Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Тибетската Медитация по любов  (Прочетена 1687 пъти)
Reiki
Живота е прекрасен!
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 67


« -: Март 23, 2011, 16:57:47 »

Седнете удобно, отпуснете тялото като вдишате дълбоко и спокойно 3 пъти през носа и издишате през устата със затворени очи и отворени длани. На ум повторете три пъти:
Докато постигна просветление, взимам закрила в Дом Игнасио де Лойола, живота и духовната общност. Може ли чрез спечеленото от упражняване на освобождаването и други перфекции да постигна Буда състояние за доброто на всички чувстващи същества във Вселената.
Сега си представете че сте заобиколени от хора, в ляво е майка ви, в дясно от вас е баща ви, зад вас е семейството ви, вашите роднини, приятели и познати.

Пред вас са наредени хората, които наричаме неприятели- тези, които са ни наранили и обидили. Зад тях запълнете пространството до хоризонта с други хора , които не познавате. Вземете няколко минути да почувствате присъствието на всички и се опитайте се да се чувствате удобно , дори си представете че има и приятна атмосфера.

Започнете сега да се изпълвате с любов към себе си, във вид на златна светлина изпълнете сърцето си с любов, приемете себе си с всичките си несъвътшенства и проблеми и отпращайте към всяка своя клетка и орган златната прозрчна светлина. Запълнете цялото си тяло с нея, почувствайте дори как се затопляте вътрешно…Пожелайте си на ум като повторите 3 пъти:
Да бъдеш щатслив/а, да имаш дълъг живот и здраве, положителни мисли и добри чувства, материално и духовно благополучие, по-бързо изцеление и просветление!

Сега вече започнете да излъчвате златни прозрачни лъчи към всички отстрани и зад вас и да ги изпълвате със златната светлина, (вашата любов) без да се задържате поотделно на всеки един от тях. Вижте как те се освежават, усмихват, успокояват и им пожелайте 3 пъти на ум:Да бъдете щастливи, да имате дълъг живот и здраве, положителни мисли и добри чувства, материално и духовно благополучие , по-бързо изцеление и просветление!

Преместете вниманието си към редицата пред вас, хората, които са ви наранили. Запълнете и тях с вашата любов( златната светлина) и им пожелайте да бъдат спокойни, да получат просветление, да не са ви ядосани и да не са нещастни и да разберат причините за своето поведение към вас като и вие не сте им ядосани, сърдити и негативни към тях.

След тази редица продължавайте да запълвате и всички непознати, хората до хоризонта със златните лъчи на вашата любов, вижте как те всички се ободряват, развеселяват и оздравяват, вече не са самотни, гладни, измъчени и болни и продължаваите да лъчите любовта си кум всички около вас колкото можете по-дълго. Останете в това състояние дълго и спокойно.

Преди да свършите медитацията повторете на ум 3 пъти: Положителната енергия от тази медитация посвещавам за най-великото добро на всички чувстващи същества във Вселената, за нашето по-бързо изцеление, просветление, материално и духовно благополучие, здарве и щастие!
С 3 дълбоки и спокйни вдишвания и издишвания се върнете към ‘’тук и сега”
Отворете си очите…
Активен

Точно днес не се тревожи.Точно днес не се гневи /ядосвай/. | Почитай своите родители, учители и по-възрастните. | Изкарвай честно прехраната си. | Отнасяй се с благодарност към живота.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Видове любов ?
Въпроси и отговори
Amaranth 9 2484 Последна<br />публикация Януари 31, 2011, 14:08:24
от nino
Тибетската медитация за изцеление
Духовни учения
Reiki 4 2564 Последна<br />публикация Октомври 26, 2011, 09:43:49
от artist5
Божествена любов
Йога
Търсач 3 1503 Последна<br />публикация Юни 14, 2011, 17:08:07
от Гергана
Излъчи Любов - нощна глобална медитация (ежедневна)
Инициативи
yyy 5 1088 Последна<br />публикация Октомври 05, 2012, 11:38:46
от Ru Alfa
`Любов
Въпроси и отговори
l'amour 3 895 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 09:49:56
от Wolfgar

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright