Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ОКУЛТНАТА ИСТИНА ЗА МАСОНСТВОТО  (Прочетена 3712 пъти)
taken
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 145


« Отговор #15 -: Септември 13, 2011, 21:45:35 »

Ако се появи позиция , противоречаща на нашите намерения , тогава нейният представител трябва да бъде елиминиран колкото се може по-бързо. По принцип използваме техниката на дискредитирането чрез масмедийните средства. След това продължаваме със сатира и осмиване , будейки подозрения и недоверие у хората заради поведението и твърденията на съответната личност. По този начин никой няма да се довери на казаното от нея . Понеже нашите атаки са концентрирани и постоянни , понякога придружени и с метода на шантажа в различни посоки , човекът скоро започва да се чувства изоставен от всички , дори обвинен за това , което е имал куража да каже или напише. Той е заплашван , изнудван професионално и отхвърлен от обществото , така че в края на краищата се предава. Отказва се от действията си по собствена инициатива , искайки да си възвърне предимствата , които е имал. В някои случаи той дори става наш съюзник.
Това е голямата драма на създаденото от нас общество – по-голямата част от хората са слаби и страхливи. Много малко са тези , които издържат на нашите атаки и методи. Все пак те затрудняват действията ни и това , което е по-неприятно за нас, е , че се радват на симпатията и помощта на други. Това означава обединение на силата на общото мнение , т.е. Точно това , което се опитваме да възпрепятстваме. Още по-неприятен е фактът , че някои от тези хора и групи познават много добре определени езотерични техники , които използват , за да парират нашите действия. Не по-малко вярно е и това , че нашият елит , великите илюминати , също прилагат тайни похвати за влияние с цел осъществяване на специални проявления на физическо ниво.
Активен
taken
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 145


« Отговор #16 -: Септември 15, 2011, 18:10:22 »

Все пак понякога сме затруднени , дори възпрепятствани в някои от нашите планове от противниковите сили . Затова е важно да привлечем в редовете си хора като теб , които вече притежават някои забележителни способности. Можем да ти предложим много в замяна. Едва тогава наистина ще познаеш живота.
- Но атаките срещу масонската организация не изкарват ли наяве точно плановете и намеренията и пред света? - избегна Цезар директния отговор.
- Някои хора , които се противопоставят с всички сили на плановете ни , знаят истината за нас. Понеже обикновените методи за отстраняване действат по-трудно в подобни случаи , измислихме една хитрост. Избираме няколко почитаеми братя , най-вече от второ ниво , които да представят на света дадени страни от нашата организация , използвайки за тази цел средствата на масмедиите. Те дават интервюта и написват няколко книги или статии , в които са изложени някои истински , но безобидни страни на структурата и дейността ни. Следваме принципа да пуснем една част истина и четири части лъжа в смесицата от данни , която се представя. Така че съществува и доза истина , която ние така или иначе не можем да оспорим , но която се появява пред света като информация , изнесена от самите членове на организацията. Как е възможно тогава някой да ни заподозре в потайности , когато ние самите излизаме насреща с информация? Естествено тези истини са облечени и пълни с лъжи , така че никой да не разбере много от тях и впоследствие интересът му към изучаване на темата да изчезне.
Активен
Spiritus
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


 • Град: Златната Среда
 • Не се притеснявайте да ми пишете за каквото и да е

  « Отговор #17 -: Септември 16, 2011, 05:36:23 »

  Според мен целта на масоните и на окултното при тях е власт(която се придобива материално чрез пари). Естествено, те искат да се развиват духовно(по принцип всеки би трябвало да иска), това ги прави силни личности, и развивайки се духовно, те го правят и материално(все пак живеем във светски... свят). Всъщност историята го доказва това, примерно вижте САЩ. Просто са силни и богати хора, но не мога да ги осъждам, със сигурност се трудят много и са си изработили имането. Говоря за по-високите им кръгове де, то има много масони и различни видове, но интересно е каква наистина е целта на повечето им членове.
  Активен

  "Има само едно добро - знанието. И едно зло - невежеството." - Сократ
  "Има два пътя. Единият е космически широк и краят му води към гибел. Вторият е тесен и краят му води към вечен живот. Мнозина избират широкия път. Малцина тръгват по тесния. Но ти тръгни по тесния път!" - Библията
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #18 -: Септември 16, 2011, 11:37:15 »

   Ние печелим от всичко това , понеже противниците ни вече не могат да представят истините , които ние вече сме представили по изопачен начин. Дори да опитат да се занимават с други страни от нашата дейност , ние ще застанем в позицията на невинна жертва , имайки на наша страна подкрепата на някои зрели и влиятелни личности. В наши дни започнахме все по-често да прилагаме този метод. Защото е време да излезем до някаква степен от анонимността, която умишлено избрахме през вековете. Поради изострянето на битката твърде голямата потайност би ни създала повече проблеми , отколкото предимства. Затова през последните 15-20 години започнахме внимателно да се показваме , разкривайки зрънце истина , примесено с много други лъжи. Знаем прекрасно , че , повтаряйки много пъти една лъжа , накрая тя се превръша в истина. Това е , което в повечето случаи приспива бдителността на хората. Въпреки всичко битката в момента е много по-напрегната , защото начинът на реакция на народа стана по-неочакван. Трябва да създадем впечатлението , че помагаме на хората , че сме до тях при ,,нужда и страдание”. Нашите насоки за действие , най-вече посредством политиците , са за стимулиране на голям интерес към съвременните социални проблеми и човешките нещастия, предизвикани най-вече от световната икономическа рецесия, ръководена от нашата организация. Чрез посредничеството на нашите ,,работници” , за които ти казах , внушаваме идеята, че тези аспекти дълбоко ни вълнуват и че се борим за подобряването им. На практика целият този ,,спектакъл” има за цел да спечелим доверието на народните маси , за да може в най-подходящия момент и в най-добрата конюктура да превземем политическото и икономическото управление на цялата планета чрез създаването на едно-единствено световно правителство , което ще се намира под нашия директен и тотален контрол.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #19 -: Септември 17, 2011, 19:18:15 »

   Затова трябва колкото се може повече да печелим доверието на човешките маси , за да създадем илюзията за естествена последователност на събитията , които ще се случат. А именно: предстоящата ужасна световна криза , от която ние ще излезем на повърхността в образа на спасители на човечеството , понеже имаме необходимите финансови ресурси да направим това . По принцип задачата не е толкова сложна , понеже бдителността на народните маси вече е доста отслабена чрез други методи , които отдавна прилагаме с успех. Това са ежедневната рутина на работата; телевизионните програми , структурирани така , че да вдъхнем в човешкото подсъзнание пасивно поведение и липса на опозиция и разсъдливост; храната , пълна с химикали; наркотиците и болестите от всякакъв вид.
  Изричайки това , сеньор Мацини изведнъж погледна към елегантния часовник на китката си , инкрустиран с диаманти.Беше се свечерило и станало хладно.
  - Мисля , че е време да спрем – каза почитаемият. - Разчитаме на изключителната ти способност за адаптация. Смятам , че успях да те накарам да разбереш достатъчно добре основните аспекти на действие на нашата организация.Тази вечер отивам в Амстердам , където трябва да разреша някои проблеми. Между другото ще осведомя другите почитаеми членове за впечатлението , което ми направи.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #20 -: Септември 18, 2011, 16:21:02 »

  Сеньор Мацини погледна към Цезар добронамерено.
  - Оценявам резултата от нашата среща като положителен и очаквам съответната помощ от твоя страна. Беше необходимо да се запознаеш с по-голямата част от истината за масонската организация, за да избегнем по-късно пречки в разбирането. След известно време ще дойда да те посетя отново и това ще бъде важен момент. Дори мога да кажа , че ще бъде труден тест за теб. Дотогава ще подготвим всичко необходимо за твоето приемане в нашата организация.
  Почитаемият се изправи на крака , подпирайки се на великолепния си инкрустиран бастун. Цезар го придружи до хеликоптера. Стратегията му , изглежда, щеше да даде плодове , понеже нямаше трудности по пътя си и не се задължи с нищо. Всъщност сеньор Мацини бе толкова увлечен в динамиката на обясненията си , че на практика съгласието на Цезар се смяташе за даденост. Невидимото влияние на почитаемия бе колосално. Единствено изключителното енергийно равновесие на Цезар и перфектното владеене на неговата мисловна енергия направиха така , че той да устои безпроблемно на изумителното активно влияние , което притежаваше големият масон, когато желаеше да получи нещо. Цезар ми призна , че в онези моменти енергийното въздействие на почитаемия е било толкова силно и доминиращо , че би предизвикало без съмнение дълбокохипнотичен ефект върху обикновен човек , който не може да контролира висшите си ментални нива. Цезар чувствал в своята аура твърдото въздействие на това енергийно було , чиято вибрация била дълбоконегативна. Същевременно той я издигнал до по-висша форма , на по-горните нива на своето съзнание . Твърдата му воля му позволила да има перфектен контрол над ситуацията , оставайки адекватен в сблъсъка със сеньор Мацини.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #21 -: Септември 19, 2011, 10:35:10 »

      Читателят може би ще сметне за маловажно значението на срещата между двамата. Сега , когато познавам всички детайли относно ситуацията , мога да призная , че беше голяма изненада дори и за Цезар да научи истинската причина за дискусията и коварството , което я съпътстваше постоянно. Все пак последвалите събития щяха да дадат предимство на Цезар благодарение на изключителните му умения да мине ,,по ръба на острието” в драматична и много напрегната ситуация , която изискваше много важни решения на държавно , управленско ниво.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #22 -: Септември 20, 2011, 10:32:26 »

      ПОЯСНЕНИЯ     


  Щастлив от възможността да си изясня неизвестните относно някои аспекти от първия разговор между Цезар и сеньор Мацини , попитах , каква бе причината масоните и тези , които са приети в техните редове , да избират – често пъти съзнателно – злото и дейностите специфични за него. Знаех ,че в днешно време човечеството следваше тенденцията да се пързаля по наклона на моралната, етична и духовна деградация, но също така бях сигурен , че доброто може да победи това хипнотично състояние , което бе взело превес.
  Тогава Цезар ми обясни сериозно , че основният елемент в човешката съдба е свободната воля.
  - Така както е структурирано , човешкото същество съдържа в себе си както добро , така и зло. Ето защо можем да кажем , че възвишената природа на човека съществува съвместно с неговата нисша природа. Важното в случая е , кой от тези аспекти е пробуден и подхранван в нас. Сега навярно ще ме попиташ какво представляват доброто и злото. Не искам да се губим във философски анализи и наблюдения, но ще поясня , че на практика доброто може да бъде разбирано като отсъствие на зло. Очевидно , следвайки същата логика , злото е липса на добро.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #23 -: Септември 21, 2011, 07:22:32 »

  Мисля , че, не е тайна за теб фактът , че християнската традиция асоциира тези два аспекта като рая и съответно ада. Но отвъд сферите на метафизичните планове на проява , с които раят и адът – или общо казано , доброто и злото – са свързани , техните сложни нюанси се срещат в ежедневния живот на всеки човек. Затова не случайно , някои хора стигат дотам , да кажат в своето нещастие : ,,животът ми се превърна в истински ад” , или пук , когато са много щастливи , да кажат , че живеят ,,райски живот”. Ясно е , че изборът , който прави човек , може да се насочи , образно казано , към ада или към рая. Ако неговият избор е да прави зло , без съмнение , той се отправя към ада и тогава в определен смисъл , той ще се прояви чрез него. Излъчването и влиянието на една подобна личност ще бъде зло и това ще го отдалечи от доброто и щастието.
  Тези , които избират злото , не разбират целта на усъвършенстването в живота и затова се борят яростно против доброто , хармонията , любовта и красотата. Все пак трябва да знаеш, че човешкото същество е напълно свободно да избира между двете крайности. Никой не го насилва или задължава. Това е изцяло негов избор. Тук , разбира се , голямо влияние оказват личната съдба и някои много дълбоки  склонности на подсъзнанието. Дори когато силата и подбудите за тези импулси изглеждат неопреодолими , остава все пак един определен процент свобода на избора. Свободната воля никога не изчезва напълно. Ако не бе така , човек щеше да представлява една обикновена марионетка , напулно подчинена на едни неясни външни сили. Затова дори и в най-драматичните ситуации хората са свободни да избират. Те имат възможността да изберат доброто , което може да им предостави неподозиран шанс. Оттук стъпка по стъпка могат да оправят живота си , базирайки се на коренно различна основа.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #24 -: Септември 22, 2011, 18:43:17 »

  Също толкова вярно е и това , че всеки избор на добро включва в себе си жертва. Чувал ли си някога някой да се жертва , за да направи зло ? Злото винаги е лесно и се основава на инерция , защото то не изисква усилие. Ето защо е казано , че е много лесно да извършиш зло , но много трудно  - да направиш добро. Основната идея , която искам да разбереш тук , е тази , че тогава , когато човек ,,пожертва” инертността си и действа по хармоничен начин , той се отправя към друго състояние и условие на живот. Развива се , защото се жертва , т.е. се отказва от това , което е низше , за да има достъп до това , което е висше. Много хора нямат вътрешната сила , която е необходима , за да се откажат от вредните си навици и затова има световна тенденция за увеличаване на злото и покварата.
  - Това означава , че масонският елит използва точно тази инертност , мързел и умопомрачение на мнозинството хора , за да контролира земното население ! - намесих се аз.
  - Напълно вярно. Масоните си служат много лесно с тази ниско вибрационна енергия на мудността , инертността, липсата на реакция и неяснотата у някои хора. В подобни ситуации масонството , на практика , генерира едно състояние на колективна ,,сънливост” , което много добре служи на техните интереси. Този аспект е много важен , ако искаш правилно да разбереш начините на действие на масонството.
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #25 -: Септември 26, 2011, 14:25:43 »

  Доста често тези действия – които в някои висши масонски кръгове включват извършването на тъмни магьоснически ритуали , - са осъществявани от разстояние. Хората , които са отворени към тези потискащи и заробващи енергии , стават лесна плячка , попадайки в странен сън. И тук нямам предвид само физическия сън , а един вид безволево състояние , което ги кара да станат много послушни и да се държат като марионетки. Това са идеалните условия , в които те могат да бъдат контролирани и ръководени без да се съпротивляват. Тази е и една от основните масонски цели – стремят се да я осъществят на планетарно ниво. От друга страна трябва да знаеш , че този ,,сън” , през който преминават хората , е вид защита , чрез която злите сили се предпазват от разкриването на някои духовни истини . Ако внимателно наблюдаваш реакцията на хората в моментите , когато им се съобщят някои висши , духовни и стойностни аспекти относно живота и развитието им , с голямо учудване ще констатираш , че повечето от тях реагират със странна неадекватност. Очевидно , подобно вътрешно инертно състояние изключва всякакво висше разбиране , конструктивно поведение или реакция.
  - По начина , по който ми представи нещата – намесих се аз , - разбирам , че масонските организации притежават почти всички инструменти за действие в общността , които използват с цел разцепление на народите и ефективен контрол върху тях . Бих казал , че те разпалено нападат всичко духовно , истинско и възвишено , стремейки се да трансформират човечеството във вид жив механизъм , който могат да движат и ръководят според собствената си воля !
  Активен
  taken
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 145


  « Отговор #26 -: Октомври 01, 2011, 09:17:52 »

  Бях угнетен. Една безпомощна ярост разтърсваше цялото ми същество и не можех да намеря противоотрова за нея. Усещайки вътрешното ми състояние , Цезар ми отговори с много доброта:
  - Имаш право в това , което казваш. За нещастие , хората са се превърнали в ,,роботи” , слушайки и изпълнявайки с точност нарежданията , които им се дават. Все пак трябва да разбереш , че силата на доброто е колосална и всяко действие в тази насока може да бъде изключително ефективно. Винаги има надежда . Само трябва да знаеш как да я подхранваш с много вяра и чистота . Това ще изостри бдителността ти и ще ти помогне да действаш адекватно . Знай , че дори и масоните имат своите слабости.
  - Точно щях да те питам ... Предходните месеци се опитах да събера сведения в тази посока и с изумление разбрах , че има много противоречия и несъгласия между различните масонски ложи по света . Ако наистина е така , това означава , че те самите са разединени и безсилни . - казах аз.
  Цезар се усмихна разбиращо и поясни:
  - Един от големите фарсове на масонския елит е да създадат впечатлението , че две или повече масонски ложи воюват помежду си . В действителност , на върха на тяхната пирамидална структура големите масонски майстори се разбират много добре. В основата на структурата им обаче , те изглеждат като врагове.
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #27 -: Октомври 18, 2011, 16:27:12 »

  Във връзка с книгата малко нова информация:
  Източник: http://www.parallelreality-bg.com/novini/50-newss/370-2011-10-15-18-45-40.html


  "Новината, която изтече преди часове в официалните медии сама по себе си не представлява особена сензация, но както винаги всичко зависи от контекста. В случая контекста е книгата „Подземните Тайни на Румънския Сфинкс“. Предлагаме ви цитат от следговора на книгата както и официалната новина, от която самото заглавие е особено показателно.


  „Накратко – не подценявайте разговора с масона и неговата стойност и се опитайте да видите отвъд неговата очевидност. Той има своята актуалност и в крайна сметка авторът е постигнал целта си – това наистина е учебник за това, „как се прави от хиляди години под носа ни“. Нещо, което така или иначе никога няма да е излишно. Ако трябва да бъдем честни, самите ние в началото не обърнахме особено внимание на тази глава, като всичко на пръв поглед изглеждаше общоизвестно и предъвквано хиляди пъти из други книги. В процеса на множеството редакции на книгата обаче започнахме да откриваме много подтекст в думите на масона и да разкодираме значения, нови дори и за самите нас. Да не говорим за феноменалното пророчество, което Мацини прави в самия край на трета глава, а именно: „...Затова трябва колкото се може повече да печелим доверието на човешките маси, за да създадем илюзията за естествена последователност на събитията, които ще се случат. А именно предстоящата ужасна световна криза, от която ние ще излезем на повърхността в образа на спасители на човечеството, понеже имаме необходимите финансови ресурси да направим това...“.

   

  Като се има предвид фактът, че разговорът се е провел през 2003 г., (а книгата излиза 2004 г.) казаното е право в целта, знаейки какво последва само след няколко години в световен мащаб! Нещо, което само доказва, че всичко, случващо се днес, е планирано поне 50 години предварително (минимум).“


  А ето я и официалната новина:  Билдербергите призоваха за спешни мерки срещу кризата

  EPA/БГНЕС

  „Европейският съюз трябва да вземе необходимите мерки, така че „гръцката история“ да свърши и страната да остане в еврозоната, защото в противен случай рискува този сценарий да се повтори и в други страни, заяви вчера председателят на т.нар. група Билдерберг Етиен Давиньон, цитиран от Медиафакс.

  „Когато имаш една обща валута, трябва да разбереш, че тя е на всички. Историята с Гърция трябва да свърши, но като Гърция остане в еврозоната. Ако реакцията не е силна, защо да не се случи подобно нещо в други страни?“, заяви Давиньон, който участва в конференцията „Европейският съюз след кризата на държавните дългове“ в Букурещ вчера, предаде БТА.

  Той добави, че следващата стъпка след решаването на проблемите на Гърция е намирането на решения за консолидация на икономическия растеж на ЕС.

  „Моделът на европейската интеграция е уникален. Ако не функционира, сигналът ще бъде много негативен за целия свят. Ако не успеем, ще отнемем на другите елемента на надеждата“, заяви Давиньон.

  Клубът Билдерберг е неформална структура, която събира всяка година много от най-влиятелните хора в света, за да обсъдят най-актуалните международни проблеми, най-вече в областта на външните работи и икономиката.

  Конференциите на Билдерберг събират всяка година между 120 и 140 важни имена от САЩ и Западна Европа, основно политици, банкери и индустриалци. Сбирките са частни, а достъпът се осъществява само със специални покани. Името на групата идва от хотела, в който се е състояла първата среща през 1954 г., отбелязва агенцията.“  Както виждате, описания от Мацини механизъм, не само проличава наяве 1 към 1, но има и 2 интересни синхроничности. Първо, говорим за Билдербергите, към които в книгата Мацини се числи и второ, самата среща се провежда в Румъния.

  Декодирането на реалността в тази картинка и изводите от нея – оставяме на вас."
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Жестоката истина...
  Обща тематика
  Administrator 13 1835 Последна<br />публикация Ноември 11, 2009, 01:20:57
  от Faith
  Възможноли е това за ХААРП е истина? « 1 2 3 4 5 »
  Програмиране, световен елит
  Бунтарката 73 6306 Последна<br />публикация Ноември 21, 2010, 05:14:05
  от Agent
  ПЛУТОН - ЛЮБОВТА КАТО ИСТИНА
  Астрология и нумерология
  pluton 6 2508 Последна<br />публикация Август 27, 2010, 11:26:34
  от pluton
  Откъс от "Едно" на Ричард Бах (религия, вяра, истина, светлина, търсение )
  Книги
  Georgio 0 1341 Последна<br />публикация Януари 07, 2011, 10:42:01
  от Georgio

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright