активен
Финист
Финист
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 140


WWW
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2011, 13:19:59 »

Световна банка, Индикатори за световно развитие

Холандия има ДВА И ПОЛОВИНА пъти по-ниска смъртност от България... и като цяло доста ниска(15 пъти по-ниска от средната за света)! Не знам от къде са вашите информации, моите както виждате са от бюро-справки-гугл... просто избрах първата попаднала ми статистика... по-подробно заравяне само я подтвърди... а като не щете да гледате статистиката, дори когато подкрепя тезата ти(сангинари примерно), като щете, ваша работа! Тия с обратната статистика, моля да приведат своите източници, в противен случай тезите им имат нулева тежест...
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Октомври 07, 2011, 14:13:36 »

Вие не четете явно , говоря за детска смъртност и главно при новородени , свързано с темата за раждането в къщи. Превеждам ви част от доклада при проучването той е дълъг ,превеждам първата част.

Babysterfte Nederland bijna hoogst in Europa

Смъртността при новородените в Нидерландия почти най-висока в Европа.


DELFT - Nederland behoort nog steeds tot de landen met de hoogste babysterfte in Europa. Een op de honderd baby's in Nederland sterft tijdens of direct na de geboorte.

Нидерландия е все още сред страните с най-висока смъртност при новородените в Европа. Едно на сто бебета в Нидерландия умира по време или веднага след раждането.

Alleen in Frankrijk en Letland is dat cijfer hoger. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer TNO en Maastricht UMC dat donderdag wordt gepresenteerd.

Само във Франция и Латвия тази цифра е по-висока. Това са резултатиете от проучване na TNO и университетската болница в Маастрихт , което в четвътък излезе (това е 2008)

In het onderzoek zijn 26 Europese landen betrokken. De laagste babysterfte is in Luxemburg, Slowakije en Spanje. Daar overleven vijf op de duizend baby's de eerste uren na de bevalling of de bevalling zelf niet. In Nederland ligt dat aantal dus twee keer zo hoog.
 
В изследването са включени 26 страни от Европа. Най-ниска смъртността е в Люксембург, Словакия и испания. Там умират 5 на 1000 бебета първите часове след раждането или по време на него.Значи в Нидерландия смъртността е 2 пъти по-висока.

In Frankrijk en Letland overleven elf van de duizend baby's de geboorte of de uren direct erna niet.

Във франция и Латвия цифрата е 11 на 1000.

Europa

Toch brengt het onderzoek niet alleen slecht nieuws. De babysterfte in Europa is wel gedaald sinds de vorige meting in 1999. Toen had Nederland het hoogste sterftecijfer van vijftien EU-landen.

Европа.

Все пак изследването носи не само лощи новини. Смъртността при бебетата като цяло в Европа е намаляла от последното проучване през 1999. Тогава Нидерландия имаше най-високата цифри от 15 страни на Европейският съюз.

De oorzaak van de vele sterfgevallen is niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk heeft de relatief hoge leeftijd van moeders in Nederland invloed op de cijfers. Ook is het aandeel meerlingzwangerschappen hoger dan in andere Europese landen.


Причините за толкова висока смъртност не е изцяло известна. Може би причината е в относително късната възраст на майките в Нидерландия. Също и в броят близнаци ,който е по-висок от останалите страни.И тнт . различни причини изброяват надолу - пушене,изследвания и тнт. Казват ,че са вземани в предвид обвиненията ,че зависи от ражданията в къщите , но резултатите били еквивалентни на тези в болницата. От това проучване започнаха дискусиите ,точно когато аз бях бременна и съм изслушала безброй концепции и мнения. От моят личен опит ако бях започнала раждането в къщи , или пак щяха да ме карат в болница по-сред нощите в разчепено състояние ,със неясни резултати за бебето и детето . Ситуациите са подобни при още 2 български момичета. Останалите имаха възможността да раждат в Белгия в болница и направиха този избор.

Та разводнихме темата ще взема да преместя тези постове в по-подходяща тема.

ПС. Намерих цифрата за България е 9 на 1000 , а средната за Европа е 5 на 1000, незнам до колко нашата цифра не е повлияна от ражданията сред циганите ,като брой и като колко от тях са в болница.
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 14:57:57 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
protoplasma
Гост
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2011, 15:28:50 »

Цитат на: Финист
като не щете да гледате статистиката
Глупаво орле.
Не искам да я проверявам, защото не обичам да си губя времето, а за мен, това да надделея в толкова безсмислен спор не е триумф. Ето, сега тя ти лепна някакви цитати, идващи от немайкъде, разни форуми там, та ние трябва да ги приемем директно.
Не исках да я поставям в това положение, орле. На теб също не ти прави чест и не знам защо изобщо взе да ровиш, при все, че темата не е това. Много мразя хора, които като видят някой легнал и почват да ритат.
Цитат на: Eona Lightholder
Та разводнихме темата ще взема да преместя тези постове в по-подходяща тема
Мести, мецанке. Само успокой топката. Ако трябва и ще ти повярваме на твърдението, само не се разстройвай.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #8 -: Октомври 07, 2011, 15:44:17 »

Санг това не е от никакъв форум , а е репортаж за официалното публикуване на данните от статистика на съвсем си официална агенция по пручванията заедно с университетската болница, както е написано.Не са цитати а е цяла статия така по абзаци го преведох.
http://www.nu.nl/algemeen/1880856/babysterfte-nederland-bijna-hoogst-in-europa.html
Мога да ти намеря още отразявания на статистиката,дискусии, видео,предполагам ,че самият официален документ е достъпен ,ако ми се рови.

За какъв триумф говориш , Финист е прав  да поиска данни за това което пиша, защото звучи парадоксално ,но е факт и аз няма да си измислям глупости еле пък по такава тема. И  понеже съм била в лично съприкоснвение ме вълнува.

Той е погледнал защото и от обща култура знае ,че не седи така процентът с общата смъртност, но тук говориме конкретно за друго.

Постовете са преместени от темата на Лупи. А на теб не ти прави чест , да реагираш по този начин и едва ли не индиректно да заявяваш ,че лъжа.


« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 16:51:53 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
protoplasma
Гост
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2011, 17:02:18 »

Леле, ама тежко си го казала. Виж, мецанке, работата е там, че няма как Холандия да е втора, при положение, че България е първа, а Латвия и Франция са пред Холандия. Може би ще кажеш, че и Косово, Чечня, Албания, Румъния, Естония, Беларус, Литва и Украина са с по-малка смъртност на деца под 5 години, но това ще е... не парадокс, както ти го нарече, а абсурд. И въпреки, че се опитах да ти намекна, че няма сисъл, ти си продължаваш. Добре, мецанке, ще ти го кажа директно, а не индиректно, но не че лъжеш, а че си съчиняваш.
В противен случай, ще трябва да се съгласиш, че източниците ти не биват. Избери си едно от двете.
Цитат на: Eona Lightholder
Та ако не знаеш в Холандия е ужасно разпространено раждането в къщи и е на второ място по детска смъртност в Европа.
Хайде сега, в тази ...статия, която си ми пратила, така надлежно, ми покажи къде го пише това, което ти си казала. И въпреки, че е от 2008 (!!!) пак не е на второ място, както категорично си заявила.
Като причини за високата смъртност при новородените, гледам са посочили куп причини, като големия брой тютюнопушещи майки, но това с домашното раждане, едва-едва са го промъкнали, като ееевентуална предпоставка, а ти ми го спомена, като главна причина, едва ли не.
Съчиняваш ли си, мецанке? Или може би източниците ти те подвеждат? Кое избираш? Няма да те оставя намира, докато не си избереш. Другия вариант е да престанеш да тъпчеш.
Активен
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #10 -: Октомври 07, 2011, 17:30:07 »

  Някога, не е имало памперси никъде, нито дамски превръзки и ...изобщо много неща, които днес смятаме за изключително необходими.

  Стига де! Не е имало превръзки? Само не ми казвай, че и тампони не е имало... Намигване)

  Ох, добре, че съм се родила в сегашно време. Щото както каза един познат - с това телосложение и ръст, в стари времена е нямало да оцелея и до края на пубертета Намигване))

  А за раждането... сигурно ще ме пратите в ъгъла за наказани, ама аз много силно съм си наумила да е оперативно, като му дойде времето един ден. Както казах - с моя ръст... нещата няма да се получат друго-яче.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Октомври 07, 2011, 17:46:20 »

  Санги какви 5 годинки , говориме за ражадането по къщите и смъртността при новородените.

  Съжалявам за недоуточняването което вадиш от контекста като цитат , мисля се доизясних няколко пъти след това, айде пак.
  Казах че е на второ ,това което бях запомнила. Измъкнах статистиката където  Латвия и Франция са отпред с еднакъв процент 11 на 1000 значи да подвела съм с едно място, а не ти ли прави впечатление че Франция е на първо. Намерих ти отделно ,че България е с 9 на 1000 , а Холандия е с 10 на 1000 (само тук не се ли учудваш вече).Преведох сред колко страни в Европа е направено проучването- 26. Ей ти и официалната страница на проучването http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=persbericht&laag1=37&item_id=200812110062
  Ти за ненормална ли ме мислиш ,че на мен не са ми станали очите на копчета ,след като бремнена излезнаха тези данни и се обсъждаха на дълго и на широко по медиите. Не става въпрос за мястото, а за огромният процент в страна с претенции и от тук тръгва голямата дискусия относно причините ,които и днес не за фиксирани и продължават. Голям дял в дискусията е относно раждането по къщите.
  Дали ще ме оставиш на мира да ти разяснявам подробности ,само защото се хващаш за думи и не признаваш некомпетентноста си по въпроса ми дреме. Не твърдя и не съм твърдяла ,че моята компетентност е на толкова високо ниво , но съм го и съпреживяла и съм чула не едно мнение по въпроса компетентно и от личният си опит изказвам моето мнение и то е подложено на факт.

  При предложения ми избор за раждане в къщи , ако бях приела , резултат щеше да е фатален и за мен и за детето ми.

  Подробности : акушерката, която водеше бременността , се разсърди от избора ми да раждам в болница и отказа да поеме следболничните консултации. Питайки сестрата от другият център ,който ме пое ,каза че само за раждането от здравната каса влиза значителна сумичка в джоба на акушерката ,която за това ми е отказала (пак очи на копчета)

  Раждането в домашни условия струва много по-малко на държавата. Пак казвам родилката не плаща нищо извън здравната си осигуровка.

  Още за раждането в къщи - акушерката идва когато контракциите ти станат на незнам колко си минути , което значи ,че до тогава пъшкаш в неведение с многократно шашнатият ти съпруг.

  Да не говорим ,че няма готовност за операция или анестезиолог това го казах. Другото асистира и съпругът , а него кой го спасява незнам.

  Риск за малформации при ваденето ооогромен, като се вади дебело бебе от сам човек.

  И въобще казах и преди, изкарай едно раждане и знай тогава от какво имаш нужда - от атмосферата на дома или от сигурността на адекватната намеса. Мисля ,че най-хубавото е болници с уюта на дома , които ги има ,струват повечко.


  ПС. Санги започвам да се чудя тая твоя дебела глава как е минала Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк   
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #12 -: Октомври 07, 2011, 17:48:54 »

  Цитат на: loop
  Цитат на: sanguinary
  Някога, не е имало памперси никъде, нито дамски превръзки и ...изобщо много неща, които днес смятаме за изключително необходими.
  Стига де! Не е имало превръзки? Само не ми казвай, че и тампони не е имало... Намигване)
  Е, добре де, тампони е имало, няма да ти казвам, че не е имало. А бе ...важното е кръв да се лее.
  Цитат на: loop
  Ох, добре, че съм се родила в сегашно време. Щото както каза един познат - с това телосложение и ръст, в стари времена е нямало да оцелея и до края на пубертета.
  Не ги слушай много такива... авторитети. Азиатските са едни от най-устойчивите гени, от всички, а са кинта и 20 и тежат по 40кг. с камъни в джобовете.
  Цитат на: loop
  А за раждането... сигурно ще ме пратите в ъгъла за наказани, ама аз много силно съм си наумила да е оперативно, като му дойде времето един ден.
  Марш веднага в ъгъла!
  Цитат на: loop
  с моя ръст... нещата няма да се получат друго-яче
  Че какво общо има ръста, бре моме?! Те гените ти се унаследяват! Дори и бащата да е великан, това няма значение. Природата си е измислила всичко. А... иначе, че ние си усложняваме нещата, това е отделно.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #13 -: Октомври 07, 2011, 17:55:24 »

  Лупи има много мънички и слаби хора ,които раждат безпроблемно , а аз дебелакът не можах. Това зависи от много неща- мускулатура, еластичност на матката, широчина на вътрешният таз и тнт. Докторът ще ти каже веднага, рисково ли е или не. Освен ако не ти препоръча за пари ,че май повече струва операцията в БГ.

  Аз лично много исках да е нормално ,но уви и бая се тръшках ,че така е станало ,но намерих информации именно за изборите от това да не минаваш през родилния канал ,което е много интересно ,също  и какво е отношението към енергийната конструкция.(ще се опитам да намеря тази информация)
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #14 -: Октомври 07, 2011, 18:35:13 »

  Според мен, най-достоверни, в това отношение са - социологическите данни от UNICEF и докладите на ООН.
  Ето и един от докладите, публикувани в българско издание.
  България е една от страните с най-висока смъртност сред деца под 5-годишна възраст, според доклад на ООН за смъртността в 192 страни (а не 26). Петнадесет от всеки хиляда деца у нас умират преди да са навършили 5 години. За пореден път сме в групата с най-лоши показатели за Балканите и Източна Европа, заедно с Албания, Босна, Сърбия, Румъния и Молдова. В Гърция 7 деца под 5-годишна възраст умират, в Албания -15, в Турция - 60. Това е страната с едни от най-лошите показатели в света. За сравнение, в Исландия умират само 3 от хиляда деца преди наблюдаваната възраст.
  Почти всички балкански държави имат много висока детска смъртност.
  Цитат на: Eona Lightholder

  България е с 9 на 1000, а Холандия е с 10 на 1000 (само тук не се ли учудваш вече)
  Тринадесет на хиляда новородени умират в България, а Албания, Босна, Сърбия, Молдова и Румъния са с още по-лоши показатели.
  В Албания умират 23 от всеки хиляда новородени, в Турция - 48 на хиляда. В повечето западноевропейски държави умират 4 от хиляда новородени.
  Очакванията за продължителността на живота у нас са: за жените - малко под 76 години, за мъжете - малко под 69 години.
  Като неприемливо високо определя докладът на ООН нивото на смъртността у нас. Дори и само на фона на останалите източноевропейски страни и Балканите, България има относително висока смъртност и ниска продължителност на живота. Българите живеят с около 7 до 9 години по-кратко в сравнение с държавите с най-добри показатели в Западна Европа: Исландия, скандинавските страни, Испания, Италия, Швейцария и Великобритания. Средната продължителност на живота в Източна Европа е много по-ниска от тази в западноевропейските страни. Най-добри показатели в Източна Европа има Полша. Въпреки общо високата смъртност у нас, вероятността за оцеляване между 15 и 60 години е почти същата, каквато е в развитите държави в Западна Европа или Северна Америка.
  През последния проучен период 112 хиляди от двата пола умират годишно в страната, а се раждат едва 68 хиляди. Населението ни прогресивно намалява с около 54 хиляди годишно. Тенденцията през следващите 40 - 45 години е загубите на хора да се увеличават, докато раждаемостта остава ниска, а смъртността висока. Такава е тенденцията за цяла Европа. По данни на ООН в България до 2050 г. гъстотата на населеност ще падне до 46 души на кв. км. През 1950 г. тя е била 65 души на квадратен километър, а най-висока е била през 1985 г. - 85 на кв. км.
  ****
  А пък за UNICEF, не намерих нищо за Европа, тъй като, този проблем, с детската смъртност, няма нищо общо с Европа.
  http://www.unicef.bg/bg/news/12-000-po-malko-deca-umirat-ejednevno-prez-2010-g-otkolkoto-prez-1990-g-unicef-svetovna-zdravna-organizaciya
  И все пак, нека не забравяме, че в Европа има 50, а не 26 държави. Намигване
  Цитат на: Eona Lightholder
  изкарай едно раждане и знай тогава от какво имаш нужда - от атмосферата на дома или от сигурността на адекватната намеса. Мисля ,че най-хубавото е болници с уюта на дома , които ги има ,струват повечко.
  Ами, то, дето се вика, аз мога да доведа... 2 жени, едната с 2, а другата с 3 раждания, които ще ти кажат, че е по-добре в домашни условия. Тогава какво правиме? Как би отговорила тогава, ако те ти кажат "изкарай две-три раждания, пък ще говорим тогава". Осъзнаваш ли несъстоятелността и неадекватността на този си призив към мен? Намигване И както е казал Айнщайн - да, кокошката снася яйцата, но нея последна бихме запитали, относно качеството на омлета. Намигване
  Цитат на: Eona Lightholder
  Санги започвам да се чудя тая твоя дебела глава как е минала
  И аз, все още се чудя над този въпрос.
  И ето нещо, за луупи: Майка ми е 1.67 висока, / тежи 46кг. и си купува обувки от детски магазини, тъй като, толкова малки номера няма в нормалните.
  Пък виж какъв лонгур и с ква дървена глава е излезнал от нея, абсолютно безпрепятствено и без операция.  
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Според денят на раждане
  Астрология и нумерология
  A1eksandar 2 4290 Последна<br />публикация Май 01, 2010, 00:11:27
  от До
  Вашата дата на раждане
  Обща тематика
  Аэ съм 5 2834 Последна<br />публикация Декември 08, 2011, 19:17:47
  от Ariam
  “Часът на раждане е написан на лицето на човека”
  Астрология и нумерология
  ~Schwarze_Sonne~ 0 1642 Последна<br />публикация Юли 10, 2012, 12:43:16
  от ~Schwarze_Sonne~

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright