Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Атмично тяло  (Прочетена 788 пъти)
Evolution
Гост
« -: Март 21, 2011, 20:31:04 »

АТМИЧНО ТЯЛО - според Стивън Люмиер http://www.energyreality.com/pgs/atmi.htm


Образът представен отляво е по-скоро метафоричен, защото всъщност  тези нива не могат да се изобразяват  чрез рисунки понеже са много абстрактни.

Функции: Атмичното тяло е средство за идентификацията  на пробудените с Единния Живот. То е това средство, чрез което се постига съвършеното майсторство.

Обхват на съзнанието: Атмичното съзнание е неотделена   будност - идентификация, но не с индивидуалността, не и с група от същности, а със самия   всепроникващ живот. Ako има усещане за индивидуалност, тогава това не е чисто атмично състояние, а неговите отражения на менталното или астралното нива.

Усещането в състояние  на атмичното съзнание е чисто спокойствие, пълна трансценденция и на болката и на благоговението, пълна непривързаност,  безпристрастност и еднаквост към всичко - изключително вътрешно спокойствие.

Петте атмични сетива са: Блажество (атмична способност да се чува звука или  вибрацията, която създава формата на всичко на всичките нива до атмичното), Активно Служене   (Атмично сетиво за усещане на винаги разгъващата се необходимост от сътворяване), Осъзнаване (Атмична способност да се вижда истината), Безупречност (Атмичен усет, който води до сърцевината на природата на нещата), Съвършено Познание (Атмичен мирис, който води същността до нейния източник, нейния истински дом).

Атмичното съзнание също се характеризира с всемогъщество, една изключителна сила на волята, която прави почти всичко да стане възможно. Атмичното съзнание въплъщава волевия аспект на Бога.

Атмичното съзнание обитава в Атмичната Вселена.

Форма (Структура): Атмичното тяло е излъчване от централна точка, която е обединена с Единния живот, които обвива и обкръжава Земята, оживявайки, възприемайки и  действайки чрез всички живи същества на всичките предходни нива на съществуване на Земята.

Излъчването на тази будност се разпростира в 7 пространствени измерения.

Как да събудим Атмичното тяло? Това става чрез специални практики на медитация.


* atmicbody.jpg (27 KB, 504x288 - видяно 221 пъти.)
Активен
zvezdichka
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 240


Нека бъде вечна светлина!

« Отговор #1 -: Май 13, 2011, 16:07:04 »

Значи това тяло ни обгръща ,а възможно ли е да го виждаме в други размери?
« Последна редакция: Май 13, 2011, 16:16:56 от zvezdichka » Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright