Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ПЪТЯТ НА СТРАННИКА!!!  (Прочетена 3557 пъти)
dayana
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Октомври 03, 2009, 02:50:57 »

                                                          Светът нямя нужда от нова религия,нито от нова философия:
                                                   светът има нужда от изцеление и обновление.Светът се нуждае от

                                                   хора,които-чрез своятя отдаденост на Бога-са толкова духовни,
                                                   че могат да бъдат инструментите,чрез които се осъществява изцелението,
                                                   защото изцелението е важно за всички.
                                                                                             Д.С.Голдсмит

        Странно ли е това което виждам за път.Странно ли е да си инструмент,проводник на това което независимо от всичко около нас,(от илюзията в която живеем,с която се храним,с която "умираме")-сме реални,живеем в реалноста,и сега в това време,и преди и за винаги.Времето е неизчислимо във възможностите ни,също така както и духа(което ние тук сега наричаме Божественост,Сила,Енергия и т.н.)
  Дух-Време-Безкрайност,въплатени в думи за да могат да се виждат,четът и т.н.
             
       Странен ли е пътят на странника?

   От преди два дни си говорих с един  познат и случайно се отбихме на темата:"където има любов има и ревност,или който не обича не ревнува"!Опитах се да му обясня,че ревността също както подобните завистта,омразата са нереални,че са илюзия и не съществуваат там където има любов.Не се получи.
   И това е самия факт и че не само моя познат живее в една УТОПИЯ.
  УТОПИЯ- 1)благословено място,място с най-добро устройство.
               2)умозрителна теория,неосъществим проект.
  Или вижте също: 

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F

         И така да си ви призная-от доста време ме терзае нещо тук отвътре в мен.Повече от десет години съм живяла като странник,странстващ по други земи.Сега съм тук в България,у дома.Тук където всичко в мен трепти и вибрира с неописуема висока чистота.И защо ли се чувствам за странник след като съм вече

тук у дома?Бях споделила с вас за сънищата които бях сънувала от преди броени дни,не можах да разбера какво ми е,и дали въобще са сънища или реалност,но знаех,че имам отговора и той е в мен и винаги е бил.
  Това не е тайна за никого от тук пресъщващите,че дори поне за миг сте виждали реалния свят такъв какъвто етам вътре в себе си,а не илюзията която всички се заблуждават, че е реалност.
  Както вече знаете,че съм от Странджата и сега след толкова години съм сигурна в това което винаги е било вътре в мен,но не бях го отваряла дори пред себе си.Сега му е времето и за това сега е трябвало и е.
  Много неща и дори почти всичко е било ограбвано,както(всички Гръцки богове)историята ни,писменоста ни,Окривано,рушено и т.н.НО това единствено нещо което не може да бъде заличено е духа.И никой не си задава въпроса защо имено тук в България,и преди и сега е и има доказателства,че ние сме ени от духовните
инструменти,които ще изцим и обновим света.Затова през цялото това време сме били подтискани и унижавани за да изтрием истинската си същност,за да не ни остане дори и помин от това кои сме в същност ние.Но най лошото е,че ябълката не ядена само от вън,но и е изяждана от червии пуснати вътре за да има ефект.Но аз знам,че българите са вярващ,духовен народ и че истенската им същност не може да бъде изтрита или ограбена.За това сме все още тук,затова все още ни наричат Българи.
    В момента много от нас са странници по други земи,но вярвам и знам,че ще се върнат в точния момент без дори да го осъзнават защо,ще се върнат за да станат странници тук като мен.Защото са различни инструменти както във всяка специалност.


       И така,това което все пак ме терзае е: Начина,пътя който трябва да бъде показан за да се отвори истинската ни за създаване на Индиго детски градини,Училища и т.н.;е една от стъпките.А и мога да ви кажа че в по малко насените места хората не знаят кои са Индиго,а тез които са чували не са разбрали.Нека да погледнем назад в историята си(в която е останала истината за истинската ни същност)и да се опитаме да тръгнем от там и същевременно с Индиго.И тогава съм сигурна(но ще ви кажа индивидуално защо)в пробуждането ни и защо сега,и тук ние говорим за това.Защо аз се върнах през 2007,и защо знам че трябва да съм тук,и защо знам че трябва да се обеденим за да стъпим  стабилно на крака.
   Ние говорим на свещен език,ние сме свещен народ,ние живеем на свещена земя и за това и НИЕ сме тук.Това е пътят на СТРАННИКА-към АНТИУТОПИЯ.
       Антиутопия
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
За пиесата от Агоп Мелконян вижте

Антиутопия (пиеса).
Антиутопия (също Дистопия) е общество, което е нежелано по ред причини. Думата е създадена като антоним на утопия и обикновено се използва за описване на въображаемо общество, където сегашните обществени тенденции се превръщат в кошмарни крайности.
  Виж също:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F

            УТОПИЯ-"Роб се става доброволно"Цар Кару I
           
            ИНДИГО-инструментите

            АНТИУТОПИЯ-Реалноста,ДУХ
 
   Не всичко което имам да казвам,трябва да се казва тук...! Готин


   

   
Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Faith
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2009, 02:15:55 »

И аз сьм странник, все още аз сьм патриот, обичам Бьлгария, но вече гледам от двете страни на нещата.
Прекрасно послание, но:
1. Бьлгарите не винаги са били християни, не винаги са имали един бог и невинаги са били духовни (бяхме комунисти едно известно време например).
2. Бьлгарите не винаги се врьщат или чувстват някакво влечение обратно, напротив рядкост сме тези.
Останалите са готови да мият чинии в чужбина -защото храната е по-евтина в магазина, примерно.
3. Тази приказка за колко сме велики, я има всеки друг народ и всеки друг народ се мисли за най-древния, мьдрия, правия и т.н.
Прекрасна е за повдигане на самочувствието, но до там само.
4. Много други народи са имали робство и са били на прага на изчезването от лицето на Земята и са оцелели.
5. Да, имаме велика история, но не сме я опазили - не ни е била ценна явно толкова.
Моя вьпрос е: кое наистина ни прави уникални и специални изобщо, има ли нещо реално, за което да сме се борили и да сме оценили?!
« Последна редакция: Ноември 18, 2009, 14:35:48 от delfin » Активен
pluton
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #2 -: Декември 28, 2009, 11:44:14 »

  Ангелът в теб

  Представи си, че в теб живее Ангел и че ти от време навреме му позволяваш да погледне през твоите очи. Колко различен би изглеждал светът! Когато Ангелът гледа през твоите очи, и в най-сивия ден ще съзреш дъга. Няма да пропуснеш нито една благоприятна възможност.

  Представи си, че в теб живее Ангел и ти му позволиш да мисли вместо теб. Тогава ще изчезне безпокойството, няма да се страхуваш от нищо, защото си позволил на ангелските мисли да станат твои мисли.

  Представи си, че усетиш неговата ръка в своята. Тогава всичко, до което се докоснеш, ще бъде благословено и ще оздравее в миг.

  Представи си, че позволиш на този Ангел да насочва стъпките ти. Той ще те отведе далеч от отъпканите пътеки и ще ти покаже места, които не си подозирал, че съществуват. Ако позволиш на Ангела да те води, ти ще се изправиш пред неща, от които винаги си се страхувал, но Той ще ти ги поднесе като дар, който си чакал от години.

  Представи си, че неговото Ангелско сърце открие светлината в теб! Тогава всеки удар на сърцето ти ще е благословия, а пулсът ти - безконечна песен на небесен барабан.

  Представи си, че този Ангел наистина живее в теб. Колко чудесно е да слушаш как гласът ти изрича неговите думи и как всеки, когото срещнеш в живота си, получава от теб напътствия и изцеление.

  Представи си, само си представи, че вътре в теб живее и диша Ангел!

  Ако му позволиш, той ще се свърже с другите ангели, които живеят във всяко човешко същество. И тогава ще видиш, че светът е пълен със сияещи ангели.

  Ако му позволиш. Тогава ти вече няма да си самотен, никога повече няма да се чувстваш изгубен сред човешкото множество. И никога повече няма да търсиш отговорите извън себе си. Никога!

  Представи си, о, представи си, само си представи, че в теб живее Ангел и че този Ангел е безсмъртен и никога няма да те изостави! Ако си позволиш да повярваш, най-сетне ще усетиш, че Ангелът наистина живее в теб.

  Блажени братя и сестри, Ангелът в мен поздравява сияещия Ангел във вас!

  --------------------------------------------------------------------------------
  Активен

  dana2012
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 96

  « Отговор #3 -: Януари 12, 2010, 21:19:00 »

  Душата пази всички уроци или спомени- скоро всички пречистени, чрез Любовта и Прошката ще могат да четат тези истории, но е добре да обичаш страната си и народа си незевисимо дали е велик или нищожно малък, защото ти си част от този народ, а нашия има от какво да се гордее- дали прочетохте изследването на швейцарската фирма изследвала ДНК на балканските народи- само ние българите притежаваме 49% тракийско ДНК И ТО НА ЖИВО НАСЕЛЕНИЕ, ТУК ПО ТЕЗИ ЗЕМИ Е ЖИВЯЛ НАЙ- ДРЕВНИЯ ЧОВЕК- НА 1600000Г  И 20% от населението притежават това древно ДНК- при всичко това смятате ли, че случайно нашият народ е тук и сега, а новите деца са тези, които ще си спомнят тази генна информация, която е оцеляла напук на всички робства, а знаете- това е с цел асимилация- но нашия ген има това качество да не се асимилира- именно поради специфичната информация която носи- или ние сме един от 7народа носители на генофонда на Земята- други такива са в сомати- в Тибет и на др. места.
  Активен
  onzi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 50


  WWW
  « Отговор #4 -: Януари 17, 2010, 03:09:00 »

  В съня съществува истината -другото е илюзия (или съня на другите - техните мисли и емоций) + ТВОЯТ ПОГЛЕД от гледната точка на земно сЪщество. когата се "събудите" в това измерение ( или сън) вие "заспивате" в другите измерениа или в истинският си живот ( без време- пространствено измерение на вuзможностите си) . целта на живота ни на земята е да създавам емоций с които изразяжаме щастие 
   поздрав и от пробудилия се поспаланлко към всеки   Сърце Не бях аз
  Активен

  мислете нестандартно,творете с размах и винаги следвайте интуицията си
  giti
  Гост
  « Отговор #5 -: Януари 17, 2010, 04:42:37 »

  Тук мога и да поспоря даже... Само ще напомня, че някои си го можем надничането в другите измерения и без да заспиваме.
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #6 -: Януари 17, 2010, 12:45:08 »

  Целта на Живота ни на Земята, освен щастието е да се учим, да трупаме опит и се развиваме Усмивчица
  Активен
  dana2012
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 96

  « Отговор #7 -: Януари 17, 2010, 13:11:08 »

  Истинската цел на ВСЯКА ДУША Е ДА СЕ СЕБЕОПОЗНАЕ, ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ ОПИТНОСТИ- ЖИВОТИ- ЗАТОВА СЕ КАЗВА- НЕ СЪДИ! И КОГАТО ДУШАТА ЗАВЪРШИ ТОЗИ КРЪГ НА СЕБЕОПОЗНАВАНЕ- ТЯ ПРЕМИНАВА КЪМ ДРУГ ЕТАП НА РАЗВИТИЕ- НА ЕНЕРГИЙНО ИЛИ ДУХОВНО СЪЩЕСТВО, А ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЪТ НА СЕБЕОПОЗНАВАНЕТО ДУШАТА ЖЕЛАЕ ДА РАЗБЕРЕ ДОКОЛКО Е ИСТИНСКИ УСВОЕНА ПРОШКАТА , ЛЮБОВТА И ВЯРАТА - ТАКА ТЯ СЕ ВРЪЩА КЪМ СВОЯТА ИСТИНСКА- БОЖЕСТВЕНО СВЕТЛИННА СЪЩНОСТ. Така наречения сън или илюзия е всъщност да си в урока- за да опознаеш на живо кое какво ти причинява и така се усвоява всеки урок, а е истински усвоен когато сме готови да благодарим и да разберем, че само Прошката и Любовта правят живота лес - инъче човек тъне в страдание- т.е. губи връзка с божественото в себе си
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Март 15, 2010, 14:53:58 »

  @dana2012 ще допълня думите ти.
  Желателно е и да си спомним кои сме.
  Имаме:
  Тяло
  Разум-чрез него се опитваме да опознаем Вселената в тази реалност в която сме спуснати
  Душа-тя е нашия уникален отпечатък и принос върху потока душевности на Земята в това измерение и този времеви отрязък.
  ДУХ -искрата на Създателя която ни е дадена на заем за тази реалност.Той обединява всички създания на планетата и затова чувстваме че сме част от едно Цяло в неговото невероятно многообразие и хармония извън пределите на разума.
  Уточнявам тези понятия за да представя твърде приблизително моите усещания и за да ме раберете правилно.
  Когато се постигне хармония между изброените настъпва единство и покой в движението през Вечността.В момента на смъртта ни,тази хармония така или иначе се постига(твърдя го като преживял клинична смърт).
  Духът и душата нямат нужда от логика,доказателства,аксиоми и прочее производни на разума - те просто знаят и водят.
  Има чувства и Чувства - чувствата породени от тялото и разума са твърде много по своя спектър - обич,омраза,гняв,тъга,радост,болка,любов...
  Чувствата породени от Духът и душата ни са разтърсващо силни,запомнящи се и пораждат физически усещения от различен характер.Ще се опитам само да ги наподобя на нещо,може би няма определение за тях - Любов,а не любов;Вяра,Надежда,чувство за Сливане и Хармония,Състрадание.
  На тях (душата и Духът) са им чужди-омразата,гнева,радостта и всички производни чувства на разума и Азът - твърде травиални са спрямо естеството им.
   В моите търсения преминах през няколко етапа:
  -езотерично познание - необходимост на душата ми - недовършено Усмивчица
  -физиката като хоби - необходимост на разума ми  - недовършено  Усмивчица
  -жизнен и социален опит - следствие на това че съм жив - недовършен Усмивчица
   Физиката даде възможност на разума ми да схване в някаква незавършена цялост величието на Вселената и нейния Създател.Оказа се че Духът и душата ми отдавна знаят това.Така постигнах Хармония между душата си и разума,която все още развививам - нямам вътрешни конфликти в този смисъл.
  Осъзнах че само движението дава смисъл и храна за Духът и душата в тяхната цялост.Има ли застой - душата напуска тялото и реалноста в която сме.
  Не е необходимо да се разрушава каквото и да е,просто можете да преминете през него без да го променяте даже.
  Това е част от многото усещания в мен!Това са осъзнати неща и ги споделям от солидарност и съпричастност.Нямам идея да вменявам каквото и да е на когото и да е.
  Всеки прави избори!
  Мир Вам!
  « Последна редакция: Март 15, 2010, 15:02:18 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Март 15, 2010, 16:57:35 »

  Що се отнася до българския народ той е наистина древен.Това,че сме го забравили и в момента робуваме на "великите" сили не значи нищо освен,че сме забравили кои сме всъщност.
  А всъщност кои сме?
  Ние сме тези дали писменост,която се използва от всички славяни по света,ние сме родоначалницитте въобще на големите славянски страни днес!Ние сме истинския "богоизбран" народ!
  Що се отнася до Пътя на странника много хора го преживяват в момента.Чувстват се объркани и ненамясто.Социалната им среда е сякаш враждебна и имат чувството,че всеки момент нещо ще се появи,нещо,което ще преобърне тях и живота им в коренно друга посока.Надникването в други измерения в будно състояние го умеят малцина,такива като Ванга и Едгар Кейси,а що се отнася до Нострадамус-гениален астролог.Аз,както и всички хора по света макар някои да не го осъзнават,посещават други измерения насън.
  Някои чуват мислите на другите хора,а аз усещам емоцийте и чувствата,които ги вълнуват.Не владея телекинеза,но виждам,макар и много слабо,аури.За да определя на човек аурата трябва да го гледам много внимателно ез да мърда на светъл фон,за предпочитане на светлина.Мойта аура(поне от това,което виждам)е нещо подобно на виолетов цвят.Но заради лични емоций не се нагърбвам да твърдя това със сигурност!
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #10 -: Март 15, 2010, 20:42:49 »

  Странник, бих казала, че допълнението ти е мн. по-точно и изчерпателно. Твърдя го, като преживяла и аз клинична смърт, и то не един път, не двапъти...
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #11 -: Март 17, 2010, 03:59:42 »


  ...Що се отнася до Пътя на странника много хора го преживяват в момента.Чувстват се объркани и ненамясто.Социалната им среда е сякаш враждебна и имат чувството,че всеки момент нещо ще се появи,нещо,което ще преобърне тях и живота им в коренно друга посока.

  @ rabeno Аз самия съм бил в подобна позиция преди много години.С времето се научих да се справям с това и сега вместо да се съобразявам със средата - успявам да я променя до позволена степен диктувана от закона за Ненамеса в Съдбата на ближния.
  Човек може да се обърка ако е неподготвен и ако не е свикнал да живее с неочакваното.Нормално е.
  Надникването в други измерения е достъпно с пределна духовна концентрация в определена волева  посока и пълна  липса на такава по отношение на разума и емоциите.Трябва да си като празен съд който лети в пространството към определена цел.Откъдето преминеш с това ще се напълни съда и това ще видиш и усетиш със сетивата си.
  @ Gitti Благодаря за добрата дума!
  Мир Вам!
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  dana2012
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 96

  « Отговор #12 -: Март 17, 2010, 11:54:55 »

  Сраннико, ти наистина си напреднал в усвояването на смирението- да приемаш с благодарност случващото се в Пътя, а не да искаш всичко да става по твоя план- поздравявам те и ти желая красиви мигове и уроци , а явно си научил добре и урока на търпението, един от най-трудните в нашето време
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1374


 • Град: Варна
 • « Отговор #13 -: Март 17, 2010, 13:47:29 »

  Благодаря за добрите думи dana 2012!
   "Суета на суетите,всичко е суета!" -Лао Дзъ -написано 6 век преди Христа
  Много ценни личности виждам тук,като необработени скъпоценни камъни са.Все още блестят със отразена светлина,но ще дойде и момента да блеснат със собствено вътрешно сияние.
  Толкова много неща имам да им кажа.
  Не зная откъде и как да започна даже...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #14 -: Март 17, 2010, 14:16:34 »

  И аз искам да кажа за клиничната смърт.
  Всъщност аз не съм преживявал подобно нещо,но знам,че майка ми е-по време на моето раждане.Проблема бил,че пъпната връв се увила около мен и ме задушавала,а лекарите не са могли да разберат защо.Майка ми разкава,че единственото,което си спомня от тогава без никой да и го разказва,е че е сънувала сън,в който ме вижда да и казвам довиждане-и тя ми казвала довиждане.Тя още сънувала,че се намира на зелена полянка с много весели и щастливи хора,където ме е срещнала.
  Лекарите накрая не издържали и казали:Спасявайте майката,оставете детето!В смисъл,че тя щом оживее ще има шанс да роди още,а така ще си умрем и двамата.Всички ми казват,че лекарите са ме спасили,но аз имам странно чувство.И аз имам спомен оттогава,макар и леко странен.За него разправях в темата,,Странни преживявания",но искам да го споделя и тук.
  Спомям си как пред мен се стяга лилаво въже,което изведнъж се развързва.Спомям си,че когато бях на 5 или 6 години родителите ми(тогава още заедно)разправяли,че съм имал спомени от раждането.Напълно възможно е да съм имал повече,но сега да е останал само най-яркия!Също така те разправяха,че като бебе съм казвал,че Бог ме е спасил и развързвал "въжето".Но в последствие спряха да казват,че съм имал спомени.Оправдават се с това,че или това е била детска фантазия или не си спомнят!А според мен много са спрели,за да не ме помислят за "странен",да кажем,защото съм имал репутация на много умно и пмаетливо дете.
  А и като питам майка ми и баща ми дали съм бил някак си по-особен като малък,те казват,че винаги съм странял от другите деца и съм се занимавал с мои си работи.Сега като се напрегна да си спомня нещо от онези уж безгрижни години усещам нещо отрицателно.
  А баба ми(по бащина линия)казвала,че като бебе съм говорел за миналите си животи(след като съм се научил да говоря на 1 и 3месеца някъде).Примерно веднъж съм казвал,че истинската ми майка е магазинерка.За жалост само това си спомня баба ми оттогава.И до днес я е яд,че не е записвала моите приказки,които според майка ми са детска измишлютина!
  Имам и спомен,че като малък съм виждал ангели!Наистина много неща,които с времето са се налоили някъде дълбоко в паметта.
  А,сетих се още нещо.Когато майка ми била бременна със сестричката ми Никол,сега на 9 год)аз съм бил на 4.Веднъж тогава аз съм бил сложил глава на корема на мама и съм бил казал,че ще бъде момиче-и както четете,така се и оказало!
  Това е,което исках да кажа!

  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Странника и Пътя
  Духовни учения
  delfin 7 2123 Последна<br />публикация Ноември 20, 2009, 21:37:10
  от delfin
  Пътят на душата към задгробния живот
  Езотерика
  Аэ съм 5 6364 Последна<br />публикация Май 15, 2011, 06:31:15
  от kaloian1
  Гурувците, Егото, Пътят и Илюзията
  Духовни учения
  guru 7 1594 Последна<br />публикация Май 11, 2011, 22:09:30
  от Чиста енергия
  СЪЗНАНИЕТО - пътят към който се стремим !
  Видео клипове
  iti2 1 729 Последна<br />публикация Ноември 01, 2011, 10:33:13
  от Me.Racle
  Пътят „незнайно за къде” в търсенето на „незнайно какво”
  Духовни учения
  The One 1 628 Последна<br />публикация Декември 10, 2011, 12:00:53
  от Вивиан

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright