Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво може да очакваме от престоя на Сатурн във Везни до 6 Октомври 2012?  (Прочетена 2084 пъти)
dayana
Moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Май 19, 2011, 01:46:01 »


     Сатурн е Велкият Учител. Ако носи болка, то тя е растежна - необходиите усилия, разочарования и търпение свързани с осъществяването на всяка мечта. Сатурн ни показва как да изграждаме структури, защото само така можем да предадем конкретна форма на желанията си. С други думи Сатурн ни тласка към реализация, осъществяване. Във Везни, Сатурн “екзалтира” или неговото положителна проява е улеснена. Чувството за справедливост във всеки един от нас ще се обостри.

     Във взаимоотношенията ще се търси необходимия баланс и етика. В ежедневието ще имаме потребност от повече лукс, което разбира се ще намери съответното отражение в модата и козметиката. Вероятно ще започнат дългоочакваните реформи в съдебната и законодателна система. Други сфери, принадлежащи на Везни са изкуствата, бижутерството, парфюмерията, сладкарската промишленост. Във всяка една то тях ще наблюдаваме разцвет или промени, водещи до появата на нови форми и критерии. Всички професии свързани с консултиране ще придобият по-широко приложение и популярност.

    Можем да станем свидетели на бум от разводи и бракове. Традиционните възгледи, толерираращи създаването на т.нар. “симбиотични бракове” - връзки в, които взаимния интерес и необходимост са водещи, ще претърпят своя крах. Поколението с Плутон във Везни (31. 07.1973 - 04.11.1983) ще бъде пионер в осъществяването на тази трансформация. България направи една голяма стъпка, въвеждайки предбрачните и брачни договори. Промени вече настъпиха и в църковния закон - въпреки забраната на канона, досега се извършваха венчавки и в събота, което вече офеционално ще се счита за нарушение.

   Векове наред основната функция на брака е била съхранението на живота. Ролите са били строго разпределени и всичко, организирано така, че структурата на семейството да остане невредима, каквото и да са отношенията между хората. Настъпващата ера на Водолей е ще донесе повече толерантност към различията, така че всеки да е свободен да изявява и изразява себе си по най-добрия начин. Съвсем естествено това да намери отражение в най-интимните отношения, в които ще търсим повече искренност, радост и разбирателство.
           

           Ето и някои цитати по темета:

   “ Идеалното съпружество описано от седми дом, може да придобие реална форма само при условие, че човек е вътрешно цялостен , в противен случай ще бъде само игра.”
  
   Д-р Лиз Грийн

    “ Нашето разбиране за “връзка” и брак ще се промени. Ние ще трябва да разберем, че на бракосъчетанието е ритуалното сливане на две души, а не узаконеното прикрепване на двама души един към друг. И само тези две души могат да решават законите на своята връзка.“


  Прия Кейл

   “За в бъдеще от кръвта ще вадят злато за своите пръстени тези, които ще се женят. Да направиш пръстен от злато на своята кръв за своята възлюбена, това ще е истинска и идейна женитба”

  Петър Дънов

    “ Тайната на истинската любов е следната: духовните енергии, които двама души могат да съберат, са повече от енергията, която те могат да произведат като отделни индивиди. Посредством тази любов всички, които влязат във връзка с тях се обогатяват, човечеството се облагородява, а космоса се подхранва. Вярно е казано, че никой човек не живее сам за себе си; също така е вярно, че любовта на мъжете и жените не е предназначена за самите тях. Всички жизнени аспекти на тази планета се състоят от три аспекта - женски, мъжки и божествен - а любовта е първичното единство.”

   Дейвид Годард

   “ Предстои да бъде достигнато трето ниво, на което онова, което е останало от модела на брака, ще се промени още повече. На това равнище на връзката отново ще доминира обществената цел - социална и над- социална, духовна или планетна. Независими и автентични индивиди ще сливат енергията си, може би по ритуален начин, за да служат на един общ и съзнателен стремеж - функционална цел, свързана с участието в пълната еволюция на човечеството и земята.”

   Д-р Дейн Ръдиар


   “Не човешките закони свързват хората в брак - това прави природата, която ги събира и разделя според господстващите условия. Матримониалната аура е истинската тайна на семейното щастие и единство. Когато тя не съществува няма нищо, независимо от това колко удостоверения са издадени от компетентните власти. От херметическа гледна точка, брак е само онова, което е съединено посредством окултна връзка на биополярната сфера, а тя се създава единствено чрез истинска любов. Съпрузите, на които липсва окултно дете на любовта не са женени, а ги свързва само страстта, личното удобство, самотата или навика”


   Джон Бейнс

http://www.bilyana-astro.hit.bg/esenzima.htmlАктивен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Синил
Гост
« Отговор #1 -: Май 19, 2011, 11:19:33 »

Благодаря ти за споделеното Даяна! Аз също съм с Плутон във Везни и бих казала, че всичко, което е описано в цитатите, е много вярно и смислено!! За истинската връзка между двама души имам усещане от малка и никога не съм вярвала в нещо различно от концепцията, за която говорят авторите. Мое мнение е, че това не е нищо ново, а само забравената същност на връзката изобщо "сливането на две души". Успех на всички и нека всеки намери онази душа, с която да изживее този сюблимен и красив момент в живота си!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright