Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Видях смъртта по време на молитва  (Прочетена 2960 пъти)
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #15 -: Октомври 10, 2011, 12:30:22 »

На мен, честно казано, някои неща не ми се връзват хич.  Згреших
1. Как разбра, че овцете са в планина?
2. Как разбра, че момчето и момичето с хвърчилото са пак в планина?
3. По какво разбра, че е 2рата световна? И по какво разбра, че е немски самолет? Защото, не се сърди, приятелю, но съм почти сигурен, че ще ти покажа всички военни самолети (айде пътническите ще ти ги спестя) на луфтвафе, по време на третия райх и от тях ще разгадаеш единствено, че това са самолети, но до там. Кой е изтребител, кой е бомбардировач, а пък да не говорим за моделите - много ме съмнява.
За 1 и 2 не знам как разбрах, че е в планина, просто виждайки картината, без да мисля "О, това какво е..", в съзнанието ми просто дойде като планина. Колкото до самолета, разбрах, че е немски от логото на немските военновъздушни сили.
Иначе, малко ме обиди, като ме квалифицира за човек, който няма да успее да познае кой самолет е изтребител и тн, предвид, че военната история ми е сигурно най-интересната, но това е съвсем друга тема.
И пак за самолета, мен с нищо не са ме свалили, понеже аз не бях в самолета, а го виждах отстрани.

Тази сутрин "видях" църква, тип средновековна, от която излизаше гъст черен дим, а небето бе оранжево, но няма да каже, че е горяла, за да не ме попита Санги как съм разбрал.

Между другото, аз и в други теми съм го казвал, когато отварям дадена тема, за да търся вашите отговори и предположения, това не означава, че аз за себе си нямам такива, просто съм човек, който винаги търси максимума информация и винаги, в следствие от вашите отговори, се сещам и нещо допълнително, което да ми е от полза в определения "проблем".

Лек ден.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2011, 13:53:47 »

Цитат на: Sita
Колкото до самолета, разбрах, че е немски от логото на немските военновъздушни сили.
Ами грешно си го преценил. Логото са слагали всички съюзници на германците, даже и японските мицута, които иначе са много горди. Защото, кажи ми, ако ти беше премигнал, някой от тези два самолета, от снимките, които слагам, какво щеше да ни разкажеш?
Цитат на: Sita
Иначе, малко ме обиди, като ме квалифицира за човек, който няма да успее да познае кой самолет е изтребител
Ами... не се обиждай, но човек, който държи на тия неща, не би нарекъл изтребителя - самолет, нито бомбардировача. Същото би било, да кажеш, че си тичал с пушка, а да се окаже, че е калашник 7/62. Не че не е пушка - пушка е, но така би се изразил някой, който си няма понятие от тия неща.
Цитат на: Sita
военната история ми е сигурно най-интересната
Цялата военна история?!  Шокиран  Ухилен Всички войни?
Значи би трябвало, тия хора да са ти познати, които ти пращам, след самолетите. За двама от тях и гугъл няма да ти помогне, ако не си се интересувал от военна история Намигване
Цитат на: Sita
мен с нищо не са ме свалили, понеже аз не бях в самолета, а го виждах отстрани.
Ми то отстрани по-добре би видял от какво е свален, отколкото ако си вътре.
Цитат на: Sita
Тази сутрин "видях" църква, тип средновековна, от която излизаше гъст черен дим, а небето бе оранжево, но няма да каже, че е горяла, за да не ме попита Санги как съм разбрал.
И правилно. Но пък може да кажеш, например, че вероятно е опожарена!
Цитат на: Sita
Лек ден.
Лек и на теб, Ситка!
И друже, не се обиждай, ами се отнасяй по-сериозно към виденията си, за да може и ние да се отнесем сериозно към тях.
А за тия хора и да не се сетиш, спокойно. Тъкмо ще ги научиш.
И ако искаш, не тук, ако искаш на лс, се опитай да ми обясниш - кое толкова те влече във ...военната история, както я нарече.


* 1.jpg (17.77 KB, 435x305 - видяно 314 пъти.)

* 2.png (154 KB, 1002x375 - видяно 316 пъти.)

* 5.png (953.94 KB, 1200x1795 - видяно 340 пъти.)

* 6.jpg (40.15 KB, 350x371 - видяно 318 пъти.)

* 4.jpg (28.17 KB, 400x610 - видяно 308 пъти.)

* 7.jpg (224.33 KB, 1045x1408 - видяно 320 пъти.)
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #17 -: Октомври 10, 2011, 15:42:19 »

Не знам по принцип дали е удачно да се замисляш над предадеданета информация , отколкото на това, че е започнал процесът на предаване и трябва да се настрои образът ,антената, да се неутрализират трептенията нарушаващи картинката . Все едно старите телевизори или радиоприемници . Та все едно си хванал част от приказката Дядо вади ряпа и тя звучи така - ряпа,дядо,баба,внуче,нещо дето лае, противник на лаещото,гризач,бум,изход. Ако не знаеш приказката и да разбереш ,че нещо дето лае е куче голяма работа. Та тая приказка си е доунлоадната и като си осъвършенстваш плейъра ,там кодеци модеци,драйвери , ще можеш да си го гледаш пак и онлайн тлевизия ще гледаш, абе фън. С две думи работи по апарата , посланията ще се разберат с работата.

Сега ако мога с нещо да ти помогна от моят е опит е ,да се опитваш да се задържаш в образа и да наблюдаваш продължението. Това не е лесно защото трябва да се опиташ безучастно да го наблюдаваш, започнеш ли да се питаш неща ,да очакваш да погледнеш от друг ъгъл,да задържиш темпото, въобще да командваш, образа най-често се разпада или се изкривява. Аз лично изкривяването го засичам като многоизмерния образ става все по плосък,ако така мога да го опиша и тогава спирам. Другото е споделяй и най-малкото нещо което ти се струва глупост и безмислено , оказвали са се ,че такива неща за доста ключови знаци. Така за себе си ще проверяваш информацията и ще придобиваш усещането за чистота на превода.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #18 -: Октомври 10, 2011, 17:09:06 »

Цитат на: sanguinary
А за тия хора и да не се сетиш, спокойно. Тъкмо ще ги научиш.
И ако искаш, не тук, ако искаш на лс, се опитай да ми обясниш - кое толкова те влече във ...военната история, както я нарече.
Снимка 1 - Бомбардировач Б-24
2 - КИ 21, японски
3 - За някои Пол, за други Паул фон Хинденбург
4 - Джон Чивингтън
5 - Федор Фон Бок
6 - Не знам

Санги, не знам защо под "военна история", разбираш всички войни.. Както има музикална, така има и военна, например, за което съм използвал и точно тази дума, личен начин на изказ, който не е целял да обхваща абсолютно всичко от - до.
По забележката ти за човек, който разбира бла бла.. Аз не разбирам, просто също като теб познайвам нещичко.
По другата забележка, че отстрани бих видял по-добре от какво е бил свален - Това е доста интересен изказ. Виж, не се бях замислил, че може и да не е свален, понеже с това изказване ме подсещаш, че аз дефакто видях самолета, който избухна изведнъж, но затова може да има не 1 и 2 причини. Отново бях приел в нея ситуация, че е бил свален.

Това за "друже и по-сериозното отношение към виденията", да, сега след няколкото градивни забележки, виждам, че не е точно това, което съм видял, но пък от моя гледна точка, на момента, в който изписвам видяното тук, го правя обективно и сериозно за него момент. Не ми е все едно как точно описвам картините. Ще се радвам да ми изясниш това за сериозността. Усмивчица

Поздравявам те за орловото око, което имаш четейки текст и за това, че мислиш върху написаното, но наистина много ми оспами темата, а с тебе и аз.  Усмивчица

Мерси на Еона, че сподели своя опит.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #19 -: Октомври 11, 2011, 00:02:55 »

Сега ще продължа с критиките, Ситка, но отново с изцяло добри намерения.
Да започнем от японското митсу.  Ако познаваше толкова добре, различните модели военни самолети  - нямаше да ми кажеш, че си го разпознал по фашисткия инициал, а щеше да кажеш, например... -  че не е много трудно да се различи Messerschmitt 109, от всеки друг изтребител (което си е така).  Ми ако беше залепена ваденка с Ну Пагади на него, вместо тези инициали? 
Продължавам нататък с психораздробяването и анализата. (А между другото, като казах психоанализа, какво стана с нашата съфорумка и психоложка - @di?)
Та, другото  - човек, който знае имената на хората, от тези снимки, които прикачих, не би ми отговорил.  Може би, би ми метнал няколко снимки на Седящия Бик, Джеронимо и Червения Облак и би ме попитал кои са тия.  Аз щях да разбера какво ми казва с това.
Не напразно, подредих генералите в този ред.
Няма на планетата, човек, който да знае за ген. Чивингтън, а да не знае кой е ген. Нелсън Майлс  или  Мечата Наметка! Чивингтън има кратка, и незначителна роля в историята на Америка и е просто едно от големите, тъмни и мазни петна по знамето й. Най-известен с това, че има два похода срещу Арапахо и Шайени, като на практика, почти избива жените, старците и децата на тези две племена, докато спят. С какво толкова те е впечатлил, че и на снимка да го разпознаваш, нямам представа.
Генерал Нелсън Майлс/Мечата Наметка, (за който си писал, че не знаеш кой е) на 25-6 години, вече е командир на дивизия. Шест години е заемал най-високия военен пост, в американската армия, а именно - командващ генерал на US армията. За разлика от Чивингтън, ген. Майлс, освен герой от гражданската война, е главно действащо лице, в индианските войни, през почти целия размирен период. Основните заслуги в историята му са - залавянето и отвеждането в резерват на Гоятлай (по-известен като Джеронимо) и Тасунке Уитко (Лудия Кон), Джоузеф от не-персе и др.  По време на междусъюзническата война е бил в България и е бил особено впечатлен от българската армия и някои похвати, които сме използвали, при мобилизацията, както и от българския боен дух. Синът му е военно аташе на Щатите за България. Ген. Майлс е изпращаел е много писма и телеграми,  опитвайки се да защити нашите интереси и да опровергае нападките и лъжите, идващи от доскорошните съюзници - сърби/гърци/румънци. Препоръчвам ти книгата му "Дипломатическа подготовка на нашите войски".
Генерал Нелсън Майлс. Уважавам го, като личност (макар и историческа), войник и главнокомандващ, тъй като се е доказал и по трите параграфа. Да, благодарение на него, много индианци са прибрани в резервати, но поне го е направил с оръжие, а не със заразени одеяла или избивайки жените и децата им, за да сломи духа им. За мен, той е много по-голямо име от ген. Джордж Вашингтон, ген. Робърт Лий или ген. Томас Джаксън. Та, какво се опитвам да ти кажа. Ще направя един аналог, за да се досетиш.  Същото би било, ако ми кажеш, че си голям фен на формула1 и да разпознаеш образите на  Култард, Менсъл и  Сена, а на Шумахер да кажеш - ми не знам този кой е.
Иначе добре действаш с гугъла и не си глупаво момче. Досетил си се, че някъде около индианските конфликти ще те пратя... или пък си разпознал униформите. Нищо. И в двата случая си находчиво момче, особено във втория, ако е така.
Цитат на: Sita
Санги, не знам защо под "военна история", разбираш всички войни..
Попитах те ти какво разбираш под "военна история"!! Ти го използва този термин! На мен лично, нищо не ми говори.
Цитат на: Sita
Както има музикална, така има и военна

Да, по същия начин щях да реагирам, ако беше казал, че се вълнуваш от музикална история. Там сигурно щеше да разпознаеш Салиери, Брамс и Шуберт, а за Моцарт нямаше да се сетиш Намигване
Цитат на: Sita
личен начин на изказ
Лошо няма, но ние не сме гадатели, а читатели. Речта ни е дадена, за да се разбираме помежду си, а не да се объркваме един-другиго.
Цитат на: Sita
дефакто видях самолета, който избухна изведнъж, но затова може да има не 1 и 2 причини. Отново бях приел в нея ситуация, че е бил свален.
Това коренно се различава от първата картина, която описа. Винаги обръщай внимание на подробностите и дребните детайли, Ситка. Понякога именно те ни казват нещото, което трябва да разберем.
Ти между другото от Бургас ли си? Хммм

Цитат на: Sita
да, сега след няколкото градивни забележки, виждам, че не е точно това, което съм видял
Хубаво е, че си разбрано момче и това също говори добре за теб.  Знаеш, че не искам да ми описваш градус на балансьорите, влажност на въздуха и егн на пилота. Просто щеше да е достатъчно да кажеш - самолет, с фашистки инциали, избухва... Точно както го виждаш... Може да опишеш инициалите, защото това не е без значение, а не всеки знае какви са фашистките. Повечето си представят свастика, но на ввс-то са други, макар че винаги има и свастика, обикновено на опашния балансьор.   

Цитат на: Sita
на момента, в който изписвам видяното тук, го правя обективно и сериозно за него момент.

Ако смятах, че се отнасяш умишлено несериозно, нямаше изобщо да водим този диалог.
Цитат на: Sita
Ще се радвам да ми изясниш това за сериозността.

Просто, преди да постнеш нещо, си го прочети и се опитай да се поставиш на мястото на човек, който до вчера е пасал кози и чете за пръв път или... малко дете, на което му е интересно и е влезнало във форума. Ако тези два типажа, смяташ, че ще разберат написаното - натисни "публикувай".
Например... вместо китаец, казвай – азиатец  или човек с азиатски черти. Просто защото това е, което ти виждаш, а дали е китаец, монголец, кореец или  тайландец, не виждаш.
Ето и едно упражнение. Отговори ми, само с да и не и сам ще усетиш, че и двата са грешни отговора.
1.   Тутанкамон е умрял от абцес, причинен от болен зъб. Доказателствата са – следите от голям оток по челюстната кост.
2.   Дарвиновата теория е вярна. Човека е произлезнал от маймуната.  Доказателствата са археологическите разкопки и генетичните ни сходства с приматите.
3.   Юксел Кадриев е гей. Жена му призна това в горещо при Венета Райкова.
Отговори ми, само с да и не. Разбери ме, на мен не ми трябват отговорите, искам само да вникнеш и да осъзнаеш сам, какво се опитвам да ти кажа.
Помисли само, как една дума, може да промени, тези несериозни твърдения(защото са си точно такива), в напълно обосновани и интересни предположения.
Пред всяко изречение, сложи “Вероятно” или “Предполага се, че”... и ще видиш, колко по-лесно ще ти е да отговориш.
Цитат на: Sita
Поздравявам те за орловото око, което имаш четейки текст и за това, че мислиш върху написаното
Радвам се, че го оценяваш, Ситка.
Цитат на: Sita

наистина много ми оспами темата, а с тебе и аз.
Надявам се, от това спамене, да има повече полза, отколкото вреда.

П.С. Между другото, това Ситка, дето ти го лепнах, идва от един ...многото разкази, на един от любимите ми худ. автори – Джек Лондон. (Поначало не обичам худ. литература). Казва се “Мъжеството на Жената” и го препоръчвам на всички. Дядо Джек,  умее да подрежда думите и постига добра магия с това.

* Мъжеството_на_Жената.txt (29.67 KB - свалено 191 пъти.)
Активен
Sita
13
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 344

« Отговор #20 -: Октомври 11, 2011, 11:13:42 »

sanguinary,
Цитат
Иначе добре действаш с гугъла и не си глупаво момче.
Гугъл го ползвах 2 пъти. За ген. Нелсън Майлс и за Джон Чивингтън, който ми изяде главата. Усмивчица
Но не и по начина, по който си мислиш, че съм го ползвал  Ухилен

Цитат
ген. Нелсън Майлс
Хубава информация, непозната досега, но като цяло не съм им фен на тях.

Цитат
Ти между другото от Бургас ли си?
Не, на север съм от Бургас, но не много далеч.

Цитат
Просто щеше да е достатъчно да кажеш - самолет, с фашистки инциали, избухва...
В целта си да обясня по-подробно видяното, явно съм добавил някои грешни възприятия по картината.

Цитат
Надявам се, от това спамене, да има повече полза, отколкото вреда. 
Активен
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #21 -: Март 15, 2013, 07:41:50 »

Цитат на: Утро
Санги,много си ми симпатичен
Засрамен

Цитат на: Утро
ще ти споделя нещо,може съвсем скоро да ти затрябва (нищо че си вожд и при тях и при всеки има първи път и начало за всичко което откриваме,научаваме).
Вожда не е човек, който знае и разбира всичко от опит, а такъв, който знае в кой да се вслуша, на кое може да се вярва и ако все пак се колебае - трябва да знае как да провери.
Цитат на: Утро
Когато получиш видения,картини,те просто си идват със знание. Ей така без да се чудиш,ще си знаеш че това е хвърчилото на баба ти,или шортите на дядо ти,нищо че не си ги виждал никога...Дори ще знаеш (ясно и категорично),че това се е случило или предстои.
Може би.
Отговорите на Ситка обаче не бяха, че просто знае.
Цитат на: Утро
Само една подробност ще добавя... В началото (вероятно) ще бъдат само откъслечни фрагменти,образи,картини и ще са толкова бързи,че не винаги ще сварваш да ги огледаш,разучиш и обясниш (не бързай да им се вързваш и да вземаш за реално всичко).
Така е може би при вас, но вожда не чака виденията да дойдат при него,а той отива при тях. Ако са мигновени и нищо не се разбира, значи са лъжовни или още не им е времето.
Цитат на: Утро
Все пак като дойде момента,не се срамувай,пиши,все някой ще те упъти и помогне,щото и ти ще имаш куп въпроси и неясноти също като мен или Сита.

Благодаря за готовността, която изразяваш, Утро. Със сигурност има неща, за които би могла да си ми от полза, както и всеки един от тук.
По въпроса с виденията, обаче, поне докато се оповавате на случайно спуснати такива, от неизвестни източници, не бих рискувал, поне на този етап.
Ако ти цял живот си готвач, а аз ям в мак доналдс, би ли ме послушала за някоя рецепта, която ми е казал някой си, понеже е решил, че съм мн. симпатичен? Рецепта, която според твоята преценка не е нищо особено, а дори и с погрешни съставки.
Това, което Ситка спомена като свое видение, само аз уважих. Според това, което даде от себе си, толкова му дадох.
Каза, че го интересува военната история, а според мен личности като ген. Майлс са от тези, които всеки любител и ценител на добрата стратегия и хората със силни характери, повлияли на историята, трябва да познава. Иначе казано - мисля, че Ситка не е недоволен от споделянето на своето видение тук.
Може би един ден ще се опознаем, Утро и може би ще ми кажеш някоя добра рецепта. Аз, от своя страна ще ти дам нещо от себе си, което да ти е от полза, докато си тук. Тогава може би ще разбереш за виденията, от къде идват, кога и защо идват, какво трябва да ни е отношението към тях и на кого трябва да благодарим. По същия начин, както аз бих ти благодарил, ако ми дадеш добра рецепта. Усмивчица
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright