Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Енергията на часовете  (Прочетена 1193 пъти)
Турист
почиващ на стари лаври
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 581


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « -: Април 10, 2011, 12:22:08 »

  Това ми хареса и реших да го публикувам в нашия форум:
  http://astrohoroscopes.info/astrology/

  Както се казва във Вечната книга има – Време да се живее и време да се мре. Времето е нещо, от което не можем да избягаме и е по-добре то да е наш приятел, отколкото враг. Един от начините да се “сприятелим” с времето е като се хармонизираме с неговата енергия.

  Древните са създали “звездата на маговете”, в която планетите са подредени по определен начин и така те показват един вечен кръговрат на енергията. Всеки един час от денонощието носи своята енергия и в съотвествие с нея е подходящ за една или друга дейност. Активността се редува с почивка. Енергията на всеки един ден зависи от неговата планета-управител. Според звездата на маговете последователността е: Слънце-неделя, Луна-понеделник, Марс-вторник, Меркурий-сряда, Юпитер-четвъртък, Венера-петък, Сатурн-събота.


  Всеки ден започва с изгрева и първият час носи енергията на планетата-управител. Така първият час в неделя е слънчев, първият в понеделник – лунен и т.н. Часовете след това спазват последователността, дадена ни от звездата на маговете: 1. Слънце, 2. Венера, 3. Меркурий, 4. Луна, 5. Сатурн, 6. Юпитер, 7. Марс.

  Планетният господар показва каква е енергията на съответния час. Часът на Слънцето е време за изява, за творчество и свобода, макар че понякога то може да е твърде горещо и вместо да съградим, да изпепелим нещата, които сме захванали. Това е време за контакти с авторитетни личности, с властимащи или ако вие самите искате да упражните някакъв вид влияние над някого.

  Часът на Венера е за наслаждение на мига, за хармонизация и изглаждане на противоречията. Този час е по-лежерен, дава ни възможност да се порадваме на красивите неща в живота – хубава дреха, накит, изискана храна и разбира се е време за любов.

  Часът на Меркурий е за движение, най-вече на мисълта; за обмяна на мнения, на пари, кой каквото си има. За общуване и събиране на информация. Както знаем Меркурий е вестителят на боговете, така че всякакъв вид комуникации биха били особено ефективни в този час.

  Часът на Луната е за домашни занимания и грижа за другите. Час със засилена чувствителност. Луната е светилото, което понякога осветява, друг път хвърля сянка върху емоциите ни. Това е време, в което ще сме силно впечатлителни и лесно раними.

  Часът на Сатурн е време за медитация, а също за изпълняване на задължения, сериозен и отговорен час. Все пак самият Сатурн е господар на времето. Дали защото той е свързан и с възрастните хора, с бавните и сериозни неща, тези които остават дълго, в този час най-много се закъснява. Тогава нещата се протакат и хората обичат да се оплакват.

  Часът на Юпитер е време за разширяване, за познание и философия, а също така е много удачен за започване на пътуване. Юпитер, известен като Гръмовержец, е също така щедър и великодушен. Това е момент, в който можем да търсим подкрепа или пък спонсорство. Този е и часът на късмета.

  Часът на Марс е за активни действия. Много подходящ за спорт и физическа активност. Тогава обаче ставаме по-агресивни и склонни към скандали, все пак Марс е богът на войната и той лесно се пали и се впуска в битки. През този час може да си „разчистите” сметките, да си потърсите дълговете, да се занимаете с неща, изискващи смелост и дори малко безразсъдство.

  След залез Слънце започват нощните часове, които следват същата последователност.

  Ако се опитаме да започнем да управляваме малкото – часа, може би в скоро време ще успеем да управляваме по-добре времето си, а и самите себе си. [автор AstroFocus]


  ПП: По-добре да го четете от линка, че има препратки към разни места...
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Енергията на пирамидите « 1 2 »
  Енергийни учения
  Админ 15 11663 Последна<br />публикация Октомври 04, 2012, 11:08:34
  от Pelin
  Енергията на парите « 1 2 »
  Духовни учения
  Amica 17 2378 Последна<br />публикация Януари 21, 2011, 21:39:20
  от nre
  Мислете за Енергията, Честотата и Вибрацията
  Здрав дух здраво тяло
  SOL 0 883 Последна<br />публикация Юли 18, 2011, 08:38:42
  от SOL
  Женски аспекти на енергията на Духа « 1 2 3 4 5 »
  Необичайни преживявания
  protoplasma 61 5164 Последна<br />публикация Ноември 24, 2011, 00:01:55
  от Alida
  Въпрос за прана енергията
  Въпроси и отговори
  limitless 0 1526 Последна<br />публикация Ноември 25, 2013, 21:09:38
  от limitless

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright