Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За новите хора  (Прочетена 1230 пъти)
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« -: Юни 06, 2011, 10:10:54 »

Същността на новото измерение е в развитието в човека на способност да уравновеси всяка ситуация на живота извън себе си и вътре в себе си. Да превърне в хармония всяко разрушително противоречие. Съзнанието на човека преминал в новото, вече е напълно освободено от неведение към проблема добро-зло, а също така е напълно свободно от всички проявления на съперничество. Това е усвоение на виталния план на света. Това е тренировка за проникване в себе си, в множеството явления на живота. Това е уравновесяването на двете начала-мъжкото и женското. Това е изход на човека от системата на дуалността: добро-зло, приятел-враг, черно-бяло и т.н. Това е ниво на възприятие на живота, когато проявленията на живота се осъзнават, като динамика на взаимодействието на мъжкото и женското без разрушително противостояние. Човекът на новото време винаги искренно ще си дава сметка за своите сили и възможности.Това означава, че той няма да има тъмни ъгълчета в своето съзнание. Той творчески ще обединява силите намиращи се зад прага на неговото съзнание със силите в кръга на съзнанието. Изхождайки от това, човекът ще знае какво място заема той в света, като система, дори без всякакви разсъждения по този повод.

Основната задача на шестата раса се явява в уравновесяването на различните ситуации от живота. Творчеството представлява серия от взаимни отстъпки м/у хората, серия от създаване на многочислени условия за проявления на творческите импулси. Човекът се учи да приема различните явления на живота, да разширява кръгозора си с цел, да събере максимум събития от живота и да ги хармонизира. В края на караищата човек се научава да разширява кръгозора си до границите на явното за сътворяване на реалния свят. Човекът от шестата раса е система гасяща всички агресивни импулси. Само по себе си това значи, както приемане на всяка форма на съществуване, така и приемане на многообразието на формите от живота, както и непротивопоставяне към всички срещащи се форми и езици на основата на осъзнаването, че всички форми на живот са проявления на творчеството на Всевишния. И всяко неприемане на формата-езика различно от себе си не е нищо друго освен противодействие на волята на Всевишния-съперничество с него.

За човека от шестата раса, истината се явява осъзната аксиома на живота и за това тя не трябва да се търси по пътят на изследването. Съзнанието на човека ще има ново качествено ниво, в което качества като състрадание, помощ, жертвеност, радост, самоопознаване и т.н. не са дискретни, а са едно общо състояние на съзнанието. В четвърто измерение всичките тези качества се явяват едно поле. То може да се нарече всякак : психополе, ниво на възвисяване, качество на съзнанието. Всички ние там сме обединени чрез това ниво на съзнание. От друга страна хората от шестата раса са доброволно встъпили в новото, като са осъзнали неговата абсолютна необходимост. Много явления от живота, които са се считали лични сега стават общи. Но в замяна на това, човек получава повече чувство за удовлетворение, човек получава изблици на непрекъсната радост. Във всеки случаи цената, която следва да се плати е превъзмогване на чувството за собственост. Тази радост може да се нарече любов или явление на сърцето. За това поле няма непроницаеми стени. С други думи няма никакви тайни за това поле. И заедно с това няма нищо, което това поле насилствено да контролира в човека. Човекът се явява част от това поле и полето се явява част от този човек. Всичките действия на хората в новото измерение не се явяват специално насочени за достигане на нещо, а се явяват действия, изразяващи радост. За каквото и да е съвместно действие, съвсем няма да бъде необходимо създаването на планове или сложни умствени операции. Ако в който и да е човек възникне проблем, то това ще означава, че цялата шеста раса се е срещнала с този проблем, който тя ще преодолява като единен организъм.

Същността се основава на разширението на сърцето на всеки отеделен човек. Полето на радостта обединяващо всички хора се явява като същност, наричана космическа. Мъдростта представлява непрекъснато осъзнаване на този факт, че всичките проявени форми на съществуването, движещи се по безброй пътища са сътворени чрез волята на Всевишния и цялото им съществуване е реализация на тази воля. Мъдростта представлява осъзнаване на това, че всичко наоколо просто съществува. Мъдростта съзерцава Всесишната воля във всичките форми на проявлението и. Мъдрото съзерцание на света носи в себе си преживявване на качество наречено Любов. Човекът на новото време ще осъзнава, че радостта и любовта могат да се проявяват по различни начини. Животът ще се състои от непрекратяваща се серия от открития на много конкретни форми на Всевишната радост, проявяващи се по много пътища. Иначе казано новият човек ще търси в света любов и ще я преживява. Хората няма да страдат от източване на енергия, защото техните тела ще се намират в равновесие. Физическото ни тяло ще е здраво. Човекът ще може да посещава други планети, звезди, галактики от своето вибрационно ниво и ще може да се издига на по-високо ниво, където световете са по-тънки и прекрасни.

http://www.facebook.com/pages/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/148689348496814
Активен

Soenya
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« Отговор #1 -: Юни 06, 2011, 12:04:31 »

Основната задача на шестата раса се явява в уравновесяването на различните ситуации от живота.

Много обичам,когато в този род статийки са толкова категорични спрямо Новите деца. Аз си мислих, че всеки си има Карма,собствена линия на живота, Мисия и Същност. Усмивчица Тъй като фейсбук нямам, ще ми кажете ли чия е тази мъдрост? Благодаря предварително.
Активен

Аз знам! Аз мога! Съединение!
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« Отговор #2 -: Юни 06, 2011, 12:12:44 »

Много обичам,когато в този род статийки са толкова категорични спрямо Новите деца. Аз си мислих, че всеки си има Карма,собствена линия на живота, Мисия и Същност. Усмивчица Тъй като фейсбук нямам, ще ми кажете ли чия е тази мъдрост? Благодаря предварително.

И аз не знам на кого е тази мисъл, затова сложих и линка към страницата във фейсбук, където го видях.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright