Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Очистване на скъпоценните камъни и кристалите  (Прочетена 6415 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Май 30, 2011, 00:38:45 »

Понякога се случва камък, към който изпитвате силно привличане, да излъчва негативно усещане или камък, който доскоро е имал приятно излъчване, изведнъж да създава неприятно усещане. В такъв случай камъкът или кристалът се нуждае от очистване. Да очистите камък или кристал означава да го пр...ечистите от поетата чужда енергия, била тя ваша или на други хора. Камъните попиват енергия от всеки, който ги държи, а кварцовите кристали и повечето скъпоценни камъни лекуват болката, като я поемат в себе си. Ако тези нежелани енергии бъдат оставени в камъка, той постепенно ще се очисти сам, но междувременно лечебните му способности ще бъдат значително по-слаби. Силно претоварените камъни понякога се саморазрушават, разбиват, падат или се изгубват, а нечистото махало може да стане съвършено неточно. Неочистените камъни могат да предадат чуждата болка на следващия човек, който ги вземе в ръка. Колкото по-чиста е енергията на лечебния камък, толкова по-полезен е той.
Хората, които боравят със скъпоценни камъни, често не позволяват други да пипат кристалите им. Според мен това не е чак толкова страшно. Ако нямате нищо против енергията на другия човек да влезе в живота ви, той няма да навреди на вас и на кристалите ви, като ги докосва. Скъпоценните камъни са лечебни инструменти и ако човекът страда - бил той собственикът или някой друг - камъкът ще му помогне. Камъните, които се използват за лечение или полагане, са специално предназначени да попият нечия болка. Същото правят и скъпоценните камъни и кристалите, носени като накит, изложени в стаята или използвани по друг начин. Всяка поета от камъка болка или негативна енергия може лесно да се очисти, а в повечето случаи камъкът я е поел от притежателя-ползвателя.
Кристалите и лечебните скъпоценни камъни трябва да се очистват непосредствено след закупуване. Освен това трябва да се пречистват след всеки лечебен сеанс; ако се използват по време на масаж; след носене на накита; след носене на камъка в джоба; или след като сте спали с камъка под възглавницата. Ако се използва усилено, махалото е точно само в рамките на няколко часа; така че трябва често да се пречиства. Скъпоценните камъни и кристалите, които стоят на олтара или в стаята, също трябва редовно да се пречистват, особено при болест или емоционален стрес. Активно използваните камъни е добре да се очистват всеки ден, а останалите веднъж седмично. Когато полагам камъните върху пациент, предпочитам да ги очиствам преди и след всеки сеанс.
Има множество ефективни начини за очистване на кристалите и скъпоценните камъни. Ако не разполагате с други средства, просто ги прокарайте под течаща студена вода. (Това е най-слабо ефективният метод.) Винаги ползвайте студена, вода, тъй като някои кристали се натрошават от досега с топлината, и ги оставяйте под водната струя за няколко минути. Ако камъкът има връх, както е при планинския кристал, той трябва да сочи към канала, докато водата го облива. Не пречиствайте камъните от вида на халита под течаща вода - минералът (кристалчета сол) ще се разтвори.
Солта на практика е най-общоприетото и вероятно най-силното средство за очистване на кристали. Препоръчвам я за първоначалното очистване на нови лечебни камъни и за моментите, когато камъкът е претоварен с негативна енергия или болка. Можете да изпробвате и други методи, които свалят от камъка всичко друго освен програмирането (виж следващия раздел). Солта може да се използва разтворена във вода или в чист вид. За да приготвите солена вода, смесете в стъклена чаша или керамична купа една супена лъжица сол със студена вода. Не използвайте пластмасови или метални съдове. Поставете камъните, които искате да очистите, в разтвора и ги оставете да престоят няколко часа или цялата нощ. Силно претоварените камъни изискват по-дълго изкисване. Ако искате да използвате солта в сух вид, сипете морска сол в стъклена чаша или керамичен съд и заровете камъните в нея. Оставете ги да престоят така няколко часа или цяла нощ.
Когато очиствате гердани от скъпоценни камъни, използвайте суха сол, а не подсолена вода, тъй като водният разтвор бързо ще разгради кордата, на която са нанизани зърната. От солта, била тя суха или разтворена, сребърният обков на бижутата потъмнява; така че после трябва да ги полирате. Използвайте морска, а не трапезна сол, тъй като последната съдържа алуминий и различни химикали. Морската сол се продава на съвсем достъпна цена в повечето магазини за здравословна храна. А ако живеете до океана, можете сами да съберете сол в стъклен буркан. Най-деликатният начин за очистване на кристалите и камъните със солена вода е да ги изплакнете директно в морската вода. Дръжте ги здраво, за да не ви ги вземат вълните.
Камъните могат да се пречистват и като се оставят на слънчева или лунна светлина, под дъжда или като се заравят за известно време в земята. Силното слънце очиства камъните чудесно за около един час, но се отразява разрушително на някои цветни кристали, които могат да избледнеят. Розовите и лилавите камъни като аметист, аметрин, розов кварц, кунцит и флуорит бързо избледняват на слънце. Същото се получава с някои светлосини кристали, като целести-та и аквамарина, както и с по-тъмния опушен кварц. Камъните могат да се оставят навън при пълнолуние; тогава няма опасност от обезцветяване, но очистването е по-бавно и по-слабо ефективно. Друг вариант е да провесите камъните на клоните на някое дърво под дъжда, независимо дали денем, или нощем, за деликатно очистване и пречистване.
Камъните могат да се заравят в земята и да се оставят там известно време, което се отразява много добре при претоварените лечебни инструменти. Забийте в земята някакъв знак, за да ги намерите по-лесно, или ги оставете навън в саксия с пръст. (Камъкът с лош заряд може да навреди на растението.) Оставете камъните в земята за един пълен лунен цикъл, от новолуние до новолуние, за да постигнете пълно очистване. Някои камъни се пречистват за по-кратък срок, примерно три дни, докато на други им трябва повече от месец. Използвайте този метод за камъни, които дълго време са абсорбирали сериозна негативност или болка.
Кристалите и скъпоценните камъни могат да се пречистват и с помощта на различни билки. Билките се ползват в изсушен вид или се изгарят като благовоние. Камъните могат да се заравят в изсушени билки като розов цвят, градински чай, кедрови листа или тамян. Процесът е подобен на използването на морска сол. Пречистването с розов цвят трае по-дълго, но зарежда камъните и кристалите с прекрасна нежна енергия. Розовият кварц и кунцитът придобиват несравними свойства след очистване с розов цвят. Изсушеният градински чай и кедровият лист са по-силни растения, така че пречистването с тях е ефективно, но все пак отнема повече време отколкото с морска сол.
Когато билките се изгарят и скъпоценните камъни се прекарват през техния дим, процесът се нарича опушване. Опушването и окадяването с градински чай или кедър е" много ефективен начин за очистване и пречистване на кристали и лечебни камъни. Самото окадяване е много добър метод за енергийно очистване и самолечение. Билките се намират под формата на готови пръчици за кадене в езотеричните магазини, билковите аптеки и центровете на северноамериканските индианци. Внимавайте, защото от пръчиците често хвърчат искри, а когато свършите с опушването, не забравяйте да ги изгасите във вода.
Моят любим начин за очистване на камъни е под пирамида. Пирамидата може да е направена от стъкло, мед, пластмаса или картон, важното е пропорциите й да са правилни. Повечето метафизични магазини предлагат пирамиди, а също и книги за тяхното изработване. Пирамидите очистват камъните по-бавно от морската сол, но не разяждат кордата на герданите и не патинират среброто. Не водят до обезцветяване на камъните, както пряката слънчева светлина. Повечето камъни се очистват за една нощ под пирамидата, макар че на прекомерно използваните им трябва повече време. Аз поставям накитите и камъните, които нося в джобовете си, под пирамидата на олтара ми всяка нощ. Тъй като махалата се претоварват по-бързо и се пречистват по-бавно, редувам няколко и ги оставям под пирамида за около една седмица, преди да ги използвам отново. Пирамидите се предлагат във всякакви големини - от мънички до големи колкото стая. (Спането в голяма пирамида е удивително лековито изживяване.)
За да лекуват човешка (или животинска, или земна) енергия, камъните трябва да могат да предават своята най-висша и позитивна вибрация, което е възможно само с очистени камъни. Нито един скъпоценен камък или кристал не работи ефективно като лечебен инструмент, ако енергията му не се поддържа изрядно чиста. Пречистете новия камък, преди да го програмирате и използвате за първи път, а после го очиствайте редовно или след всяко използване. Така камъкът ще продължи да бъде позитивният лечител, който първоначално сте почувствали в него.

« Последна редакция: Февруари 12, 2018, 15:57:58 от Administrator » Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Свързан
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 185


 • Град: Монреал, Канада
 • « Отговор #1 -: Декември 30, 2012, 19:49:52 »

  Предлагам ви и следния символ за пречистване.
  http://www.crownsandwandsbyheartsongs.com/sacred_geometry.html
  Можете да го отпечатате от големия образ по средата на страницата.
  Предмет (и най вече минерал) който се постави в центъра на тоя символ се пречиства.
  Извинявам се, че всичко е на английски, но ако някой има нужда от превод, да пита.
  Активен

  Сатчитананда ...
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Кристалите
  Езотерика
  delfin 11 3218 Последна<br />публикация Юни 18, 2009, 14:29:14
  от delfin
  Кристалите
  Минерални и скъпоценни камъни
  Nirvana 1 1916 Последна<br />публикация Април 27, 2010, 11:31:56
  от Аэ съм
  КЛАСИФИКАЦИЯ НА СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ
  Минерални и скъпоценни камъни
  The One 0 3747 Последна<br />публикация Март 17, 2011, 02:11:30
  от The One
  Въпрос за носенето на камъни...
  Минерални и скъпоценни камъни
  ShtrudeL 11 2832 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 14:03:02
  от Ivetoo90
  Камъни и минерали
  Минерални и скъпоценни камъни
  nikcvet 0 1654 Последна<br />публикация Юни 04, 2012, 14:25:27
  от nikcvet

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright