Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Планинска Мечта - вожд на индианското племе Ория  (Прочетена 994 пъти)
Финист
Финист
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 140


WWW
« -: Септември 30, 2011, 13:45:59 »

(превода от руски е мой, а оригинала сигурно съм го взел от някой сайт - това се беше залежало в архивите ми от поне 10ина години, та нямам идея откъде е - ако знаете, дайте линк в темата, моля)

Планинска Мечта - вожд на индианското племе Ория

Не ме интересува, как печелиш пари за прехраната си.
Искам да знам, за какво го боли сърцето ти и смееш ли да мечтаеш за това да посрещнеш желанията на своето Сърце.

Не ме интересува на колко си години.
Изкам да знам, готов ли си да изглеждаш глупав заради Любовта, заради своята Мечта, заради това удивително приключение, наречено Живот.

Не ме интересува какви Планети кръжат около твоята Луна.
Искам да знам, докоснал ли си центъра на своята собствена Тъга, открит ли си за всички предателства на Живота или си се стегнал, затворил си се от страх пред следващата болка.

Искам да знам, можеш ли да оставаш заедно с болката, моята или твоята, без да направиш и едно движение, за да я скриеш, заглушиш или за да се избавиш от нея.

Искам да знам, можеш ли да съществуавш с Радостта в сърцето си, моята или твоята, можеш ли самозабравено да танцуваш, можеш ли да позволиш на екстаза да те напълни от крайчетата на пръстите до върха на главата и да не мислиш за това че трябва да бъдеш внимателен, реалистичен и че трябва да помниш всички ограничения на човешкото съществуване.

Не ме интересува, истинна ли е историята, която ми разказваш.
Искам да знам, можеш ли да разочароваш другиго, за да останеш верен на самия себе си. Можеш ли да понесеш обвинение в предателство и да не предадеш своята собствена Душа.

Искам да знам, можеш ли да си верен и поради това да бъдеш достоеш за доверие.
Искам да знам, можеш ли да виждаш Красотата даже там, където всичко наоколо е неугледно, можеш ли да съсредоточиш живота си на края на езерото и да призоваваш Пълната Луна.

Не ме интересува къде живееш и колко пари имаш.
Искам да знам, можеш ли да станеш след нощ на Тъга и Отчаяние, напълно изтощен и изморен до мозъка на костите си, и да направиш това, което е необходимо за твоите деца.

Не ме интересува, кого познаваш и откъде си дошъл тук.
Искам да знам, можеш ли  стоиш в самия Център на Пламъка заедно с мен, без да се опитваш да отскочиш назад.

Не ме интересува, къде, какво и с кого си изучавал.
Искам да знам, какво те поддържа отвътре, когато всичко около теб се руши.

Искам да знам, можеш ли да бъдеш уединен със себе си и действително ли искаш, някой да бъде редом до теб в трудните мигове на живота ти.
Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #1 -: Септември 30, 2011, 16:35:54 »

Ами, приятелю, невъзможно е да те взема насериозно, поради три причини.
Първо, подобни помпозни имена на вождове, на племена, чието съществуване е съмнително... и изказвания, които просто крещят, че не идват от устата на човек, от който и да е див народ, ме карат да подминавам подобни, добрезвучащи сентенцийки.
Второ - това са думи на Пол Гимар, който почина, преди ...5-6 години и даже цитираха тези думи по новинарските емисии. Не помня националността му, но едва ли, от което и да е племе са му дали, подобно име и са го провъзгласили за вожд...
Книгата, в която има още доста добри неща, като тези, които си цитирал, доколкото помня, се казваше "Неща от живота" и я е писал, след преживяна, тежка катастрофа.
Третото ще ти го кажа, като/ако се видим Намигване
Активен
Финист
Финист
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 140


WWW
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2011, 18:45:50 »

Мерси за инфото, Хайока, определено ще го потърся този Пол Гимар, не съм го чувал, а това наистина съм го намерил НЯКЪДЕ и просто съм го превел, извинявам се за дезинформацията относно автора, обаче на мен пък определено ми допадна... макар и не като точни думи, но като мироглед - о да. Но какво пък, за вкус и цвят всеки си има своето мнение Намигване
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Планинска чубрица
Даровете на природата
Админ 0 2389 Последна<br />публикация Февруари 10, 2011, 15:10:26
от Админ
ЦЕНАТА НА ЕДНА МЕЧТА...СЪПОСТАВЕНА С ПЕРФЕКТНИЯТ КОНКУРЕНТ В СЪВЪРШЕНИЯ ДИЗАЙН
Книги
Xristina 0 932 Последна<br />публикация Ноември 23, 2011, 00:49:08
от Xristina

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright