Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Монадичен аспект  (Прочетена 709 пъти)
Evolution
Гост
« -: Март 21, 2011, 20:36:14 »

МОНАДИЧЕН АСПЕКТ - според Стивън Люмиер http://www.energyreality.com/pgs/mona.htm


Образът отляво е по-скоро метафоричен, защото тези нива не могат да се представят в пълнота чрез рисунки, тъй като  са много абстрактни.

Функции: Монадичният аспект е източника на съзнанието на всички други наши нива на съществуване  (Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо). Той е генераторът на принципа на съзнанието.

Това тяло е ресурсната станция, от която ние извличаме принципите на Волята, Любовта и Интелигентността.

Монадичният аспект  съдържа последния остатък на индивидуалността преди да се влеем обратно в нашия Източник. То се нарича  Искрата вътре в Пламъка. Докато  една Монада е в дълбоко единение с и е отъждествена с Източника, тя все още има едва доловима индивидуалност, точка на фокусиране. Тази точка на фокусиране е абсолютния източник на нашето индивидуално съзнание, нашето индивидуално оживяване и нашето индивидуално изразяване.

Обхват на съзнанието: Монадичното съзнание Е  будността, която ние използваме на всичките нива по- надолу - Атмично, Будическо, Манасично, Причинно, Ментално, Астрално, Етерно и Физическо. На неговото собствено ниво то е чисто съзнание без обекти, напълно безформено.

То пребивава в Монадичната Вселена.

Преживяването на времето на това ниво е толкова ускорено, че един физичен живот тук се изживява като една минута, а също така едновременносе наблюдават  действия и визии  милиарди години в миналото и в бъдещето.

Форма (Структура): Не е възможно да бъде описана освен това, че съществува в 8 измерения   (виж Understanding Spatial Dimensions ). Неговите размери са много по-големи от тези на една планета, но обикновено не са по-големи от една слънчева система.

Как да събудим Монадичното тяло? Това става чрез специални практики на медитация.


* monadicbody.gif (103.63 KB, 500x300 - видяно 210 пъти.)
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Важността на десния аспект на Муладхара чакра
Йога
sahaj 5 1680 Последна<br />публикация Юни 11, 2011, 11:37:33
от sahaj

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright