Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Home (2009)  (Прочетена 1348 пъти)
До
Гост
« -: Ноември 24, 2009, 05:13:33 »

Филма се казва "Дом" като визира под това име нашата планета Земя. Можете да го намерите в замундата.
Изключително вълнуващ, важен, алармиращ, разтърсващ филм! Филм, който има отношение - Земята, Природата - една от целите на "новите хора" - пробуждането, съхранението, любовта.
Страшно добре направен и интригуващо предаден. Можете да се насладите на прекрасни цветове, с които Земята и Живота ни е дарил - нещо, което често бива забравяно и приемано като даденост (което за щастие не забравям, откакто щях да умра и Видях всички тези подарени ни цветове като дар-Красота). Можете да се насладите на прекрасни пейзажи от нашата планета Земя - толкова красива в своята неопетнена природа, толкова Красива, навяваща спокойствие и даряваща с усещане за онази частица божествено 'дихание' зад всяко едно нещо и зад Живота!
Можете да ги съпоставите с гледка от резултатите от щетите, които човека е нанесъл на тези земи - покъртително! Онова, което се вижда от сравнението е Грозно, пораждащо болка (поне у мен) от онова, което сме буквално убили. На места ерозията изглежда точно като оголено разкъсано месо от плът - плътта на Земята. Целия баланс и една огромна част от Красотата и спокойствието, заменяйки го с лукс, имидж, пари, удобства, шум, сгради, храна, от която реално нямаме нужда, а е поредната глезотия за разнообразие във вкуса и угаждане на прищявките ни, забравяйки Истинския модел на подреждане на приоритетите по важност в Живота, Сътворението и неговото величие, отвъд онова, което нашия собствен живот, сътворен от погледа ни, простиращ се пред носа ни, е изградил - нашия личен мини свят.
Земята и Природата са Прекрасни!
Извинете, че говоря толкова емоционално.

По-лични впечатления:
Този филм.... ме накара да се разплача на няколко пъти, изпитвайки болка с усещане за застанала буца в гърлото ми.  Сълзи Сълзи Безмълвие
Този филм, ме накара да се почувствам виновна, че съм човек.
Този филм ме накара да се замисля дали онези - отказали се от възможността да родят свое детенце, едно слънчице, дали не са направили добро на Земята, заради консумацията. А, колко тъжно звучи и ужасно. Чувствам се отвратително, че дори съм си го помислила, но е факт, ако гледате филма. Стряскащо.
И този филм ме накара да желая дори част от човечеството да умре (да се устрои някакъв минимален баланс - ресурси-хора-консумация), ако не се спре. Земята, Природата трябва да бъдат съхранени и ако ние не се спрем като разумни същества, то Тя трябва да се погрижи. По мое виждане бих казала "длъжна е да ни спре", което слава Богу, е започнато да се осъзнава от хората и да се взимат мерки, както става ясно в края на филма. Колкото и садистично, и тъжно да звучи, това е истина, която въобще не ми харесва.  Сълзи Хората като цяло (като популация) се самозабравихме. Забравихме, че имаме Всичко необходимо и достатъчно, за да живеем прилично. Тук веднага идва асоциацията за развитие, напредък или застояване на човека, но избора е друг - или изчерпване на ресурсите на Земята, а изчерпят ли се - нямаме избор - смърт, или погледа ни трябва да се "пренасочи".
Страшно много ми харесаха думите във филма "Време е да спрем да дупчим Земята и да погледнем нагоре към небето.", относно неизчерпаемия източник на енергия - Слънцето и неговата слънчева светлина, което "за 1 час праща енергия до Земята, която човечеството консумира за 1 година."


Една нищожна част от споменатите факти в "Home":

-Арктическата снежна покривка се е стопила с 40% за 40 години като казват, че може да изчезне до 2030 година, а някои дори заявяват до 2015;
-20% от населението употребява 80% от ресурсите;
- до 10 год. ресурсите могат да бъдат изчерпани (нищо чудно и приказките за 2012), ако се продължава с тези темпове на увеличаване на консумацията им за едно или друго;
-5000 души умират на ден от замърсена питейна вода;
-млрд. души нямат достъп до безопасна питейна вода и близо толкова гладуват;
-Всяка година 13 млн. хектара гори изчезват.
-1 бозайник на всеки 4, 1 птица на всеки 8, 1 земноводно на всеки 3 са застрашени от изчезване;
-3/4 от риболовните зони са изчерпани.
Това е покъртително ужасна статистика, която поне мен ме разрева не веднъж, не два пъти, не три пъти, а повече пъти.


Цитат, с който смятам да завърша:
"Време е да се съберем заедно. Това, което е важно, е не какво сме изгубили, а какво ни остава."
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
2012 (2009)
Филми
dayana 4 1555 Последна<br />публикация Юни 03, 2010, 18:07:11
от Аэ съм
Луната на 31 декември 2009
Любопитни факти
giti 9 1536 Последна<br />публикация Януари 17, 2010, 22:56:01
от delfin
2009-та година е белязана с куриози в медицината
Любопитни факти
delfin 0 811 Последна<br />публикация Декември 15, 2009, 21:51:26
от delfin
ANCIENT ALIENS 2009 HD
Видео клипове
johny 1 909 Последна<br />публикация Декември 11, 2010, 16:44:44
от johny
Вадим Зеланд - Транссърфинг (2009)
Филми
mamagaya 0 2845 Последна<br />публикация Май 19, 2011, 05:57:00
от mamagaya

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright