Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Никола Тесла  (Прочетена 1647 пъти)
ники
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 44

 • Град: Плевен
 • « -: Май 07, 2011, 21:24:37 »

  Тесла се ражда в семейството на сръбски православен свещеник през юли 1856 г. До осмата си година е слаб и нерешителен, изпълнен със страхове. Не е бил в състояние да вземе каквото и да е решение. Постоянно се е намирал в две крайни състояния - възторг и тъга. Преследват го мисли за болести и смърт, притесняват го чудовищата на мрака. Внезапно и само за миг всичко това изчезва и Тесла се превръща в ново и различно същество.

  Някои от новите му склонности и навици са странни. При вида на перла получава пристъпи на задух, прасковите предизвикват треска, ако постави във вода правоъгълни парчета хартия, в устата му се появява лош и неприятен вкус.
  Баща му има огромна библиотека и въпреки забраните, Никола чете денонощно. Преследва го неистово желание да учи електроинженерство, но баща му се съпротивлява, защото иска да го направи свещеник. Следва тежко заболяване и заключение, че няма да оживее. В такъв момент получава съгласието на баща си да следва в Политехниката и идва ред на следващото чудо: оздравява.

  След напрегната умствена работа започват да го връхлитат "ярки видения, съпроводени понякога със светлинни избухвания, което се случва с хора, обладаващи мощни парапсихологически качества". Светлинните изригвания поглъщат реалния свят и заемат неговото място. Виденията са така реални, че остават даже тогава, когато се опитва да ги премахне с ръка. Но още тогава той е успявал да се превключва от светлинните светове към обективната реалност.

  " В желанието да се освободя от виденията постоянно ги замествах с познати ми картини от дома и околността. Нееднократно прибягвах към тези ментални упражнения, опитвайки се да прогоня призраците, но действителният живот търпеше поражение и реалността им ставаше въздъсеща. После започнах инстинктивни екскурзии зад пределите на малкия свят, в който живеех и скоро видях нови сцени. В началото те бяха мъгляви, но скоро нещата се подреждаха. Придобиваха сила и яснота и накрая ставаха конкретни, като истински. Открих, че се чувствам по-добре, когато се оставях на въображението да ме води по своите пътища. Така започнаха моите ментални упражнения. Отправях се на пътешествие всяка нощ, а после и през деня, попадах в непознати места, градове и страни, живеех там, срещах се с хора и създавах с тях връзки. Другите светове ми станаха толкова скъпи, колкото и моя роден свят."

  Тесла забелязва, че може отчетливо да визуализира своите открития и не се нуждае от експерименти, модели и чертежи. Така развива своя нов метод за "материализация на творческите концепции. " "Когато имам идея аз я доработвам в своето въображение. Напълно безразлично ми е дали ще експериментирам с нея в лабораторията или само в главата си. По такъв начин развивам идеята си до съвършенство, без да докосвам нищо с ръце. Всички мои изобретения възникват точно по този начин и за двадесет години няма никакво изключение".

  източник:http://www.svruhestestvenoto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=101:2009-12-08-20-10-20&catid=18:2009-04-19-21-07-21&Itemid=126

  Дали е бил индиго?

  Ако се поразровите за него ще разберете, че днешния свят нямаше да бъде такъв сега без него Усмивчица
  Активен

  mamagaya
  Гост
  « Отговор #1 -: Май 09, 2011, 14:28:43 »

  Аз съм му голям фен на този Тесла.
  Купете си тази книга на всяка цена
  http://www.book.store.bg/p49483/nikola-tesla-i-svryhsekretnite-proekti-na-pentagona-oleg-fejgin.html
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #2 -: Май 18, 2011, 16:38:35 »

  Здравейте,

  Всички сме чували за Никола Тесла - геният на балканите.
  Днес се зачетох в една от книгите на Зеланд и там се споменава много за Никола Тесла.

  Цитат
  Заслуга на транссърфинга ли е, че пространството на варианти тук е преминало от областта на фантазията в реалност? Също не. Фантастиката като такава просто не съществува. През 40-те години на миналия век Никола Тесла с помощта на силни електромагнитни полета демонстрира такива манипулации с времето и пространството, че цял кораб от военноморските сили на САЩ изчезва във времева дупка. Оцелелите от онези, които участвали в този експеримент, по непонятен начин се материализират на друго място и в друго време, изпитвайки силно психическо сътресение.


  Любопитен читател задава следния въпрос на Зеланд?

  Концентрирането на вниманието материализира потенциалната възможност, каквито в пространството на варианти са безкрайно множество. Вие предлагате да се плъзгаме по жизнените линии по „хоризонтала”. А съществува ли възможност да се плъзгаме по „ вертикала”, т.е. в миналото или в бъдещето?”

  Ако разглеждаме пътя, преминат от материалната реализация в пространството на варианти като превъртяна филмова лента, не можете да се върнете на кадрите, които вече сте „преминали”, защото ще се нарушат причинно-следствените връзки. Но да се попадне в миналото на друга, непрожектирана филмова лента, теоретично е възможно. Как да се направи практически - не зная. А що се отнася до бъдещето, вие можете да материализирате един или друг негов вариант с помощта на визуализацията. За други пътешествия във времето не виждам смисъл да се фантазира.

  Щом дори и Зеланд допуска вариант за пътешествие назад във времето значи е възможно да се осъществи. Никола Тесла използва силни електромагнитни полета за да направи такъв ход във времето. А за един човек примерно да се върне назад, но на друга линия на живота какво е необходимо. Как мислите? Зеланд не е намерил отговор на въпроса. Готин
  Активен
  Sentinel
  SentinelOfLove
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 359


 • Град: Sofia
 • « Отговор #3 -: Май 18, 2011, 17:49:05 »

  Транс слях ти темата с неговата тъй като темите са подобни Усмивчица
  Активен
  ники
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 44

 • Град: Плевен
 • « Отговор #4 -: Май 18, 2011, 20:30:32 »

  Цитат
  Цитат
  Заслуга на транссърфинга ли е, че пространството на варианти тук е преминало от областта на фантазията в реалност? Също не. Фантастиката като такава просто не съществува. През 40-те години на миналия век Никола Тесла с помощта на силни електромагнитни полета демонстрира такива манипулации с времето и пространството, че цял кораб от военноморските сили на САЩ изчезва във времева дупка. Оцелелите от онези, които участвали в този експеримент, по непонятен начин се материализират на друго място и в друго време, изпитвайки силно психическо сътресение.

  Проект  експеримент "Филаделфия", Експериментът е проведен  през август 1943 година, от ВМС на САЩ във Филаделфия, въз основа на теоретичните разработки на Никола Тесла и Алблерт Айнщайн .
  Според някои, корабът се появил за кратко време подобно на призрак близо до Норфолк  на около 400 км. в южна посока.
  Според някой когато се появил кораба ,някой от хората  се били слели с корпуса на кораба, а двамата братя Дънкан и Едуард Камерон скочили от кораба в водата и се появили в 1983г. През тази година се е провел втората част на експеримента под името "Монтоукският експеримент",като продължение на "Филаделфийския експеримент".
  Има и слухове че се е отворила и огромна дупка в континуума "Пространство - Време"

  Цитат
  Как да се направи практически - не зная.
  Мен ако питаш не е много лесно и безопасно,ако тръгнеш да си правиш машина на времето
  Трябва да се събере доста голяма група от хора и да работят по това,като всеки е спец по нещо Усмивчица
  Активен

  mamagaya
  Гост
  « Отговор #5 -: Май 18, 2011, 21:14:17 »

  ники, аз не искам да си правя машина на времето, а просто да направя пространствено времеви скок. Никола Тесла е използвал енергия. Доста от транссърфърите като имат повечко енергия и им се изпълняват по бързо желанията. Тази енергия също така би могла да се използва и за промени във времето. Напомням че всички манипулации с времето, пространството и материята са свързани с външното намерение. Тук също присъства манипулация на времето, значи при достатъчно енергия може да се осъществи преминаване на друга жизнена линия в миналото. \ т.е дупка във времето \. Древните магове които са построили египетските пирамиди са могли да правят такива неща. Нали все пак човек е създаден по образа на бога, а животът е сънят на бога.


  ПС. виж книгата Напред в миналото

  Активен
  ники
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 44

 • Град: Плевен
 • « Отговор #6 -: Май 18, 2011, 21:36:42 »

  ПРИВЕТ Усмивчица
  Не е ли по добре да се създаде машина,тя ще може да се използва от всички хора.Ама това си е лично мое мнение
  Активен

  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #7 -: Май 18, 2011, 21:39:13 »

  А за какво смяташ биха я използвали повечето хора?
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #8 -: Май 18, 2011, 22:10:04 »

  А за какво смяташ биха я използвали повечето хора?


  Ами за да си пътуват във времето.  Веселяк
  ники, в коя книга го пише това за експериментите Филаделфия.
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #9 -: Май 18, 2011, 22:46:43 »

  А за какво смяташ биха я използвали повечето хора?

  Ами за да си пътуват във времето.  Веселяк

  Машина на времето не е шега работа. Някой луд може да ти направи огромни простотии с нея Усмивчица И да стане и да не стане, не е добре до нея всеки човек да има достъп, а само тези, които биха използвали машината с някаква разумна цел.
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #10 -: Май 18, 2011, 22:59:51 »

  Разбирам те напълно.

  Но ще е готино ако мога да се върна във времената на Хитлер и наблюдавам всичко като страничен наблюдател.

  Според вас колко енергия изисква едно пътуване във времето

  « Последна редакция: Май 18, 2011, 23:08:57 от Транс » Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #11 -: Май 18, 2011, 23:03:08 »

  И може би ще е готино ако случайно на метър от теб се получи някаква експлозия Намигване

  Между другото, ако се върне човек във време, когато е нямало машина на времето, вероятно няма да е възможно да се върне... освен ако не си направи такава в миналото Ухилен
  Активен
  Ignatov
  Немања Видић
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29


 • Град: Плевен
 • You go to school and learn the golden rule

  « Отговор #12 -: Май 19, 2011, 01:33:30 »

  Според мен,това няма как да стане,по-скоро може да се измисли машина за друго измерение,но не и да се пътува напред в нашето сегашно.Лично мое мнение Усмивчица
  Активен
  ники
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 44

 • Град: Плевен
 • « Отговор #13 -: Май 19, 2011, 01:41:40 »

  А за какво смяташ биха я използвали повечето хора?


  Аз бих я ползвал от любопитство, не да променям нещо и т.н. Примерно да видя динозаврите, да видя как живеят хората в бъдещето, такива неща.Човешко любопитство
  Активен

  ники
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 44

 • Град: Плевен
 • « Отговор #14 -: Май 19, 2011, 01:53:15 »

  Цитат
  ники, в коя книга го пише това за експериментите Филаделфия.

  Порови се в Google търсачката и там ще ти излязат много резултати.Аз не обичам да чета много книги от една страна  се дават пари за тях,от друга всичко го има в нета само трябва да потърсиш малко Усмивчица
  Активен

  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Какво се крие в името ти?-числова азбука « 1 2 »
  Астрология и нумерология
  giti 23 31968 Последна<br />публикация Октомври 16, 2011, 00:22:54
  от protoplasma
  Еволюция на съзнанието - Български филм « 1 2 »
  Филми
  Administrator 24 7223 Последна<br />публикация Януари 31, 2011, 03:35:15
  от nre
  Нашенската музика-от миналото и от днес
  За България
  Аэ съм 12 1588 Последна<br />публикация Септември 05, 2011, 11:48:34
  от ИВЕВЕ
  Помощ за две малки, сладки кученца
  Обща тематика
  Luna:) 11 1285 Последна<br />публикация Май 11, 2011, 21:51:42
  от Чиста енергия

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright