Ето я и първата тема от мен. Съжалявам, но трябва да я напиша. Напоследък този тип йога нашумя изключително много в Европа, в България също, като се очертава да бъде
лидер. Вие се възвишавате, печелите сума ти неща, а от своя страна не влагате нищо. Звучи прекрасно!

... нали ни ви изглежда реалистично? Не мислите ли, че в този свят е доказано, че
Нищо не се дава безвъзмездно!
За да дадеш, трябва да получиш. Ама в Сахаджа йога само печелиш, как става тази работа? Искам и аз. Никой не може да ме накара да мисля само със сърцето си - това, което насърчава сахаджа йога. Защо ми е мозъкът? Да залинее? О, не, драги приятели, това е една пропаганда - мислейки със сърцето, мозъците ви закърняват и вие няма да бъдете способни да се измъкнете от клещите на тази йога, която ви издига
безвъзмездно.
Научете от мен, а най-лесно от своя опит или една реплика на Маргарет Тачър, реплика, която печели милиони симпатизанти с нотката реалистичност, която вкарва.
Няма безплатен обяд. Всеки си плаща. Единственото безплатно е сиренцето в капана на мишката
Тук искам предварително да спомена, че нямам обсолютно нищо против хората, практикуващи тази йога и тези, които я разпространяват - браво, вършите добра работа, но, моля ви искрено, не натрапвайте! Овце е имало и винаги ще има, натиснеш ли ги - ще се огънат. Ако сахаджа йога ви учи да бъдете добри, невероятни, вътрешно красиви и куп други епитети, то тогава наистина бъдете добри. Щом това изкуство, бих го нарекъл, успява да пробие всички рамки на земното и неземното, то тогава хората сами ще идват при вас и никой няма да се нуждае от наставления.
И като за последно в тази тема:
"
Най-важното в този свят е себеиздигането. Не ставайте роби на учители и различни "висши" сахаджисти, които не ви дават гаранция за това, което ще постигнете. По-добре да ви считат за ограничени и духовно неуравновесени, отколкото да попадате в различни капани, прелъстени от идеята за Себеразвитие. Точно в това се крие и коренът на думата - СЕБЕ СИ. Издигнете се сами, няма по-подходяща основаХайде, със здраве! Нямам намерение да преча на никого, не искам никой да ме счита за враг, защото аз самият нямам такива (поне се надявам) и не искам да имам. Когато обаче нещо не ми допада, аз си го казвам. За да бъдем обективни, трябва да видим и втората страна на монетата.