Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Промените по света и около нас - сегашни и предстоящи  (Прочетена 21596 пъти)
delfin
Гост
« Отговор #15 -: Декември 13, 2009, 20:58:50 »

ГОРДЪН МАЙКЪЛ СКАЛИОН ЗА "ПЕРИОДА НА БЕДСТВИЯТА"


Ще оцелеят само тези, които са на високо духовно ниво.

Бъдещето на медицината са цвето- и звукотерапията.

Накратко - той е съвременен футуролог, писател, лечител, учител и пророк. Той е автор на бъдещата карта на Земята и книгата “Послания от космоса”. Скалион се опитва да даде на всички земляни знания за бъдещето, които му се откриват в пророчески сънища и видения.

СЛЕД СТРАННОТО ВИДЕНИЕ

Скалион мислел, че това е било халюцинация, но изведнъж пред него се появило изображение на възрастна жена и фонът се сменил. Започнали катастрофални сцени, паника и безпорядък в американските градове – разрушавали се сгради, в небето избухвали комети, появила се странна летяща чиния. Жената заговорила: «Сега пътешестваш в потока на времето. Ще видиш картини от миналото и възможното бъдеще».

След това тя изчезнала, скрило се всичко останало, а гласът на Скалион се върнал. Изписали го от болницата, но той бил много изплашен от станалото пред очите му и дълго време ходил по лекари и дори при психиатри, за да се консултира. Но, не открили никакви отклонения в психическото му състояние. Виденията продължили.

Веднъж Гордън установил, че това, което се случва в сънищата му, след няколко дни става наяве.

Паникьосан, почти две години пророкът се изолирал от всичко, опитвайки се да разбере какво се случва с него. “Мина доста време, докато успея да свикна със своите страхове и да разбера, че моите способности не са свързани с никаква криза на средната възраст, нито болест, нито душевно разстройство, а са нещо съвсем естествено”, спомня си той.

През 1982 г. гадателят се научил да изпада съзнателно в състояние на дълбок транс и усъвършенствал способностите си: “Разбрах, че мога да помагам на хората – да лекувам, да намирам безследно изчезнали…”

По-късно Гордън загубил тези способности и в неговите видения

се появила като пациент планетата Земя.

Върнали се картините на глобалните планетарни катаклизми, като всяка една от тях се разпадала на три съвсем малко различаващи се един от друг варианти на едно и също събитие. Скалион постепенно разбрал, че най-ясните и ярки изображения са и най-много вероятни и близки до настоящето, а сивкавите размити версии са малко вероятни и то в далечното бъдеще. Той започнал да рисува карти по памет.

Част от неговите видения са активна вулканична дейност във Филипините, земетресение в Япония /Кобе/, ураганът Ендрю. Предсказанието на Скалион, направено преди няколко години за земетресението в Лос Анджелис точно съвпадна с реалните събития. В един от сънищата си пророкът видял, че Етна отново ще изригне и разбрал, че това ще стане съвсем скоро. Така и стана – на 24 ноември 2006 г. летището в италианския град Катания бе затворено, защото градът беше покрит с тънък слой черна пепел, която бе изпусната от един от кратерите на вулкана.

В близко бъдеще Скалион предвижда земетресение в Сан Франциско, което ще постави началото на глобалните тектонични катаклизми.

Периодът 1998 – 2012 г. Гордън нарича “Период на бедствията”.


Тогава ще се случи преместването на полюсите, което ще предизвика раздвижване на земната кора. В резултат на изменението на земното магнитно поле ще се случат следните събития:

* Ще се появят епидемии от неизвестни болести, тъй като ще бъде нарушен електромагнитния баланс в тялото на човека;
* На планетата ще започне активна тектонична дейност;
* Движението на земната кора ще предизвика нискочестотни инфразвукови излъчвания, които ще окажат въздействие върху менталната човешка същност, което ще доведе до много тежки депресии и психически разстройства;
* Орбитата на Луната ще се доближи до Земята, което ще накара човешкото общество да се развива както “лунното”, т. е. с преобладаващо женско начало – интуиция, духовност, миролюбивост.

Не по-малко важни са пророчествата на Гордън, свързани с духовното бъдеще на цивилизацията. Той смята, че човешката дейност – технологиите, религиите – всичко духовно и материално, е тясно свързано с живота на планетата: “Ние живеем в своего рода симбиоза, Земята отговаря на нашите мисли и постъпки. Понякога е достатъчно съвсем незначително количество енергия, за да бъде нарушена тази хармония”.

Зловещите пророчества за стихийни бедствия се преплитат в разказите на Скалион с предсказанията му за измененията в човешкото общество. Много от тях са украсени в пъстри тонове. Например, за първата половина на ХХІ век той вижда обновени селищата на територията на Съединените американски щати. Пред очите на Гордън тези селища се показали съвършено автономни – с вътрешни източници на топлина и енергоснабдяване.

Наоколо нямало никакви машини, мотори и механизми, хората изглеждали умиротворени и щастливи, децата се усмихвали. Всички добре разбирали езика на животните. Цъфтели необикновени цветя, растели непознати дървета, от които хората се научили да правят нужните им лекарства.

Изчезнали много болести на ХХ столетие, включително СПИН

и други ужаси от “Периода на бедствията”. В медицината доминирала цвето- и звукотерапията, много от болестите лекарите на бъдещето лекували с вибрации. Продължителността на живота се увеличила до 150 години. Според Скалион това ще бъде блажено и щастливо време.

Едни от първите знамения, присъствали във виденията на Гордън Майкъл Скалион за глобалните изменения на Земята, била появата на неизвестна нова синя на цвят звезда. През август 1995 г. пророкът публикува статията “Синята звезда”, в която обяснява какво е значението на тази звезда за нашето бъдеще.

“Моето видение се повтаряше многократно от 1979 г. насам. Наблюдавах как нашата слънчева система се върти в кръг около друга оранжева звезда, а зад Слънцето се появи малка Синя звезда. Приличаше на бинарна слънчева система с две звезди и сложна траектория. Но Синята звезда е двойна звезда от Сириус, а не нашето Слънце. Тя е била видима на небосклона 1800 години подред, а после е изчезнала зад Слънцето – започнал е нов цикъл.”

Скалион научил, че нещо подобно има и в епоса на индианското племе хопи. В техните пророчества е казано: “Когато на небето се появи танцуващата Синя Звезда, ще се роди ерата на Петия Мир. В нейното начало

ще започне последната велика война –

конфликт между духовността и физическото начало. Това материално, физическо начало ще бъде низвергнато от тези, които останат живи. Те ще сътворят извора на новия единен свят с единна власт – властта на Създателя”.

Сребристо-сивата светлина на новата звезда сутрин ще бъде десет пъти по-ярка от всички останали звезди в небето, а вечер ще прилича на Луната. Нощем тя ще може да бъде наблюдавана като ярко петно на Млечния път. Мощната й светлина ще измени цвета на земния спектър и кожата на всички земни народи от всички раси ще придобият синкав оттенък. Новата звезда ще окаже решаващо влияние върху духовността на човека. Душата ще се усъвършенства чрез физическите реинкарнации и нематериални изчиствания.

Синята звезда ще измени вибрационното поле на Слънцето и Земята и ще могат да оживеят само тези, чийто висок дух ще съответства на новите вибрации.

Подобни предсказания имат и маите, а и други древни култури. За новата звезда е писал и Нострадамус, и немският мистик Хилдегард, който предсказал, че “великата нация” ще преживее земетресения, урагани и наводнения, предизвикани от огромна комета. Както Хилдегард, така и Скалион счита, че след тези катаклизми ще настъпят мир и хармония.

Превод: А. Димитрова
Активен
delfin
Гост
« Отговор #16 -: Декември 13, 2009, 21:02:47 »

Кой стои зад кулисите?

В наскоро изпратено електронно съобщение до последователите на учителя, известен под името Сен Жермен, пишеше:

“Съобщаваме ви, че притежавате велика сила на мисълта и че сте изключителни същества. Голяма част от вашия напредък се дължи на умението да оформяте собственото си бъдеще в зададената ви рамка. Имаме предвид последните дни, известни като времето на Възнесението, свързано със Зимното слънцестоене през 2012 г.

Важно е да разберете, че всеки има възможността да обяви своето виждане за бъдещето. Тогава то се превръща в колективна енергия, а тя от своя страна се свързва с хората с подобни вибрации като форма на масово мислене. В момента има достатъчно енергия от светлината, за да бъдем сигурни, че тя ще бъде победител и ще формира противодействие, което ще отхвърли тъмнината - не напълно, но достатъчно, за да позволи настъпването на промените, които очакваме.

Имайте предвид, че ние оказваме много сериозно влияние върху хората, носещи вибрацията на светлината, но в никакъв случай не им я налагаме.

Помагаме ви да насочите усилията си към подходящите канали,

така че планът за човечеството да се развие, както е замислен от по-висшите сили на светлината. Заставаме редом до всяка душа, която подкрепя и помага за осъществяването на тези цели, и заедно притежаваме мощта на светлината за добруването на всички. Освен това, много от вас са се родили в нашето време специално, за да работят с нея, което е ключовият фактор в плана на вашия живот.”

Силата на намерението

Независимо дали лично вие вярвате на посланията от други светове, те повдигат един съществен въпрос у всеки, който се притеснява за 2012 г. Въпросът е: Каква част от това, което ни се случва, е съдба и каква част е свободна воля или избор?

Днес, където и да се обърнете, някой говори за силата на намерението, където чрез насочване на мисълта се твори реалността. Но може ли тази сила да има пряко отношение към 2012 г.?


От гледна точка на теорията за намерението –

вие получавате не това, което виждате, а това, в което вярвате.

Неясното подсъзнание управлява намерението. Не сте ли убедени дълбоко в себе си, няма да постигнете нищо.

Ако трябва да посоча най-въздействащата книга, която съм чела през последните 20 години, без съмнение това е „Мощ срещу сила. Скритите детерминанти на човешкото поведение“ на д-р Дейвид Р. Хокинс. В своята книга Хокинс описва подробно различните нива на човешкото съзнание, от базовото „най-ниско“ ниво на срам, което според него е „опасно близо до смъртта“, до най-високото ниво - на просветление, присъщо на Великите като Кришна, Буда и Христос. Между тях са разположени нивата, на които съществуват повечето от нас. Всяко ниво има определен обхват на енергия, като Хокинс смята, че скокове към по-високи нива изискват постоянен стремеж към пробуждане и осъзнаване.

Естествено, най-високото ниво на просветление, според Хокинс, задвижва „привличащи енергийни полета, които влияят на целия човешки род“. Възможно е да се окаже, че през 2012 г. ще достигнем именно това ниво, но трябва да осъзнаем колко усилия са необходими, за да го осъществим.

Например Хокинс твърди, че колективното съзнание на човечеството се върти около енергийно ниво 190 в продължение на векове и едва в края на XX век сме направили скок към сегашното ниво, което е 207. Ако погледнем скалата, това не е особено окуражаващо. Нивото 207, обхващащо прехода от смелост към неутралитет, е „първото, в което се проявява мощта“. Намираме смелост в себе си, опитваме нови неща и показваме воля и желание да се изправим срещу страха и несъвършенствата в характера ни, от които нямаме полза. На този етап започваме да връщаме на света точно толкова, колкото взимаме от него, и колективно да се приближаваме към по-положителния етап на неутралитета. С други думи, стремим се да достигнем точката на приемане и вътрешна увереност, чувството за благополучие и способността да не се привързваме към резултата.

Хокинс твърди, че само 4% от населението на света се движи около енергийните полета от 500 и нагоре. Само 0,4% ще достигнат 540, а само един на 10 милиона души ще достигне 600 и нагоре. „Мнозинството от хората прекарват живота си в търсене на една или друга форма на сигурност, казва Хокинс, което не им оставя много време за просветление.” Той открива, че

на енергийно ниво 200 се получава значима промяна в съзнанието, която тласка човечеството от страха към по-смелото пробуждане.

На ниво 500 настъпва нов огромен скок, където мотивацията за любов и творчество се проявява изцяло и „всички начинания на хората се характеризират с достойнство.” Но за да се достигне до това ниво, са необходими огромна енергия и намерение от страна на милиони хора.

Един живот не е достатъчен да се придвижите с едно ниво нагоре. Дори процент от това издигане обаче означава по-висока степен на осъзнаване и напредък. Тъй като толкова много хора живеят в ниските и по-слаби нива на съществуване, и през целия си живот се борят да се придвижат съвсем малко напред, можем да заключим, че всяко събитие, произтичащо от масовото намерение, което би могло да се случи през 2012 г., най-вероятно ще бъде толкова негативно и слабо, колкото сме ние като вид.От книгага: „2013 - Краят на дните или ново начало?” на Мери Д. Джоунс
Активен
delfin
Гост
« Отговор #17 -: Декември 13, 2009, 21:11:42 »

ДЕЙВИД УИЛКОК ЗА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, 2012 ГОДИНА И ПРОМЕНИТЕ В ГАЛАКТИКАТА


- Дейвид, да поговорим за безкрайността на Вселената. На нашата планета всичко се променя толкова бързо… Наскоро разговаряхме с Мичъл Бетрос за вероятността да се повтори Йелоустоун. Той не е много обезпокоен, но всички ние наблюдаваме симптомите.

И така, когато говориш за безкрайността на Вселената, какво имаш предвид?

- Ами мисля, че встъпваме в такъв исторически период, в който не можем повече да се обръщаме към мъдростта на древните и аборигените. Всъщност, в космическата концепция Разумът не е привилегия на само на човешкия живот и живите форми на Земята, а е неотменно качество на самите енергии, пространства и времена. В края на краищата всяка древна традиция, включително християнството и всички световни религии, по същество се връщат към концепцията на монотеизма. Те могат да се придържат към пантеизма до степен, в която да наблюдават йерархическите структури на живота по-добре отколкото това е възможно сега.

Всички философи, оказващи значимо влияние върху обществото, се връщат към идеята за съществуването на единния Творец. А това, че Вселената притежава дуалност, разделение, пространство и време – всичко това е един сън. По същество, всичко се свежда до единството и има само една личност. Тази личност е Едно Съзнание.

Оттук идва идеята, че всичко проявено, всичко, което виждаме около себе си, в крайна сметка е част от един сън. Ако можем да си спомним кои сме, ще проникнем зад завесата, която ни кара да мислим, че когато наблюдаваме един човек, всъщност виждаме някой съвсем друг.

- Мислиш ли, че галактиката е копие на това, което съществува във Вселената? Или ние наистина сме уникални?

- Термините, които използваш, не са конкретни. Бих казал, че доколкото Творецът е холографен и фрактален – в този смисъл ние сме негови копия, защото се повтаря един и същ калъп. Но, ние притежаваме и цялата уникалност на снежинката, благодарение на богатството, което има всяка галактика, на която съществува живот.

В рамките на космическата концепция, с която аз работя, всяка галактика притежава личност и създава “учебен план” за еволюцията, включително и точни духовни архетипове, чрез които се преминава на всяко следващо ниво. Несъмнено, това са 7 архетипа на Тялото, 7 архетипа на Ума и седем архетипа на Духа. Всички те са обединени от още един архетип, който се нарича “Глупак” или “Търсач на Истината”.

Нашите опити се вписват в платното на Творението. Това е като да преминете през 22 опита – тогава целият път, който сте изминали в хода на еволюцията и съдбата, е свързан с това как сте се справили с тези 22 опита. Повечето хора спират още на първия или втория опит и повтарят отново и отново. Шаблоните на всичките 22 опита можете да откриете в картите Таро – 22-та Главни Аркана, включително Разрушената Кула, Дявола, Луната, Слънцето и Мага. Различните карти преставляват главните архетипи на еволюцията, чрез които ние усъвършенстваме душите си.

- Как се е удало да бъдат изобразени? Имам предвид как създателите на картите Таро са разбрали всичко това?

- Да предположим, че картите Таро са се появили преди 10 - 11 хил. години, по време на Атлантида, когато е имало контакт между хората и извънземните. Този контакт е сформирал сърцевината на “секретния материал”, който сега ревниво е охраняван от групи като Новия Световен Ред и Илюминати.

Това е бил контактът, довел до построяването на Великите Пирамиди. Едгар Кейси например в един от миналите си животи е бил жрец на атлантите Ра-Та, който е отговарял за връзката с извънземна група, с чиято помощ са построени Пирамидите.

По-късно стигаме до идеята за Зала Хроника и т. н. ето още една концепция на Кейси – в качеството си на Ра-Та той е работил с извънземна група, наречена “Ра”, а същото име знаем и от египетските йероглифи.

Извънземните са предали на хората огромен обем информация, по-голямата част от която е запазена от секретни общества. Вие няма да получите достъп до нея дотогава, докато не достигнете висока степен в някоя от тези групи. Те ще защитават тайните дори под смъртна заплаха.

Ясно е, че имаме работа с това, че Великата Пирамида е била построена като камера на посвещението, призвана да доведе човек до състояние на възнесение, чрез успешно преминаване на ритуала.


Вие трябва да се въздигнете в Пирамидата, положени в саркофаг, там ще има лечител с настроен кристал. Трябва да преминете чрез опит да се срещнете със своето сенчесто “аз”, така както то е проектирано пред вас във вид на демоническо изображение. Това би било плашещ опит, тъй като е страшно да се сблъскате с този свой аспект. Но ако го преминете успешно чрез посвещение, ще напуснете Пирамидата с много високо развити способности. Това е в основата на философията на Деизма, съгласно която “човек става бог”. Ритуалите се пазят под строг секрет, за да не може обикновен човек да придобие знания, с чиято помощ ще може да излезе от пределите на човешкия живот и да придобие свръхестествени способности.

- Но Дейвид, защо те не искат да ни дадат тези способности? Защо е толкова важно всичко това да бъде тайна?

- Ако знаете истории за това, което могат да правят такива възнесени същества, ще разберете първичната мотивация. Според книгата на Филос – Тибетеца, наречена “Обитател на две планети”, в началото или края на 1800 година Тибетеца е предавал послания чрез малко неграмотно момче. Той описва как успял да помогне на някой, който преминал през посвещение, но употребил знанията си в името на злото.

Представете си, че този момък го преследва цяла армия, за да го убие. Неговата сила е толкова голяма, че той стои на върха на хълма, гонят го хиляди войници, а той само се прицелва в тях с палеца си. С едно мръдване на палеца всички войници падат мъртви. После, когато телата им умират, той ги съживява и ги кара да влязат в реката и да се удавят. Това е много страшна сила. Древните школи на мистериите са се бояли, че ако обикновен човек придобие такива способности, може да ги използва за собственото си издигане. Затова се счита, че не трябва да се позволява на първия срещнат да премине посвещение.

Това е изходната мотивация. Разбира се, извънземните същества, които са ни дали технологията, никога не са планирали, че ние ще я използваме в такава негативна светлина.

Ако се замислите от друга гледна точка, положението е следното: в Пирамидата могат да бъдат едновременно поне двама души. Тогава позитивното действие на единия може да занули действието на негодника, който тръгва по лошия път. Но в същото време знанието може да бъде силно изопачено от негодника. Ето още едно важно положение.

Философията на египтяните е свързана с ин – ян концепцията, позитивните и негативните сили във Вселената и това как тези две противоположности се сблъскват една с друга в името на духовната еволюция.

Сега Илюминатите изопачиха тази философия до идеята, че за постигане на най-високото духовно развитие трябва да изпитваш двете крайности – позитивното и негативното поведение. Затова те едновременно жертват огромни суми пари за филантропски организации и хуманитарни проекти, а в същото време са въвлечени в много неблаговидни дейности.

- Разкажи ни за Хенри Дикън…

- Хенри Дикън е удивителен случай. В началото научих за него от интервюто в Проект Камелот, направено от Бил Райан и Кери Касиди. Докато четях интервюто, аз открих, че той дава някаква много интересна информация, която включва факти, кратки свидетелства, които съм чувал и от други свидетели. Никога не бях чувал някой друг публично да разказва тези неща, никога.

Минаха две години и тогава ми се удаде възможност да поговоря с Хенри. Едно от нещата, за което ми се иска да поговорим сега, е свидетелството на Дикън, свързано със Звездната врата. Освен това ми се ще да обсъдим и идеята за съществуването на 40 – 45 различни видове хора, с които аз лично съм се срещал и в хода на разни засекретени проекти. Това е толкова зашеметяващо, че направо е умопомрачително.

- Говориш за технологията на Звездната врата. Мислиш ли, че тя наистина съществува?

- Няма никакво съмнение. Трябва да се знае, че Филаделфийският експеримент беше напълно реален. Ако проверите историята в детайли, ефектът, довел до Филаделфийския експеримент, бе открит от Военноморския флот. Използвали са високоинтензивна електромагнитна спойка за строителството на военните кораби. Има определена величина на енергийната интензивност, която се достига с помощта на обикновена електромагнитна енергия – именно с нея се свива пространството. То се свива в себе си и се създава ефекта на пространствено-времевия тунел.


От запис на шоуто “От бряга до бряг” с водещ Джордж Нури, 4 януари 2009
Активен
delfin
Гост
« Отговор #18 -: Декември 13, 2009, 21:40:21 »

ГОРДЪН МАЙКЪЛ СКАЛИОН: АТЛАНТИДА ЩЕ СЕ ПОЯВИ ОТНОВО


По време на глобалните тектонични катаклизми в Атлантическия океан от дълбините му ще се покаже древната Атлантида, чиято възраст е около 200 хил. години.

Смята се, че Атлантида се е намирала между източното крайбрежие на Северна Америка, западното крайбрежие на Африканския континент и Британските острови. Високоразвитата цивилизация на атлантите е загинала преди повече от 12 хил. години. Жителите на Атлантида са нарушили законите на духовния и физическия свят и са си платили за това. Тяхното царство за едно денонощие изчезнало в морската бездна, когато с няколко градуса се изместила огромната тектонична платформа, на която бил разположен континента.

Според Гордън Майкъл Скалион по времето на стихийните бедствия и активната тектонична дейност
останки от Атлантида ще бъдат открити на Азорските и Бахамските острови, както и в района на Саргасово море.
Тогава ще бъде разгадана и тайната на Бермудския триъгълник. Земните учени ще открият гигантски древни механизми, направени от атлантите, които работят със слънчева енергия и досега са се активирали в определено време на годината. Възраждането на Атлантида ще преобърне съвременната наука и човечеството ще открие нови източници на енергия, както и нови начини за общуване.

През 1996 г. Гордън Скалион публикува “Карти на бъдещия свят”, които изобразяват всички негови видения за измененията на планетата.

Какво ще се случи? Как ще се промени картата на нашия свят?

Според Гордън Майкъл промените ще бъдат глобални. Ето и подробното описание на автора за всеки континент:


АФРИКА

Картата на африканския континент ще бъде разделена на три неравни части от огромна синя буква “У” с начало Кейптаун. Това ще бъде гигантски морски път, който ще образува нови морета. Едно от разклоненията ще преминава от Средиземно море до Габон; друго разклонение ще разсече Африка на север и юг. Водите на Червено море ще се разлеят по територията на Судан. Руслото на Нил ще стане значително по-широко от сегашното. Великото плато Гиза ще потъне под водата заедно с пирамидите и сфинксовете. След разлива на Червено море ще изчезне и Кайро. Водата ще покрие голяма част от Мадагаскар, а от дълбините на Арабско море ще изникнат нови острови.

В северната и западната част на Кейптаун ще се сформират нови планински масиви. Езерото Виктория ще се слее с езерото Няса и двете ще станата част от Индийския океан, чийто води ще залеят централните части на източното крайбрежие на Африка.


СЕВЕРНА АМЕРИКА

Хъдсъновият залив и басейнът Фокс ще образуват огромно вътрешно море. Центрове за миграция на неселението на Аляска и Британска Колумбия ще станат Квебек, Онтарио, Манитоба, Саскачуан и Алберта.

Глобалните изменения на територията на САЩ ще започнат с разломи и отделяне на части от Северноамериканската платформа, които ще се превърнат в 150 Калифорнийски острова. Водите на Тихия океан ще потопят разломите и ще образуват нова брегова линия – западното крайбрежие ще се придвижи на изток. Всички Велики езера ще се обединят в залива Свети Лаврентий, а Мисисипи ще се свърже с Мексиканския залив. Световният океан ще увеличи нивото си и ще се разлее много километри навътре в континента – по цялото източно крайбрежие от щата Мейн до Флорида. Ще бъдат залети с вода огромни територии по бреговете на Тихия океан и Мексиканския залив.

В Тихия океан, по бреговете на предишното Западно крайбрежие на САЩ, ще се появи нова земя. Тук ще бъдат намерени останки от древния град Му /Златния град/, който е бил столица на огромния континент Лемурия, изчезнал преди 53 хил. години по време на предишната смяна на полюсите. Ще бъдат намерени и много документи от тази древна цивилизация, но няма да бъдат прочетени веднага, а след няколко поколения, когато станат възрастни “децата на синия лъч”. Само те ще разбират холографните мисъл-форми, които се съдържат в трудовете на древните лемурийци.


ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА

От Централна Америка ще останат само териториите, които са по-високи от 500 метра над морското равнище – те ще станат острови. През Хондурас и Еквадор ще минава нов воден път. Панамският канал ще бъде непроходим за корабите.


ЮЖНА АМЕРИКА

Изригванията на вулканите, земетресенията, движенията на земната кора ще предизвикат грандиозни изменения на територията на Южна Америка.

Огромни територии от Венецуела, Колумбия и Бразилия ще отидат под водата. Амазонка ще се превърне във вътрешно море. Напълно ще бъдат потопени Перу, Боливия, Салвадор, част от Уругвай и Фолкландските острови. Ще изчезнат Сао Паулу и Рио де Жанейро. Огромното вътрешно море ще предяви своите права върху по-голямата част от Централна Аржентина.


Част от сушата ще се издигне и, обединявайки се със съвременната територия на Чили, ще стане бряг на още едно вътрешно море.


АНТАРКТИДА

По-малко, а може би повече от всички ще си “изпати” Антарктида – тя напълно ще загуби ледената си покривка и, възраждайки се, отново ще стане плодороден континент. Тук ще бъдат открити градове с храмове и постройки на древна цивилизация. От Антарктическия полуостров до Огнената Земя и на изток до остров Южна Джорджия ще се издигне нов сух участък.


АЗИЯ

Азия ще бъде прорязана от “огненото кълбо”, което образуват районите с висока сеизмична активност. Този континент ще бъде мястото на най-жестоките катаклизми. Тихоокеанската платформа ще се измести с около 9 градуса. Поради това ще се скрият под водата обширни крайбрежни участъци от Берингово море до Филипините, включително Сахалин, Курилските острови и Япония, от която ще останат само няколко малки острова. Ще потънат Тайван и голяма част от Корея. Бреговата линия на Китай ще се измести със стотици километри навътре в континента.

На мястото на съвременна Индонезия ще излязат изпод водните дълбини нови острови, а старите ще бъдат напълно потопени. На мястото на Филипините ще се плискат водите на Тихия океан. Азия ще изгуби голяма част от сушата си, но ще се образуват нови сухи части.


АВСТРАЛИЯ И НОВА ЗЕЛАНДИЯ

От Австралия ще останат не повече от 75% от сегашната й територия. Голямо вътрешно море ще се простира от Аделаида на север до езерото Еър. Пустите земи ще станат плодородни, в тях ще бъдат създадени комуни, които ще бъдат обитавани от духовни общности. Новите острови ще се издигнат от водата по цялата дължина на крайбрежието на континента.

Нова Зеландия ще увеличи своите размери и отново, както в древността, ще се съедини със своята прамайка Австралия – благодарение на вулканичната дейност между тях ще се появи провлак.


ЕВРОПА

Измененията в картата на Европа ще бъдат по-плавни и не толкова кардинални. След пропадането на тектоничните пластове под вода ще остане целият север на материка. На мястото на Норвегия, Швеция, Финландия и Дания ще останат само шепа острови. Голяма част от Великобритания - от Шотландия до Ла Манша – също ще потъне, кралството заедно с остатъците от Лондон и Бирмингам ще се разпадне на малки островчета, напомнящи съвременните Шотландски острови. Ще изчезне практически цяла Ирландия. Почти цяла Централна Европа от Средиземно до Балтийско море ще потъне. От цяла Франция ще остане само малко островче, чийто център ще бъде Париж. Между него и Швейцария ще минава нов воден път от Женева до Цюрих.

Испания и южната част на Португалия ще изчезнат напълно от лицето на земята. Под вода ще бъдат и 3/4 от Италия – ще потънат Венеция, Неапол, Рим и Генуа. Ватиканът ще се спаси – градът ще бъде пренесен на възвишение. От Сицилия до Сардиния ще се появят нови земи.

Черно море ще потопи България и Румъния. На територията от Полша до Турция ще се разрази велика Свещена война, която ще остави след себе си пепелища и малко оцелели земи. Част от западна Турция ще бъде скрита под водата – новат брегова линия ще минава между Кипър и Истанбул.


РУСИЯ

Бившият съветски съюз ще бъде отделен от Европа от огромно море – резултат от сливането на Каспийско, Черно, Карско и Балтийско море. В него ще потънат Естония, Латвия и Литва /освен най-южната й част/. Разделението ще бъде почти по средата на планината Урал и ще прекрои цялата европейска територия на Русия и Сибир до Енисей. Под вода ще се окажат Азербайджан, Туркменистан /без 1/3 от югоизточната му част/, Узбекистан /освен югоизточната му четвърт/, западен Казахстан /ще останат само островчета в северната и част от източната му част/. От Белорусия ще остане неголяма част, а от Украйна – част от североизточния й край.

Езерото Балхаш ще се увеличи до размерите на американския щат Колорадо, а Байкал – до размерите на Великобритания. Почти незасегната ще остане източна Русия, но тук ще се появи огромен воден масив, който ще се разлива навътре в сушата. Под вода ще отидат и обширни територии на северното крайбрежие.

Климатът на останалите територии ще стане по-умерен и това ще позволи Сибир да стане житница не само на Европа, но и на света. Конфликтът в Близкия изток ще се прекрати от само себе си, а светът ще започне да черпи нефт от сибирските кладенци.
« Последна редакция: Декември 13, 2009, 21:47:26 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #19 -: Декември 13, 2009, 22:15:32 »

В МОМЕНТА НА ПЛАНЕТАТА СЪЩЕСТВУВАТ ХОРА ОТ 4-ТА ДО 6-ТА РАСА


Предадено чрез Сестра Света на 02.01.2007 г.Аз съм Имхотеп, Учител от Йерархията на Светлото Братство. Приемете моите пожелания за нови знания, нови енергии, нови придобивки, които са ви необходими за да еволюирате. Сега искам да ви разкажа какви събития ви очакват занапред.

Човечеството се намира в период на преход от една раса в друга. Сега на планетата едновременно живеят представители на третата подраса на пета раса – има известен брой хора, които са от четвъртата подраса, но те не са много. Те са съумели да доживеят досега, защото са успели да се приспособят към променящите се условия и са съхранили относителна расова чистота. Това не означава, че са създавали семейства със свои сродници, а просто интуитивно са си избирали партньори със слаб генотип, така че предаването на признаци на петата подраса става по-скоро на енергийно отколкото на генетично ниво. Расовите черти се предават на ниво ефирно тяло, а не чрез генома.

Преобладаващата част от населението на Земята принадлежи на петата раса. Тя доминира в продължение на десетки хиляди години. Нейна характерна особеност е това, че мисловността надделява над менталността. Работата с лявото полукълбо на мозъка, което е свързано с логиката и практичността, за сметка на изключването на дясното полукълбо, са довели до това, че повечето представители на петата раса са егоисти, потребители, агресивни и жестоки. Тези характеристики напълно се отнасят за всички възрастни представители на човечеството. Изключение от правилото са левичарите и двуръките представители на петата раса, а те са малко. Броят на гениите сред левичарите е много по-голям от гениите, които са десничари.

Представителите на шестата подраса започнаха да се раждат от средата на 70-те години на 20 век.

В началото те бяха единици, но сега стават все повече и повече – по-голямата част от децата вече се раждат с открити контури на цялото тяло, а това е признак на шестата подраса.

Между представителите на различните подраси няма генетични противоречия и те могат да имат съвместно потомство. Противоречията помежду им са от съвсем друг характер. Те трудно намират общ език. В днешно време тези противоречия се проявяват в конфликт между поколенията.

Всеки може да премине в новата раса,

ако преодолее противоборството между своите тела /ефирно и физическо/, между полукълбата на мозъка си, между думите и делата си, между мислите и чувствата си. Това предстои да направят предимно родителите, така както техните деца нямат подобни противоречия и възприемат света по-реално от възрастните. Децата са способни да четат между редовете и да разбират без думи, овладяват езика на тялото и душата много по-рано отколкото речта.

Много хора от петата раса претърпяват трансмутации.

Какво е това? Това е процес на преход от една подраса в друга, без превъплъщение. Първо започва да се трансформира ефирното тяло – то изтръгва от себе си наслояванията на външните влияния. Чистото ефирно тяло се състои от чисти прани. По време на своя живот то събира в себе си астрална и ментална мръсотия. В резултат на това ефирното тяло придобива свойството на медиатор – проводник на фините планове към физическото тяло.
Активен
delfin
Гост
« Отговор #20 -: Декември 13, 2009, 22:23:04 »

КАКВА ЩЕ БЪДЕ НОВАТА ЗЕМЯ СЛЕД 2012 Г.?

Лошите отиват на друга планета, добрите се възнасятКОЙ Е ДЕЙВИД УИЛКОК?

Наричат го Новия Кейси

Още на 2-годишна възраст в съня си Дейвид видял плаващи в небето масивни метални цилиндри, а на следващия ден се му се случили странни телепатични неща. На 5 години спонтанно излязъл от тялото си, след което в него изкристализирал стремежът му към истината за екстрасензориката, метафизиката и съзнанието. На 7-годишна възраст прочита първата книга за екстрасензорните възприятия – книгата “Как да изпълняваме екстрасензорната работа” на Харолд Шърман. Като ученик във втори клас Уилкок вече правел успешни телепатични експерименти с приятелите си, демонстрирайки способностите си пред целия клас.

Завършва Нюйоркския университет със специалност “Психология”.

Първият контакт на Дейвид с Висшия Разум е осъществен чрез автоматично писане /ченълинг/, когато той е на 22 години – през ноември 1995 г. По същото време на следващата година Дейвид започва да осъществява ежедневни контакти с Висшия Разум. През септември 1997 г., по време на съзнателно напускане на тялото си, Уилкок “посетил” Вирджиния. По-късно негов приятел му казал, че има физическо сходство с Едгар Кейси. След дълги размисли и разговори с приятели, контактьорът попитал Бог дали е възможно да е бил Едгар Кейси в предишния си живот. Отговорът бил положителен и това напълно променило живота на Дейвид. Било му много трудно да приеме това, но телепатичните четения го убедили.

От юли 1998 г. като професионален консултант Уилкок провежда повече от сто лични телепатични четения. През 1999 г. завършва първата си книга “Сближаване”. Сега има написани повече от 3000 страници със записки на негови сънища и телепатични четения.

С помощта на Дейвид Уилкок сагата на Едгар Кейси сега достига последния си стадий. След окончателното завършване на слънчевия /прецесионния/ галактически цикъл в края на 2012 г. Земята вече няма да бъде планета от трета плътност.

Тя ще завърши своя 75 000-годишен период, състоящ се от три главни 25 000-годишни цикъла в третото измерение и ще се придвижи в четвъртото измерение. Тези, които останат на планетата, ще имат красиви нови четириизмерни тела. В сравнение със сега, четириизмерната Земя ще бъде нещо като утопичен рай. Ние ще имаме всички способности на Христос и дори повече.

Тъй като самата Решетка ще изравни своите вибрации с четвъртото измерение, Земята ще се очисти чрез изместването на магнитните полюси. “Изместването на полюсите” ще изтрие от лицето на Земята много от следите на съвременната цивилизация.

Всички ние ще изчистим, възстановим и обновим Земята с помощта на новите телекинетични способности, които ще придобием. С един замах човешките ръце ще могат да изчистят замърсено езеро или река, или пък ще могат да пречистят отровена и замърсена почва в плодородна земя. Покритите с руини градски небостъргачи ще дадат живот на големи и красиви дървета, а океаните ще изобилстват от риби, делфини и китове.

Всички ще станат телепати и никой няма да може да крие нищо от другите.

Съзнателните телепортации ще бъдат възможни, но в началото няма да развиваме тези способности и няма да осъзнаваме, че ги притежаваме. Хората на новата Земя ще станат братя и сестри на същества от други планети, тъй като днешното състояние показва, че съвременните земляни, които ще се “възнесат”, няма да бъдат чак толкова много.

Освен това ние ще получим членство в Конфедерацията на планетите, служещи на Единствения Безкраен Творец, т.е. ще има наша “местна” група в Галактиката. Това ще ни даде способността да пътешестваме сред звездите и да се срещаме с други планетарни култури.

В качеството си на невидими ангелски същества ние всички ще работим в помощ на другите – на тези, които все още ще са в третото измерение. Работата ни ще включва пилотиране на НЛО, образуване на житни кръгове и мегалитни структури, а също така и различни техники, непосредствено свързани със съзнанието и стимулирането на енергийни способности.


Духовните ни възможности ще се увеличат толкова много, че в момента не бихме могли да си представим как ще се чувстваме, докато не достигнем това състояние. Силата на еуфорията и блаженството на всекидневното съществуване ще бъдат почти непостижими. Само помислете – ще бъдем 100 пъти по-хармонични, отколкото сме сега на Земята.

ЗАЩО Е ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕТО ХОРА ДА НЕ СЕ ВЪЗНЕСАТ?

Според Ра, тази планета е особено уникален случай, защото за да изследват третата плътност на планетата са се събрали няколко различни планетарни раси. Обикновено се възнасят само няколко души след първия главен цикъл, повече души се възнасят след втория главен цикъл и всички останали – в края на третия главен цикъл. Това е така, защото ако цялото население се беше възнесло в края на първия или втория цикъл, планетата щеше да остане ненаселена в останалото време на третото измерение. В нашия случай след първия цикъл не се възнесе никой, след втория се възнесоха само 150 човека. Тези 150 човека решиха да останат до края на третия цикъл, за да помогнат на останалите. Някои ги наричат “старейшини”. Свети Франциск беше един от тях.

В този смисъл, “нееднородността” на планетарните цивилизации на Земята се оказа сериозен проблем, с който трябваше да се оправят висшите сили. Колкото и силно да им се иска да ни помогнат, те не могат да се месят в решенията на нашата свободна воля. Те могат само да се появяват в нашите небеса и да ни указват пътя, но за да дойдат при нас е необходимо колективното желание на всички хора.

В резултат на неспособността ни да живеем в мир един с друг на планетата, ние сме създали невероятно негативни вибрации, с които висшите сили се опитват да работят. Негативните вибрации се провявяват в човешките същества под формата на егоизъм и снизходително отношение към собствените им слабости. Най-великото служение, което висшите сили могат да ни предоставят, за да изчистим негативните вибрации, е въплъщението във физически човешки тела.

И така, въпреки усилията на всички “странници” и ангелски същества, излъчващи Любов и Светлина, по думите на Ра, “броят на тези, които ще бъдат прибрани в четвъртата плътност в резултат на “прибиране на реколтата” няма да бъде голямо”.

Обаче

повечето от тези, които няма да се “възнесат”, ще бъдат прибрани в Конфедерацията и ще бъдат преместени на друга планета, която ще бъде подобна на Земята.

Новата планета ще има 6-милиарда години история, подобно на сегашната ни планета.

Ето още една причина, поради която се твърди, че нашата прословута ДНК молекула е “посята” на Земята отнякъде. Математически е невъзможно нещо толкова сложно и съвършено да е възникнало в резултат на случайна еволюция.

Предварителното формиране е възможно благодарение на това, че членовете на Конфедерацията, създали планетата, са способни да работят извън триизмерното линейно времево пространство. Новата планета ще има всичко, започвайки с “първичната супа”, растенията, рибите и динозаврите и свършвайки с млекопитаeщите и “обикновените човешки същества”. Те също ще имат на разположение 75 000-годишната история на триизмерните човешки цивилизации – цялата информация ще бъде скрита и новите хора ще й се надсмиват в края на цикъла така, както ние сме правили това в своето минало в Атлантида и Лемурия.

Тези, които ще бъдат преселени на новата планета, е възможно никога да не си спомнят, че някога са живели на планетата Земя. В нощното небе ще им светят нови съзвездия, което ще принуди Конфедерацията да преправи Зодиака.

Сега ние можем да видим задкулисната работа по създаването на новата планета в много съобщения за НЛО, които събират проби от вода, растителност /особено дървета/ и животни.

Всичко, което съществува на Земята, се съхранява и събира, включително човешки генетичен материал.

Линейното време не е препятствие за тези, които изпълняват тази работа, ето защо те могат да завършат започнатото в относително кратък промеждутък от “време”. В крайна сметка те нямат намерение да създадат новия свят дотогава, докато не завършат с нашия 75 000-годишен цикъл. Затова по техните стандарти в момента се извършва т. нар. “аврал” – обща работа.


превод: Анна Димитрова
Активен
delfin
Гост
« Отговор #21 -: Декември 14, 2009, 14:33:29 »

КАКВО Й СТАВА НА НАШАТА ПЛАНЕТА?

При навлизането на Земята в 4-то измерение , преди нейните полюси да отидат на нови места, което ще стане когато самото човешко съзнание се измести в 4-то измерение, ще има пероид от време, когато ще цари хаос. Това е пероид, в който повечето хора ще полудеят, всички социални, финансови, политически и др. системи ще се разпаднат и планетата ще бъде обхваната от всеобщ хаос. Този пероид по традиция продължава от 3 месеца до 2 год. преди реалното изместване на полюсите.

Хаосът се предизвиква тогава, когато геомагнитните полюси на Земята спаднат до 0.Това предизвиква хаос, защото човешкото същество има нужда от магнитното поле на Земята, за да поддържа своя емоционален баланс и памет. Когато магнитните полюси спаднат до 0, хората полудяват.

Някои религиозни ордени се подготвят отдавна за този период (напр. Мормоните са запасени с вода и храна за 2 год.). Но да вярваш, че ако направиш това ще оцелееш, а след 2 год. всичко ще продължи по старому, е нереалистично.

В края на този период съзнанието ще се разширии ще се роди новото съзнание - това на 4-то измерение. Да се подготвим физически за това е невъзможно.

Ето някои реални доказателства - вие си решете дали те са реални или въображаеми и как да реагирате на тази информация.


ОТ КОСМОСА

На 14.12.1997 г. от дълбините на Космоса до Земята е достигнала експлозия. От район, с размера на Тексас, отдалечен на 12 милиарда светлинни год. е дошла експлозия, за която (според Е=МС на квадрат) би била необходима цялата материя на Вселената, за да се освободи толкова много енергия.

Според нашето разбиране за Вселената това би трябвало да е невъзможно. На Земята никой не би могъл дори да започне да обяснява това, но за да се усложни още повече ситуацията, след тази първа експлозия, са станали още 2000 такива. Над 2000 нови Вселени били създадени в рамките на тази.


ЦЕНТЪРЪТ НА ГАЛАКТИКАТА

От 14.12.1997 г., Центърът на нашата Галактика също е започнал да излъчваогромни количества енергия във Вселената. Това също е необяснимо. Всъщност сателита, който е бил разрушен през юни 1998 г. ("сигнализиращия сателит") е бил разрушен от едно от тези избухвания от Центъра на нашата Галактика. Ако тази енергия продължава да се повишава и пулсира, би могла евентуално да разруши всички наши сателити, намиращи се около Земята.СЛЪНЦЕТО


През 1992 г. всичко, свързано с нашето Слънце, е било нормално. То е имало магнитен северен и южен полюс. Функционирало е нормално според стандартите на нашите учени.

През 12.1994 г. космически кораб на НАСА е отишъл да измери магнитното поле на Слънцето и се оказало, че Слънцето вече няма северен и южен полюс. Магнитното поле на Слънцето се променило драстично в едно хомогенно поле. Научно обяснение на този факт - няма. Никой досега не е виждал подобно нещо. След това сателитът СОХО е бил изпратен на проучване за две год.

В началото на юни 2 комети са влезли в Слънцето - това не е необичайно. Годишно в Слънцето влизат 25 или повече комети и астероиди. Дотогава нищо не се е случвало, когато космическо тяло се удари в Слънцето. Но този път Слънцето реагирало по начин, който дотогава никой не е виждал. Приблизително 30 до 35 слънчеви изригванияса се появили от повърхността на Слънцето в 2 паралелни кръга на 19,5 северна и южна ширини. Това са ширините, където взаимнопресичащите се тетраедри пресичат сферата на Слънцето.

Също както със Земята или човешко същество. Ако бяха се случили 2 или 3 слънчеви изригвания едновременно, това щеше да е повод за голяма загриженост поради магнитните бури, които биха били предизвикани на Земята. Но количество от порядъка на 30-35 е изключително.

Според Грег Брадън протонният поток на Слънцето, който се измерва в ПЮИ се е повишил до около 25 000 в края на 80-те год. Учените са загрижени от факта, че толкова много енергия достига Земята. А след кратко време тази стойност вече е била 42 000 ПЮИ.

На 25.12.1998 г. сателитът СОХО, който е наблюдавал Слънцето, според НАСА внезапно спрял да работи. Повече обяснения не ни се дават. Възможно ли е това да е реално или е нарочно предизвикано като проблем, с цел да се спре подаването на информация към обществото?

На 26 юни 1998 г. на Земята е имало магнитна буря с магнитуд 6 или 7 степен. Обикновено светът бива информиран, за да сме подготвени за този потенциален проблем. Този път НАСА не е уведимила обществеността. ЗАЩО?

От книгата на Емилия Манолова - "Плеядианците - ние сме тук"
Активен
delfin
Гост
« Отговор #22 -: Декември 14, 2009, 16:01:55 »

Спас Мавров: цялото човечество ще премине през торнадото на енергийните промени


Спас Мавров е поет, писател-езотерик, скулптор, иконописец, един от малцината наши автори-езотерици, които са проникнали зад пределите на общоприетото и научното. Изследванията му върху Тангризма са го отвели доста напред в йерархията на служенето, наричано от нашите прадеди жречество.Може би затова го наричат в неговите среди Колобъра.

Още през 1999 г. той е издава оригиналната си книга „Отношението - функция на еволюцията”, а с поредицата си „Учението на Тангра” доразвива идеите си от „Колобър.Тайните на Тангризма”, „Дванайсетте тайнства на Христос”, „Свръхсетивност”, „Балканите - жлезата на времето”.

С книгата си „Български вълшебни сакрални приказки” направи своя тангристки прочит на българската фолклорна мъдрост, съдържаща се в езотериката на нашите приказки.

Много дъхави семена за поникване Спас Мавров е посял и чрез своето творчество /поезия, скулптура, иконопис/. Но изглежда едва сега „почвата” на съзнанието ни е готова да ги приеме подобаващо. Така ще успеем да вкусим от плода на собственото си „градинарство”, станал възможен чрез т.н. „грях” в Едемската градина.

Вярвам, че ако имаше повече добри „градинари”, като Спас Мавров, щяха да са възможни така нужните за живот в Бога семена и плодове на непрограмираното, саморазвито и самоосъзнато битие.


- Изпълни ли се времето да направим това, за което сме дошли, г-н Мавров?

- Времето за промяната отдавна е настъпило. Посоките и начините са много, но развитието върви напред. Сега наближава горещата точка на промяната. Нейната форма е Лична и след това Всеобща, което ще рече, че цялото човечество като единен организъм ще премине през торнадото на енергийните промени.
Те са точно такива. Умеещите да влияят или поне да чувстват, трябва да се огледат и да помагат, където могат. Объркването ще е (вече е) голямо. Готовите и можещите го усещат.

- Казвате, че огнената епоха на Водолея ще постави знанието над познанието, т.е. духовното над материалното. Волята за Живот ли е ключът, даващ тласък към този процес и коя е ключалката?

- Волята за Живот е воля на развитието. Следователно, дори през Водолея енергиите на волевите процеси ще дават плодове само в материята, в дълбините на битието.

Волята ни за Живот ще потърси своите пътища в „Небесното царство” душата да предприеме нужното, за да стане Небесна. Ключът е в ума, а ключалката е душата. Който има сили и воля ще завърти ключа и ще понесе стържещата болка на ръждясалите чаркове.

- Каква е ролята на новата Ева в ставащия сега енергиен обмен между Ин и Ян-енергиите в този процес?

- Всяка нова епоха има своята Майка: Изида, Дева Мария, Деваки и т.н. Ролята на жената е, както винаги, една - да създаде организъм и да го отглежда в ПЪТЯ през битието му. Затова тя е решаваща във възможността да реализираме волята си.

- Какво значат думите на Дънов, че промяната ще дойде, когато “Единият мъж намери Едната жена” и когато станем и “огън и вода”?

- Става въпрос за сродните души. Сега е времето, когато сродните души трябва да се открият и да тръгнат заедно напред в еволюцията „по подобие”, а не чрез „борба на противоположностите”. Да станем Огън и Вода, означава Мъжът и Жената да станат едно, в своето подобие. Огънят и Водата са субстанциите на Небесното и Земното, на Енергията на Програмата и енергията на Метода на творчеството (матрицата).

- “Спасение дебне от всякъде”, казва едно заглавие, но ние нямаме сетива за него. Тангристкият прочит на досегашните тайни ще го направи ли възможно?

- Още не съм наясно с вложените идеи на автора, затова не мога да взема отношение. Спасението наистина ни дебне от всякъде, защото е в нас и опира до нашето действие и отношение. Тангризмът е най-древното Духовно монотеистично учение и в него е заложен главният и единствен завет към българския народ:
Душа душа да не поробва и Дух духа да не подвежда!

-А той стои по-високо в нравствената таблица на ценностите, дори и от тези в Десетте Божи заповеди…

- Десетте Моисееви заповеди не са негови, а древноегипетски, което от своя страна означава, че са тракийски, но това е друга тема. Те се съдържат в горния завет в по-голяма пълнота. Ние го носим чрез Тангризма в кръвта си, в душите и в съзнанието си, но той е потиснат и смачкан от еврейските заповеди. Носим го, но не го познаваме. Живеем го, но не сме наясно как да го превърнем в национален характер, а не в гузна история.

- От приказките ли трябва да започнем /от езотериката/, от детството, за да направим и другия преход, т.н. квантов скок? И не е ли твърде късно за по-възрастните? Или отново всичко си е на мястото и в своето време?

- Приказките винаги ще са нашата история, протичаща в настоящето, защото тяхното време е винаги, а действието им тече във всяка човешка душа. Архетипът е безсмъртен. Времената раждат своевременно своите герои, всяка душа може да стане герой. Квантовият скок, за който така усилено се говори вече, е проблем на душата, успяла да осъществи контакт със силите на вселената. Процесът е заложен в клетките ни, следователно не е дейност само на вселената, но и на самите нас при съответните условия. Децата естествено се опитват да развият тази адаптация в момента, но ние, възрастните, не им го позволяваме с лъжи, с фалшив морал и извратени обществени норми, с храна, алкохол и консерванти и т.н. Най-много със страх и срам - това е юдейската извратена душевност.

И нас няма да ни подмине вълната на промяната.

Клетките не се интересуват дали сме на 2 или на 200 години, те чакат кодовете, за да задействат своята лична ДНК. Но ще ги дочака този, който не ги е упоил и деградирал с алкохол, цигари, месо, разврат и т.н.

- Смятате ли, че и богословите ще прогледнат за езотеричното християнство и за по-дълбокия прочит на Библията?

- Голяма част от богословите четат езотерика не по-малко от нас. Критично или в съгласие, но със страх да не бъдат разкрити и уличени в измяна на канонизираните и деформирани правила. И те имат право на свой личен избор. Но Библията е кодирана така, че схоластиците никога няма да я разберат.

Извън елементарните измислици, с които е пълна, от нея лъхат знанията на Египет, българите и шумерите. Компилацията и лъжите в нея са удивително колосални. И все пак, в нея има много големи тайни, които дори евреите още не са разбрали. Твърде заети са с безумните си претенции за богоизбраност и да заливат света с потоци от чужда невинна кръв.

- Какъв е Тангристкият прочит на триадите “Вяра, Надежда, Любов” и на “Отец, Син, Св. Дух”?

- Синоними са. Нива на съзнание, а не на тайни.Човешкото съзнание има нужда от жалони, за да бъде устойчиво в избрания път. Названията на тези жалони се менят, но Пътят е един и същ. В Тангризма, който не приема антропоморфната персонализация на Бога, се наричат Мощ, Ритъм и Слово. Съответствието е явно. В книгата „Колобър” е разгледан по-ясно въпроса. Вяра, Надежда и Любов са триадата на християнското съзнание, изразяващо нравственото ниво на духовността.

- Ролята на молитвата “Отче наш”? С нея ли навлизаме в Акашовото ниво”?

- Само с „Отче наш” навлизаме в Акасхиковата полоса, а понякога и в Центъра Танг-Ра (не на Йехова). По-точно регистрираме себе си като поклонници, търсещи избавление от обятията на ада, в който се намираме. „Отче наш” и Йехова не са едно и също нещо, нито са синоними. Понятието АД идва от тракийското АИД - царството на пропадналите духовно души, откъдето Херакъл, а сега и Христос, ни изваждат, спасяват ни. Синът на Хера и синът на Мария са паралелите на духовния път. Две Майки и двама Сина, а по средата им Човечеството. Не може без Жената, не е възможно и без Сина.

- Някои смятат, че блаженствата от Библията ще изградят основата на бъдещата религия? И каква ще бъде тя, икуменистична1 или не?

- Блаженствата не изграждат нищо - само изградилите ги могат да се надяват на нещо. Те са жалони за нашето поведение, опорни точки, в които то и битието ни да намерят устойчивост. Те са като иконите. Реален образ на безплътната идея.

Икуменизмът е нужен, но без претенциите и злобната настървеност на протестантите и папизма. Икуменизмът е състояние на съзнанието, а не на институциите. Тангристите и християните са икуменисти дълбоко в душите си, защото са осъзнали братството между хората.

Висше духовно съзнание има този, който е осъзнал и братството в религиозните идеи, ако можем да използваме този пример.

- Хората на изкуството вярват ли, според вас, в божествената проява на творчеството чрез материята?

- Тежко на творците, които не са осъзнали божествената възможност да станат ТВОРЦИ в материята, което ще им даде правото да се извисят един ден и до Творци в Абстракциите.

Въображението може да роди всичко, но само идеите го правят значимо.

Днес много творци напористо предлагат потоци от извратено въображение с претенция за значимост на „идеите” си. Всъщност са само слепи пешеходци, които вървят, без да виждат нищо друго, освен Себе Си. Тъжни хора.
——–

1 Икуменизъм или екуменизъм е движение за сливане в едно на всички християнски църкви. Терминът е измислен и въведен в употреба от председателя на ИМКА (Международна младежка християнска организация), видният масонски водач Джон Мот, на конгреса на „Международния мисионерски съвет“, свикан през 1910 г. в Единбург.

Друга версия е, че икуменизмът е католическа инициатива, водеща своето начало от Втори Ватикански събор. Идеята е обединението на всички Християнски църкви в една всемирна религиозна общност

Интервюто взе: Лияна Фероли
Активен
delfin
Гост
« Отговор #23 -: Януари 07, 2010, 16:57:02 »

"Хирологът Рашид Валиев отдавна изучава славянските Веди. Известно е, че славяните имат свой календар (за пръв път чувам за такъв Хммм), според който в 2012г. завършва ерата на лисицата - ера на лъжите, лукавството и хитростта. Покровител на ерата на лисицата е Морена - богиня на смъртта.

След това настъпва ерата на Вълка, чийто покровител е бог Велес. Вълкът е чистач, дори го наричат "санитарят на горите". Идването на неговата ера е свързана с очистването на света."
Активен
delfin
Гост
« Отговор #24 -: Януари 07, 2010, 17:10:17 »

"Ето и отговорът на Бог за това: "Деца Мои, чеда Мои вие не виждате ли, че Промяната е вече започнала, не виждате ли промяната на климата, не виждате ли променената земна ос и магнитна ос, не виждате ли промяната на Изгрева и залеза, както и новия наклон на Млечния път - всъщност не той, а Земята е променила този свой наклон, не чувствате ли промените настъпили във вашето съзнание и сетива, не виждате и не отчитате ли промяната на вашите мисли и възприятия. Но дали искате или не искате, все повече и повече в масата си ще се променяте и това е СЪЩЕСТВЕНОТО в тази Промяна. Да, Земята ще претърпи своите трансформации и в материално ниво - чрез катаклизмите и в Духовно- чрез повишените вибрации, което НЕМИНУЕМО рефлектира върху вас. Да, истина е, че до окончателната крачка има малко време, но не се тревожете - това време НЯМА точна дата нито час, и НИКОЙ ОТ ВАС НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕДВИДИ И ИЗЧИСЛИ, А МОЖЕ САМО, ЧРЕЗ ЧИСТИТЕ ВИБРАЦИИ НА ПРОШКАТА, ВЯРАТА И ЛЮБОВТА ДА СМЕКЧИ ТЕЖКИТЕ УДАРИ НА РЯЗКАТА ПРОМЯНА НА ВИБРАЦИИТЕ - Т.Е. ЗЕМЯТА ПЛАВНО ПРЕМИНАВА НА СВОИТЕ НОВИ ВИБРАЦИИ ОТ 1999 Г., НО ОТ 2003 Г. ТЕ СА УСКОРЕНИ И АКО ВИЕ САМИ ИЗМИНЕТЕ ПЪТЯ НА ПРОШКАТА И СЕБЕПРОШКАТА, НА ЛЮБОВТА И СЕБЕЛЮБОВТА ТО ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ В СИНХРОН СЪС ЗЕМНИТЕ ЧЕСТОТИ И ОКОНЧАТЕЛНИЯТ ПРЕХОД НЯМА ДА БЪДЕ ЕДНО ВИСОКОЧЕСТОТНО ПРЕНАСОЧВАНЕ, А ЩЕ БЪДЕ  ОБЩ СИНХРОН И БАЛАНС. ЗА ХОРАТА СИНХРОНИЗИРАНИ С ОБЩИЯ ЗЕМЕН СИНХРОН ПРЕХОДЪТ ЩЕ БЪДЕ ЛЕСЕН И  КРАСИВ, ЗА НЕУСПЕЛИТЕ ЩЕ ИМА МЪЧИТЕЛНО СИНХРОНИЗИРАНЕ, НО ТО НЯМА ДА Е НЕЩО НЕВЪЗМОЖНО, А ЩЕ Е ЕДИН УСКОРЕН ПРЕХОД НА НОВИТЕ ВИБРАЦИОННИ ЧЕСТОТИ. ХРАНА - ПО-ТОЧНО ЗАПАСЯВАНЕ НЯМА ДА Е НЕОБХОДИМО, НЕ Е ТОВА ОЦЕЛЯВАНЕТО, А ПОДОБРЯВАНЕТО НА ВИБРАЦИИТЕ. ЗАЩОТО НЯМА ПО-ДОБЪР СТРАЖ ОТ ЛЮБОВТА, НЕ СЕ ГРИЖЕТЕ СЕГА ЗА КАТАКЛИЗМИТЕ, ЖИВЕЙТЕ В РАДОСТ И ЛЮБОВ И ВЯРА В МОЯТ ПРОМИСЪЛ И ЗАКРИЛА."


чрез Йорданка Николова
Активен
delfin
Гост
« Отговор #25 -: Януари 18, 2010, 19:35:42 »

2012 г., от 12 до 24.12. ще стане неизбежно събитие: преходът на цялото човечество на друго енергийно ниво от своето съществуване.

... В края на 2012 г. синхронно ще завършат 3 космически цикъла. (Вероятно на тях или на 1-ят от тях сочи календарът на маите, завършващ на 23.12.2012 г.)

Първи цикъл. Земя - Слънце - Плеяди. 26 000 год. период на въртене на Земята заедно със Слънчевата с-ма около Централното Слънце на Плеядите. На хората им е известен друг цикъл, явяващ се вследствие на това въртене - прецесията на равноденствията - бавно движение на оста на Земята по кръгов конус с период на пълното обръщане ~ 20 000 г.

Влиянието на 1-ят Цикъл на земните процеси е много голямо. На всеки 13 000 г. в средата и в края на цикъла от 26 000 г. (по-точно 25 920 г.) на Земята обикновено става: обръщане на земната ос, природни катаклизми, потъване и издигане на суша, нарушение на магнитното поле на Земята, 3,5 "дни на мрак" или това, което сега се нарича електромагнитна нулева зона, пълна загуба на паметта на останалите живи хора, последващото развитие на земната цивилизация върху "чист лист" (ако не постъпи помощ отвън).


Втори цикъл. Цялата с-ма Плеяди, в която нашето Слънце влиза в качеството на Осма Звезда, завършва оборот по орбитата около Центъра на Галактиката с продължителност от 230 млн. г.


Трети цикъл. Нашата Галактика се намира в крайната точка на един вътък около Великото Централно Слънце, който продължава много милиарди години. През 2013 г. Галактиката диагонално ще премине във следващия вътък на космическата спирала.

Когато се случва такъв Преход, всички Слънчеви с-ми, планети и техните обитатели едновременно правят първата крачка в нов еволюционен цикъл. В преходният период често се случват инициативни духовни "скокове".

Нашата Земя и цялото човечество се готвят към квантов скок, който не прилича на нито един от тези, които са ставали по-рано.

По такъв начин, земното планетарно възнесение по срок трябва да стане до завършването на тези 3 космич. цикъла, т.е. до началото на 2013 г.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"... Една любопитна дата сочат даже учените. Свързано е това с един от параметрите на магнитното поле на Земята, който се нарича "Шуманова честота". Същността на това явление е такава: в продължение на много векове пулсацията на въртене на магнитното поле на земята са били 7,8 херца. Но за последните 10 год. и повече тази величина е нараснала до 11 херца и продължава да расте. Разчетите показват, че към 2012 г. Шумановата честота ще достигне критичната величина от 13 херца, при която магнитното поле на Земята за няколко дена ще стане равно на Нула. След което полето отново ще възникне, но неговата полярност ще се промени на противоположната. В това глобално явление има "малък" фактор - човешкото съзнание, което ще изчезне ("ще се изтрие") с изчезването на магнитното поле на Земята. Планетарната "база данни" - НООСФЕРАТА също ще стане Нула. Учените наричат това "точка на бифуркация" и я свързват с началото на нов цикъл от планетарното развитие..."


превод: делфин
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 22:20:27 от delfin » Активен
Неда
Гост
« Отговор #26 -: Януари 24, 2010, 12:48:52 »

Eрата на Водолея и бъдещeто на човечеството

Уважаеми гости, скъпи приятели,

В предишната лекция ние говорихме за това, че едно ново лъчево поле, произлизащо от по-висша природа, обгръща света и човечеството. То оказва своето влияние независимо от това, дали бива осъзнавано, или не. Свързваме го с навлизането на човечеството и Земята в ерата на Водолея.

Реакциите към това ново излъчване са различни. От една страна, ставаме свидетели на голямо ускорение на различни процеси в нашия живот. Отпадат граници в много области на човешките отношения. Рушат се норми и структури. Поведението на хората става все по-негативно, агресията и нетърпимостта се усилват. Разделението между хората нараства. Все повече хора започват да търсят разнообразни начини за бягство от действителността, която усещат като надвиснала застрашително над тях. Те търсят разнообразни убежища - силни емоции, разни стимулатори, норми от отминали времена, или потъване във виртуалния свят. Може да изброим още много признаци на тежка криза в живота на съвременния човек и списъкът им все няма да е достатъчно пълен.

Едно от следствията на негативната реакция към тези лъчения е разработването на оръжията за масово унищожение, които ще донесат на човечеството разрушителен огън.

От друга страна човекът, който реагира на излъчванията на епохата на Водолея по положителен начин, ще получи нови възможности за развитието си. Колкото по-възприемчив става към преобразуващите енергии, толкова по-добре и по-бързо ще последва процесът на вътрешна трансформация. Благодарение на възстановената вътрешна хармония, излъчваните енергийни потоци от едно друго поле ще могат да работят много по-безпрепятствено.

Една от последиците на новото лъчево поле е развитието на етерното виждане. Когато новото лъчево поле докосне пинеалната жлеза – епифизата, това ще доведе до активиране на таламус оптикус. Той представлява фини нервни разклонения, свързващи пинеалиса с очите. Възможно е да се появи нарушение на зрението дори при тези, които никога не са чували за ролята на пинеалиса. В близко бъдеще ще се срещаме все по-често с различни болести на очите.

Тук следва да подчертаем, че развитието на това етерно виждане, няма нищо общо с духовното зрение. Не е признак за вече настъпващо новораждане, а е признак за промяна, която облекчава и изисква възраждането на безсмъртното духовно тяло. Иначе казано, зрението, което бихме нарекли духовно, е следствие на едно съвършено различно развитие на пинеалната жлеза, осъществила връзка с монадата.

Тук искаме да отворим една малка скоба, и да дадем някои пояснения за пинеалната жлеза. Повечето от вас знаят, че това е малка жлеза със зърниста структура, която е разположена точно под 7-ма чакра. Нейната функция е останала в голяма степен загадка за медицината, но в езотеричната литература за нея се говори като за приемник на космическите енергии. От позицията на розенкройцерите, тази жлеза играе главна роля в процеса на новораждането, на трансфигурацията. При правилна подготовка в протичане на един специфичен процес на промяна, тя може да стане контактната точка между Духа и душата.

И така, в бъдещите времена ние, които до този момент сме виждали само грубо материалните неща, ще започнем да възприемаме фино материалните области. Цялата ни жизнена среда ще се разшири! Ще станем участници в един коренно различен живот. Защото, както казахме в първата лекция, ние съществуваме благодарение на нашия етерен двойник.

Цялото човечество прогресивно ще започне да вижда в по- тънките слоеве на материалната сфера, в частност - в областта на етерния живот, в частта на т. нар. огледална сфера. Тук под огледална сфера разбираме областта, в която протичат процесите, свързани с по-фините тела на човешкото същество между смъртта и поредното раждане, както и по време на сън; частта, в която съществуват менталните творения на човечеството. Завесите на тази сцена ще се отдръпнат пред хората, които ще открият, че животът в огледалната сфера няма никакъв висш задкулисен план и е изцяло създаден върху илюзията.

И не на последно място - човек ще прогледне за етерните паразити, които изсмукват енергия от нас и живеят от това.
Ако ръцете ви са мръсни, можете да ги измиете. Ако не се чувствате достатъчно чист, можете да вземете един душ. Но, скъпи приятели, стотици последователни бани няма да ви отърват от мръсотията на етерната сфера, пълна с нечистотии. В тази връзка поддържането на личната хигиена никак не е достатъчно. Единственото наистина полезно нещо е едно ново поведение. То е действителният метод за пречистване. И наистина, само благодарение на новото поведение нашата светлинна дреха ще се промени, при което от нас ще започне да се излъчва една съвсем различна радиация. По този начин ние ще отблъснем етерните паразити.

Новото физическо развитие ще допринесе много за разкриването на истината. С други думи, етерното виждане ще предизвика една цялостна социална революция.

В първата лекция ние говорихме, че дематериализацията е една от характеристиките на ерата на Водолея. Но тя не е единствената. Качества като истинност и искреност, в светлината на новото етерно виждане, ще бъдат стимулирани и все повече ще се развиват.

Приятели, въпреки че ерата на Риби още не е приключила напълно, нейното влияние почти се е изчерпило. Наистина, човечеството изживява нейните предсмъртни конвулсии в някои области, но новите ценности като единство, отвореност, истина и справедливост набират сила с всеки изминал ден.

Краят на тази епоха се интерпретира от различни религии, езотерични общества и движения като край на света. В определен момент от близкото бъдеще усилващото се влияние на Водолея ще надделее над намаляващото влияние на Риби. Това ще бъде събитие от особена важност за нашия век.

Погледнато от перспективата на време и пространство ни остава сравнително къс период на преход между двете епохи. Някои култури са известили този преход преди хиляди години чрез изчисления и впечатляващи конструкции. Кой не е чувал за изчислението на времето, закодирано в пирамидите или за толкова често цитирания в наше време календар на Маите?

Имайки предвид тези свидетелства, изглежда че в периода между 2001 и 2012 година е започнало едно разбулване на нашето съзнание. Счита се, че след 21 декември 2012 година нищо няма да е както преди. Но нека сега да проследим на какво се основава подобно мнение. Да разгледаме някои факти относно маите. Племената, носещи днес това име, нямат нищо общо с предшествениците си - създателите на предсказателния календар. Този календар произлиза от едно съвсем различно време и от съвсем различно съзнание. Автентичните Маи, или „Маяб”, което означава „неколцина”, „малко на брой”, са идвали от върховете на Андите - символ на друго, но не по-малко реално царство.
От гледна точка на философията на розенкройцерите, това е било по времето, когато боговете са живеели между хората и са работили за тях, а по късно са работили заедно с тях.

Така „големите” от тази част на света в далечното минало, мъдро са предсказали, че ще настъпи време, в което света ще бъде погълнат от огън – това означава, че ще се трансформира. В миналото човечеството е било погълнато на два пъти последователно от огън и вода, за което свидетелстват различни епоси. Сега започва петата промяна - чрез огън. Но според древните маи тази промяна няма да бъде автоматична, а ще зависи от съзнанието на хората; от това, до каква степен човешкото съзнание ще даде израз на една по-висша духовна сила.

Водолеят наистина носи нещо ново, било то добро или лошо. Той въздейства върху цялото човечество и го води към това, което трябва да се случи.

В наше време Земята и човечеството са постигнали максимално възможна степен за уплътняване. Атомният състав на земята започва изцяло да се променя. Ян ван Райкенборг казва, че материята ще стане по-одухотворена, но не в смисъла на усъвършенстване, а в смисъла на по-голяма прозрачност и финост, за преминаването й в едно друго състояние.

Тук става дума за един процес, който вече е напреднал във фините области. Всичко е изявено, разпознаваемо и е почти видимо. Вече нищо не може да остане скрито. Човечеството трябва да се справи много точно с това явление в неговия материален аспект.

Тъй като слънчевото тяло и неговите планети са обгърнати от вибрационното поле на духовната природа, проявяващо се на Земята под формата на по-висша енергия, която с времето ще нараства все повече, атомните структури се оказват подложени на повишено налягане. Накратко, в наши дни вече е започнала трансмутация на материята.
Когато един атом е облъчен с енергия от по-висш порядък, в определен момент електроните му ще бъдат принудени да направят скок на по-висока орбита. Ако външната енергия спадне, електронът ще се върне в предишната си орбита, като освободи енергия. В случай, че външното енергийно поле остава постоянно на по-високо ниво, това се изявява с повишена вибрационна честота или, по друг начин казано, с една нова сила, с по - високо духовно съзнание.
Възможностите, заложени в материалния атом, се изявяват според насоката, дадена от планетарния дух и силите, произтичащи от това, позволяват на личността да става все по-възприемчива за по-висши понятия и развитие. Съзнанието й става все по-чувствително, тя се отваря по забележителен начин за нови гледни точки и без съмнение придобива по-духовно разбиране за живота и за целта му. Нейният вътрешен хоризонт се разширява.

Дейността на тази висша, многоизмерна духовна сила в света довежда до непозната до този момент, съвършено нова изява на атома: петата атомна изява, която съвременният Розенкройц нарича огнен етер. Тази нова сила може да се определи като душевен етер. Проявата и е резултат на изливането на Христовата сила в земната атмосфера. Тя трябва да пречисти вътрешно човека, да го преобразува и да го издигне на едно по-висше ниво. В живота тази сила подтиква към използване на всички възможности, за да се изпълни истинското призвание на човека. Същата тази сила подхваща отново онова, което не е било реализирано в живота. Усилват се влиянията от други измерения, които надхвърлят временно-пространствено измерение и го поставят в особено положение.

Ще разгледаме още някои конкретни форми, които приемат днес тези промени и последствията от тях за Земята и човешките същества.

Ние познаваме химическата формула на водата – H2O. Тя е съединение на два атома водород и един атом кислород - хармоничен ансамбъл, обменящ топлина и енергия. Съществуването на човека, чието тяло се състои от 70-80% вода, до голяма степен зависи от този флуид. Откритията на японеца Масару Емото върху влиянието на водата като носител на информацията, станали световно известни, са особено показателни в тази връзка.

Поради усилващото се действие на енергията на Водолея върху Земята и хората, атомната структура на водата също се трансформира. Този феномен е много важен за съзнанието на човека, което се явява сума от съзнанията на всички клетки от телесната система.

Това е един от механизмите човешкото съзнание да се окаже въвлечено от настъпващите в Ерата на Водолея промени. То се трансформира, става все по-чувствително и по-фино. Така ние ще можем да възприемем други ценности, или най-малко ще осъзнаем истинското си състояние и ситуацията, в която живеем. В основата на дълбокия копнеж, който сякаш очаква и откликва на излъчванията на Водолея и който търсещите хора осъзнават във все по- голяма степен, стои една частичка, латентен принцип, останал от първоначалното човешко същество. Розенкройцерите го наричат Роза на сърцето. За него говорят всички учения, водещи човечеството в търсенето на духовната реализация през времената. Той е наричан различно - “Перла на короната”, “Скъпоценния камък в лотоса”, “Божествена искра”, “Христос в сърцето” и много други, но търсещите лесно разпознават, че става дума за едно и също нещо.

В случай, че нашата вътрешна ориентация се определя напълно от силите, излъчващи се от Розата на сърцето, ние откриваме липсващото звено във веригата, свързваща преходната земна интелигентност и съзнание с Гносиса. Нашите атоми се трансформират по различен, изключително дълбок начин, и накрая чрез процес, наречен трансфигурация, става възможно освобождението от силата на привличане на диалектиката.

Нашият гръбначен мозък съдържа едно постоянно количество водород. Водородът има само един електрон, който лесно може да направи скок на по-висока орбита под въздействието на друго електромагнитно поле. В Универсалното Учение се казва, че змийският огън в гръбначния мозък може да бъде сравнен с ядрен реастор под формата на колона. С други думи, всеки ученик, който следва Пътя, е един жив ядрен реактор, който работи за преобразуване на атомните ядра. Тук атомите, от които сме съставени, приемат отново истинската си природа и най-вече истинските си сили. Това е неизбежно. По такъв начин се влиза в досег с ново измерение, разкриващо се както в микрокосмоса, така и в живото тяло на Духовната школа. Това е измерението на по-висшето съзнание, което нараства и става все по-фино. Това е изявата на живата душа на Новия човек.

Предстоящият период на трансформация, според езотеричните изследователи, е предсказан в Хеопсовата пирамида. В Библията за него се говори като за „хилядолетното царство”. Този израз се отнася за период от човешкото развитие, през който всеки, който е етерно готов, ще напусне този свят. Той ще бъде изтеглен към зората на възраждането, към едно различно, Ново царство.

Такъв човек ще бъде привлечен на магнитен принцип от една друга жизнена сфера, ще заживее в ново жизнено поле. Да си припомним, че това може да стане, само ако той се придържа към ново жизнено поведение.

Този процес е възможен за всички, които на базата на пречистеното си сърце и истински позитивен копнеж към освобождаващата светлина и живот, съзнателно отдават своя аз.

Единствено на тази основа е възможно пробуждането на Духа в нас. Единствено тогава е възможно обединяването на главата и сърцето. Тогава водата на истинския Живот тръгва от сърцето към свещения огън в нашето съзнание. Така ние ще станем отново Божии деца и пред нас ще се отвори пътя към едно необикновено и чудно развитие.
Символът на Водолея е човека със стомната, когото Апостолите срещнали при портата и последвали по заръка на Иисус Христос. „Следвайте носача на вода”, така казал той, „чак до дома, в който ще влезе.”

Приятели, следвайте Пътя, който в този отминаващ свят сочи Живата вода и вие ще намерите подготвена „Божествената храна”. Който следва Водолея, ще бъде призван към своята via dolorosa. Всички, които Го приемат за свой водач, ще станат Апостоли.

източник:http://rosicrucianum.forumi-bg.com/e-e-vt114.html#p572

« Последна редакция: Януари 28, 2010, 20:00:09 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #27 -: Март 03, 2010, 21:44:01 »

"Чилийското земетресение от 8,8 по Рихтер на 27 февруари е намалило продължителността на земното денонощие с 1,26 микросекунди. Това съобщи Лабораторията за реактивни двигатели към НАСА (САЩ), чийто сътрудник Ричард Грос е извършил изчисленията, предаде сайтът Лента.ру.

Грос е установил, че чилийското земетресение е довело до преразпределение на земната маса и е изместило с около 8 сантиметра оста, спрямо която е балансирана Земята. Тази ос се различава от оста на въртене на планетата. На северния полюс например точките на пресичане на осите на повърхността на Земята са на разстояние около 10 метра една от друга.

Освен това Грос е сравнил земетресението в Чили с това в Суматра през 2004 г. Въпреки че подземните трусове преди 6 години са били по-силни, изместването на оста тогава е било 7 сантиметра.

Причините се крият във факта, че епицентърът на чилийското земетресение се намира в средните ширини (а в случая със Суматра - в екваториалните), а също в това, че разломът в района на Чили навлиза в земната кора под голям ъгъл, уточняват учените от лабораторията на НАСА."

http://www.monitor.bg/article?id=234741
Активен
wowneo
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #28 -: Септември 01, 2010, 13:37:20 »

източник: http://www.factor-bs.com/news-10632.html


През 2012 г. Америка потъва, Странджа планина става остров

31.08.2009

Чака ни квантов скок през 2012-а – планетата се променя, много хора ще загинат, казва астрологът Христо Малинов

Христо Малинов от Пазарджик е смятан за гуру на много от нашите най-просветени езотерици. Той е високообразован – завършил е Духовната академия и история. Астролог от висш порядък с познания по Кабала и Агни йога, уфолог, член на Асоциация “Феномени”. Смята, че болшинството от хората още не са дорасли да научат истината за своето скорошно бъдеще.

- Г-н Малинов, четох някои ваши публикации и ме изуми прогнозата ви, че много скоро – буквално след няколко години, през 2012-а, земните жители ще станат свидетели на невероятни природни катаклизми и за съжаление – гибел...

- Това е т.нар. “квантов скок”. На вестникарско ниво мога да го обясня като честотно-вибрационно възстановяване на екологичното равновесие и космическата хармония върху неосферата на планетата Земя. Още в една от най-древните книги на света – индийската “Бхагавадгита”, пише, че “Мярка за всяко нещо е космосът, а човешката личност е само капка в световния океан”.

В настоящия момент болшинството от представителите на човешката раса са в състояние на блажено невежество и автопилотен режим на живот – т.е. живеят напълно незапознати с по-висшите измерения, йерархиите на Вселената и енергийните реалности.

Има някакво пробуждане по темата, но то е твърде слабо. Човечеството днес е алчно, безнравствено и технологически високомерно. Преследва виртуално-материалистически миражи, без да си дава сметка, че всички те ще станат на пух и прах поради драматични планетарни промени, които ще настъпят скоро.

-    Има ли алтернатива на това?

-    Алтернативите на човешката раса са само две – самоунищожение или самоусъвършенстване в съгласие с върховните закони и цели на Космоса. През последните 13 000 години след Атлантида, която е потънала в дълбините на Атлантическия океан при ужасяващи обстоятелства, човешката раса страда от амфистерия – състояние на забрава от страх.

Най-вероятно Атлантида е загинала поради отклоняването на нейните жители от нравствените закони на космическата хармония. Което предстои да се случи и със Земята. Защото пред предстоящия квантов скок човешката раса отново не е в синхрон и съзвучие нито със собствената си планета, нито с Космоса. Без да прозвучи обидно, но човешките същества са нищо повече от биоскафандърни плазмодии при поглед oтвисоко.

- Какво точно ще се случи през 2012-а?

- Започват природни катастрофи. И нито едно земно правителство или параноична религиозна доктрина няма да могат да се справят с хаоса по време и след тези катастрофи. Запасите от храни ще бъдат унищожени, медицината ще бъде безсилна, молитвите и литургиите - безполезни. След промяната на оста на въртенето на планетата само за няколко дни климатът на земята ще се промени драстично – гибелно за хора, животни, растения и минерали.

Ще изчезнат и потънат цели континенти. Милиарди души ще напуснат планетата. Оцелелите ще започнат всичко от нулата. Всевластието на парите ще бъде подменено само с една цел – физическото и психическото оцеляване. Квантовият скок е естествено космическо явление, а не проявление на Бога и Страшния съд.

- Според религиозните доктрини само 144 000 души ще бъдат спасени по време на Страшния съд...

- Това е толкова смешно, нелепо и невежо изказване, че просто не мога да го коментирам. Религиозните догматици – тези умствено увредени празноглавци, които са поддръжници на шизофренични религии, спекулативно се самозаблуждават и манипулират хората. Квантовият скок ще им докаже, че планетата не се влияе от догмите на нито една религия. Биоскафандърно ще оцелеят само онези индивиди, които успеят да се адаптират към новите екологически реалности.

Просветените, които космическият разум възнамерява да съхрани, ще бъдат предварително предупредени чрез посредници или посредством мисли-форми как да вземат предохранителни мерки за оцеляването си. Хедонистите, материалистическите простаци и религиозните фанатици, социалните и правителствените манипулатори –всички предпочитащи сладките илюзии скептици, ще отхвърлят прогнозите, пророчествата и предупрежденията за предстоящите катастрофи. И много добре. Защото именно тези елементарни хора ще бъдат напълно неадекватни за реалиите, които настъпват, и следователно ще бъдат сред първите жертви на катастрофата.

- Има ли изход от това състояние на духа?

- Да. Осъзнаването на причинно-следствените връзки между мислене, емоции, здраве и съдба. Човечеството трябва да осъзнае, че не е тук с материалистическа задача, а за да повиши своето и съответно планетарното енергийно любовно ниво.Вместо това прави тъкмо обратното – злоба, завист, корист и алчност са само част от имената на взаимоотношенията и деструктивните модели на поведение между човешките същества днес.

Земята е била и продължава да бъде жив организъм, реагиращ правопропорционално на колективното съзнание на човечеството – това е причината, поради която вече е твърде нарушен природният баланс.

- Казахте, че човешката раса е експеримент. Какъв експеримент?

- Както се вижда – несполучлив. Първоначалният замисъл е бил друг – Земята да бъде един междугалактически център за обмен на информация – нещо като космическа библиотека. Защо е избрана Земята. Тя е била красиво място в покрайнините на една от галактическите системи и леснодостъпна за останалите галактики. Всички галактики се надпреварвали да бъдат представени чрез своите гени, кодове и вибрации на тази планета.

Първоначалните майстори на генетиката били членове на семейството на Светлината. След време обаче започнали междугалактически войни за притежаване на този информационен център – той бил твърде съблазнителен, за да стане нечие притежание. Земята завладяват космически агресори – Черните Армади. От този момент нататък започва информационното затъмнение сред земните жители.

Мракът е липса на информация. Религиите обясняват случилото се като победа на Дявола, на черните сили над Светлината. Говори се за “паднали” ангели и т.н.

- Какво е научното виждане за края на света, Второто пришествие и т.н.

- Понастоящем се осъществява един еволюционен процес за възстановяване на системите от светлина и любов. Трябва да бъдат хармонизирани Инг и Янг – посредством формата на 12-нишковата спираловидна система на ДНК. Процесът на трансформация ще приключи с промяната на оста на въртене на земята и придвижването на слънчевата система през 5-о измерение чрез фотонен пояс около Сириус в Съзвездието “Голямото куче”.

Това са знаели още древните звездобройци, по-късно Нострадамус, пишат го Елена Блаватска, нашият Георгий Гурджиев и мн. др. просветени духове. Навлизането във фотонния пояс стана през 1999 година.

- Как ще разпознаем идването на катастрофата?

- Фотонният пояс ще поражда хаос в техническите системи, в апаратите за навигация на самолетите, както и в емоциите и мислите на хората. Мнозина ще се чувстват психически неуравновесени, ще получават главозамайване или втрисане, главоболие и дори временна загуба на съзнание. Един от лесните начини да адаптираме организмите си към промените се крие в простичък съвет:

“Не яжте мърша!”

Месото съдържа страданието на живо същество. Когато го приемаме в организма си, поемаме болката и страданието на убитото животно и се зареждаме с негативизъм.
Елен Николов – ученик на Христо Малинов, организационен секретар на Асоциацията по ултрасензорна медиаторика:

При квантовия скок ще се промени коренно обликът на планетата. Ще изчезнат цели континенти – като Америка. Няма да съществуват страни като Англия, Холандия и Франция. У нас морето ще залее значителна част от сушата – Странджа планина ще се превърне в остров. Индиговите – непокорните, но знаещи деца отдавна са сред нас. Родените след 2000 година – т.нар. кристални деца ще ни учудят с познанията си за света и за предстоящото. 3-годишни деца ще боравят с компютрите като с детска игра. Ние, възрастните, ще трябва да се вслушваме в съветите им. Защото 2012-а е времето на квантовия скок - краят на нашите заблуди.


Автор: Еми МАРИЯНСКА, Блиц
Активен
nezemnata
Гост
« Отговор #29 -: Март 09, 2011, 12:48:08 »

zdraveite,mnogo se valnuvam ot tozi prehod i iskam niakoi da mi kaje kakvo se slu4va s malkite deca po vreme na prehoda,te s roditelite si li 6te preminat i s tiah li 6te badat.az imam dve malki de4ica i tova e mnogo vajno ne samo za men a i za vsi4ki roditeli.tam sled prehoda te pak li 6te sa ni deca.6te sam mnogo blagodarna ako niakoi moje da mi kaje ne6to po vaprosa.blagodaria.

здравейте,много се вълнувам от този преход и искам някой да ми каже какво се случва с малките деца по време на прехода,те с родителите си ли ще преминат и с тях ли ще бъдат.аз имам две малки дечица и това е много важно не само за мен а и за всички родители.там след прехода те пак ли ще са ни деца.ще съм много благодарна ако някои може да ми каже нещо по въпроса.благодаря.


Моля, пишете на кирилица!

« Последна редакция: Март 09, 2011, 13:34:27 от Модератор » Активен
Страници:  1 [2] 3 4 ... 6   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Не е сън, но се случи около заспиване
Моите сънища
loop 4 2042 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 11:17:17
от Lily of the valley
Лечение на Фистули около ануса
Изцеление от природата
Админ 0 7537 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 23:26:30
от Админ
Другите, около нас
Всичко относно индиготата
l'amour 2 1130 Последна<br />публикация Април 24, 2011, 23:47:08
от Чиста енергия
Загадъчна тъмна материя около Слънцето
Великият преход
iti2 0 1054 Последна<br />публикация Август 11, 2012, 12:56:04
от iti2
ИСТИНАТА!!! Огромни обекти около СЛЪНЦЕТО
Извънземни цивилизации
JesusChrist 9 1927 Последна<br />публикация Януари 24, 2013, 02:52:25
от Странник

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright