Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аурата на човека- изследване на ITEM- bioenergy  (Прочетена 4285 пъти)
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« -: Март 13, 2011, 17:56:35 »

Тъй като файлът за аурата в ПДФ формат се оказа гигантски и на трудно четим език, успях да селектирам най-важните 22 страници и реших постепенно да ги превеждам и да намаля терминологията до възможния й минимум. Дано тези данни да са ви полезни. И така първата част.
2.1 A BASIC INTRODUCTION TO THE AURA
За многото векове човешка история е разпространено вярването, че всички живи същества имат аура или електромагнитно поле, което може да се види с тренирано око. В края на 19 век съществувала метафизичната концепция, че всички тела са пропити от окръжаваща ги етерна субстанция ,често наричана етерно тяло, състояща се от високи честоти ефирна енергия и финни квантови частици, интимно свързани с физичното тяло.
Имайки в предвид механиката на етерните енергийни полета и взаимодействиято материя-енергия, установени в края на 20 век от биоенергоинформатиката и физиката на торзионните полета, днес е възможно аурата да бъде проучвана експеримантално като поле, резониращо на честотите от светлинния спектър.
Научното изследване на аурата е основано на принципа, че мозъчната активност поражда енерго-информационен обмен. Макар традиционната медицина да фаворизира невробиохимията на мозъка, ЕЕГ показва, че мозъчната активност може да бъде анализирана на чисто електромагнитен принцип.
Основен принцип в електротехниката е, че електрическия поток, движещ се по жица създава електромагнитно поле. Така и импулсите от нашите психологични и емоционални енергии , движещи се през тялото и по енергийните пътища, създават електромагнитни полета извън тялото.Тези полета отразяват мозъчната активност.
Отделно дори едноклетъчните организми, респективно клетките в нашето тяло
имат електромагнитни полета, дължащи се на комбинираната радиация на милионите молекули в тях.  Сумарното биополе на всички клетки образува първото, здравно ниво на организма. Мозъчната активност при човека създава второто-психологично ниво на аурата. Много учени смятат, че психологичния слой може да бъдсе изследван и отразява емоционалното състояние. Според 9-годишните изследвания на ITEM ,
емоцията е по същество енергийна реакция на усещане на себе си или околната среда.
Това усещане, бидейки мозъчен процес предизвиква характерни електрични импулси, излъчвани чрез парасимпатиковите нерви и ендокринните жлези. .Например чувството на страх поражда специфични електрични импулси в мозъка, който провежда електрични нервни имплси и стимулира надбъбречните жлези. Тъй като мозъка е неврологично свързан с цялото човешко тяло, тези електрични импулси могат да пътуват през симпатиковата и парасимпатикова нервна системи, създавайки характерни електрични полета.
Тези проучвания установяват, че тези полета на аурата характеризират физичният статус на биологичния организъм.. Автономните импулси предизвикват в клетките такива промени, при които метаболитната кинетична енергия в клетката се превръща в електромагнитна. Такова електромагнитно поле зависи от неврологичната информация, която го е предизвикала. Тъй като кожата не е бариера за електромагнитното поле, то се излъчва извън организма, образувайко това, което наричаме аура. Сумарното електромагнитно поле на клетките дава информация за здравния статус на организма. Всяко болестно отклонение в дейността на клетката ще предизвика промени в съответната област на цялостното елктромагнитно поле на организма.
Резонансното изобразяване на биополето е начален опит да определи такива промени.
Така чрез картографиране на електромагнитното поле, окръжаващо човешкия организъм, ние можем да оценим емоционалното и здравословното му състояние, понеже аурата е характерна и много чувствителна на тези промени.

Цветът е електромагнитна честота и аурата е електромагнитна радиация на различни честоти. Тези цветови честоти често не могат да се видят с невъоръжено око. Т. нар. четци на аура са хора, които имат активирана епифиза, позволяваща промяната на мозъчните им вълни до по-високи честоти, каквито има аурата и да я видят..
Макар аурата да има честоти отвъд доловимите за окото, тя има субхармонични честоти, резониращи с цветовата гама. Ето защо, въпреки че аурата не е видима, мозъка може да усети енергиите, които резонират на тези цветове и да конструира ментален образ на тези цветове. Апаратът за резонансно изобразяване измерва тези субхармонични честоти на аурата в различни нейни точки и конструира по компютърен път цветното й изображение. Тези честоти са обикновено между  100 - 800 MHz , в диапазона между TV и FM вълни и умерените до силни микровълни.
Не винаги виждането на аурата от сензитиви е обективно, тъй като те създават психологична асоциативна връзка със зрителната си кора.То е заради разликата между това как усещам дадена енергия и как ме кара да се чувствам. Това са две различни неща. Ето защо и голяма част от литературата, написана от сензитиви е субективна.
Регистрирането на аурата от апарат премахва този субективизъм, давайки обективна информация за състоянието на аурата и нейните цветове.
При все това е възможно с трениг информацията, идваща от аурата да се канализира от адепта директно към зрителната му кора. В такъв случай сравняването с данните от апарата може да бъде помощно средство.
Активен
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #1 -: Март 17, 2011, 13:16:26 »

2.1.1 Structure of the Aura
Всички интерпретации на цветовете на аурата са обусловени от разбирането на найната структура. Всяка част и ниво на човешката аура  е свързана с различни аспекти на индивидуалната психология или физично здраве и понякога разкрива взаимодействие между физични и ментални фактори. Разбирайки структурата на човешката аура, можем да изучаваме значинието на нейните цветове в този смисъл. Обективно не е установено колко нива има аурата. Екипът на  ITEM  предполага, че за метафизичното съществуване на  преродения живот са нужни 4 основни тела на аурата.,
Най-високото от телата на аурата е Causal Body, което традиционно се описва като нашето "висше Аз ", свързано с нашата най-дълбока идентичност. Настоящата метафизика описва каузалното тяло като област от високочестотна универсална етерна енергия, на която е дадено индивидуално съзнание и се проявява като същност, която може да съществува във физичния материален свят. Традиционно наричана психе или душа, каузалното тяло е първичното етерно енертийно поле, което  обхваща нашето метафизично съществуван и съдържа нашето най-дълбоко съзнание. Каузалното тяло може да се открие на 24 инча над главата и раменета и отвъд.
Следващото обособено ниво е  Ethereal Body, което е свързано с  пре- материални квантови частици, които се оживяват и повлияват от каузалното тяло и неговите живототворящи енергии. Това тяло съдържа отпечатъци на всички времеви енергии и свойства, които придобиваме, когато сме се преродили и които правят личността.
Според древните теории за реинкарнацията, тези вложени енергии могат по-късно да се вложат в основите на каузалното тяло, ако могат да бъдат нужни при потенциално успешни следващи инкарнации. Етерното тяло отразява нашата идентичност и се състои от по-наситена среда от нашите общи енергии. То може да бъде установено на 18 до 24 инча от физичното тяло. Поради разстоянието си от физичното тяло, това ниво играе роля за това как ние взаимодействаме с другите хора, защото контактува с техните етерни тела. и осъществява  енерго-информационен обмен, излъчвайки и приемайки енергия. Някои изследователи в областта на енерго-информационната наука считат, че каузалното и етерното тела обуславят проявата на физичното тяло във просткранството и времето. Те вярват, че това е план за физичното тяло, съдържащ инструкции към ДНК молекулите как да се проявяват. Такова изследване е обаче извън рамките на съвременната наука.
Третото и най-ясно доловимо от четирите основни тела на аурата е Emotional Body. То е най- употребяваното ниво за научна интерпретация и анализ, защото се характеризира от емоционалното и психологично състояние на субекта.  Емоционалното тяло е на 4 до 18 инча от физичното тяло. Поради същността на информацията, която съдържа, екипът ни го нарече „психологично ниво”.
Health body  на  аурата, бидейки четвърто и най-доловимо е по същество ефирната енергия, която се излъчва  от физичното тяло. Това е най-видимата част на аурата, която се състои от енергията, излъчвана от клетките, нервните пътища и други биологични функции на физичното тяло. Здравното ниво показва физичното състояние на субекта, разкривайки функционални или вече настъпили болестни промени.
Здравното ниво може да се регистрира на 0 до 4 инча от физичното тяло. Апаратът на ITEM  може да регистрира и анализира здравното и психологични нива.
Малък коментар: Каузалното тяло по същност е т.нар.кетерна матрица  или 7 слой на аурата според езотеричната традиция. Интересна е хипотезата на Серов за ДНК като план на живота. СТрува ми се, че каузалното тяло е свързано с това, което наричаме ядро на личността или египетското Ба, докато
етерното тяло е свързано с личността Ка.
Психологичното ниво, за което говорят е всъщност сбор от емоционалното и ментално нива, тъй като те трудно могат да бъдат отделени и се ретистрират заедно.
Пишейки тези редове се сетих, че може да настъпи объркване и направих
Сравнение между разделението на ITEM и езотеричното:
1.Ефирното тяло- отговаря на здравното ниво тук.
Обратно на науката- То е енергийна матрица на органите, правеща ги такива, каквито са, благодарение на паяжиновидната си структура, която ги повтаря и подхранва на клетъчно ниво.
2. Емоционалното тяло.
3. Менталното тяло.
Те отговарят на психологичното ниво според ITEM.
4. Астралното ниво.
Свързано силно със сърдечната чакра и първото ниво на астралния свят.
5.Ефирната матрица.
Това е структура, която е шаблон на първия слой на биополето. Ефирната матрица е, образно казано, като детска кофичка за пясък, а пясъка е първия слой, матрица на физическото тяло. Тук са повторени всички органи, включително и чакрите. Тук звукът създава материя и е подходяща звукотерапията.
6. Небесното тяло. С него изживяваме духовен екстаз. Тук усещаме неразривната връзка с околния свят и любовта към него. Този слой има златисто сребърно сияние като пайети от седеф.
7.Кетерната матрица.Съставена е от фини златисти нишки- решетъчна структура на физическото тяло и всички чакри. Можем да си представим основния енергиен поток от гръбначния стълб като водопад, който се излива на това ниво. Това е матрицата на настоящия живот. В цветни светлинни обръчи се предполага, че там се съхраняват миналите животи.
Разделянето на каузално и етерно тяло от четвърти слой нагоре е трудно да се уточни кое от тези 4 слоя към кое от двете хтела съответства. Който има мнение, може да го даде за горните 4 слоя как са отнасят към тези две тела.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 13:53:51 от Paladin60 » Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Март 17, 2011, 15:26:26 »

Сърдечно благодаря за превода.Дали има информация и за кое е динамично и кое статично в тези структори?
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #3 -: Март 17, 2011, 15:30:38 »

Здравейте.
Paladin60
Цитат
Всички интерпретации на цветовете на аурата са обусловени от разбирането на найната структура.
Добре ся кат вече я разбрах ми обясни как да я пипна???Щото ми се струва че някой ми я е разбутал,искам да си я наместя.
И и ще е добре и да туриш и твоето мнение,а не само писаното от някой си.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
nia.boneva6
Гост
« Отговор #4 -: Март 17, 2011, 15:32:25 »

Аурата не е от физическа материя, че да я пипнеш физически.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #5 -: Март 17, 2011, 15:36:05 »

Здравей.
Ихра
Цитат
Аурата не е от физическа материя, че да я пипнеш физически.
А моя опит сочи че щом видиш нещо,трябва и да можеш да го пипнеш.Иначе другото име на непипането е илюзия.Виждал съм неща енергийни и съм ги пипал(в моя случай направо за гушата).
Четете за информация, не вярвайте на илюзии.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
nia.boneva6
Гост
« Отговор #6 -: Март 17, 2011, 15:51:31 »

Не всички истини са материални.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #7 -: Март 17, 2011, 16:02:50 »

Здравейте.
Основното свойство на истината е че можеш да я пипнеш да се увериш в истинноста.
Мога да ти дам празна приказка ма няма как да я пипнеш(празна е).Мога да ти кажа истина ,но ти ще можеш да се увериш(пипнеш) лично.
Имаме и приказка -кат не разбираш не пипай.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #8 -: Март 17, 2011, 16:07:15 »

Мисля, че е доста ясно написано, че аурата на човека е енерго-информационно поле, което е на границата на видимостта на човешкото око. Ние не виждаме вълните на радиото, телевизията, мобилните телефони и микровълновата радиация на печката. Само че дори Меандър гледа телевизия и ще се опари на стопленото от невидимите микровълни ядене.
Преводът ми е авторизиран, спестявам доста засукани изрази, които могат да бъдат опростани, след като 20 години съм в същата терминология и я разбирам.
Смятам да добавя сравнение на слоевете на аурата и според йога, Кундалини, Рейки.
Възможно е различните школи да са уловили различни качества на отделните нива, което ще е интересно.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #9 -: Март 17, 2011, 16:18:42 »

Здравейте.
Paladin60
Има голяма разлика между цитат и постване на нечии писания.
С цитата ти показваш пример и даваш своето виждане.А с постването размножаваш и глупостите(деянията) на някой,но вече и ти се омазваш.Дай линк и остави който иска да чете цялата тема.После се чудим защо нищо не ни върви.
Цитат
Мисля, че е доста ясно написано, че аурата на човека е енерго-информационно поле, което е на границата на видимостта на човешкото око
Срещал съм жени които ми разглеждат аурата кат детска книжка,значи не е на границата на видимостта.
Това че определят аурата като енерго-информационна е почти вярно, но по вярно че е като портмоне. И там си пазим нашите работи.Аурата може да  е до гъза ти или до на майнината си но това зависи от самия човек.
Живи и здрави.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 16:26:24 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #10 -: Март 17, 2011, 16:24:08 »

[Дали има информация и за кое е динамично и кое статично в тези структури?
[/quote]
Значи- според Барбара Ан Бренън в "Ръце от светлина" има класическите 7 слоя на аурата, като нечетните имат в себе си мрежа, подобна на акупунктурната от първия слой, а четните имат аморфен флуид. Това обаче не значи, че четните нямат функция.
Но да- нечетните слоеве изглеждат по-динамични и по-активно свързани с чакрите, имайки собствена мрежа за пренос на енергия и информация.

Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #11 -: Март 17, 2011, 16:34:21 »

Здравей.
Разбирам че си чел много.
Ама да та питам нещо-бъркал ли си в контакт така че да усетиш тока?
Аз не го препоръчвам,така че не бъркайте опасно е и е само за електричари.
Живи и здрави.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 16:53:13 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #12 -: Март 17, 2011, 16:34:56 »

http://www.item-bioenergy.com/rfi/index.html
В сайта има и много други материали- видео, research и др.
Много е лесно да наречеш глупости нещо, което нито си запознат, нито имаш дори желанието да вникнеш в смисъла му...
Контактувал съм с много изследователи на аурата - Хироши Мотояма, Барбара Ан Бренън, Валори Хънт, Рик Страсман, Деян Ракович и др.
Не можеш да наречеш глупаци хора, изследвали над 10 години аурата.
Най-малкото не е коректно.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #13 -: Март 17, 2011, 16:39:48 »

Здравей.
Paladin60
Цитат
Хироши Мотояма, Барбара Ан Бренън, Валори Хънт, Рик Страсман, Деян Ракович
Кой от тия изброените ти е комшия и си го виждал лично как с ръцете си го може.И що не са ни оправили до сега(от кога чакаме светлите сили да на оправят)?За сведение всеки който вдигне вибрациите си дърпа всички от блатото.Защо има приказка - няма не наказано добро?И ако тези са добри що не са наказани?
Изследователи ми звучи като учени хора без морал и стойност.Живота не е изследване ,експеримент и т.н., а се живее.
Живи и здрави.
П.с.
Цитат
Значи- според Барбара Ан Бренън в "Ръце от светлина" има класическите 7 слоя на аурата, като нечетните имат в себе си мрежа, подобна на акупунктурната от първия слой, а четните имат аморфен флуид.
Кат си чел толкова знаеш ли разликата между чифт и тек?
« Последна редакция: Март 17, 2011, 16:47:25 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #14 -: Март 17, 2011, 16:46:20 »

Имам мейл-кореспонденция със същите автори.
Вярно, не сме си пили ракийката, но сме обсъждали научни и духовни неща.
Ще престана да ти отговарям персонално-излишно е и не ти помага.
Активен
Страници:  [1] 2 3   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Прародителите на човека
Космогенезис
Administrator 11 2164 Последна<br />публикация Юли 13, 2010, 19:36:26
от Хristo
Енергийната реалност на човека
Духовни учения
pufi 1 1968 Последна<br />публикация Октомври 17, 2009, 15:56:01
от pufi
Енергийната същност на човека
Езотерика
Админ 2 1601 Последна<br />публикация Октомври 01, 2010, 13:42:55
от orlinstoev
Енергийна реалност на човека
Духовни учения
Kaloyan 4 3591 Последна<br />публикация Юни 26, 2010, 01:18:56
от Kaloyan
Изследване на Паневритмията
Обща тематика
ssacrifice 3 621 Последна<br />публикация Октомври 03, 2010, 19:08:25
от nia.boneva6

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright