Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ади Шакти  (Прочетена 1372 пъти)
sahaj
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « -: Юни 12, 2011, 14:50:54 »

  Спора в една друга тема за инстинкта за родителлство или нещо такова беше ме провокира да публикувам този материал и дано някои хора четейки го вземат да се вразумят.
  Матеряла е копиран от сахаджа йога форум 

  http://forum.sahajayoga-bg.org/index.php?showtopic=371


  "...Именно силата на Ади Шакти е тази, която ви е дала Себереализацията, която ви е дала Истината, която ви е дала силата на Състраданието и на Любовта. Това е силата, която се отдели от Садашива и тази Сила искаше сама да създаде цялата тази вселена, вселени след вселени. Тя е съзидателна и любяща. С любовта си Тя извърши това велико творение – също и сътворението на този свят.
  Само чрез Себепознанието ставате силни. Истинската сила е тази на Любовта и на Състраданието.
  Днес, когато погледнете, целият свят е зает да се бие и се опитват да защитават хората от войните и да създават големи, огромни инструменти за защита. Целият свят изглежда е в луда надпревара… да се убиват един друг, да се разрушават, поради състезанието, амбицията… които водят до битки, а после и до по-големи войни. Хората се бият за парче земя!
  Толкова са невежи! Можете ли да отнесете със себе си дори една частица земя, когато умрете? Когато се раждате, идвате със затворени юмруци. Когато умрете, си отивате с отворени ръце. Какво отнасяте със себе си? Е, добре, може да не искате да вземете нищо, но радвате ли се на това, което смятате за толкова важно и за което сте се борили? Защо продължава тази борба между всички тези глупави хора? Изненадващо е как хората се отказват от своя мир, отказват се от здравия си разум, когато става дума за парче земя.
  Всичко се е изместило в много погрешна посока и върви към пълно разрушение. Това е накарало хората да страдат толкова много, поради цялото невежество, от което идват всички тези навици, всички тези привличания, всички тези идентификации, които са толкова разрушителни, които ще разрушат всички, един по един. Хората трябва да се вразумят и да се отдадат на Себепознанието.
  Себепознанието е ключът, който един Спасител трябва да даде на хората. Ние имахме толкова светци. Имахме толкова суфи. Имахме толкова таоисти. Имахме дзенисти. Всякакви реализирани души идваха на тази земя. Всички те страдаха, бяха измъчвани. Никой не ги разбираше. Но днес е дошло времето да познаете Истината, но Истината, която не е суха, а Истината, която има състрадание, която обхваща всеки и дава цялостното виждане за нашето съществуване - защо сме на тази земя, каква е целта ни, какво трябва да направим.
  Силите на Ади Шакти са такива - на Любов и Състрадание - че ви карат да разберете най-напред вашето Себе. За вас любовта е много, много ограничена. Няма съзнание за вашето собствено същество. Само си представете каква голяма задача ви чака, колко сериозно най- напред трябва да осъзнаете вашето Себе.
  Това е изключително важно. Най- напред трябва да осъзнавате вашето Себе. А сега имате светлината на вашия Дух. В светлината на Духа можете да видите това, което сте. И можете да видите колко далече отивате, какви погрешни неща вършите, каква болка си причинявате. И вие имате силата да го излекувате, да го подобрите и да стигнете до вашата същност.
  Това е най-важното време. Никога повече няма да има такова време. Никога в историята не го е имало и в бъдеще никога няма да можете да го имате. Това е времето, в което получихте не само Съзнанието, не само Себепознанието, но знаете как да го постигнете. Докато светците, таоистите и дзенистите само описваха какъв е човекът, който има Себепознание, как се държи, какъв е стилът му, с какво е различен от другите. Но никой от тях не е казал как ставате това. Никой не беше в състояние да каже това. Също така никой не беше способен да го направи. Защото може би повечето от тях не знаеха за Кундалини, а тези, които знаеха не можеха до говорят за нея на хората.
  Така че най- голямата работа на Ади Шакти беше да постави Кундалини в сакралната ви кост. Кундалини не е Ади Шакти. Ади Шакти е нещо много по-велико, много по-голямо, много по-обширно, много по-дълбоко, много по-силно, много по-мощно. Кундалини е отражение на Силата на Ади Шакти и когато тя се издига, вие знаете какво се случва с вас и как получавате Реализацията си."

  Пуджа на Шри Ади Шакти
  Кабела Лигуре, 3 юни 2001 г.

  благодаря ти Гери че си го публикувала там
  Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Гергана
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 23


 • Град: Вселената
 • Сахаджа Йога

  « Отговор #1 -: Юни 14, 2011, 10:33:31 »

  Активен

  САХАДЖА ЙОГА
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #2 -: Юни 14, 2011, 12:25:42 »

  sahaj добре че говориш за състрадание и любов,а не как кундалини знаела всичко!
  Само така и не разбрах къде е твоето ЛИЧНО мнение.
  Защо всички само ми цитирате някой си гуру от някакви далечни земи?
  Вземи със СВОИ думи да ни кажеш какво е любов и състрадание че явно ние тук не знаем.
  Или не смееш - какво ли ще каже гуруто а?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  sahaj
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 130


 • Град: България
 • WWW
  « Отговор #3 -: Юни 30, 2011, 22:19:27 »

  sahaj добре че говориш за състрадание и любов,а не как кундалини знаела всичко!
  Само така и не разбрах къде е твоето ЛИЧНО мнение.
  Защо всички само ми цитирате някой си гуру от някакви далечни земи?
  Вземи със СВОИ думи да ни кажеш какво е любов и състрадание че явно ние тук не знаем.
  Или не смееш - какво ли ще каже гуруто а?

   Ами то любовта и състраданието имат само една дефиниция и няма значение кой го е казал не може да се измисли нещо ново под слънцето . Оставам с впечатление обаче , че ти си човек който не търпи чуждо мнение и си мисли че винаги е прав а всъщност не вижда по надалече от носа си. Ако не можеш да преодолееш собственото си его няма как да разбереш много неща.

  Administrator - Коментар Моля спазвайте Правилата за писане във форума, в противен случай ще ви бъде наложено наказание!
  « Последна редакция: Юни 30, 2011, 22:23:02 от Administrator » Активен

  "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас. Трябва да усетите съществуването на  Духа чрез вашата централна нервна система, чрез вашия съзнателен ум."
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright