Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Граф сен Жермен-мъжът, който знае всичко и никога не умира  (Прочетена 4079 пъти)
delfin
Гост
« -: Ноември 03, 2009, 21:38:06 »

Сен Жермен е наричан „Великият човек на Европа" през XVIII век.
Той изглеждал по един и същи начин в продължение на 100 години,
говорел много езици, пътувал чрез мисълта си, хранел бедните и
работел, за да се запази мира. Той се въздигнал от тялото си в светлина
и сега помага на човечеството от по-високите нива.

Сен Жермен е Чохан на Седмия лъч, виолетовия лъч на свободата,
алхимията, справедливостта, милостта и преобразяването. Той е
йерарх на Ерата на Водолея, която идва носейки дара на виолетовия
пламък за световна промяна. Той възпитава и посвещава душите в
мистерията на „седалището на душата" - сърдечната чакра, подготвяйки
ги да получат даровете на пророчеството и чудесата на Светия Дух.

Две от добре познатите му въплъщения са били Христофор Колумб и
магьосника Мерлин, духовен алхимик, който (за съжаление) бил
митологизиран. В серията от прераждания от пророка Самуил до
Франсис Бейкън, Сен Жермен бил всепроникващ ум, поставящ
емпиричната основа на ерата на просвещението, събарящ преградите,
поставени от физическите и духовни науки. Като Роджър Бейкън той
насочил и вдъхновил поклонниците на свещената наука, после, като
Сен Жермен, обрисувал пред всички същността на алхимичната мечта.

Възнесеният учител Сен Жермен разказва, че най-висшата алхимия е
трансформацията на едно човешко съзнание в божествеността на Висшия Аз.
Той е готов да помогне на всички души в техния стремеж.


От theWatcher
Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Януари 28, 2010, 20:05:46 »

ГРАФ СЕН ЖЕРМЕН - ИСТОРИЯТА НА ЕДИН БЕЗСМЪРТЕН


Тайнствен и привлекателен, с кожа, на която времето като да не оставя отпечатък, графът се мести от едно място на друго, носейки със себе си дълбоката тайнственост на своята личност – еднакво очарователна и загадъчна.


Кой всъщност е граф Сен Жермен, талантливата и обаятелна личност от 18-ти век, която има късмета да попадне – а често и да помогне – в създаването на редица значими исторически моменти? И което е още по-важно – дали той е истинска личност, или просто измислен герой, който успява да се впише изкусно в реалността?

Датата и мястото на раждане на Сен Жермен не са съвсем ясни, но изтънчената му личност неизменно пленява придворното общество на безбройните места, които посещава. Възхваляват го както за бисерите му мъдрост,  така и за тайнствеността, с която е обграден.

Тъй като отказва да обсъжда такива дреболии като произход, богатство и обществено положение, те остават неизвестни за граф Сен Жермен. Първите сведения за него са от 1758 г. във Франция, където според слуховете той се завръща от дипломатически мисии в Холандия, Англия и Германия. Отличното му владеене на множество езици (френски, английски, китайски, арабски, санскрит, италиански и други) и познанията му по политика, история, изкуства, поезия, медицина, химия, живопис и различни науки, му носят възхищението (или завистта) на голяма част от аристокрацията.    

При пристигането си в Париж, графът е отведен при крал Луи XV (твърди се, че той прави графа свой таен агент) и мадам дьо Помпадур, предизвиквайки завистта на френската аристокрация. Неговите образованост и елегантност биват възхвалявани безспир от бележити личности на епохата, като Казанова, Калиостро и херцог Шоазьол.  

Граф Сен Жермен е известен със своето състояние на вечна младост, въпреки сам често да подхвърля шеговито, че е на повече от сто години. Но независимо от младежката си външност, той е виртуозен пианист, цигулар и композитор на музика. Графът е и сред основоположниците на алхимичното изкуство, като твърди, че може да прави злато.  

Името на Сен Жермен е трайно свързано с окултизъм и тайни общества. И до ден-днешен той си остава гарант за легендарни умения, на който се приписва растящ куп от постижения и исторически невероятни истории.  

Ненадминат пътешественик, Сен Жермен прекарва по-голямата част от живота си на път и посещава далечни земи като Турция, Тибет, Мексико и африканския континент. Цяла Европа е считана за негов дом.

Друга особеност в характера на графа е навикът му да приема нова самоличност във всяка страна. В Холандия той е известен под името граф Сюрмон, в Белгия е маркиз Монсерат, в Русия, където се движи в обкръжението на Екатерина II и е назначен за съветник на граф Алексей Орлов, е познат като генерал Уелдън, в Германия се нарича принц Ракоци. Но зад всяка от тези личности бива откриван Сен Жермен, а това неизбежно ускорява заминаването му от съответното място.

Други имена, използвани от графа, са маркиз Емар, граф Белмар, граф Салтиков, майор Фрейзър, граф Уендъм, граф Монте Кристо, кавалер Шьонинг и Зенони.

Някои смятат, че името на графа има тайнствено значение, тъй като “Сен Жермен” не е задължително име на място. Други изказват предположението, че е прякор, заимстван от латинската фраза "Sanctus Germanus," която означава “свят брат.”  

И смъртта, подобно на живота му, е загадка.

След приказен живот в общества на лидери и величия от цял свят, през 1779 г. тайнственият граф пристига в Екенфьорд, Германия, където негов настойник е принц Карлос Хесе-Касел. Официални сведения сочат, че той умира в дома си там през 1784 г, но в града няма гробница с неговото име.

По време на престоя си в Екенфьорд, Сен Жермен приема компанията само на няколко души и мнозина смятат, че той просто използва този германски град за афиширане на смъртта си. Според някои сведения по това време той е на почти 100 години, въпреки че изглежда сякаш е преполовил четиридесетте. Още по-странно е, че съществува смъртен акт, според който графът всъщност умира и е погребан в Силезия, днешна Полша.          

Към многобройните постижения на графа приписват и участието му в основаването на Съединените американски щати и разкриването на тайните на хипнотизма пред Антон Месмер. Обаче неговите загадъчни постижения продължават много след предполагаемата му смърт. Граф Сен Жермен (вероятно все още недоволен от объркаността на биографията си) се завръща отново във Франция през 1789 г., лъчезарен и бодър, и се представя пред кралица Мария Антоанета.  

От тази среща нататък историята на Сен Жермен става отново заплетена. Случаи, претендиращи да описват смъртта му и последвалите след това негови постижения, се разказват от толкова много хора и при така различни обстоятелства, че е невъзможно да се разграничи истината от сензацията.  

Както неговото раждане и много от главните моменти в живота му, смъртта на графа си остава тайнствена неизвестност. Дори мнозина твърдят, че той въобще не е умирал! Днес има изобилие от истории за това как графът (вероятно откривайки тайната на безсмъртието) е живял в древен Египет, Римската империя, Средновековието и в различни региони на съвременна Европа.

Солидни доказателства за тези твърдения почти не съществуват (казват, че графът е позирал за снимка с мадам Блаватска от Теософското дружество), но историческите фантазии, създадени за него, са стотици.

Казват, че той вдъхновява и помага на Ехнатон да основе монотеизъм. Приписват му строителството на храма на Соломон и основаването на франкмасонството векове по-късно. Някои настояват, че е роден през 1969 г. като син на Ференц Ракоци II, последният крал на Трансилвания;  други вярват, че той е Кристиан Розенкройц, основател на Ордена на розенкройцерите; трети – че е философът и учен Франсис Бейкън. Дори се смята, че е предоставил тайни карти, които са помогнали на Христофор Колумб да открие Америка. А съвсем скоро, през 1972 г., парижанинът Ришар Шанфре заявява, че е Сен Жермен и демонстрира алхимичните си способности по френската телевизия. Той се самоубива 11 години по-късно.  

Със сигурност определени моменти от биографията на графа са силно подозрителни, но кой може да разграничи точно реалното от измисленото? И в двата случая този “безсмъртен” благородник успява да поддържа жива поне  легендата за себе си.  

Превод: Антоанета Ангелова
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 20:17:11 от delfin » Активен
Isis
Немезида
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #2 -: Август 19, 2010, 21:44:08 »

  Граф Сен Жермен е наричан „Великият човек на Европа". Той изглежда по един и същи начин в продължение на 100 години, говорил всякакви езици, пътувал чрез мисълта си, хранел бедните и работел, за да запази мира. Несъмнено графът е една от най-озадачаващите личности в историята. Името му е синоним на тайнственост години наред, а истинската му самоличност е забулена в мистерия и до днес. В Encyclopedia Britannica е представен като прочут абантюрист от XVIII век, известен из цяла Европа като „необикновения мъж". За произхода му не се знае нищо със сигурност, а смъртта му също е обгърната в тайнственост. Волтер го нарича „мъжът, който знае всичко и никога не умира", а Франц Грефер му дава прозвището „най-загадъчният сред загадъчните". Посветените твърдят, че той е пратеник от духовна йерархия, управляваща еволюцията на света.

  Целият живот на Сен Жермен е изпълнен със слухове за магически сили. Самият той се наричал с много имена и бил близък приятел с графове, херцози и крале. Никога не разкривал нито възрастта си, нито произхода си, но пред барон фон Алвенслебен намекнал, че е открил Философския камък и е живял повече от две хиляди години. На няколко пъти Сен Жермен споменавал, че е бил в Африка, Индия, Китай, че често посещава Хималаите, че е учил в пирамидите и че е пътувал през космическото пространство. Графът бил признат за изтъкнат учен и полиглот. Той говорел немски, английски, италиански, португалски, испански, френски, гръцки, латински, санскрит, арабски и китайски. Имал изключителни познания във всички науки, занимавал се с алхимия и освен това бил поет и музикант.

  На повече от сто години

  В най-известната му биография, излязла на български като част от книгата „Граф Сен Жермен. Животът и мъдростта на възнесения учител", дело на Изабел Купър-Оукли, авторката подчертава, че има сведения за негови появи в обществото от 1710 г. чак до 1822 г. Първите сведения са от дневника на графиня Жоржи, която се запознава с петдесетгодишния граф през 1710 г. във Венеция. Половин век по-късно, когато тя вече е на осемдесет, при мадам Помпадур вижда петдесетгодишен мъж, който много приличал на Сен Жермен, и го мисли за негов син. Графинята остава изумена, когато разбира, че това всъщност е същият човек, непокътнат от времето. Простата й сметка я отвежда до заключението, че той трябва да е на около сто години, на което графът отговаря с усмивка, че всичко е възможно. Това е началото на множеството слухове за безсмъртието на Сен Жермен.

  Експерт в магическите изкуства, вещ езиковед, музикант и химик

  По-късните сведения за живота му ни отвеждат в двора на персийския шах от 1737 до 1742г., където изследователите смятат, че получава своите изключителни познания 3а диамантите и скъпоценните камъни. През 1745 г., по време на якобинската революция в Англия, Сен Жермен е арестуван, но неизвестно как излиза от затвора. След това графът заминава за Индия, а около 1750 г. се установява в Париж, където е много близък с Луи XV. Кралят е толкова запленен от този странник, който говори какви ли не езици и Знае отговорите на всички въпроси, че започва да се съветва с него 3а политическите дела и дори започва да му поверява дипломатически мисии.

  В своите мемоари Джакомо Казанова пише за познанството си със Сен Жермен и го нарича експерт в магическите изкуства, вещ езиковед, музикант и химик. Казанова подчертава, че всички дами от френския двор са омаяни от графа, защото той им приготвя тайни еликсири, които поддържат младостта им години наред. Той описва и други негови магически способности - да превръща обикновените монети в златни, както и да премахва дефектите от скъпоценни камъни.

  Всъщност всички, които са познавали графа, описват с учудване в дневниците и писмата си богата колекция от бижута със сапфири, рубини и диаманти, които Сен Жермен притежава. Загадка е и точно какво богатство имал графът. Той никога не искал пари 3а съветите си, нито желаел да му се правят скъпи подаръци. Винаги давал на бедните, но как печелел състоянието си, никой не знаел.

  Обявен за мъртъв, но се появява жив

  Около 1780 г. Сен Жермен отива при Мария Антоанета и я предупреждава за тегнещата опасност над нея и краля. Тогава обаче бъдещето пред кралицата изглежда безоблачно и тя не приема насериозно твърденията му. Години по-късно, малко преди да бъде екзекутирана, си спомня за думите на странника и съжалява горчиво, че не го е послушала. Няколко години по-късно през 1884 г. в Германия Сен Жермен е обявен за мъртъв от берлинския доктор Бистер. Само няколко дена по-късно се оказва, че ковчегът му е празен, а самият той се появява по-млад от всякога на масонска среща. Проучването на архивите доказва, че Сен Жермен е бил един от избраните представители на френските масони на техния Велик конвент в Париж през 1785 г. За него се говори като за един от масоните тамплиери. Има доказателства, че е в близки отношения с известните розенкройцери в Унгария и Австрия, както и че е част от йезуитска организация и едновременно с това и илюминат. Графът минава от едно общество в друго, 3а да напътства и учи. Много мистични братства го обявяват 3а свой върховен Маг и го почитат като висше същество. Сведенията 3а живота му продължават и в началото на XIX век, а според мемоарите на Франц Грефер, Сен Жермен му заявил: „В края на столетието ще изчезна от Европа и ще отида в Хималаите. Ще си почивам, аз съм длъжен да си почина. Точно след 85 години обаче хората ще ме видят отново".

  Въздигнал се е в светлина

  Сен Жермен притежавал изключителната способност да усеща къде имат нужда от него и се появявал на точното място в точното време. Той говорел на съвременниците си за изобретения като влаковете и параходите, и те го слушали сякаш им разказва фантастични приказки. Графът притежавал необясними познания за бъдещето и новите технологии. А когато говорел за миналото, дори и за много далечното, той разказвал историите така, сякаш лично е присъствал на тях. Знаел изумителни подробности за живота на всички - от Исус до Франсоа I. Графът практикувал медитация и периодично се оттеглял на някакво мистично място в Хималаите. Всеки път се връщал оттам все по-подмладен и жизнен. Много пъти той признавал, че се подчинява на нарежданията на по-висша сила. Граф Сен Жермен изчезнал така внезапно, както се бил появил. Но и днес има хора, които твърдят, че им се явява понякога и е техен духовен учител. Посветените твърдят, че той се е въздигнал от тялото си в светлина и сега помага на човечеството от по-високите нива.

  Ян ван Хелсинг е известен пътешественик, писател и мистик. Той обикаля света в търсене на истината за атлантическото знание, тайните на Хималаите, космическите закони, тайното знание на тамплиерите и всичко останало, което остава скрито на пръв поглед за съвременния човек. Той има особени способностти и твърди, че от години има телепатична връзка със Сен Жермен. В книгата си „Не пипай тази книга" писателят цитира една от беседите си с графа. Представяме ви част от нея.

  „Ти, донякъде, знаеш тайната ми. Тя се казва: „Духът владее материята!" Това беше и тайната на Исус. Той казваше: „Всекиму ще се случи според вярата му", и имаше предвид същото. Ако вярваш, че попадаш винаги на подходящите хора; ако вярваш, че винаги ще си щастлив; ако вярваш, че можеш да ходиш по горещи въглени или да огъваш метални предмети, тогава ще можеш и да левитираш, да накараш пулса ти да замре или да забавиш процеса на обмяната на веществата. Всъщност ти познаваш себе си най-добре.

  Не се грижи за нещата от бъдещето, а за настоящия си живот и за това, което срещаш сега; към него трябва да насочиш вниманието си. Време е да станеш самият себе си. Няма да бъдеш втори Исус или втори Сен Жермен, но ще станеш стопроцентов Ян. Аз не преследвах пътя на Исус или на Буда, или нечий друг, а се водих от моето творческо настояще и еволюирах. Не е нужно да преследваш някого или да повтаряш нечии действия, а да създадеш и да манифестираш собствената си съдба. Бог не иска последователи, а пионери... Най-важното, върховният закон, който трябва да знаеш, е: творческата сила е в теб! Използвай я и вярвай в нея. Ако повярваш, всичко ще ти се даде. Това е голямата тайна. Дали ще постигнеш момента, в който ще си безсмъртен, несметно богат или ще притежаваш висше ниво на съзнание, зависи от теб...

  Духовните ти помощници са ти обещали да те водят към твоята цел. Ние винаги показваме най-добрия възможен път, но ти сам трябва да се реализираш. Сам си дошъл на тази планета и сам ще я напуснеш. Така го е решил Създателят ни. Затова от спиритуална гледна точка всеки човек е призован да измине своя път сам. Той е в състояние да го направи, сам да постигне целта, обожествяването или просветлението. Човек няма нужда от организации или помощни средства, за да постигне абсолютното съзнание - Създателят го е снабдил с всичко... Бог се гордее с тези, които не седят със скръстени ръце, а вършат нещо. Защото той иска да се представим добре, както бащите очакват същото от децата си. Колкото повече научаваш за себе си и се опознаваш, толкова повече се учиш да познаваш Бога."

  Превод: Белослава Чолакова

  http://www.otkacheno.info/1238/Graf-sen-Zhermen-muzhut-koito-znae-vsichko-i-nikoga-ne-umira.html
  « Последна редакция: Август 19, 2010, 22:17:39 от Модератор » Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #3 -: Август 22, 2010, 11:43:26 »

  Граф Сен Жермен е наричан „Великият човек на Европа". Той изглежда по един и същи начин в продължение на 100 години, говорил всякакви езици, пътувал чрез мисълта си, хранел бедните и работел, за да запази мира. Несъмнено графът е една от най-озадачаващите личности в историята. Името му е синоним на тайнственост години наред, а истинската му самоличност е забулена в мистерия и до днес. В Encyclopedia Britannica е представен като прочут абантюрист от XVIII век, известен из цяла Европа като „необикновения мъж". За произхода му не се знае нищо със сигурност, а смъртта му също е обгърната в тайнственост. Волтер го нарича „мъжът, който знае всичко и никога не умира", а Франц Грефер му дава прозвището „най-загадъчният сред загадъчните". Посветените твърдят, че той е пратеник от духовна йерархия, управляваща еволюцията на света.


  Интересно, тази личност ми наподобява много Занони на Едуард Булвър-Литън.
  Активен
  Isis
  Немезида
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 226


 • Град: Едно малко вълшебно място...
 • Огън и вода...

  « Отговор #4 -: Август 22, 2010, 12:29:54 »

  Или за Дориян Грей, само че без портрета.
  Активен

  My own Fear creates within me the Courage.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright