Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Защо хората искат да са телепати, след като са емпати?  (Прочетена 2153 пъти)
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« -: Април 09, 2011, 23:57:56 »

Повечето хора и то доста голям процент са "емпати", емпатите улавят емоциите на другите хора. Да си емпат означава да усещаш емоцията на другите или да я съпреживяваш! Повечето хора, а и както съм забелязала във форума си мислят, че са телепати, понеже улавят емоциите на хората и от време на време мислите им. Има разлика.Усмивчица
Замислих се за телепатията... тя е повърхностна, а хора твърдят, че е естествен процес, който си припомняме. Да ама не е така, всъщост улавяме емоциите на другите и в следствие техните мисли. Не телепатията е естествена, а емпатията!
И естественото не е улавянето на мислите за да общуваме без реч, но с думи, а емоцията, излъчването.Усмивчица

Ние общуваме чрез излъчване и улавяне на излъчване, а не чрез улавяне на нечии или чуване(в мисълта) нечии думи. Естественият процес е самото излъчване, а излъчването идва от много дълбоко, мислите са съзнанието, то е на повърхността. Хората не са забравили да общуват телепатично със съзнанието си, а са забравили усещането да общуват с душата на друг човек.
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Amaranth
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #1 -: Април 10, 2011, 09:07:22 »

  Много хубава тема и силно се надявам да се развие и да се превърне в приятна дискусия !

  За мен лично и спред мен е много по-ценно умение или качество..каквото и да е-не само като да го имаш заложено,но и да умееш да проявяваш емпатия,а на хората толкова много им куца това.Всичко качват горв в умът си и говорят от там горе и естествено от нараненото си его .Но при себе си това,което съм забелязала като застана до някого..дори и напълно непознат вече-почвам да му прихващам неговото емоционално състояние,че се и случвало и физическа болка.. както водата заема формата на съда , в който е налята или променя структурата си,така имам усещането и за себе си.Това защо така се получава,все си мисля,че заради защити , които ги нямам..а пък от друга страна се чудя,ами като си изградя-това ще ме прави ли безчувствена към тези хора..само дето станах безчувствена за към себе си..ама за другите - не .Емоционално определено от цялата емпатност и сетивност и чувствителност и още куп други фактори ..се изчерпах ама тотално..и стана твърде непоносимо да поемам и изживявам цялото това нещо..и имам чувството,че съм като робот,а не искам .
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  Georgio
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 172


  WWW
  « Отговор #2 -: Април 10, 2011, 10:35:43 »

  Наистина много интересна тема Усмивчица

  Съгласен съм, че хората искат масово да са телепати и телепатки Усмивчица Има обаче преди това нещо което го предхожда и това е емоцията. Този език може да се "чуе" много добре между бебето и майка му. Тя го гледа с любов и то усеща тази любов, чувства се защитено и спокойно.

  Това което ни различава от компютрите е именно емоциите. Защото ние имаме способноста да придаваме приоритети на дадени действия именно под влияние на емоциите.

  Имах един много близък човек, който ми помогна много да разбера тази тема. Той много искаше хората да го разбират, съвсем съзнателно ги командваше да изпълняват неща за него. И имам чувства, че беше приел това "самоусъвършенстване" като начин другите да му служат..... Защото когато дойде момента да "приеме" от емоциите на другите, този човек се затвавяше, бягаше или пък разправяше, че го манипулират... Имаше се за много силен човек и всъщност тази "сила" се състоеше в това да си изключва този дял от мозъка, който го свързваше емоционално с другите. И така той и нараняваше хората около себе си с хладнокръвие. Търсеше любов, която другите да му дадат, но не искаше да отдава. Съвсем открито заявяваше как отива да се "зареди". Това някак много прилича на енергиен вамприр, нали.

  Надявам се такива хора да са все по-малко Усмивчица

  Иначе аз когато съм имал контакт с лечители и хора, които се свързват с другите докато работят с тях ми е направило впечатление, че те не акцентират толкова много на "защитата". Много повече внимание мисля, че отделят на момента преди и след това. Преди това те се "зареждат", а след това се "изчистват". Защото в момента когато са с човек се получава като тунел в който те са проводник. Така често ходих да се консултирам с една позната и ми направи впечатление, че тя не помни какво ми е казала преди, на което аз бях много учуден. Тя ми отвърна, че в момента в който си тръгна и тя "забравя", защото не може да си позволи да помни и запазва всичките неща които й стоварват хората. Мисля, че е права. Информацията, която ми казва в крайна сметка е за мен и е важно аз да я запомня Намигване

  после пак ще пиша, че стана дълго Усмивчица
  Активен

  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #3 -: Декември 09, 2011, 02:13:44 »

  Е значи аз съм една много голяма емпатка
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Информацията като енергия, енергията като информация
  Духовни учения
  Administrator 0 1285 Последна<br />публикация Юни 23, 2009, 22:32:40
  от Administrator
  Хората като жители на вечността
  Духовни учения
  Administrator 1 1576 Последна<br />публикация Януари 28, 2010, 20:25:00
  от delfin
  Кандидатстване след 7.клас « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Isis 16 2318 Последна<br />публикация Юни 29, 2010, 13:37:47
  от crownedXclown
  Защо като не искам да съм овца да съм коза?
  Езотерика
  ruanda 6 1191 Последна<br />публикация Ноември 18, 2010, 14:00:44
  от Sine Wave Zero
  Защо като се събудя?
  Моите сънища
  i.am.eternal 10 1326 Последна<br />публикация Април 11, 2011, 19:35:49
  от xxxx

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright