Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Световен ден на водата  (Прочетена 1187 пъти)
Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 362


AЗ ВЯРВАМ

« -: Март 21, 2011, 13:51:27 »

Променяме вода за празника й.
Утре е световният ден на водата, елате да го отпразнуваме заедно!
(източник - сп. Осем)

а 22 март планетата отбелязва Световния ден на водата. Сдружение „Аз обичам водата" със съдействието на СУ "Св. Климент Охридски" организира Ден на водата в Университета. Студенти ще се включат в експеримент за структуриране на вода - ще превърнат мъртвата в жива чрез групова мисъл.

През целия ден на територията на Ректората ще действат пунктове за раздаване на българска минерална вода. От 13 часа в 23-а аудитория, преди лекцията на проф. Драгомир Драганов, ще се проведе уникален експеримент за структуриране на вода, при който мъртвата вода ще се енергизира и ще се превърне в жива под въздействие на групова мисъл. По-късно заредената с положителна енергия вода ритуално ще се изсипе в язовир Искър, за да достигне информацията до максимален брой хора.

Вечерта от 19:00 часа в университетската аула започва Празничен пролетен концерт. В него са включени произведения на прочути композитори като Григ, Цезар Франк, Менделсон, ще звучат композиции и мисли от Учителя Петър Дънов, изразяващи хармонията и съвършеното единство на елементите в Произведенията. Те ще се изпълнят от известни български музиканти и певци като проф. Ружка Чаракчиева, Ивелина Иванчева, Йоана Стратева, Магдалена Далчева, Пламена  Гиргинова, Надя Колева и др.

Заповядайте и вие!

Световният ден на водата 22 март тази година е с водеща тема "Вода за градовете".
За първи път в човешката история по-голяма част от населението обитава градските реалии: 3,3 милиарда души ... и градският пейзаж продължава да расте.

По информация на ООН днес на планетата 27% от градското население няма достъп до водопроводна мрежа, четвърт от жителите – 790 милиона души са лишени от възможността да ползват канализационна система. И още, от 250 до 500 милиона кубически метра питейна вода ежегодно се губят във ВиК системите на градовете в следствие на течове и аварии.

През 1992 година на международна конференция по околната среда и развитието (UNCED), която се провежда в Рио де Жанейро, Бразилия се приема резолюция, според която  22 март се обявява за Световен Ден на Водата. Така от 1993г на много места по света се организират разнообразни събития, които целят да информират обществата и да привлекат вниманието на повече хора към  сериозните проблеми с питейната вода в световен мащаб.

Всяка година Световният ден на водата подчертава конкретен проблем от общочовешко значение, пряко свързан с питейната вода. През 2010 година честванията преминаха под мотото «Чиста вода за здравословен живот», а през 2009 година на фокус бяха трансграничните сладководни води.

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/novini/goreschi_novini/svetoven_den_na_vodata
« Последна редакция: Март 22, 2011, 12:43:06 от Administrator » Активен

There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 362


AЗ ВЯРВАМ

« Отговор #1 -: Март 22, 2011, 12:04:51 »

Днес е международния ден на водата.
Да се замислим, когато я използваме!


* water tap.jpg (21.89 KB, 400x520 - видяно 185 пъти.)
Активен

There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright