Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Бунтове в Лондон  (Прочетена 1000 пъти)
loop
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « -: Август 09, 2011, 01:09:58 »

  Здравейте! Усмивчица Някои от вас ме познават лично, други виртуално, а някои никак.

  Наблюдавайки световните новини от едно известно време насам по различни краища на света, си правех разни изводи и си задавах въпроси... къде ще е сладващото място.

  И тъй като живея в Лондон от близо година, а тук като една голяма световна столица, все си задавах въпроса - защо все още нищо не се е случило тук. Вярно изумително място е Лондон, съвместявайки раси и култури от цял свят. Но все нещо от голямата промяна ще удари и тук.

  Ето на, случи се!

  Не знам дали сте гледали новини и сте забелязали. Но тук е пълен хаос. Вече трети ден има бунтове. Потръгнаха от мирен протест и преминаха в бедствие, което минава и гори всичко по пътя си и се разпространява.

  Обират магазини, трошят всичко, подпалват къщи, коли, автобуси. Милиони мирни граждани загубват всичко, което са имали, което им е давало прехрана, и дори местата където живеят.

  Пълен хаос!!!

  Можете да се поровите в интернет и ще видите каква картинка е. Наистина е много много жестоко. Брутално е!

  Интересното за мен е, че целият този хаос се извършва от деца. Малки деца на възраст 10-13 години трошат наред, обират и палят, сякаш е детска игра, без да осъзнават изобщо колко болка нанасят на невинни и беззащитни хора. Разбира се не са само малки деца, но са млади хора около 20 годишни. Полицията е носпособна да ги спре. Всички са в шок.

  Въртят ми се разни въпроси в гладата. Тъй като очевидно повечето от тези млади хора са цветнокожи. Да речем британците преди векове са завладявали света, поробвали и измъчвали. С един по-глобален поглед се вижда, че това някак им се връща сега.

  Но от друга страна пострадалите далеч не са бели местни англичани. Тъй като тук на практика живаят нации от цял свят, пострадалите са бели, черни, кафяви... всякакви!

  Питам се, ако погледнем над тези млади хора, които са родени в тази държава, израствайки с пълни права, уважавани и разглезвани, никога неизпитвали лишенията и страданията на предците си, какво ги кара да извършват това?! Първата ми идея е - ниско образование, лошо възпитание, ниска култура. Когато едно общество е на доста ниско ниво, тогава първото, което прави, е да разбива, вместо да съгражда.

  Втората ми идея е, да не би така да се обръща световният ред - чрез директно разбиване с грубата сила на всичко, което е било ценено?

  Просто се чудя... Преместете ми темичката, ако намерите по-подходящо място за нея. Просто ми е интересно какво ще кажат хора като вас, които гледат от по-нестандартен и глобален ъгъл от обикновенните хора.
  Активен
  Синьо мечтание
  синьо мечтание
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


 • Град: BG
 • profile.php?id=1824581147
  « Отговор #1 -: Август 09, 2011, 07:29:17 »


  За Лондон-Новия Вавилон-мога само да кажа,че след Лондон и Бирмингам сега  Ливърпул-значи се случва нещо наистина грандиозно.Там,във финансовата световна крепост да има размирици,то не е така случайно!
  Новия световен ред идва точно с кръвопролития и безредици,шок и хаос,това е новото оръжие.
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #2 -: Август 09, 2011, 15:10:48 »

  Birmingham, Liverpool, Nottingham, Bristol - това са последните гладове, които се споменават.

  Запозна като мирен протест от семейството и приятелите на убито момче. Но едва ли някой от тези вандалстващи деца изобщо знае кое е това момче и се бори за конкретна цел. Просто рушат, чупят, подпалват и най-вече крадат.

  Честно да ви кажа, не е никак розово положението. Много мъка и страдание за обикновенните хора.

  Но се чудя в по-голям аспект - каква е целта на това събитие? На пръв поглед изглежда безобразно безсмислено. Млади хора, деца на по 10-15 години да изпитват такава агресия и вандалстват...

  Защо? Какво се случва всъщност?

  http://www.tntmagazine.com/tnt-today/archive/2011/08/09/London-riots_3A00_-night-three-_2D00_-pictures.aspx

  http://uk.news.yahoo.com/photos/in-pictures-london-riots-1312800593-slideshow/paliverpool4-photo.html

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-14436499

  Картата на Лондон:
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/8689355/London-riots-all-incidents-mapped-in-London-and-around-the-UK.html - Вчера гледах как се добавяха нови и нови флагчета.

  Национална карта:
  http://maps.google.co.uk/maps/ms?ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=207192798388318292131.0004aa01af6748773e8f7
  « Последна редакция: Август 09, 2011, 15:34:33 от loop » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Август 09, 2011, 15:55:35 »

  Това е капката преляла чашата.
  Насилието ражда насилие.
  Издевателството над свободния дух на хората е от поколения.
  И то не само в Англия.
  Спомнете си и Близкия Изток.
  Това се трупа някъде и в стила на Промените вече намира израз реално тук и сега.
  Младите са най-чувствителни в този смисъл
  Нямат какво да губят,освен живота си който така или иначе няма смисъл за тях на този етап.
  В  историята винаги младите хора са били двигателя на Промените.
  Друг е въпроса как са се изкривявали след това нещата.
  Целта е Промяна.
  В интересни времена живеем... (китайско проклятие: Да живееш в интересни времена)
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #4 -: Август 09, 2011, 18:20:17 »

  Искате ли да усетите малко от вълнението тук?! Пуснете си тези клипчета:

  http://www.lbc.co.uk/watch-the-london-riots-in-eyewitness-video-43369

  Някои казват, че при промяна на вибрационното поле лабилните ще изпращят тотално и ще прескочат линията. Мисля, че доста лабилни имало тук.

  Не случайно полицаите ги е хванало шубето, а хората не смеят да се покажат по улиците. Докато пък други бягат с теливизор под мишница, щото е много важен трофей, след като успешно потрошиш няколко стъкла и огради.

  На последното ще видите хората, които днес се събират да почистват. Май те преминаха една стъпка на горе към прехода!

  Поздравът днес е "Happy Cleaning!" Не знам защо, но аз виждам поне няколко смисъла в него. А вие?

  Интересни времена, Странник, интересни! Пазиш ли още онова писмо, което ми написа преди около година??
  Активен
  Иво_56
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Август 09, 2011, 18:28:55 »

  loop е описала много изразително положението, и то без никаква злоба към виновниците, което ме възхищава!
  Не мога да предложа обяснение… освен това, че човешката история е низ от насилия… и от полети на духа, слава Богу, но насилието като че ли е доста по-масово. Каква ли тежка и объркана карма си е натворило човечеството? Като прибавим и чудовищното насилие над родната ни планета… породено най-вече от това, че в масовото съзнание най-важното нещо  в живота е комфортът, материалното презадоволяване. А населението – и съответно консумацията – все повече се увеличава и за да оцелеем, се налага ценностите решително да се променят. За да се променим масово, може да се наложи да претърпим масови страдания. Но ако се променим доброволно, можем да ги намалим.
  Стигнах до това, което според мен е най-важно – какво можем да допринесем за промяната ние, хората с духовна насоченост. Аз не съм сигурен за точните причини на лавината от насилие, но съм сигурен как ние можем да помогнем на хората и на земята. Можем да излъчваме все повече любов, съчувствие, хармония. Към всички същества, включително към насилниците! Те страдат от остър недостиг на любов! (Друг е въпросът за външните прояви на любовта към жертвите и към насилниците – те не могат да бъдат еднакви.)
  Естествено, за да дадем нещо, трябва ние самите да го имаме. Т.е. да се погрижим за собствения си вътрешен мир и да ставаме все по-чисти проводници на Божествената Любов. Колкото повече култивираме в себе си чистота, спокойствие, толерантност, разбиране, съчувствие, толкова по-действено можем да проявяваме Любовта.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #6 -: Август 10, 2011, 00:26:52 »


  Честно да ви кажа, не е никак розово положението. Много мъка и страдание за обикновенните хора.

  Но се чудя в по-голям аспект - каква е целта на това събитие? На пръв поглед изглежда безобразно безсмислено. Млади хора, деца на по 10-15 години да изпитват такава агресия и вандалстват...

  Защо? Какво се случва всъщност?


  Възможно е това да е неосъзнавана реакция срещу повсеместния материализъм:
  духът на човека копнее за духовност, но тъй като тя е поставена на заден план от материализма, един начин да се изведе на предна позиция е чрез разрушаване на материалните блага.
  Активен
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #7 -: Август 10, 2011, 01:00:08 »

  И аз това си го помислих, ама като ги гледам как крадат и обират всичко наред: плазмени ТВ-та, маркови кецове и дрешки... някак си точно тези младежи ми се струват твърде обвързани с материалния свят и нищо духовно не можах да съзра в палежите на сгради, пълни с хора. Тъжен((

  Даже се говореше днес, че са го планували това да го направят или по време на олимпийските игри, или около 20 декември 2012 - младежи в цяла англия са се уговаряли по социалните мрежи. Но понеже имаше мирен протест в събота и няколко човека налитали на полицаи и видели, че няма ответна реакция и си казали - давай, що да не го направим сега.

  Защото няма как така толкова много хлапета, хиляди, да тръгнат така организирано по картата - далеч не на случайни места. И не само в Лондон, ами и по разни други големи възлови градове.
  Активен
  Amaranth
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #8 -: Август 10, 2011, 01:37:02 »

  Ето едно видео и от новините тук :

  http://vbox7.com/play:98c461e65f
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #9 -: Август 10, 2011, 01:54:09 »

  Състоянието на ума
  е на прага на върха.
  Започва формата да се руши,
  до де не почне всичко да блести.
  Който храни кроткото смирение,
  ще е вътре във вселенското лечение.
  Който с агресията протестира,
  няма скоро той да види мира.
  Нужно всичкото това е,
  да се помни,да се знае.
  Че настъпил е часът,
  да променя се светът!


  ПС:
  Нека да пулсира,нека да извира,
  там от дето идва,там ще се прибира.


  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  loop
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


 • Град: London, baby :P
 • WWW
  « Отговор #10 -: Август 10, 2011, 12:37:40 »

  Харесва ми.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Появата на постчовешкия геоневрон, 2012
  Великият преход
  delfin 10 6381 Последна<br />публикация Февруари 08, 2010, 09:47:46
  от otsawa
  Божествена диходомия!
  Послания
  The One 10 1373 Последна<br />публикация Март 09, 2011, 02:23:19
  от The One
  Упражнения за духовно усъвършенстване « 1 2 3 »
  Духовни учения
  nia.boneva6 35 5838 Последна<br />публикация Ноември 12, 2013, 21:53:34
  от Ich
  Овладяването на Любовта - Дон Мигел Руиз
  Книги
  DArkAngel 13 2924 Последна<br />публикация Ноември 22, 2010, 16:38:52
  от DArkAngel
  Родословно дърво на индоевропейските езици
  Обща тематика
  nia.boneva6 12 4103 Последна<br />публикация Януари 23, 2011, 23:26:39
  от nia.boneva6

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright