Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Работа с минерали и кристали  (Прочетена 3643 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Март 17, 2011, 01:30:30 »

Нека всеки които се интересува за това как се работи с минералите и кристалите да пита тук в тази тема.
Всичко относно Литотарапията,зареждане,почистване,посвещаване,полезни връзки и всякаква друга полезна информация можем да споделяме тук.

Като начало искам да попитам werdim1,знаеш ли за кои минерали или кристали не е препоръчителна слънчевата светлина?


Имам и още един въпрос към някой които се занимава с Литотерапия ако има такива.
Въпросът ми е:Кои минерали или кристали се използват за диагностика и как точно се прави тя?

Ще е добре и някой по вещ като werdim1 да сподели как се правят тенктури и какво е характерно за тях.

Преди доста време попаднах на един сайт в който става въпрос за разпространяването на вода чиято информация е изтрита чрез замразяване и после е настроена с различни видове минерали.
За добро или не разпространението на продукта става чрез така наречената система Мултилевъл маркетинг от сорта на EVON само чрез дистрибутори.
Някой да знае повече по въпроса?
Ето и сайта:
http://www.aquabionica.bg/

Бях попаднал в много интересен сайт,общо взето всичко за минералите,както и видео и безплатни книги за това как да прилагаме литотерапията но всичко е на руски Усмивчица

Обещавам да пусна скоро интересни неша тук Усмивчица

« Последна редакция: Февруари 12, 2018, 16:01:24 от Administrator » Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #1 -: Март 17, 2011, 02:07:36 »

ВЪЛШЕБНИЯТ КРИСТАЛ
 

 

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СИ ХАРИ ПОТЪР,

ЗА ДА ПРИТЕЖАВАШ МАГИЧЕСКА СИЛА


В традициите на всички народи магическите камъни се вписват със своите необикновени целебни, защитни, антидемонични и дори съзидателни свойства.

Учените отдавна са описали в дебелите си книги т.нар. кристална решетка и произтичащите от нея свойства на кристалите.

                От незапомнени времена се предава една и съща легенда за Светия камък, донесен на Земята от ангелите и положил началото на живота на планетата. Според индийското виждане този камък е паднал от други светове -  Чинтамани или Норба Нимпоче, според тибетците. Бил притежаван от определени личности - водачи на народите към светлината на света. Сред имената на Великите учители на тайнствената страна Шамбала, еврейския владетел Соломон, индийския управник Акбар и много китайски императори. Според някои данни империята на Великите Монголи дължала своя разцвет и мощ единствено на притежавания от тях огненочервен вълшебен камък.

                За съществуването на Свещен камък свидетелства и Библията. В свещените писания на народите този тайнствен камък носи олицетворение на живата сила и мощ на Бога-Създател.

                За будистите Свещеният камък Мани съдържа свещен текст на мантра и се намира на Хималаите. Всеки докоснал се до него, забравя земните желания и пороци и сияе в небесна светлина. А в Арабския Изток и до ден - днешен се почита черният Свещен камък - Кааба в Мека. Това свещено за исляма място е стар езически храм, в центъра на който на открито е поставен черен смолист, ухаещ на нощ неправилен камък. Неговите магически свойства носят изцеление на болните, вършат чудеса, помагат при войни и на владетели да върнат трона си. Традицията изисква да се обиколи камъка седем пъти и се постави дар на него.

                В други предания Великият камък е пратен дар на хората от Орион и е представлявал "психомагнит" , действащ от разстояние върху мислите и действията на хората. В древен Китай е служел като мощет защитен талисман, т.нар. "че-кан-тан", който престоява забит 20 дни в земята след зимното слънцестоене пред входа на храма.

                Още в зората на човешката история камъкът е бил боготворен и почитан като вместилище на свръхестествени сили. Дългият списък на магическите камъни, включвайки саксонските и бретонските менхири, нашите странджански долмени, изправените камъни на финикийци и далечни инки, кубове от камъни в Индия датиращи няколко хилядолетия преди новата ера, и черните камъни, олицетворение на мъжкото начало в света.

                В древността се е смятало, че смарагдът, гранатът, халцедонът, планинският кристал, аквамаринът, ахатът, коралът и гагатът не само предпазват мореплавателите от бурите и морските вълни, но и ги спасяват от гибел в океанската бездна. Смятало се е също така, че едни скъпоценни камъни са насители на нещастия (опал), а други, че означават щастие,но само в определени месеци от годината- топазът през ноември, гранатът през януари и т.н., че някои от тях предотвратяват градушки и спасяват хората от врагове, ранявания и земетресения, да предпазват от болести, лоши очи (уроки) и изобщо от всякакви беди. Ето защо надарените с такива способности скъпоценни камъни - покровители, били зашивани по дрехи, хамути и седла, вграждани в къщи и оръжия, носени под форма на различни амулети и др.

                Как да заредим собствен кристал. Може ли всеки камък да придобие магическа сила? Възможни ли са чудесата? За да проверите това е необходимо да знаете следните тънкости по този въпрос. На първо място трябва да се знае, че кристалите помагат, когато са поставени в чантата или ако се носят като талисман в джоба. Ако човек е изморен е достатъчно да вземе един кристал  в лявата си ръка, насочен с връхчето нагоре и друг в дясната, насочен с връхчето надолу. След около десет минути се усеща разликата в състоянието на организма.

Когато човек си избира кристал, той предпочита онзи, за който знае, че е съвместим с неговия зодиак или за месеца му на раждане. Ако нямате възможност да се сдобиете с такъв камък е достатъчно да си изберете един, на когото да се доверите. "Вашият" кристал също ще ви предпочете. Необходимо е обаче първо да го почистите и заредите. Това е особен ритуал и изисква вашето търпение и любов. Необходимо е отначало камъкът да се потопи за няколко часа в морска или подсолена хладка вода и после да се сложи върху парче лен, коприна или памучна материя. След това подръжте в ръка своя "магически" кристал и мисловно го заредете с онези мисли, които ви вълнуват. Помолете го да ви пази и закриля и да ви помага в начинанията.

                Ако предпочитате да носите кристал като бижу около врата, внимавайте той да няма обков, покриващ горната му част, защото няма да може да диша. За да се чувствате и вие добре двата края на кристала трябва да са свободни. При това, ако връхчето му е надолу, прибирайте накита от време на време в джоба или чантата си. В противен случай е възможно да се направи пробив във вашето био поле, защото енергията изтича надолу през това връхче.

                Ако имате проблеми с общуването в семейството или офиса си, най-подходящ кристал е кварцовата друза / на снимката горе/.

                Не забравяйте, че тук става въпрос само за естествените и необработени кристали. Колкото по-плътен е цветът на камъка, толкова по-успокояващ ефект има, а колкото е по-прозрачен, толкова  е по-стимулиращ.

                Кристалът като част от природата  оказва силно въздействие върху човешкия организъм и неговия начин на живот. От опита на източните науки, както и от редица нови изследвания става ясно, че в нервните клетки се отлагат миниатюрни кристалчета на психична енергия. Тяхната роля като локатори на ориентир и здраве все повече се потвърждава от съвременната медицина. Аналогът е близък до прочутия и легендарен философски камък на алхимията. Според легендата неговата формула владеят ангелите на огъня и този камък, наричан жива вода, носи здраве и духовно просветление на своя притежател. Който се докосне до него, пречиства себе си с небесен огън, получава дълголетие  и много мъдрост.

 

МАГИЧЕСКАТА СИЛА НА КРИСТАЛИТЕ
 

ЛИТОТЕРАПИЯТА

 

 

Широко разпространена в древността и през по-късните епохи е вярата в лечебните свойства на много от скъпоценните камъни. Те не само са се носели като талисмани в пръстени, и накити, но са присъствали като съставка на предписваните от лекарите по онова време лекарства. Показателен в случая е жадеидът, името на който идва от испанското "пиедра да жиада" - бъбречен камък, т.е. свързано е с факта, че в Калифорния индианците са го използвали при лекуване на бъбреци, а европейските учени са препоръчвали да се носи в пояса при болки в кръста.

Нефритът пък е бил надежден амулет през средните векове срещу заболяването на бъбреците (от гръцки "нефрос"- бъбрек). Името на ясписа е свързано с гръцкото "паспис"- изцерявам. Смятало се е, че белите камъни предпазват очите, а също и от небесен гръб, а червените, наричани още камъни на кръвта, се препоръчвали при кръвотечение и лекуване на рани. Черните камъни се приемали за превъзходно средство срещу меланхолия, а в Индия се носели и като талисмани срещу уроки. Зелените камъни се схващали като камъни на плодородието и плодовитостта. Смятало се е, че те укрепват зрението и предпазват от зли духове и невидими вълшебни сили. За виолетовите минерали пък се е вярвало, че предпазват децата от гърчове и способстват за любовта и уважението между тях и родителите, а за жълтите, че помагат срещу жълтеница и болести на жлъчката. Червеният рубин се е смятал за символ на страстта , тюркоазът - на каприза, ахатът - на здравето, дълголетието,  топазът и берилът- на дружбата, гранатът - на верността, хризопразът - на успеха, аметистът -на надеждата, правдивостта и постоянната преданост, а опалът - обратно - на непостоянството.

Кристалите не могат да лекуват всичко, но съчетани с методите на традиционната медицина, подсилват техния ефект. Пиенето на вода, в която е престоял за една нощ кристал помага за подобряването на общото състояние на организма, за повишаване на жизнения тонус. Поставени на място, където изпитваме болка или движени по определен начин около това място, кристалите действат като болкоуспокояващо средство. Рана, обработена с тях, заздравява два пъти по-бързо. Според литотерапията за лечение на различните заболявания, най-често се използват следните кристали:

Аквамарин - със своя светлосин цвят защитава индивида от Океана. Улеснява комуникативността и артистичния израз, лекува ефикасно алергии, синузите, трахеити, проблеми свързани със зъбите и слуха.

Аметист - покрива цялата цветова гама от виолетово до пурпурно-червено. Действа за духовното издигане и творческото вдъхновение на човека. Прилаган върху слънчевия сплит помага при хранителни интоксикации стомашни киселини. Аметист у дома пречиства чудесно атмосферата.

Цитрин - светложълт със златист отблясък, той разпръсква своите вибрации на радост и щастие. Действа тонизиращо върху цялото тяло и стимулира интелектуалните възможности на индивида.

Диамант - най-чистият от всички кристали и най-близкият до биологичното ниво на човека, тъй като не е нищо друго, освен въглеродни атоми. Мощен усилвател на биомагнитните вълни, но оказва подкрепа само на онези, които имат чисти и справедливи помисли. Регулира телесната температура и е яростен защитник на благородните действия.

Смарагд (изумруд) - със своя светлосин до тъмнозелен цвят на Амазония този ярък хексагонален берил може да донесе така необходимото вътрешно спокойствие. Лекува сърдечните терзания и действа благотворно върху очите.

Гранат - развива силата, куража и волята на човека, но не действа благоприятно върху хората със спокоен характер. Във вариант на по-оранжев цвят може успешно да се използва като елексир за лечение на артрит и стомашни разстройства.

Опал - Бял, черен или огнен на цвят, този аморфен кристал е една истинска феерия от цветовете на дъгата. Успокоява и действа благоприятно за сън. Черният опал се използва за медитация и развиване на причинното тяло. Огненият опал стимулира творчеството и виталността.

Кварц - най-универсалният кристал, който може да се използва за всякакъв род програмиране, следователно може да замести всеки друг кристал, когато това се налага. Кварцовите фантоми се отличават с тази особеност, че могат да приканват към пътешествия в миналото и подсъзнателното. Опушените кварцити активират инстинктивната природа на индивида и неговата прозорливост. Млечните кврацити имат релаксиращо действие. Обагрените в златист цвят (червено, златистожълто) засилват физическите способности и радостта, а тези с червени и зелени отблясъци (турмалини) служат като защитен щит срещу негативните енергии на заобикалящата среда. Когато се носи до сърцето розовият кварц разнежва и осигурява безопасността на децата.

Сапфир - светлосините сапфири притежават свойствата на морското водорасло, сините развиват екстрасензорните възприятия и предвещават обещание за вярност. Ако се счупи, сапфирът трябва да се върне на онзи, който го е подарил, в противен случай, неговата магия продължа
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Ametist
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103


 • Град: София
 • « Отговор #2 -: Март 17, 2011, 10:27:42 »

  Слънчева светлина не е препоръчителна за лунен камък, на него му трябва Луната  Усмивчица
  Активен

  Вяра Любов Надежда Мъдрост
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #3 -: Март 17, 2011, 12:35:14 »

  Снощи намерих всичко за минералите и кристалите на едно място и сега ще започвам да го редактирам и лека полека да пускам тук.
  Но информацията е твърде много и може би ще е добре да се консултирам с админите за да се направи по прегледно.
  Както и ако иска някой да се включи в редактирането ще бъде добре дошло.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  tianka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17


 • Град: Харманли
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето Екзюпери

  http://www.facebook.com/p
  « Отговор #4 -: Март 26, 2011, 00:03:36 »

  Привет!

  Ще чакам инфото с нетърпение!
  (*-*)
  Активен

  NAMASTE !

  "Това, което другите правят или казват е техен проблем.

  Kак  реагираме, или не, е наш проблем!"
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Март 26, 2011, 01:43:31 »


  Като начало искам да попитам werdim1,знаеш ли за кои минерали или кристали не е препоръчителна слънчевата светлина?

  Не съм werdim1, но от това което съм чела:
  На високи температури и продължително излагане на слънчева светлина се повреждат: флуорит, хризопраз, аквамарин, опал, аметистът, тюркоаз и др.
  цитрина го водят също, че избледнява.

  Аз лично съм пробвала само с флуорита и определено се скапа. Щастливко
  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #6 -: Март 26, 2011, 02:32:59 »

  Благодаря ти Еруин!

  До колкото знам Цитрина е Аметист които е минал през много висока температута и си променя цвета.
  За тях двата знаех само,че не е добре но за другите сега научих.

  А Флуорита е доста мек мисля,че е 3 по скалата ма Мос което ме кара да си мисля,че и в солена вода няма да е много добра идея като цяло за него.

  ПС:Инфото сега го свалям на ПС-то и го подреждам,но ще пусна за чакрите малко,най-вече за 8-мата Soul чакра мисля,че ще е интересно.
  « Последна редакция: Март 26, 2011, 02:44:09 от AMAZING » Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #7 -: Април 07, 2011, 01:29:20 »

  Насладете се като просто си затворите очите и си пуснете клипа!

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Pw9Hzv17OPs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Pw9Hzv17OPs</a>
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Минерали
  Въпроси и отговори
  gagauza 1 1029 Последна<br />публикация Декември 10, 2010, 20:19:19
  от Eona Lightholder
  Очни кристали???
  Видео клипове
  Ир 2 967 Последна<br />публикация Декември 26, 2010, 02:47:58
  от Ariam
  Минерали и чакри
  Минерални и скъпоценни камъни
  The One 0 3106 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 02:52:16
  от The One
  Лемурийските кристали
  Минерални и скъпоценни камъни
  The One 1 2520 Последна<br />публикация Февруари 26, 2012, 03:09:26
  от The One
  Тъмните кристали или имплантите
  Духовни учения
  Alida 3 1854 Последна<br />публикация Март 13, 2013, 20:54:24
  от modlin

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright