Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ЦЕЛТА И ПРАВОТО - Откъс от транссърфинг на реалността  (Прочетена 1046 пъти)
mamagaya
Гост
« -: Май 17, 2011, 17:12:41 »

ЦЕЛТА И ПРАВОТО

„Какво е вашето мнение - какво става с човек след смъртта му? Както разбирам, физическото тяло заги­ва, а душата е вечна. Значи душата, връщайки се в енергоинформационното поле вече без съзнание, се слива с не­го и човешката индивидуалност престава да съществу­ва, а при следващото превъплъщение душата ще има дру­го тяло и друго съзнание?
А какво става със съзнанието, което съм имал - на­празно ли е всичко? Не може Създателят, като ми е дал живот и съзнание, да си го вземе, без да остави нищо в замяна. Накратко - имало е човек, изпълнил си е функци­ята и вече е ненужен? Тъжно е някак си.”


Ако подминем догматичните представи на различните религиозни течения и погледнем фактите в очите, безспор­но е само едно: душата действително преминава през ре­дица превъплъщения, през много животи в различни тела. И досега няма явни доказателства за съществуването на Бога, а на душата - колкото щеш. Има хиляди свидетелст­ва, че хората случайно са си спомняли предишни животи. Не е възможно да се усъмним в тези спомени, защото фак­тите са упорито нещо. Ако човек внезапно проговори на древен език, който днес не се използва, или съобщава таки­ва исторически и географски сведения, които по принцип не би могъл да знае - какви доказателства още са нужни?
Макар че и тези аргументи не убеждават ортодоксал­ната наука - тя винаги отхвърля онова, което не е способ­на да обясни, така й е по-лесно. Но ако учените можеха да проследят пътя на душата на екрана на осцилографа - то­ва е друго нещо.
Що се отнася до въпросите от рода на „защо” и „с как­ва цел”, трябва да ги отнесете към висшите инстанции. Само на Бог му е известно. Транссърфингът отговаря на тези въпроси по следния начин. Целта на живота е служе­не на Бога. Служенето се състои не в преклонение, а в сътворяване заедно с Него. Бог управлява света посредс­твом всичко живо. Той няма друг начин на съществуване освен във формата на живот - в цялото многообразие на проявите му.
Може би именно затова няма потвърждение за същес­твуването Му, защото Той съществува във всичко - в тревичката, в цветето, в пеперудата, в самия човек.
Животът е сънят на Бога.
Реинкарнацията е нещо като преминаване от един сън в друг. Всички същества преследват една цел - да живеят, а значи според възможностите си да управляват дадената реалност. Управляването на реалността е и цел, и способ­ност, и право.
Ако вие си вземете това право, реализирате волята на Бога и живеете пълноценен живот. А ако не го вземете - по-зле за вас. Подробно обосноваване на тези изводи се дава в книгата „Ябълките падат в небето”.
Но ако тези отговори не ви задоволяват, просто може­те да се обърнете към себе си, тъй като във всекиго от нас има частица от Бога. Нито аз, нито някой свещенослужи­тел, никой не може да бъде посредник между вас и Бога. Единствено вие самият, като се обърнете към самия себе си, ще получите отговорите на всички въпроси.
Моят отговор може да ви се стори невнушаващ дове­рие: „Но как?! Откъде аз ще зная?” Най-вероятно или още не сте опитали да го направите, или не се доверявате на гласа на сърцето си, иначе нямаше да питате.
Всичко е много просто. Ако смятате да търсите отго­вори в чужди книги, ви предстои безкрайно пътешествие, което води доникъде.

Първо, никога няма да успеете да прочетете всичко, което ви е необходимо, второ, в различни източници ще намерите различни тълкувания и още повече ще се обър­кате.
По-добре прочетете няколко книги, които на вас (имен­но на вас!) ще ви се сторят главните, а сетне си вземете правото сам да намирате и да давате отговори.
Цялата работа е накъде е насочено намерението ви - към познание или към творчество. В първия случай се на­емате с ролята на вечния студент, във втория - на създа­тел и първооткривател.


http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=20113Активен
Sentinel
SentinelOfLove
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #1 -: Май 17, 2011, 18:13:01 »

  Ти не си ли чел темата на Soenya? В космогенезис май беше.
  http://indigota.com/index.php?topic=4256.0
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #2 -: Май 17, 2011, 18:33:45 »

  Ти не си ли чел темата на Soenya? В космогенезис май беше.
  http://indigota.com/index.php?topic=4256.0

  Не, не съм я чел.
  Статията която публикувах е много интересна.
   Усмивчица Усмивчица
  Активен
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #3 -: Май 17, 2011, 18:36:28 »

  Прочети я, ще ти хареса. Усмивчица
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Целта на музиката
  Музика
  lessus 7 1750 Последна<br />публикация Юли 18, 2010, 13:04:59
  от nia.boneva6
  Целта или Пътуването - кое е по-важно? « 1 2 »
  Духовни учения
  Ich 17 2122 Последна<br />публикация Май 26, 2012, 17:15:53
  от Ich
  Рак на правото черво
  Изцеление от природата
  Админ 0 4074 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:22:11
  от Админ
  Ангел хранител - транссърфинг на реалността
  Видео клипове
  mamagaya 5 1517 Последна<br />публикация Май 17, 2011, 15:18:06
  от Sentinel
  Контрол на мислите - контрол на реалността
  Въпроси и отговори
  malechko-palechko 7 1162 Последна<br />публикация Август 22, 2012, 09:15:30
  от Lakshmi

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright