Странник
|
 |
« Отговор #15 -: Май 20, 2011, 19:12:40 » |
|
|
|
|
Активен
|
Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
|
|
|
selekt
|
 |
« Отговор #16 -: Юни 13, 2011, 21:04:09 » |
|
може ли тук да се пиши за Кундалини и да не се превръща в празна говорилня...зная , че може ,аз не обръщам внимание на скептиците и негативите и по този начин ги няма , някой почувствали се добре от отрицателните нападки ...зная ,че този форум не е място да си прехвърляме негативите ...някой наистина ли се почувства добре като ги прочете , зная ,че преди да изчезнат наркоманите и алкохолиците , първо ще изчезнат негативно мислищете хора ...толкова е лесно ...и тогава как ще станиш наркоман , когато сърцето ти е изпълнено със светлина от любов
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Странник
|
 |
« Отговор #17 -: Юни 13, 2011, 21:06:45 » |
|
...когато сърцето ти е изпълнено със светлина от любов
Светлина и любов равно ли е на кундалини?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Me.Racle

Неактивен
Публикации: 117
Silence in action
|
 |
« Отговор #18 -: Юни 13, 2011, 21:36:24 » |
|
Предполагам че, ако си осъзнат, тази майчина енергия може да ти помогне, но много близо до мен има пример, който не би могъл да се справи сам.
Опитните в Сахаджа са ми казвали, че тази енергия може да ти посочи, примерно кое е истина и кое не.
п.с. според мен пристрастяването към наркотици,алкохол,хазарт и др. може да се излекува и със силна воля
|
|
|
Активен
|
A better YOU means better YOUniverse !
|
|
|
Гергана
Неактивен
Публикации: 23
Град: Вселената
Сахаджа Йога
|
 |
« Отговор #19 -: Юни 14, 2011, 10:27:04 » |
|
Светлина и любов равно ли е на кундалини?
Шри Сада Шива-Бог се отразява в нас чрез нашия Дух/Атман/.Силата на Шри Ади Шакти-Божия Дух се отразява в нас чрез Кундалини.По пътя в Духовното развитие те се свързват/сливат/ и стават Едно.Те са Любов,Истина,Радост,Енергия,Сила,Светлина и т.н... Всички/о/ във Вселената сме свързани и сме Едно.Вселената е в нас и ние сме в Нея. "Така че най-голямата работа на Ади Шакти беше да постави Кундалини в сакралната ви кост. Кундалини не е Ади Шакти. Ади Шакти е нещо много по-велико, много по-голямо, много по-обширно, много по-дълбоко, много по-силно, много по-мощно. Кундалини е отражение на Силата на Ади Шакти и когато тя се издига, вие знаете какво се случва с вас и как получавате Реализацията си." Шри Матаджи 
|
|
|
Активен
|
САХАДЖА ЙОГА
|
|
|
Странник
|
 |
« Отговор #20 -: Юни 14, 2011, 10:49:46 » |
|
Привет Гергана - явно си дошла като подкрепление на Търсач. Според вас излиза че кундалини е всичко. Много е удобно това наистина. И много ограничаващо. Въобще минавало ли ви е през ума ако не можете да контролирате тази енергия какво ще се случи с вас? И вземете да обясните тук какво се получава ако кундалинито ви излезе от контрол като сте толкова напред. Или кундалинито ви и гуруто ви мълчи по този въпрос? Значи съзнанието и разума ви с които въобще възприемате и осмисляте всичко това е пак кундалини?
Хайде Гергана - след като Търсач не можа - ти ми отговори как конкретно си помогнала на един наркоман примерно. Как точно е станало това. И ако не ти е проблем спри да ми цитираш някакъв гуру от на майната си който си няма идея къде е свещената ни земя на картата. По възможност се придържай към въпросите и отговори със СВОИ думи защото Търсач не можа. Видяхме какво е направило кундалинито с него...
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Гергана
Неактивен
Сахаджа Йога
|
 |
« Отговор #21 -: Юни 14, 2011, 12:23:41 » |
|
Здравей Странник, Търсач няма нужда от подкрепление. Къде прочете,че сме написали,че Кундалини е всичко? Кундалини не е опасна, ако е събудена по метода на Сахаджа Йога, и не излиза от контрол. Ако някой се опитва да я пробуди по погрешния начин/от рода на сексуални практики/ тогава ще си има проблеми поради различни причини. Кундалини е Прекрасна.Както тук, така и в нета сме дали достатъчно информация относно това какво е Сахаджа Йога и ако имаш/те/ желание ще го прочетете... След като получат Реализация не само тези,които използват дрога и т.н., но всички се научават да бъдат свой собствени Гуру,защото Кундалини помага да опознаем Себе си и ни пречиства чакрите и каналите издигайки се докато не премине през и над Сахасрара.След като Кундалини премине през Сахасрара получаваме Реализация.В СЙ хората получават Реализация за броени минути. На възпитание и уважение ни учат още в ранна възраст и съответно да не даваме илюзорни коментари по адрес на който и да било. Всичко,което пиша е от личния ми опит в Сахаджа Йога. 
|
|
|
Активен
|
САХАДЖА ЙОГА
|
|
|
Странник
|
 |
« Отговор #22 -: Юни 14, 2011, 12:48:12 » |
|
Еее доживях най-после да чуя ЛИЧНО мнение на някой от вас. Бях започнал да губя надежда вече. Значи горките тибетци по манастирите са пълни безхаберници щом не практикуват Сахаджа йога...? А те горките се бъхтят по цял живот в търсене и очакване на Просветлението. Казваш за броени минути ставало всичко... Гарантиран резултат за всеки и на момента? Защо ли това ми звучи като евтина реклама на поредния комерсиален продукт или секта? Или и двете...
Чел съм тибетски книги в своите търсения и съм практикувал някои неща и със съвсем други впечатления останах... Да,нямам си гуру... Голяма грешка нали...? Е няма да стане - сам съм си гуру! Това е моя избор!
Затова и опонирам.... Моя опит спокойно може да се пренебрегне. Аз съм никой. Но една хилядолетна мъдрост и практика на Тибет се изправя пред вашата Сахаджа йога в явно противоречие. Никой от наистина просветлените духовни водачи там не е заявявал такова нещо което вие твърдите... Просветление тук и сега! За броени минути! Сравнявайки вашата Шри Матаджи с кой да е друг тибетски духовен водач на видеопрезентация - моя избор клони определено към тибетците! Не ми вдъхва доверие вашия гуру. Но това е лично усещане и чувство което е субективно и не е никакъв довод.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Слънчев лъч
|
 |
« Отговор #23 -: Юни 14, 2011, 12:55:47 » |
|
Значи горките тибетци по манастирите са пълни безхаберници щом не практикуват Сахаджа йога...?
За да е нахранен човек не е нужно да ядем една и съща храна нали? Същото е и с Кундалини, тя може да бъде пробудена по всевъзможни начини. В момента масово децата се раждат с пробудено Кундалини и от начина им на живот зависи до къде ще успеят да я издигнат. Нищо не е единствено! Енергията се видоизменя и вариациите са много! Сахаджа Йога е само една песъчинка от плажа на възможностите! Дерзайте и ще успеете!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Гергана
Неактивен
Сахаджа Йога
|
 |
« Отговор #24 -: Юни 14, 2011, 13:12:46 » |
|
Еее доживях най-после да чуя ЛИЧНО мнение на някой от вас. Бях започнал да губя надежда вече. Значи горките тибетци по манастирите са пълни безхаберници щом не практикуват Сахаджа йога...? А те горките се бъхтят по цял живот в търсене и очакване на Просветлението. Казваш за броени минути ставало всичко... Гарантиран резултат за всеки и на момента? Защо ли това ми звучи като евтина реклама на поредния комерсиален продукт или секта? Или и двете... Чел съм тибетски книги в своите търсения и съм практикувал някои неща и със съвсем други впечатления останах... Да,нямам си гуру... Голяма грешка нали...? Е няма да стане - сам съм си гуру! Това е моя избор! Затова и опонирам.... Моя опит спокойно може да се пренебрегне. Аз съм никой. Но една хилядолетна мъдрост и практика на Тибет се изправя пред вашата Сахаджа йога в явно противоречие. Никой от наистина просветлените духовни водачи там не е заявявал такова нещо което вие твърдите... Просветление тук и сега! За броени минути! Сравнявайки вашата Шри Матаджи с кой да е друг тибетски духовен водач на видеопрезентация - моя избор клони определено към тибетците! Не ми вдъхва доверие вашия гуру. Но това е лично усещане и чувство което е субективно и не е никакъв довод.
Сахаджа означава Спонтанно.Всичко става абсолютно Спонтанно-Сахадж.Всеки,който идва за първи път на курс,публична програма или индийска вечер организирани от Сахаджа Йога може да потвърди издигането на Кундалини над Сахасрара,усеща се като хладен полъх/вибрации/ над главата.Ако полъха е топъл означава,че човека не е простил на всички и на себе си и има чувство за вина, в този случай се слага ръка на челото/за пречистване на Агнйа чакра/ и с наведена глава се казва 7 пъти:От Сърце прощавам всичко,на всички и на себе си. Преди над 20 години започнах търсенето,тоест имах милиони въпроси а отговори-никъде.Четох и практикувах какво ли не,но резултат-никакъв.Преди година и половина започнах Сахаджа Йога и благодарение на Шри Матаджи опознах себе си и т.н. Никой не оспорва твоя избор-Свободната ти воля, за това е дадена за да може всеки сам да избира... Благодарение на Инкарнациите идвали на Земята по различно време за да помогнат на човечеството сме Еволюирали духовно...
|
|
|
Активен
|
САХАДЖА ЙОГА
|
|
|
zvezdichka
|
 |
« Отговор #25 -: Юни 14, 2011, 13:17:13 » |
|
ПРи мен е Кундалини е събудена от скоро. Вече знам значението на сънищата си,просто ги чета и виждам. Също в някой моменти получавам невероятна информация,на много от въпросите ми. Незнам много за тази сила от книги и такива неща, просто от себе си, знам какво е.Това е свързване с цялата система,и усещане на енергията,от там прочистване и нов живот,всмисъл виждаш всичко по друг начин,разчупва всичко старо и манипулативно и неистинно.Дано някой да се докоснал по този начин на предадената информация.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Странник
|
 |
« Отговор #26 -: Юни 14, 2011, 13:24:36 » |
|
Нещо не ми отговори за тибетците и това което казват те. Удобно го заобикаляш ми се струва. Сравнявам конкретно. Само се разминаваш с това цитирам''Преди над 20 години започнах търсенето,тоест имах милиони въпроси а отговори-никъде.Четох и практикувах какво ли не,но резултат-никакъв'' Е аз обаче постигнах извън вашата СЙ това което търсех. Усещате ли се драги йоги че ви е трудно да коментирате извън СЙ нещо друго? Или не го правите съзнателно защото усещате че съм прав и ПРОПОВЯДВАТЕ като хора БЕЗ ВОЛЯ едно и също нещо? Така и не ми отговорихте ясно защо тибетците са едни заблудени душици които цял живот посвещават на Просветлението и Осъзнаването, а вие сте невероятните чародейци сравнени с тях и за минути го правите. Или не можете да отговорите или не искате?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Търсач
|
 |
« Отговор #27 -: Юни 14, 2011, 13:31:50 » |
|
Нещо не ми отговори за тибетците и това което казват те. Кои са тези тибетци и каква школа следват?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Гергана
Неактивен
Сахаджа Йога
|
 |
« Отговор #28 -: Юни 14, 2011, 13:32:41 » |
|
Нещо не ми отговори за тибетците и това което казват те. Удобно го заобикаляш ми се струва.
Извади това,което те интересува от тибетските учения и ще го обсъдим.Не изопачавай думите ни.Всички/о/ е свързано... 
|
|
|
Активен
|
САХАДЖА ЙОГА
|
|
|
его екс
Гост
|