Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Опасност на хоризонта - КОНЦЕРТА!!!  (Прочетена 4140 пъти)
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 447


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « -: Август 27, 2011, 14:20:32 »

  Ето след скитане из чичкото какво намерих:

  Метилфенидат, по-известен от името Риталин, е стимулант, който отдавна се използва за лечение на деца разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност. И въпреки че обикновено работи страхотно на контролиране на симптомите на ADHD, един голям недостатък е, че трябва да се приема начесто.
  Това честото прилагане означава, че децата трябва да вземат едно хапче сутрин, още един път около обяд в училище, а понякога и още едно след училище.
  В допълнение към неудобството, децата обикновено не обичат да са отделени от своите съученици и се редят на опашка в офиса на медицинските сестри с техните хапчета.
  През последните няколко години, идеята за моноциклични стимуланти за лечение на ADHD бе приветствано от деца, родители и аз съм сигурен, че медицинските сестри в училище. Сега децата трябва да взимат едно хапче сутрин, като ефекта продължава около 10-12 часа.
  Одобрен от Федералната Агенция по Лекарствата и Храните (ФАЛХ) през 2000 г., Concerta е първият моноцикличен медикамент за лечение на ADHD, и бързо става популярен. Като Риталин, основната му съставка е метилфенидат, но той е опакован в специални таблетки с контролирано освобождаване, което осигурява на вашето дете лечение през целия ден.

  Дозировка на Concerta

  Преминаване към Concerta от Риталин е лесно. Вие обикновено приемате само обща дневна доза на Риталин и преминаването към Concerta е най-добро, защото имат сходна дозировка. Така че, ако детето Ви е приемало 5mg Риталин три пъти на ден, за обща дневна доза от 15 мг, вероятно ще се промени до 18mg таблетка Concerta.
  Concerta също е на разположение в 27mg, 36mg и 54mg таблетки, предоставящо гъвкава възможност за дозиране. Има сведения, че 72mg разфасовка ще бъде одобрена скоро, което прави още по-лесно да предписват по-високи дози.
  Въпреки, че педиатрите често започват с ниски дози, когато се започва със стимулант, имайте предвид, че в едно неотдавнашно проучване 95% от децата са били или по 36mg или 54mg таблетки сила, така че не се дава Concerta, ако изглежда, че по-ниски дози не работят.
  Преминаване от Adderall или Adderall XR е лесно. Вие обикновено само ще приемате двойна обща дневна доза от Adderall.

  Concerta Странични ефекти

  Според информационната листовка на Concerta, най-често срещаните странични ефекти на Concerta са главоболие (14%), инфекции на горните дихателни пътища(8%), коремни болки (7%), повръщане (4%), загуба на апетит (4%) , безсъница (4%), кашлица (4%), фарингит (4%), синузит (3%) и замайване (2%).
  Ако детето ви има значителни странични ефекти, по-ниска доза или да преминаване към друго лекарство може да бъде необходимо.

  Други дълго-действащи форми на метилфенидат

  Има други дълго-действащи форми на метилфенидат, като Риталин LA и Metadate CD, така че защо да изберете Concerta?
  За едно нещо, въпреки че всички те са на основата на метилфенидат, те нямат различия в техните системи за прием.
  Системата за прием на Concerta осигурява детето с начална доза от около 22% и след това на останалата част от лекарството по-късно през деня. Така че, ако детето Ви е приемало Concerta 18mg, той ще получи само 4 mg от лекарството сутрин, и ще започнете с малко по-ниска доза, ако той е бил на 5 mg три пъти на ден на редовен Риталин.
  Риталин LA използва метод, подобен на Adderall XR, така че да получите половин доза, първото нещо, на сутринта след като тя и другата половина по-късно през деня. Това означава, че ако детето Ви е приемало Риталин LA 20 mg, той ще получи 10 mg доза сутрин. Това е голяма разлика от 4 mg доза, че ще получите, ако той е на Concerta 18mg.
  Така че, ако детето Ви основно има проблеми сутрин при вземането на Concerta, смяна на Риталин LA може да бъде по-добър вариант от увеличаване на дозата на Concerta. Тя се предлага в 20, 30, и 40 mg капсула.
  Metadate CD е подобен на Concerta, в това, че вие ​​получавате първоначална ниска доза. Metadate CD е съставена от сашета за незабавно освобождаване, които дават 30% от дозата веднага, а след това останалите 70% от дозата непрекъснато се освобождава от сашета с удължено освобождаване. Недостатъкът е, че тя е достъпна само в една 20 mg доза, така че вашето дете трябва да вземе повече от една капсула, за да получите по-висока доза.
  Concerta не може да се дъвчат или смачкват и трябва да се поглъщат цели, така че това лекарство може да бъде проблем за децата, които не могат да поглъщат хапчета. И Риталин LA и Metadate CD могат да бъдат отворени и да се поръсят върху храните, както и върху ябълково пюре, ако детето ви не може да поглъща хапчета.

  Какво трябва да знаете

  Concerta не е за всеки, особено на децата с тревожност, тикове или синдром на Турет, но може да бъде добър вариант за другите деца с ADHD.


  Източник: pediatrics.about.com, по-точно тук

  ВНИМАНИЕ: Преводът не претендира за абсолютна точност! Ако има допуснати грешки, моля се предварително да бъда извинен!

  Останах отвратен от безскрупулността на този, който беше писал статията! Този нещастен човечец смята, че амфетамините са източник на щастие и семейно спокойствие! ( Ангелче Ангелче Ангелче Ангелче)
  Аз лично, както вече казах, съм отвратен от съвременната медицина! Дори рак на тестисите да хвана (казвам го нарочно, защото знам, че това е много агресивно и прогресиращо заболяване), пак няма да стъпя при лекар!

  А отдолу е упътването за употреба на тази отрова!

  * concerta-18mg.pdf (360.51 KB - свалено 379 пъти.)
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright