Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нашето хубаво трето измерение :)  (Прочетена 3914 пъти)
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« -: Март 10, 2011, 16:51:13 »

Преди малко прочетох във Facebook-a един текст и се почувствах много добре от това, че живея тук и сега. Да, това измерение ни ограничава обаче тези граници всъщност ни пазят, защото едно неподготвено съзнание ако прекрачи в друго измерение няма да издържи на информационния и емоционален поток от енергия. Ето го и текста, за мен е от неизвестен източник :

Такова, каквото е!
Третото измерение е важно като процес на осъзнаване на явления...та, защото всичко тук е забавено. Светлината е забавена до степен да можем да работим с нея и да разберем качествата и(наричаме я материя в повечето случай). Забавянето е необходимо, за да разберем влиянието на мисловните ни процеси върху реалността, собствените си творчески възможности.
Тук възприемаме цялото Творение като забавено представление, бавно и в подробности. Затова същестува и измерението на линейното време и на пространството. Те ни осигуряват рамки, за които можем да се хванем и определена "сигурност" за природата и законите в нея, сигурност, която докато живеем несъзнателно се страхуваме да напуснем.
Ние преживяваме в Третото измерение причината и следствието в състояние на "отделеност" от Източника. Може би това е най-трудното ниво за добиване на опит и само най-смелите от нас се осмеляват да пристъпят тук и да го опознаят. Дори когато живеем тук несъзнателно, когато се намираме в състояние на забрава спрямо Цялото, в състоянието да не ценим себе си, дори тогава сме оценявани високо от другите божествени нива за това, което преживяваме тук.
В Четвъртото измерение започва да се организира всичко в Поток. Загубват се качествата на Време и Пространство, всичко тече в друго, отделя се и отново се връща в цялото. Това означава, че това, което преживяваме в един земен живот в Третото измерение, в Четвъртото го възприемаме за един единствен момент. И обратното, продължителността от един земен ден тук може да се възприеме като една цяла вечност. Мислите и чувствата трябва да са съзнателни, защото тук те се проявяват незабавно. Следствието следва Причината веднага.
За тези, които желаят възнесението, то предстои. И поради тази причина на Земята се изсипва все повече и повече енергия, която навлиза във физическите и финните тела. И за да се подготвим за това измерение на съзнанието е необходимо тази енергия да се подържа в непреъснато движение, като освен това се разчупят стари модели на поведение, мисли и емоции, които затварят съзнанието.
Активен

Amaranth
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 349


 • Град: Варна
 • Love is the Аnswer !

  WWW
  « Отговор #1 -: Март 10, 2011, 17:13:01 »

  И аз тъкмо там го прочетох.. УсмивчицаУсмивчицаУсмивчица И всъщност няма по-хубаво усещане от тук и сега !!! Усмивчица
  Активен

  Всичко е Любов!И Любов е всичко!
  Georgio
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 172


  WWW
  « Отговор #2 -: Март 10, 2011, 18:15:07 »

  Да, наистина това "Тука и сега" ни е като едно училище, където се учим да бъдем самостоятелни и знаеш, че има кой да ти поправя грешките. То е като да се учиш да караш кола, в началото си с инструктура и внимаваш първо за смяната на предавките, после съобразяваш скороста, след това като свикнеш с колата започваш все по- внимателно да наблюдаваш маркировката и пътната ситуация .... и така един ден човек поема "волана" в свои ръце.

  Всичко с времето си Намигване
  Активен

  Стела
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Март 10, 2011, 21:38:16 »

  Четвърто измерение е сред най-интересните ми сайтове във Facebook. Браво, Georgio!
  А тук и сега наистина е най-прекрасното усещане, защото е уникално. Както сме уникални и самите ние. Представяте ли си - толкова тук и сега, колкото хора има по земята, умножено по всички възможни моменти. И всичко това е енергия! Може би точно затова имат значение и най-, най-дребните неща.
  Активен

  "Есть только миг между прошлым и будущим. Именно он называется жизнь."
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #4 -: Март 10, 2011, 21:58:48 »

  Били ли сте в четвъртото ? Усмивчица Ако наистина не сте подготвени ще ви се стори като Ад. Аз кога не бях подготвен ме ужасяваше. Тогава ще разберете сами за себе си ,кога сте готови за "там" (там няма понеже то е тук ,вие просто влизате и излизате понякога без да разберете )
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  onidar
  Аз съм . . . и какво от това!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #5 -: Март 10, 2011, 22:38:30 »

  Да,материалът е много добър като цяло,но е само част от това-четвърто измерение.
  По-друг начин казано,това ще се случи(развива) няколко хиляди години и ще премине през различни етапи,както и хората в него.
  В края няма да прилича на началото,но същноста му(законите) е една(и) и съща(и).

  Това е горчивата истина:
  Цитат
  Ако наистина не сте подготвени ще ви се стори като Ад.

  ...поради факта,че тази информация не се съдържа в умовете на човека от трето измерение.
  Като се замисля,хората от къде знаят как изглежда Ада?!?
  Дори и Ванга го е "видяла"-"...ще се появи по-страшна "болест",хората докато вървят на улицата,ще падат и умират и никой(не бих казал) няма да разбере от какво"
  Трудно е да се обясни,трябва да се преживее.
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #6 -: Март 10, 2011, 23:35:17 »

  Да ,дори това не е най-страшното ..най-страшното е когато ти се покаже че вървейки по "деструктивния път на Омразата" как съсипваш себе си , а именно Всичкото. Понеже ако човек е неподготвен за нещата които стават там . Когато в себе си имаш страх , завист , гняв ..тя се материализира в света наоколо "там" . Това е само предупреждение , точно затова трябва да се очистим , не е с цел да се всява паника Намигване хаха
  Понеже и в двете състояния на духа съм бил ... и кога си обзет от деструктивни чувста ... не бих казал че е приятно Усмивчица Но кога сте балансирани , и освободени от сянката си - изграждате нещо много красиво Усмивчица
  Говоря от опит ,не теоритично .
  Но както и да е , страшно няма - кой когато е готов ще бъде Усмивчица
  « Последна редакция: Март 11, 2011, 00:46:15 от lessus » Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Стела
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Март 11, 2011, 07:17:50 »

  Цитат
  Но както и да е , страшно няма - кой когато е готов ще бъде 
  Активен

  "Есть только миг между прошлым и будущим. Именно он называется жизнь."
  Georgio
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 172


  WWW
  « Отговор #8 -: Март 11, 2011, 09:47:51 »

  В по-горни измерения се "влиза" безопасно само с много голямо ниво на осъзнаване. Затова и хората сега започват да мислят и да се съобразяват с много неща : цветове, звуци, храни, думи, действия .... Всеки си има негови неща които ги осъзнава и за всеки времето да осъзнае другите неща е различно.

  Всеки миг от живота си делфините дишат съзнателно !!! Мисля, че има какво да се научим от тях Намигване
  Активен

  xxxx
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 157


  « Отговор #9 -: Март 11, 2011, 12:44:09 »

  дам делфините са по умните от нас или поне така се смята много от животните живеят много по-добре от нас,според мен всичко е една игра просто трябва да разберем смисъла и.
  Активен
  onidar
  Аз съм . . . и какво от това!
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 85


 • Град: Русе
 • WWW
  « Отговор #10 -: Март 11, 2011, 16:56:36 »


  Цитат
  Но както и да е , страшно няма - кой когато е готов ще бъде

  ...а дали тези хора са знаели,какво ще стане и дали са били готови за това?

  http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=2900
   или
  http://www.dnes.bg/slideshow.php?id=2901

  Хората в България много приличат на тези от репортажите...а когато дойде,ама аз не знаех;не може ли;аз слушах и бях добричък,а то какво стана и т.н.
  НЕ МОЖЕ.КРАЙ.
  Активен

  Светът е оцелял,защото се е смял ... и други работи.
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #11 -: Март 11, 2011, 19:19:36 »

  Да , осъзнатостта е начина за пребиваване там. Осъзнаване на всичко - защо е толкова голямо ,защо се движи така ,защо издава такъв звук , как е , защо резонира в този цвят ,а не в друг . Какво е всъщност това което стои пред теб ,а не това което изглежда .Понеже там всичко е живо, и камъкът ,дори. Той най-вече Намигване
  Така че смей да си направиш някоя готина склуптурка ,или недай си боже да удариш някое еленче с брадвата да си го направиш на грил ... това там струва скъпо Усмивчица Говоря ги, като някоя баба тези неща , но така стоят нещата ...там в това състояние ще ви е жал дори за това че стъпвате на тревата ..камо ли да имаш по-дръзки желания Намигване
  Но и кога си осъзнат за нещата ,и да , Онидар , той може да е слушкал и да е бил добричък според него , но дали ? Хубавото е че в крайна сметка ,в илюзията който греши ,греши за себе си ,и никой друг не ще повлече със себе си..И дори да обърка , има безброй много опити .
  И дефакто грешки тук няма , само опит. Но точно в това се основава опита - в това не да се учим да грешим ,а в това да се научим как да не го правим . И това без никаква капка диктатура в себе си.
  Отклоних се ,но 4тото измерение ,не е тоа което си представяме. Понеже ние задължително навлизаме в него ..кога загубим връзката си с третото ... И влизайки в това така наречено 4то ... ще видим че измерения няма Усмивчица Всичко е демодулация на мозъка ни- има само Едно Единствено Измерение , от което тръгват всички останали .
  Това в което в краен резултат ще се превърнете . И не за хиляди години , понеже за Него време няма. Тогава ще разберете какво сте всъщност Усмивчица
  Дефакто да , Ние сме Бог . Но не по този начин по който го мислим.Понеже Той е нелокален (не е затворен в само едно тяло ). Ние тук сме само отражението. Така че , Онидар , едва ли са знаели и и нужно ли им е ? А ако се запитаме "Защо не живеем в естествената си среда?" . Кой индианец е умрял от земетресение ? Какво да го убие - кола на вигвама му ли ? Кой индианец е умрял от катастрофа ? Това което наричаме развитие , не ни е забранено ,но можем ли да понесем цената му ? Ние живеем за да получим машини които да заместят живота ни ?
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #12 -: Март 11, 2011, 19:27:16 »

  Здравейте.
  Може да ми се смеете но аз да си попитам.
  Как мога да разбера аз в кое измерение съм?И ако ще минавам към четвърто как да премеря за да разбера дали не съм заседнал между двете?
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #13 -: Март 11, 2011, 19:41:07 »

  Аз си мисля ,че 4то измерение не е някъде другаде .То е това тук плюс още нещо , поне това усетих аз и "видях" . Т.е който е развил сензори за това + ,ще живее в 4тото измерение ,а този който не - няма да му е по различнnо от сега , само с разликата че ще му е трудничкkо в предстоящите трансформации на планетата.Пък за засядане не знам. може би ще има период в който ще сме приели от части присъствието на това + и тогава ще ни е кекаво ,докато осъзнаем какво става.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  lessus
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #14 -: Март 11, 2011, 19:43:17 »

  Ако си в "четвъртото" значи знаеш достатъчно за да разбереш къде си Намигване А всичко което трябва да познаваш е Себе си. Това което наричаме "четвърто" знаеш Достатъчно. С презумцията че и нищо не знаеш ,само опитваш. Понеже вече познаваш себе си и знаеш че не това е крайния ти резултат. "Четвърто измерение" е просто това Знание - знаете защо и как живеете ,и как го правите, и защо. Както каза , Джорджио - всяко дихание да ви е съзнателно , а не да го приемате за даденост. Което води до своите резулти . И именно светът изграден в четвъртото измерение Намигване
  Когато сме в "Тротото" ние се чудим защо не можем да летим . И се чудим кога телата ни ще станат някак си странни , ще имаме някакви свръх-сили ...
  А нима не летим сега ? А нима нямаме свръх-сили?  Не сте ли летели на сън ... Ще кажете сън , но ... това е "третоизмерното " ,мислене.Тялото ви никога не е летяло ? Никога няма и да полети Усмивчица (не е пермаментно ,че няма , но не бива да имате "очаквания" , очакванията водят до каузалност , ограничение във форма)
   Вие не сте само тялото си , вие не сте и Ума си - Вие сте двете в едно и Нито едното .
  Активен

  Отразената светлина не топли ...
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нашето минало:)
  Обща тематика
  Хера 5 1159 Последна<br />публикация Октомври 12, 2009, 19:56:55
  от Isis
  Епифиза - легендарното трето око « 1 2 ... 6 7 »
  Езотерика
  bars_i 94 23023 Последна<br />публикация Ноември 09, 2016, 07:56:47
  от Kissing You Good Night
  Лекции на Щри Матаджи (Всичко е направено така хубаво)
  Йога
  sahaj 7 1149 Последна<br />публикация Август 22, 2010, 19:03:38
  от sahaj
  Векът на Аз-а, В нашето съзнание има полицай
  Филми
  Amaranth 0 1335 Последна<br />публикация Февруари 09, 2011, 11:34:05
  от Amaranth
  Kак да разберем кое е правилно, кое е хубаво и кое - лошо? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  Слънчев лъч 61 3929 Последна<br />публикация Юни 01, 2011, 10:16:01
  от protoplasma

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright