Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Естествена честота 13:20 = Преход?  (Прочетена 3852 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Март 19, 2011, 23:32:51 »

Седя си гледам СНН ,кършя пръсти и общо взето си седя... Избухнал реактор, цунами, военни действия в Либия....... Състоянията ми се менят и си мисля ,може ли да провалим Прехода. Все още всичко е в наши ръце .... Как да стане така ,че да не се гръмнем ... Може ли ние да направим нещо освен да кършим ръце пред телевизора..... От известно време получавам накъсана информация и търся и сглобявам . За това започвам с нещо ,което ми се върти от известно време и придобива форма и потвърждения из разни материали .
Ще наръся известен брой информация в тази тема . И после може заедно да поумуваме.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Март 19, 2011, 23:33:56 »

Естествена Честота и Изкуствена Честота

Биологичното време е естествено, натурално, нашият живот е воден от ритмични цикли които ни позволяват да еволюираме в хармония с Цялостта, Тоталността.
Естествените закони съдържат в себе си “космичният ред” и ако не ги уважаваме ще променим осъзнаването ни за действителност.
Това биологично време е изразено като честотата 13:20. В човешкото тяло има 13 основни сгъвки (стави), 20 пръста (на краката и ръцете), освен това съществуват 13 Лунни цикъла в един Слънчев (1 година от 365 дни), 13 меструални цикъла от 28 дни и 20те слънчеви вибрации.

Изкуственото време е “изобретение” на човека което ни откъсва от нашата природа, провокирайки сблъсаци с естественото време вътре в нас и околната среда.
Познаваме инструменти които претендират че измерват Времето като например актулно ползващият се грегориански календар или механичният часовник. Същите създават една изкуствена честота, 12:60, 12 месеца и 60 минути за един час.
Тази честота противоречиво използва една мярна единица за пространство за да уравновеси Времето, което е в измерението на психиката. Един кръг разделен на 12 части за да измерва елептичното изместване на земята около слънцето. На тази сгрешена мярна единица се приписва глобалното ни механизиране чрез употребата на часовника.

Календарът на 13те Луни,
Цикличен Ред

Хронологичен вид: Начинът за осъзнаване на Времето със физическите ни сетива, третото измерение. Откроява се в биологичният ред по цикличен начин и когато взимаме под внимание различните природни периоди: Ден и Нощ, годишните времена, Лунните и Слънчеви Цикли, биоритъмът, разстежът на разстенията и т.н. Този шаблон на Времето отбелязва природни ритми. Най важният и отнасящ се до нас цикъл е изместването на земята около слънцето за един период от 13 луни по 28 дена всяка една, което прави 364 дни плюс един ден наречен “Ден Извън Времето”, общо 365 дни.

http://ouim.org/articles/13moon/full/135/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Март 19, 2011, 23:34:50 »

Интервю с Хосе Аргуелес
Човек идва на Земята, защото тя е място за изпитания. Ние се раждаме тук, за да открием можем ли да достигнем Истината и да живеем в синхрон с нея. Докато сте открити за нещата, в които вярвате, всичко е наред. Но ако вярата е неискрена, тогава започват проблемите за вас в този живот и още повече след него. Това изпитание се отнася не само до отделния човек, но и за цялото човечество. Човечеството е навлязло във фазата на последното изпитание, също като последния изпит в училището. Неговата същност е да провери дали можем да се изтръгнем от рамките на изкуственото време и да се завърнем към естественото. Това е и целта на Времевия Закон и Календара на 13-те Луни – да предостави на хората възможността да отдели изкуственото от естественото време.

Може ли човек да открие своята мисия?

Да, всеки човек може. Но болшинството хора са много мързеливи. В това е и значението на духовното развитие – да откриеш мисията си и да работиш над осъзнаването й. Откривайки своя галактически печат, ще получите шанс да се идентифицирате в Галактиката и това ще ви помогне да определите мисията си. Но след това пак ще ви се наложи да се потрудите, за да откриете кой друг е свързан с мисията ви и да обедините усилията си в постигането й.

Защо маите са имали 17 календара?

Галактическите маи са знаели, че времето е фактор за синхронизация на Вселената. С други думи, те са знаели от позицията на цялостното знание, че човечеството е част от едно по-голямо цяло – планетите. Знаели са, че планетата и спътникът й, Луната, са част от звездна система, наречена Слънце (Кинич Ахау), и че в тази система има и други планети освен Земята. Освен това им е било известно, че звездата Слънце е част от семейство или съзвездия и всички те заедно са част от Галактиката. От тази гледна точка маите са знаели, че движенията на различните елементи – Луна, Слънце, други планети, звезди и самата Галактика – може да бъде синхронизирано в съответствие с техните цикли на въртене една спрямо друга. За да определят и синхронизират всички тези цикли, те разработили 17 различни календара, всеки от които има единен фактор за синхронизиране – честотата 13:20, закодирана в Цолкин. По този начин те винаги са били в хармония с Космоса и са можели едновременно да управляват различни степени на осъзнаване, всяка представляваща един от календарите.

Какво ще се случи с човечеството в близкото бъдеще?

Ако човечеството успее да избегне инерцията, изкривената времева честота 12:60 и се върне към универсалната времева честота 13:20, то тогава отново ще узнаем как да се синхронизираме с целия Космос подобно на древните Маи. Ако не успеем, то човечеството ще се самоунищожи. Заради ускоряването на честотата 12:60, биосферата няма да бъде повече в състояние да издържи на тази скорост и ефектът ще е все едно човечеството да се сблъска с тухлена стена. Ето защо преминаването към естествената времева честота 13:20 чрез приемането на новия Календар на 13-те Луни има такова значение.

Какво ни чака в края на майския календар през 2013г.?

Всъщност на 21 декември 2012г., в деня на зимното слънцестоене, ще завърши Великият цикъл на 13-те бактуни, започнал през 3113г. пр.н.е. Това е времето, когато Великото Изпитание завършва. Ако се справим с него и се завърнем към естествената честота 13:20, то ще сме готови за великия миг на Галактическа синхронизация, който ще настъпи в годината на Жълтото Галактическо Семе, през 2013. Тогава ще навлезем в съвършено нова фаза на еволюцията, това което В.И. Вернадский нарича „ера на психозоя”. Това ще бъде епоха на абсолютната духовност и вселенска галактическа телепатия. Нека да обединим всичките си сили за достигането на тази цел.

за сп.”Живо съзнание”
http://open-senses.blogspot.com/2009/03/blog-post_4968.html
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Март 19, 2011, 23:40:55 »

 Из   2012 Предсказанието на Маите  Записано в 683г. Сл. Хр.

.....Твоят свят човече, никога не е свършвал, както винаги си мислел, защото не съществува светът, а съществува Временният Цикъл, през който преминава съзнанието. Християнският Цикъл вече изпълни предназначението си и сега ще отстъпи масто на Пълният Екоменски Цикъл на Светлината. Новата Раса ще бъде галактическа и ще разменя информация с останалите обитатели на космоса. Затова, трябва да вникнеш в истинските Мистерии на Смърта и Живота и за целта трябва да се пренастроиш /калибрираш/ чрез свещенния календар на 13-те Луни и да оставиш Грегориянският календар. Новото човечество ще ползва нов календар и ще е човечество на мир и братство.

Калибрирането ще се извърши чрез Тцолкин - Новият Галактически Календар на маите, който на първо време може да бъде на 13-те луни, от 28 дни всеки месец. Новата Ера няма вече да е Слънчева, а ще бъде Лунна, имайки като център на Новото Хилядолетие Жената, Майката, Земята, или с др. думи разбирането за света на маите. Това ще бъде новото пространство - на Жената, един по-спокоен и чувствен свят. ......

....Ти човеко, е време да си дадеш сметка, че Времето е Мисловно, а пространството физическо. Ако календарът е за да отбелязва Времето, следва , че е калибратор на Мисълта. Ако приемеш календарът на 13-те Луни - този на Реалното Космическо Време, всичко ще бъде по-просто. Вратата към Петият Свят ще се отвори за теб и ще получиш помощ от Пакал Вотан ( Върховният Жрец), но трябва да си помогнеш преди всичко сам, за да достигнеш до Новото Време.


....Земни човеко, това е границата на Истината, достатъчно е да вибрираш на честотата на Тцолкин 13:20, 13 магически числа и 20-те свещенни знака. Времето лети човеко, ти тичаше толкова много за да печелиш пари, сега ще трябва да тичаш още повече, за да спасиш планетата и собственият си живот. ...

....Още от създаването на Земята, представено от Симио, Планетарните Кин, живеели, практикувайки магията на 13-те Луни, защото те са наследници на 20-те Слънчеви племена и живеели според слънчево-лунната честота 13:20. Това е фундамента на цикълат на Земният Кораб на Времето. Ако 13-те Луни и 20-те Слънчеви племена, образувани от Тцолкин, живееха в хармония, ще има поддържане на орбитата около Слънцето на Корабът на Земното Време. .....

http://2012-bg.com/2012/57-2012-maite
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Март 19, 2011, 23:46:01 »

Из Природното време и чувството за вечност
   
07 Април 1969

.....Този ключ не е нищо друго, освен Цолкин. Неговите 13 цифри и 20 символа могат да се използват в качеството им на естествена времева честота. Но какво е в действителност природното време? То се основава на връзката между органични и природни процеси, такива като движението на звездите, планетите и галактиките, биологичните ритми на растенията и животните, вътрешното движение на съзнанието. Би трябвало да е очевидно, че изкуствената времева честота означава пълна липса на връзка с какъвто и да било природен цикъл. От друга страна, Цолкин, във всичките му скали и измерения, предлага само няколко възможности.

Съотношението 13:20 не е маянско изобретение. 13:20 е космическа времева честота, която синхронизира всичко в сътворението, от безкрайно голямото до безкрайно малкото. Цолкин е завършена система от съотношения, отнасяща се до всички форми на съществуване. В него всяко нещо е свързано както със самото себе си, така и с всички други неща. Резонирайки на честота 13:20, ние по естествен начин се синхронизираме със себе си и със ставащото. Докато 12:60 е изкуствен ритъм, който ни отделя от настоящия момент. Пребивавайки в Сега, ние осъзнаваме, че нашето същество е безкрайно свързано с всичко, което съществува, съществувало е и ще съществува. Нашата представа за линейното време е една илюзия. В най-широк смисъл, всичко съществува единствено Сега. ....Оцеляването на човешката раса изисква всички ние да се върнем към природното време. Понастоящем в целия свят функционира широко колективно движение, основано върху ученията за естественото време и световния мир. Основна цел на движението е календарна реформа, която да замени Григорианския календар с Календара на 13-те луни. Календарът на 13-те луни отразява естествения период на лунната година и на практика е цикълът, използван от всички туземни култури в миналото и настоящето. Изумително е, че човешкото познание за лунните фази може да бъде проследено назад в миналото чак до 25000 пр. Хр.

Съвременната версия на лунния календар съдържа 13 месеца от по 28 дни всеки, плюс един допълнителен ден. Така цикълът се изравнява с продължителността на слънчевата година. 28-дневният период е в синхрон и с женския менструален цикъл. Дните са изобразени според прогресията в Цолкиновото броене - всеки ден е комбинация от една от 13-те пулсации и една от 20-те слънчеви честоти, и носи цвета на една от четирите посоки. Календарът на 13-те луни е най-ефективният начин да се прекъсне хипнотичното заклинание. Честотата 13:20 надскача всички културни граници; този календар ще бъде достъпен на множество различни езици. Календарът на 13-те луни ще синхронизира всички хора на земята с естествения планетарен цикъл, слънцето и ритъма на галактиката. Следващата илюстрация показва как изглежда месеца в една от версиите на лунния календар.

http://vaseto.info/?page=write_comment&id=86&catalog=86&cat=87&comment=151&main_cat=1
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Март 19, 2011, 23:48:33 »

Слънчева луна в Ягуар в годината на Синята галактическа буря - 7 март - 3 април 2001 г.

Фундаменталното значение на честотите 13:20 (естествена) и 12:60 (изкуствена) е разкрито едва през декември 1989 г., благодарение на специално конструиран механизъм за отчитане на времето в Храма с надписите, където е гробът на Пакал Вотан. Във вътрешността на гробницата има малък камeнен тунел, който тръгва от гроба, напречно от капака на саркофага, издига се на 70 фута (2133 м) и завършва на горната площадка на пирамидата. Археолозите открили гроба на Пакал Вотан, само защото забелязали малка, любопитно изглеждаща каменна плоча във вътрешната зала на храма. Плочата на практика била част от каменния тунел, спускащ се към гроба. Археолозите се досетили, че там някъде трябва да има таен проход, водещ към основата на пирамидата. След три години работа те достигнали гроба.
Каменният тунел е наречен Телектонон (Telektonon), което означава Говорещата тръба на Духа на Земята или Говорещият камък на предсказанията. С откриването на гроба на Пакал през 1952 г. говорещата тръба е изпълнила предназначението си. Отварянето на гроба става точно 1260 години след неговото запечатване през 692 г. От запечатването на гроба до края на цикъла от 13 бактуна през 2012 г. изминават точно 1320 години. Предупреждението на Пакал-Вотановия Телектонон в същината си гласи, че ако Григорианският календар не бъде подменен с Календара на 13-луни, човешката раса ще се лиши от бъдеще, предизвиквайки биосферичен колапс. Говорещата тръба на Духа на Земята продължава чак до кристалното сърце на Гея, позволявайки й да общува директно с всяко същество, синхронно подравнявайки различните измерения. Гласът й сега се чува от всеки, който слуша с отворено сърце.

Според маите краят на Петото слънце ще е време на освобождаване на душата от плътността на материята посредством космическо пробуждане, резултат от божествения план. Моята интуиция ми подсказва, че съм на земята, за да празнувам Нейното рождение. Трудно е да се обясни точно коя е тя всъщност, защото личността й е многоизмерна. За мен понастоящем Тя е Гея, Кецалкоатъл/Кукулкан, Кришна-Радха, Иисус, Великият дух, Буда, Космическата майка, Йа (Ja), Синята звезда Качина, Озирис, Шива, Уан Хунапу (Първият баща), Хунаб Ку. От какъвто и ъгъл да се погледне, галактическата синхронизация означава раждане, т. е. време на велики промени.

На 21 декември 2012 г. слънцето ще се намира върху Кръста, който е универсалният символ на възкресението. Вратата към центъра на галактиката и към вечността ще бъде напълно отворена. Всички изобразени от маите фигури, символи и метафори са всъщност кодирани послания, чиято цел е да пробудят честотата на вечността в сърцето на всеки един представител на човечеството. Според принципа на Сувуя всяко същество ще бъде синхронизирано и ще бъде възстановена неговата връзка с Изначалното му аз, което сега съществува извън време-пространството като светлинка във Вечното същество. Единствено "същността" на "времето" е това, което ни отделя от безкрайния ни потенциал, и този постулат ние сме длъжни да актуализираме за доброто на всички. Сега сме едно с вечното вселенско сърце на Хунаб Ку. 2012 г. е точно сега.

Човечеството ще стане свидетел на изгрева на Шестото слънце и на новото съзнание. Великото подравняване на Трите скъпоценни камъка не е нищо друго, освен колективно синхронизирано уеднаквяване на галактическото, слънчевото и планетарното нива на съзнание. Великата синхронизация обозначава появата на критична маса човешки същества с ново съзнание, които, в контекста на галактическата общност, биха могли да превърнат колективното човешко въображение в продължение на планетарното съзнание.

Това ще повлияе хармоничното въздигане на планетарната реалност на следваща, по-висока октава. Докато Хунаб Ку смесва матриците на реалностите в четвъртото измерение на Любовта, нашата цивилизация ще бъде трансформирана в многоизмерна галактическа култура, основаваща се върху природното време и космическата телепатия, обединена в едно цяло посредством изкуството. Технологията на светлината е технология на любовта и може да бъде използвана като директен канал до Източника, за да бъде създадено нещо наистина невъобразимо. Кажете това на приятелите си. Времето не е пари. Времето е изкуство. Този космически кораб се движи с Любов.

Докато пътят на кораба приближава към безкрайната невероятност, той преминава едновременно през всяка мислима точка във всяка мислима вселена. Само избери своя отправна точка за връщане.

http://vaseto.info/?page=write_comment&id=86&catalog=86&cat=87&comment=151&main_cat=1


Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Март 19, 2011, 23:53:42 »

НОСТРАДАМУС / ЗАВРЪЩАНЕТО НА ПРОРОКА /
ДА СЕ КАЛИБРИРАШ С ТЦОЛКИН...

Трябва да се калибрираш с Тцолкин , само по този начин ще се върнат 20-те слънчеви племена, следвайки Тринадесетте Луни, чрез корабът на Времето Земя, защото изминаха 26000 години, откакто Корабът Земя влезе във своето време на създаване, това на Първичният Дракон, който сееше дълбоко, чак до дълбините на Земята, слагайки основите на човешкото пътуване. Драконът е проникнал през Червеното Жилище на изтокът, което е раждането на слънцето.
След това могъщи вълни от светлина бяха повикани: първо 13-те века на

Слънчевата Вълна на Дракона, последвани от 13 века на Слънчевата Вълна на Магьосника. Когато все още по-голямата част от земята била покрита с лед, Драконът, подхранвайки я цялата, предостави място на Света вътре във Вълната на Светлината на раждането. Всичко на Земята започнало да расте от Червеното Жилище на Изтока. След туй Магьосникът донесъл познанието, отваряйки 3-тата Магнитна Врата на Магическата Светлина и дал лечението на всички болести чрез ръцете.

След това бе повикана светлината на Световният огън, за да могат всички да познаят изворът на живителната топлина. Въпреки че земята е била все още покрита с ледена покривка, с идването на Вълната на Светлината на Слънцето завършило създаването на Източното Жилище. Петдесит и два века на Първично Омагьосване се изминали.

О земни човеко, така бил направен Светът, твоят дом. След като получи познанието от Мага, настъпва часа за преминаването през Северното Жилище - блестящо с аурата на изгрева, за да завърши пътуването през Ледената Ера. Корабът Земя трябваше да пропътува до Галактическия Север и тук пристигна в Жилището на Оттатък /През/. Приготвяйки се за преминаване през Небесния Проход , първо повика Петата Омагьосана Вълна от Безкрайното Пространство, където всички Планетарни Кин били свободни да разузнават и се срещна с Хващача на Светове- Безсмъртно Същество, пътник , както в Царството на Мъртвите, така и в Царството на Пространството. И така бяха създадени Пространството и Смъртта, и след това по малко от всичко.

Още от създаването на Земята, представено от Симио, Планетарните Кин, живеели, практикувайки магията на 13-те Луни, защото те са наследници на 20-те Слънчеви племена и живеели според слънчево-лунната честота 13:20. Това е фундамента на цикълат на Земният Кораб на Времето. Ако 13-те Луни и 20-те Слънчеви племена, образувани от Тцолкин, живееха в хармония, ще има поддържане на орбитата около Слънцето на Корабът на Земното Време.

Когата дойде времето в което Планетарните Кин ще завършат генезиса на Луната, би трябвало да получат Селата(печатите) за Ментална Експанзия на честота 13:260, отговаряща на Централното Земно Жилище на Магията, територия на Белия Шаг.


…… По книгите на Жозе Аргуелес(Валум Вотан) www.tortuga.com ; www.lawoftime.org създател на Новия Календар за Мир 13:20 – 13 Луни, 28 дена, 20 печата, 13 тона, 260 кинове
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #7 -: Март 19, 2011, 23:55:06 »


ЦОЛКИН

Матрица от 260 части ( 13х20 ) с четиримерна времева честота 13:20, мярка и индекс на безкрайните възможности за връзка със Синхронния Ред, източник на четиримерния 260-дневен цикъл - Цолкин. Хармоничният Модул също се отнася към четиримерното синхронно време, както периодичната таблица на елементите се отнася към тримерната химия и физика и даже много повече.

Цолкина се базира върху движението на времето и хората от гледна точка на една по-висша матрица на движение и живот. В настъпващата ера хората на Земята ще започнат да се обединяват в света на съзнанието, който все още не съществува като изявена равнина. За сега, той представлява потенциална равнина, върху която ние градим невидимата инфраструктура на новите градове-съзнания. В тези градове - съзнания първоначалният ни стремеж ще бъде за синхронизация между отделните съзнания и формиране на нов език или метод на комуникация. Това, което наричаме телепатия, е само принципен термин за обмяна на мисловни вълни. Но телепатията между хората е в процес на създаване - като език, който се формира с използването му и към чиито принципи и правила допринася всеки един човек.

Като механизъм за отмерване на време Цолкинът е календар, който е адекватен с принципите на новосъздаващото се общество. За сега това общество е "невидимо" и на този етап неговите бъдещи представители се борят предимно за постигането на своя собствен, индивидуален интегритет, но в посока към обединение на висшите цели.

Цолкин представлява един период от 260 дни/кин, който се дели на различни по-малки подцикли. Най-основно, той е комбинация от 13 тона (тонове на творение) и 20 знака (наричани още печати или кин; на английски - seal, kin, gpyph). 13те тона и 20те знака се сменят всеки ден, като се комбинират, докато не се изчерпят всичките 260 комбинации. 1 Цолкин представлява една Галактическа година на Маите.

Другите елементи, които формират Цолкина, са 5-те цвята, от които червен, бял, син и жълт (в тази последователност) са основни, а зеленият цвят принадлежи на преходните, портални дни и периоди. Що се отнася до порталните дни (Galactic Activation Portal days), както и за дните в централната колона, ще поговорим за тях в отделна тема.

И така, най-малкият подцикъл, състоящ се от 4 последователни кина (един от всеки цвят - червен, бял, син и жълт) се нарича Хармоник (например, първият Хармоник се състои от кин Дракон, Вятър, Нощ и Семе). В един Цолкин има 65 Хармоника.

Другият подцикъл се нарича Хроматик и се състои от 5 последователни кина, при които първият и последният са от един и същи цвят, от където идва и името на този 5-дневен период. В един Цолкин има 52 Хроматики. 52 е също броят на седмиците в една Лунарна година и това е една от допирните точки, между Лунния календар и Цолкина.

65 кина/дни образуват един Галактически Сезон (или Спектър). Един Цолкин се дели на 4 Галактически сезона, а във всеки сезон има 13 Хроматика.

Цолкина се дели също така на 5 Замъка. Един замък съдържа 4 поредни уейвспела - един от всеки цвят, и е равен на 52 дни. Броенето започва от Изток, с Червения замък, който, по посока обратна на часовниковата стрелка, се следва от Белия Северен Замък, Синия Западен, Жълтия Южен и накрая - Зеления Централен. Последователността на уейвспелите във всеки отделен замък е същата - от червен до жълт, в посока обратна на часовниковата стрелка.

Друг подцикъл на Цолкина представляват 20 поредни кина/дни - от Дракон до Слънце, и той се нарича Хармоничен цикъл. Един Хармоничен цикъл съдържа точно 5 Хармоника и 4 Хроматика. Има 13 Хармонични цикъла в един Цолкин.

По паралелите и меридианите на планетата Земя, ние се разпределяме по определен начин, който се отразява в Цолкина. Така например, Земята се разделя на 5 основни (паралелни) зони, представени от 5те земни семейства.

Земните семейства са общо 5, като всяко едно съдържа 4 кина. Те се делят на Полярно, Кардинално, Сърцевинно, Сигнално и Портално (от северния полюс към южния).Полярното семейство се формира от знаците: Слънце, Змия, Куче и Орел; Кардиналното: Дракон, Връзка-между-Световете, Маймуна, Воин; Сърцевинното - Вятър, Ръка, Човек, Земя; Сигналното - Нощ, Звезда, Звездоходец, Огледало; Порталното - Семе, Луна, Магьосник и Буря. За функциите на всяко едно семейство ще поговорим по-задълбочено, в отделна тема.

Друга произходна единица от Цолкина са 4те Клана. Те съвпадат с групите, наречениХроматик и определят по една от 4те основни посоки. Жълтият хроматик се наричаОгнен Клан (Fire Clan) - Юг - и е съставен от кин Слънце, Дракон, Вятър, Нощ и Семе (първият и последният кин са жълти). Червеният хроматик се нарича Кръвен Клан (Blood Clan) - Изток - и е съставен от групата Змия, Връзка между Световете, Ръка, Звезда и Луна. Кланът на Истината (Truth Clan) - Север - е бял: Куче, Маймуна, Човек, Звездоходец и Магьосник. Синият клан е Небесния клан (Sky Clan) - Запад - и е съставен от Орел, Воин, Земя, Огледало и Буря.

http://www.pan-bg.com/elements.php?id=6
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Турист
почиващ на стари лаври
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 580


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #8 -: Март 20, 2011, 19:17:39 »

  Днес насочих вниманието на един приятел от форума в жива среща към тази тема. Надявам се по-късно да я прочете, но само докато му обяснявах за премахване на Грегорианския календар и преминаване към Лунен, той каза, че е "Силно ЗА такава промяна, да се съобразяваме с природните цикли"
   Допада ми темата, но в нашия свят явно всичко трябва да започне от лична, индивидуална промяна, а не от такава на обществото и строя в който живеем Усмивчица
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Eni Tami
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #9 -: Април 19, 2011, 00:38:24 »

  И как мислите,че може да се синхронизира честотата 13:20?Това хората ли ще го направят или Космоса??
  Активен
  Searcher
  Гост
  « Отговор #10 -: Април 21, 2011, 17:29:52 »

  То вече се прави.Започва се от индивидуалното,което неминуемо рефлектира върху общественото съзнание.Но никой няма право да накара някой друг да извърши нещо,ако той самия откаже!Свободната воля е закон,който си действа. Намигване
  За 13:20-според мен и Космоса помага.Инак досега мнозинството хора да сме "изгърмели".
  Активен
  Eni Tami
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #11 -: Април 22, 2011, 00:11:20 »

  Някой знае ли тази година каква е по Цолкин?И какво означава 13:20 освен че е Вселенска честота??Има ли нещо общо с честотата на Земята??Според Цолкин България къде е,в коя негова част??...Приятни празници!!
  Активен
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 580


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #12 -: Април 22, 2011, 10:31:00 »

  Вчера си мислех за времето. Времето, което е изкуствено създадено. Съществува в нашето измерение.
  Нали то някога ще изчезне? Нали ще спрат всички часовници... Сигурно слънцето ще продължи да свети.
  Как са се ориентирали в древността?
  - да се видим по залез...
  - да дойдем пак тук, когато слънцето застане най-високо в небето

  Може би са се ориентирали по някое високо дърво (и сянката му) - единствено в местността, където са живяли.
  Може би след много или малко време ще останат все естествени неща като Дървета, Скали, поля...
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Eni Tami
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 9

  « Отговор #13 -: Април 22, 2011, 12:13:11 »

  Няма да има време...направи опит,не гледай часовника и изобщо престани да мислиш че го има,ще видиш колко свободен ще се почувстваш..
  Активен
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #14 -: Април 22, 2011, 14:18:51 »

  И като забравиш за часовника, не ходи на работа навреме, за да те уволнят..

  Разбира се, че не трябва да сме обсебени от времето и че е по-добре без часовници, но така сме си устроили нашия човешки свят, че просто се налага да се използват. В такъв период сме... и той ще мине все някога.

  Цитат
  Може би след много или малко време ще останат все естествени неща като Дървета, Скали, поля...
  Да! Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Естествена смърт в сънищата
  Моите сънища
  Еруин 9 3272 Последна<br />публикация Август 24, 2011, 16:38:27
  от artist5
  Подготвяте ли се за вибрационния преход
  Анкети
  Evolution 1 1444 Последна<br />публикация Ноември 28, 2010, 22:32:58
  от lessus

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright