Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: СКЛОННОСТ КЪМ ОПРЕДЕЛЕН ЦВЯТ  (Прочетена 758 пъти)
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « -: Юли 18, 2011, 15:42:38 »

  Тест за вродена склонност към определен цвят

  Сюзи Чиазари - "Енергийно лечение с цветове"

  За да откриете склонността си към определен цвят, прегледайте въпросите по-долу. Отбелязвайте само да или не. Ако във въпроса са изброени три условия и вие отговаряте на което и да било от тях, отговорете положително. Запишете си 1 точка за всяко да. Отбележете 0 за отговор не. Сумирайте резултата за всеки цвят.

  Червен
  1. Имате ли червена коса или червено в косата си или пък тя е платинено руса?
  2. Имате ли червендалесто лице или тенът ви е розов, или пък лесно се изчервявате?
  3. Нетърпелив и избухлив ли сте?
  4. Дали вие или родителите ви страдате от високо кръвно налягане или болест на сърцето?
  5. Обичате ли да правите нещата бързо?
  Общо...

  Оранжев
  1. Имате ли рижа или медна на цвят коса?
  2. Имате ли нежна кожа или лунички?
  3. Имате ли лешникови или кафяви очи?
  4. Склонни ли сте да вършите много неща едновременно?
  5. Дали като цяло сте открити и общителни?
  Общо...

  Жълт
  1. Имате ли светлокестенява или тънка коса?
  2. Кожата ви има ли жълтеникав или кафеникав оттенък?
  3. Имате ли нужда от много сън и ленив организъм?
  4. Дали вие или родителите ви са страдали от болести на черния дроб, жлъчния мехур или панкреаса?
  5. Бързо ли приемате нови идеи и концепции?
  Общо...

  Зелен
  1. Имате ли зелени или лешникови очи?
  2. Дали вие или вашите родители страдате от проблеми с кръвообращението, кисти или рак?
  3. Дали обикновено ви е трудно да вземате решение?
  4. Обичате ли природата?
  5. Мислите ли, че сте способни да давате и приемате любов?
  Общо...

  Син
  1. Имате ли светло сини или синьо-сиви очи?
  2. Кожата ви има ли студен основен тен (като противопоставяне на розовия или жълто-кафявия тон)?
  3. Често ли изпадате в депресия?
  4. Страдате ли от анемия, проблеми с белите дробове или студени ръце и крака?
  5. Дали като цяло сте спокойни и затворени?
  Общо...

  Индиго
  1. Имате ли синьо-черна или сива коса?
  2. Имате ли дълбоки сини очи?
  3. Дали вие или вашите родители страдате от проблеми, свързани с отделните кости или целия скелет, с очите, ушите или гърлото?
  4. Имате ли богато въображение, но плашещи сънища?
  5. Имате ли суха кожа?
  Общо...

  Лилав
  1. Имате ли дълбоки сини очи или те са със слаб лилав оттенък?
  2. Дали сте художник, музикант, писател, медиум или ясновидец?
  3. Описвате ли себе си като духовна личност?
  4. Страдате ли от главоболие, резки промени в настроението или мигрени?
  5. Често ли променяте мнението си?
  Общо...


  Ключ към резултатите за всеки цвят

  0–1 точки
  Ако сте получили 0–1 точки, вероятно по рождение ви липсва енергия в този център. Бихте могли да го коригирате с храните и напитките. Направете тест за цветовия дисбаланс на чи, който сте развили след раждането си в глава 7 (стр.197–206). Това ще ви покаже до каква степен сте коригирали вродената дисхармония.

  2–3 точки
  Ако сте събрали 2–3 точки на някой цвят, вие сте получили балансирана енергия от родителите си. Това означава, че нямате вродена склонност към този цвят. Проверете дали енергийният център все още е балансиран чрез теста в глава 7 (стр.197–206).

  4–5 точки
  Най-важният нюанс е този, за който сте събрали 4 или 5 точки. Вие имате вродена склонност към този цвят или цветове и я носите до края на живота си. Това ще ви покаже силните и слабите ви места, затова обърнете внимание какво означава този цвят.

  Тълкуване на вашата склонност към определен цвят
  Това тълкуване се отнася само за цвета, за който сте получили 4 или 5 точки.

  Червен

  Предпочитанието към червения цвят е най-важното, тъй като това е една много силна вибрация. Ако тя е прекалено активирана, лесно може да се обърне срещу вас.
  Червената енергия ни дава физическа сила и издръжливост. Хората, които са изпълнени с червено, са енергични и действени. Този цвят ни носи смелостта да се противопоставим и решителността да успеем. Изобилието на червена енергия обаче означава, че можем да бъдем твърдоглави и избухливи, защото стимулира адреналина и ни кара да действаме бързо, често без да се замисляме. Хората със склонност към червеното трябва да се опитат да мислят повече, преди да вземат решение.
  Възможните слаби места са артериите и сърцето. Тези хора обикновено са с високо кръвно налягане заради горещината, която носят в организма си. Те се потят обилно, имат влажна кожа и лесно се изчервяват.
  Червената енергия е нужна, за да ни мотивира и да ни даде сила, но трябва да сме сигурни, че тя се балансира от диетата ни. В противен случай ще се разболеем в изброените по-горе места. Червената енергия трябва да бъде уравновесена чрез червени зеленчукови храни, тъй като обикновено дисбалансът на тези лъчи се получава от приемането на червени животински храни.

  Оранжев

  Ако имате склонност към оранжевия цвят, вие вероятно сте открит човек. Вашите физически тонове са оттенъци на медта, зеленото, прасковеното и кафявото. Вие сте практични и праволинейни. Обичате разходките и забавленията. Оранжевото е много чувствен цвят. Хората с такава склонност вървят изправени и са добри танцьори. Връзката със сексуалната енергия им дава възможност за голяма радост и съзидателност. Но те трябва да се уверят, че творческите им способности ще намерят отдушник. Когато оранжевата енергия е блокирана, тя може да се прояви в множество физически проблеми, свързани с половите органи, храносмилателната и имунната система. Хората с оранжева склонност са изпълнени с енергия, но често се заемат с няколко проекта наведнъж. Това може да доведе до умора и да създаде проблеми с имунната система. Оранжевата енергия трябва да бъде уравновесена с пресни и естествени оранжеви храни – кайсии, моркови, папая, праскови и тиква.
  Оранжевото е съчетание на червено и жълто. Така че, ако имате високо равнище на оранжева енергия и ниско на червена и жълта, все пак притежавате известно количество жълта и червена енергия.


  Жълт

  Жълтият цвят е най-близък до светлината. Хората с такава склонност се светли и жизнерадостни. Те имат бързи умове и често съдържат жълтата си енергия в слънчевия сплит. Този център трябва да грее навън, като изпраща блестяща светлина към аурата. Често блокираме жълтата енергия със страх, който се обръща навътре и създава проблеми с черния дроб, жлъчния мехур, панкреаса и червата. Ако сте обхванати от емоции като завист, лакомия, горчивина или обида, те могат да повлияят на физическата материя. По този начин се образуват жлъчни камъни.
  Хората със склонност към жълтия цвят често обръщат по-голямо внимание на умствената активност, отколкото на телата си. Те трябва редовно да правят физически упражнения, тъй като заседналият живот може да им създаде проблеми с храносмилането и отделянето.
  Жълтият цвят е свързан и с нервната система, която трябва да се поддържа и засилва с консумацията на златисти ястия, богати на протеини, витамини и минерали. Пълнозърнестите храни, ядките, семената, както и жълтите плодове като бананите са чудесни за поддържането на този баланс.

  Зелен

  Ако сте родени със склонност към зеления цвят, вие имате силно влечение към природата. Изпълнени сте със състрадание и съчувствие към хората и работите нещо, свързано с грижата и благотворителността. Зеленото е цветът на хармонията. Изобилието на зелен цвят във вашите системи ще ви даде способност да създадете любяща и хармонична среда. Хората със склонност към зеленото срещат трудност при вземането на решения, тъй като този цвят е в средата на спектъра, не е студен или топъл, нито активен или пасивен.
  Зеленото е свързано със сърдечния център и с хармонията в клетките. Поради това, при дисбаланс се получават проблеми с растежа на клетките. Ако в цялостната система липсва хармония, се развиват кисти или рак. Зеленото е свързано с любовта, със способността да обичаме себе си и да се грижим за другите. Трябва да се научим да се обичаме и приемаме такива, каквито сме, за да се превърнем в цялостни и спокойни личности.
  Балансът на зелената енергия се поддържа чрез изобилие от зелени плодове и зеленчуци.

  Син

  Синьото е цветът на спокойствието, лоялността и доверието. То е и символ на грижата и затова, макар и несъзнателно, е избрано да представлява професията на медика. Вродената склонност към синия цвят създава умиротворителите на този свят. Те са затворени в себе си хора, които търсят мир и спокойствие.
  Синьото е студен цвят и хората с предразположение към него обикновено страдат от ниско кръвно налягане и студени крайници. Възможно е също да са предразположени към проблеми с гърлото и белите дробове. Синият и оранжевият енергиен център са тясно свързани. Ако проблемите във взаимоотношенията не са изразени (оранжевият център), те често създават блокажи в гърления център. Хората със склонност към синия цвят трябва да се научат да изразяват чувстватата си. В противен случай блокират синята енергия и тя ще потърси други начини да излезе. Дълбокото дишане, говоренето, пеенето и другите творчески форми на изразяване също могат да са им от полза.
  За да балансираме склонността към синия цвят, трябва да консумираме разнообразни сини храни като боровинки и къпини, както и оранжеви плодове и зеленчуци.

  Индиго

  Индигото е тъмносиньо. Неговите лъчи са подобни на сините, но с много по-силна вибрация. Хората със склонност към индиго са спокойни и усърдни, с отличен ум. От тях стават чудесни учители и реформатори, но могат да бъдат затворени и саможиви. Ако предразположените към индиго не успеят да получат признание в трудната си работа, рискуват да разрушат себе си. Те трябва да се научат да изразяват нуждите си и да внимават да не се превърнат в мъченици. Нека бъдат внимателни с костите, както и с количеството на белите кръвни телца, които се раждат от костния мозък. Хората с такава склонност трябва да се опитат да бъдат и по-весели. Храните, богати на минерали, които подхранват щитовидната жлеза, като например морските водорасли, ще са от полза на склонните към индиго.
  Ако имате висок резултат на индигото, но нисък на синьото или лилавото, индигото, което съдържа в себе си червено и синьо, ще даде допълнителна енергия, макар и слаба.

  Лилав

  Хората със склонност към лилавия цвят са много чувствителни и са тясно свързани с духовната страна на съществуването. Те са в състояние да се затворят във вибрациите, които изпълват етера около тях. Често това са творчески личности и добри медиуми. Предразположените към лилавия цвят имат отворена коронна чакра, което позволява потокът на чи да навлиза в системите им. Те трябва да се пазят от вредни и отрицателни вибрации, които лесно се прихващат. Склонните към лилаво са много чувствителни към звуци и замърсяване на въздуха и страдат от множество алергии.
  Хората с лилаво в аурата си са склонни да търсят духовно развитие и себепознание. Те витаят из облаците и им е трудно да поемат отговорност. Дисбалансът на този цвят може да доведе до нервни и умствени смущения като неврози, фобии и епилепсия. Лилавото е много силен цвят и хората, които са надарени с него, трябва да се научат да работят за доброто на другите, а не за задоволяване на егоистичните си подбуди.
  Лилавото е комбинация от синьо и червено и храните с такива цветове, както и пурпурните зеленчуци и плодове са чудесни за балансирането на тази енергия.
  Активен

  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #1 -: Август 13, 2011, 04:26:15 »

  Червен – 1-2
  Оранжев – 3
  Жълт – 2
  Зелен – 3
  Син – 1
  Индиго – 2
  Лилав – 4

  Явно е Лилав.

  А, сега да видим..

  Лилав (основен, преобладаващ)

  Хората със склонност към лилавия цвят са много чувствителни (май така излезе, ама се понаучих последната година-две на някои работи - доволно) и са тясно свързани с духовната страна на съществуването. Те са в състояние да се затворят във вибрациите, които изпълват етера около тях (ако разбрах точно, правилно - така е, стигане до временна изолация). Често това са творчески личности (ми, да) и добри медиуми (тук-там някой сън, доза интуиция и сензитивност - хванати в крачка). Предразположените към лилавия цвят имат отворена коронна чакра, което позволява потокът на чи да навлиза в системите им. Те трябва да се пазят от вредни и отрицателни вибрации, които лесно се прихващат. Склонните към лилаво са много чувствителни към звуци (мхм, някои ми пронизват мозъка, особено онова много фино, едва уловимо, тънко писукане от сигнала на ТВ понякога. На моменти ми идва в повече и шума отвън и т.н.) и замърсяване на въздуха (как обичам свежия въздух, прохладно и да ухае на дървета) и страдат от множество алергии.
  Хората с лилаво в аурата си са склонни да търсят духовно развитие и себепознание (по мой си начин). Те витаят из облаците (в мислите, идеите, представите - май изглежда да е нормално, иначе си егати машината) и им е трудно да поемат отговорност (Зависи каква е! От една до друга има разлика в километри път. Не можеш да поемеш отговорност за нещо, за което не си готов или не си запознат, което вече не е поемане на отговорност, а на риск.). Дисбалансът на този цвят може да доведе до нервни (понякога) и умствени смущения като неврози, фобии (паническия страх от пчели, оси, търтеи брои ли се?) и епилепсия (това го минах като малка). Лилавото е много силен цвят и хората, които са надарени с него, трябва да се научат да работят за доброто на другите, а не за задоволяване на егоистичните си подбуди.
  Лилавото е комбинация от синьо и червено и храните с такива цветове, както и пурпурните зеленчуци и плодове са чудесни за балансирането на тази енергия (знаех си, че доматите не просто ми влияят добре (Усмивчица.

  Изглежда, че има доста покривни точки. Дали да предполагам, че е вярно... и ако е - нищо ново не ми казват.


  А, сега да видим останалите два подцвята - оранжево и зелено:

  Оранжев

  Ако имате склонност към оранжевия цвят, вие вероятно сте открит човек. Вашите физически тонове са оттенъци на медта, зеленото, прасковеното и кафявото. Вие сте практични и праволинейни. Обичате разходките и забавленията. Оранжевото е много чувствен цвят. Хората с такава склонност вървят изправени и са добри танцьори. Връзката със сексуалната енергия им дава възможност за голяма радост и съзидателност. Но те трябва да се уверят, че творческите им способности ще намерят отдушник. Когато оранжевата енергия е блокирана, тя може да се прояви в множество физически проблеми, свързани с половите органи, храносмилателната и имунната система. Хората с оранжева склонност са изпълнени с енергия, но често се заемат с няколко проекта наведнъж. Това може да доведе до умора и да създаде проблеми с имунната система. Оранжевата енергия трябва да бъде уравновесена с пресни и естествени оранжеви храни – кайсии, моркови, папая, праскови и тиква.
  Оранжевото е съчетание на червено и жълто. Така че, ако имате високо равнище на оранжева енергия и ниско на червена и жълта, все пак притежавате известно количество жълта и червена енергия.


  Зелен

  Ако сте родени със склонност към зеления цвят, вие имате силно влечение към природата. Изпълнени сте със състрадание и съчувствие към хората и работите нещо, свързано с грижата и благотворителността. Зеленото е цветът на хармонията. Изобилието на зелен цвят във вашите системи ще ви даде способност да създадете любяща и хармонична среда. Хората със склонност към зеленото срещат трудност при вземането на решения, тъй като този цвят е в средата на спектъра, не е студен или топъл, нито активен или пасивен.
  Зеленото е свързано със сърдечния център и с хармонията в клетките. Поради това, при дисбаланс се получават проблеми с растежа на клетките. Ако в цялостната система липсва хармония, се развиват кисти или рак. Зеленото е свързано с любовта, със способността да обичаме себе си и да се грижим за другите. Трябва да се научим да се обичаме и приемаме такива, каквито сме, за да се превърнем в цялостни и спокойни личности.
  Балансът на зелената енергия се поддържа чрез изобилие от зелени плодове и зеленчуци.
  « Последна редакция: Август 13, 2011, 04:36:08 от Do » Активен

  Psychedelia
  Гост
  « Отговор #2 -: Август 13, 2011, 10:14:49 »

  Синичко Усмивчица
  Активен
  Fox Muldar
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 31


 • Град: София
 • « Отговор #3 -: Август 13, 2011, 13:08:24 »

  И аз отговарям на всички точки,които са дадени за синия цвят,но приемай тези тестове по скоро като кръстословиците във вестника...губене на време...от такова нещо не може да се направи генерален извод Усмивчица!
  Активен

  Истината е някъде там!
  Do_It
  Eyes of consciousness
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 241


  Strange Bird

  « Отговор #4 -: Август 14, 2011, 06:07:26 »

  Ми, не знам... Имаме една снимка на мен и Ги и още 1 момиче, където са заснети цветовете на...... енергиите, аурите или каквото и да е.. понеже има заснета и цвета в кръг на една чакра точно там, където се намира..Та, малко ни е трудно да определим какво точно е заснето и смятаме, че са чакри и цвят на енергията за моментното състояние, понеже според мислите и нагласата се променят... (с няква програма за това е заснето). И на тази снимка се виждаха 2 зелени петна. От мен към Ги излизаше като лъч светлина (прескачайки момичето между нас) една златиста "светлина"/цвят... А, аз съм си виждала като сияние някво тъмно синьо-лилаво (специфичен цвят) около пръстите на ръцете, но не знам колко е достоверно това, което виждам... дали е така или е дефект на зрението...защото този цвят го виждам и в очертанията на някои предмети... Така че, съмнението ми е мнооого голямо, което не променя някои работи.
  Та, спорен е въпроса, каквото и да си говорим, докато няма някъв крайно ясен конкретизиращ отговор.
  Активен

  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #5 -: Август 14, 2011, 09:31:13 »

  дълбоко се извинявам, ама ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ е този тест

  ЗАЩО? Да вземем един цвят за пример...

  Син
  1. Имате ли светло сини или синьо-сиви очи?
  2. Кожата ви има ли студен основен тен (като противопоставяне на розовия или жълто-кафявия тон)?
  3. Често ли изпадате в депресия?
  4. Страдате ли от анемия, проблеми с белите дробове или студени ръце и крака?
  5. Дали като цяло сте спокойни и затворени?
  Общо...

  1.очите ми са черни
  2.кожата ми е кафеникава
  3.в депресии не изпадам, но виж в агресиии...
  4. нямам анемия, от белодробни болести не съм боледувал, ръцете и краката ми са топли
  5.не, не съм нито спокоен, нито затворен - отворени и сввръх-енергичен съм

  извод - 5 не-та = 0 точки, значи ми липсва енергия "в синия център"
  решавам да си я набавя, като следвам препоръките в тълкувателната част: само че имам малкъ проблем - сини о оранжеви храни аз и така ям в повечко, моркови, боровинки, грозде, син домат, портокали и мандарини са сред основната ми храна... уви, не става... обръщам се тогава към самите въпроси...

  според тях, човек с енергия в синия център е:
  със синкава кожа, в депресия, анемичен и кашлящ, със студени крайници, което говори за слабо кръвообръщение... тоест с болести по кръвообращението, дишането, кожата, психиката... най-малко!!! дори да нямам никаква идея от "енергии" пак ми ске струва че това са показатели за сериозен недостатък а не за прекаляване със синята енергия...

  с останалите цветове положението е същото, избрах този защото са най-брутални въпросите.

  Освен всичко друго съставитнелят показва ПЪЛНО НЕРАЗБИРАНЕ на начина по който работят "енергиите". Защо? Ами защото "цвета на енергията" е обратен, допълващ на цвета в който тази енергия се проявава физически. При това допълването става не по традиционната 6-цветна палитра, а по 14 цветно колело на цветовете... тоест със "синята енергия" ще е свързана физическа проява в РУБИНЕНОЧЕРВЕНО, а не в оранжево както някой може да си помисли.
  Просто този тест явно е писан от някой който никога не е виждал енергиите на света, а си е писал само на основа каквото е чул-недочул, или по-зле, на основа на това което си е (из)МИСЛИЛ че е вярно.

  Трябва много да се внимава какво се чете и практикува, особено ако не можем сами да проверим достоверността на предложеното ни.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright