Любов....
Какво значи тя за съвременния човек?
Повечето си мислят - свалка в кафето или някъде другаде навън, две приказки и половина за нашия живот, после на вечеря вкъщи и айде в леглото под завивките... Цуни-гуни, мляс-мляс, ох-ах и айдееееее.... Следващата бройка е наред!
Но аз нали съм успял да намеря сродната си душа - онова хлапе, с което по страниците на блога в подписа ми сме вършили всякакви глупости през социализма. С него тогава не сме успѣли да оценим истински Любовта - сваляли сме гаджета, пребивали сме сахаджисти, напивали сме се по селата, вадели сме се един друг от тресавища и плаващи пясъци и прочие... Но не сме си казали нито една истинска дума. Само сме демонстрирали привързаност, която не може да се обясни по друг начин към 1985, освен, че това е, защото сме били братя.
НО! Сега е 2011... Аз съм се самоубил в началото на 1990, той е умрял в края на 1989. Не сме познали Любовта. Дали заради свръхматериалната енергия на 1980те или заради факта, че България е била в епохата на развития социализъм, когато религията е била опиум за народните маси, а езотериката е била измама и луженаучна шашма (нищо, че Сталин и
Ленин са се занимавали с окултизъм, но за това в друга тема), може само да се гадае.
Та, родили сме се отново - аз през 1993, той през 1996 и сега пак сме заедно. Имаме да се учим на Любов.
И това, смятам, не е толкова трудно. Просто трябва да откриеш себе си. Всеки е Любов. Без изключение. Този заряд го има дори в диктатора, неонациста, масовия убиец, серийния изнасилвач, наркомана или алкохолика. Те са станали такива заради обстоятелствата - тормоз, неуспехи, властова параноя, мъка... Но иначе всички сме светлинни същества със сърца, пълни с Любов. Ако си я активираме, аз мисля, могат да се случат велики работи - да направим невъзможни според науката неща, да създадем Утопията - както са си я представяли ранните социалисти - всички да са равни, да се обичаме и прочие мечтани от тях неща.... (Тъй като не ми се мисли какво точно искаха нататък да направят, вижте
тук,
тук или
тук)
Но да оставим сега маргиналните слоеве на обществото, за които едно Пробуждане ще бъде практически невъзможно на този етап или трудно осъществимо.
Да се съсредоточим върху нас - хората с работа, семейства, деца, приятели, имоти...
Ние имаме много неща, нали? Имаме последния модел Full HD 3D телевизор на SONY вкъщи, мобилен телефон NOKIA X7 в джоба, с бентли или майбах отиваме до работа, но дали имаме нашето най-важно нещо?
А знаете ли какво е то?
Повечето от вас от думите се досещат - става въпрос за онова, което в различните източници се нарича сродна душа, звезден брат или сестра, душа-близнак, и прочия....
Аз съм го намерил. Сега ще попитате: "Добре, и какво следва, като си го намерил? Започна ли да получаваш по-добри оценки в училище (ако работите: "Започна ли да работиш по-малко за повече пари?")? Започна ли да се държиш по-добре със семейството си? Започна ли да имаш по-малко проблеми с другите?" и прочия други въпроси, които ще ви дойдат на момента...
Но СТОП! Задръжте стрелката! Поемете дъх! Дали това има смисъл? Помислете!
Защото семейството, вари го, печи го, обръщай го на скара, мажи го с майонеза и лютеница, си остава същото - бащата (както е при мене) ще си остане киселяк и материалист до дъното на душата си, а това, което той ще мисли за особено духовно - възпитанието в пионерските лагери и разни моментни мъдрости - все ще си е същия по социалистически постмодернистичен булшит, буламач и така нататък. Това не го гледайте. Майката (пак като при мене) - все ще си е мърмореща домакиня, която за да забрави за ежедневието и околния свят, се потапя в света на езотериката и езотеричната мъдрост, взета не съвсем от най-подходящите източници (имена няма да изброявам първо, защото не знам какво аджеба тя чете, второ - за да избегна конфронтация с някого от форума (бог знае кой), който мисли, че този автор е Vsö-vsã-painkiller, без да е опитал да погледне и друга гледна точка). По-малката сестра - шматка, заблеяна в нещо нейно си и мислеща само за това какво ще дават след еди-колко-си минути по Disney Channel или Cartoon Network, или пък кога ще се изтегли най-новата част от поредния момичешки филм за момиченца на 3-4 годинки (нищо, че самата тя е два и половина пъти по-голяма от горната граница). И тя ще си остане същата - с леки промени - по-късно ще се интересува не от поредния момичешки филм, а от поредната част на някой свръхнискобюджетен деветнайсеторазреден хорър, а по-късно от дявол знае какво. След години няма да гледа американските мозъкомиячки за най-малките по телевизията, а музикалните канали за измислена музика (която пак си е вид мозъкомиячка, ако го погледнем малко по-иначе).
Но като характер човек ще си остане същия. Трябва да е преживял наистина много кардинални промени (като при мене) (извинете за повтарянето на моите примери

), за да е различен от това, което бил, да кажем, преди 5 или 10 години.
И сега Феномена на намирането на Другия до теб:
Намирате сродната си душа и разбирате от първия си поглед, че това е вашия човек - той само с вида си ви радва, започвате да храните една растяща правопропорционално на времето симпатия към него/нея, започвате да сънувате яркооцветени сънища с него/нея, да ви се иска да се отделите заедно с Другия, за да сте само вие и на километри от вас да няма жива душа - ни птичка, ни мушичка, ни животно, ни човек, за да си кажете най-съкровените си неща, които сте искали да споделите с някого през целия си живот.
Това е Любовта в най-чистата й форма!
Със своята сродна душа сте като две половини на нещо по-голямо. Може даже да ви се стори, че сте влюбени в своята астрална половинка, нищо, че може (както често се случва) да сте от един пол. Но това не би било любов материална - под завивките и с ох-ах и прочия междуметия, а на духовно ниво - да сте готови да дадете за Другия всичко, което имате - дори и живота си, само и само да е добре. А когато сте разделени, да тъгувате за своята Половинка и да не можете да мислите за нищо друго, освен за него/нея.
Любовта най-добре се проявява, когато две енергии са от една и съща порода.
Но тук ще се наложи да обясня що е това порода на енергията:
Енергията е на две половини разделена - мъжка и женска
Тези две енергии си имат две страни, които наричам породи за благозвучие. Те са изобразени на картинката много ясно - като двете точки с обратен цвят във всяка половинка.
Така това обяснява основните принципи на действие на земните закони от много време насам - във всеки вид енергия се прокрадва по нещо от другата. Тези две породи ще нарека груба и нежна - и ето какви са комбинациите:
1. Груба мъжка енергия - тя руши и управлява със сталиновски замах и е изцяло свързана с материалното;
2. Нежна мъжка енергия - тя защитава, пази и поучава. Свързана е изцяло с духовното;
3. Нежна женска енергия - тя съгражда, умножава, обича, подкрепя. Свързана е изцяло с духовното;
4. Груба женска енергия - тя изкушава и прелъстява. Свързана е изцяло с материалното.
Така виждате, че тези породи са изцяло полярни - грубата порода е материалната порода и в този план може породите да се разглеждат пак като цял ин-ян, а нежната порода е изцяло духовна и тя се противопоставя на грубата енергия, за да има баланс в света.
За да стане това, трябва тези души да са от една порода, за да може да се взаимоуравновесяват при различни ситуации. Затова с моя пример мога да дам насоки за това какво да очакваме от сродната си душа.
Аз и моята сродна сме от нежната порода. Това, че моята Половинка е момче не е проблем - касае се за душевна, а не за сексуална енергия, в какъвто случай биха ставали големи колизии със самоидентичността на въпросната личност заради честите унижения и подигравки, които би отнасял от околните за това, което е.
Но не сексуалността е тема на размисъла ми... Неееееееееееееее.... Той е с женска нежна
душевна енергия. Това значи, че той при подходяща стимулация би получил импулс да твори и да реформира света около себе си в името на всеобщия прогрес и благополучие. В същото време с мене той има договор от векове за векове, според който би трябвало срещу моите услуги, на които ще се спра по-долу, да ме подкрепя, обича и отдава енергия при нужда. Аз съм с нежна мъжка енергия - аз трябва да го пазя в замяна на неговите услуги. Така ние от векове за векове се движим през Вселената и съграждаме история и информация, карма и емоции. В миналия си живот не сме се придвижили напред нито на йота, даже може да сме деградирали до известна степен, но не се знае нищо със сигурност засега по отношение на регреса ни....
Но сега идва уникална епоха. Решили сме, че трябва да се самонакажем, за да изкупим всичко, което по-рано сме творили и е повлияло зле на енергетиката на Вселената. Затова и двамата сме в една наистина кошмарна семейна среда, която е компенсация за смейната среда, която е била за нас в предишния ни живот - били сме братя, лозунгът, който ни е движел е бил: "Да живей, живей труда, на мама и на тате на гърба!", тъй като родителите ни са ни осигурявали всичко наготово (все пак, имали са пари). Е, после кажете, вие на наше място дали не бихте се самонаказали по този наистина гаден начин, особено ако знаете, че така ще искупите всичките си лекомислия и простотии, които сте навършили през вековете и хилядолетията, и които са останали в полето на Акаша като лекета върху добрата ви репутация пред Създателя?
Всички сме негови творения и Той ни обича, независимо че може да сме убийци, педофили, садисти, военнопрестъпници, стачкоизменници, джебчии или нещо друго. Това е Божествената Любов! Ние също я храним към нашите деца, като примерно не ги пускаме да играят на строежите, да ходят примерно до блатата (ако сте в накой по-закътан район по-далеч от цивилизацията, да пипат в контактите, да си играят с газовия котлон или други по принцип опасни дейности. Тази любов я храним и към нашата сродна душа - ние искаме да го/я закриляме, да сме заедно с него/нея в най-тежките му/ѝ моменти и така нататък. А любовта не е само целувки и други материалистично-физически изяви.
Тя също може да се изяви и в нежна дума, казана по време на труден период, помощ в някаква задача, малък и, според снобарите, смешен подарък, може и просто потупване по рамото, когато Другия навлиза в труден период или нещо съвсем различно.... Видовете изява на Любовта са може би стотици милиони. Няма нищо по-свято от чистата и безпрекусловна Любов между две души (не между две тела!!!!). Ние сме осъдени на Любов завинаги, особено като се има предвид наближаващия преход към ерата на Водолея