Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Седемте слоя на биополето- седемте небеса  (Прочетена 1643 пъти)
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« -: Февруари 23, 2011, 17:41:01 »От древността до наши дни всички езотерични школи разглеждат биополето като съставено от „тела”, които са вмъкнати едно в друго като матрьошки. Наистина ли е така?
Известната психотерапевтка, лечителка и физик в НАСА- Барбара Ан Бренън разглежда подробно структурата на биополето на базата на съвременните изследвания.
Биоплазматичното тяло е съставено от материя с корпускулярно-вълнови и електромагнитни свойства, газов флуид. Налице са седем слоя. Нечетните слоеве имат собствена структура, а четните са флуидообразна субстанция. Всеки слой може да се разглежда като ниво с по-високи вибрации.
Структурно организираните слоеве на аурата ни съдържат всички форми на физическото тяло- органи, кръвоносни съдове и пр., както и допълнителни форми, неприсъщи на него.
Всички слоеве имат връзка с вертикалния енергиен поток, циркулиращ в гръбначния стълб, както и със хоризонтално разположените чакри. На практика не всеки слой има по 7 чакри, а те „пробиват” 7-те слоя със все по-високи вибрации на възприемане.
1.Ефирното тяло
Най-близко разположено до физическото тяло, с дебелина от 0.6 до 5 см. Структурата му включва всички анатомични части и органи. Слоят пулсира с честота 15-20 цикъла в минута. Според д-р Джон Пиеракос той е енергийна матрица на органите, правеща ги такива, каквито са, благодарение на паяжиновидната си структура, която ги повтаря и подхранва на клетъчно ниво. Този слой може да се види от всекиго в слабо осветено помещение на чисто бял, черен или тъмносин фон, ако се вгледаме в ръцете си или човека срещу нас. Някои биха забелязали бледосиво или синьо излъчване от ръцете като ръкавици, както от нагрята печка. Това е първият слой.
2. Емоционалното тяло.
То е флуидообразен слой, без структура. На разстояние 2.5-7.5 см. от физическото тяло. Този слой е отражение на нашите чувства, обагрени в различен цвят. Тъмночервеното изразява гняв, розовото- любов, синьото- истина, лилавото- възвишена духовност, сребърно златистото- душевна чистота. Страхът е сивкаво бял, а мъката- оловносива. Някои от тези цветове се задържат по-дълго време, в зависимост от чувствата, които са ги породили. Раздалечавайте и приближавайте дланите си една срещу друга няколко пъти. После бавно ги приближавайте, докато усетите съпротивление. Там е емоционалното тяло.
3. Менталното тяло.
То е на 7.5-20 см. от тялото. Това е слоят, свързан с мислите и умствените процеси. Има жълт цвят, в който плуват мехурчетата на мисъл-формите. Фокусирайки вниманието си върху определена мисъл, тя засилва влиянието си върху нас. Тъй като мислите и чувствата са свързани, често се получава наслагване на цветове от емоционалното тяло.
4. Астралното ниво.
То е на 15-30 см. от тялото. Свързано силно със сърдечната чакра, то е обагрило цветовете си в розова светлина. Това е нивото, с което създаваме контакти, нивото на влюбените и първото ниво на астралния свят.
5.Ефирната матрица.
Достига до 75см. от тялото на човека. Това е структура, която е шаблон на първия слой на биополето. За нея важи неевклидовата геометрия. Тук сферата се очертава от формите извън нея, това е пространство негатив. Ефирната матрица е, образно казано, като детска кофичка за пясък, а пясъка е първия слой, матрица на физическото тяло. Тук са повторени всички органи, включително и чакрите. Тук звукът създава материя и е подходяща звукотерапията.
6. Небесното тяло.
Разположено на 60-90 см. от тялото. С него изживяваме духовен екстаз. Тук усещаме неразривната връзка с околния свят и любовта към него. Този слой има златисто сребърно сияние като пайети от седеф.
7.Кетерната матрица.
Разположена на 75-105 см. Съставена е от фини златисти нишки- решетъчна структура на физическото тяло и всички чакри. Можем да си представим основния енергиен поток от гръбначния стълб като водопад, който се излива на това ниво. Това е матрицата на настоящия живот. В цветни светлинни обръчи се предполага, че там се съхраняват миналите животи, описано от Джек Шуорц.
Яйчената черупка
Биоплазматичното тяло завършва с черупка с дебелина 0.6-1.3 см. Тя е много здрава и устойчива, предпазва проникването в биополето. Тя вибрира с голяма скорост и се явява вместилище на биоплазматичното тяло.
Независимо от религиозната система, езотеричните школи са единодушни в структурата на биополето. Индийската традиция, описана от Женевиев Полсън в „Кундалини и чарите” също говори за 7 тела. Японската школа по Тантра-йога дават подобно разделяне. Китайската школа по цигун говори за вътрешна аура, аура на здравето и външна аура. На практика това са първите 3, следващите 3 слоя и кетерната матрица с обвивката. Това разделяне не противоречи на гореизложеното, а е направено за по-практичен подход при лечението.
Какво е значението в практичен смисъл? То има отношение към различните подходи при лечение на болести и други травми на тези слоеве. По един начин лечителят би лекувал първите 3 слоя, а по съвсем друг- по-горните. Травмите на кетерната матрица се изключително сериозно нещо, което може да се третира само от изключително опитен лечител. Диагностиката на тези слоеве би спомогнало да се открие каква психотравма е причинила дадено заболяване. Нещо повече- да се разберат психотравмиращите моменти и недъзи на личността, неправилни модели на поведение, вредни за конкретния човек. Променяйки отношението към себе си и околните, пациента влиза в хармония със себе си, със собствения си живот. Това е т.нар. психотерапия на личността, описана от Ева Пиеракос. Тя е задължителна в хода на лечението с биоенергия. В противен случай, без да промени начина си на живот, пациента няма да е отстранил травмиращите го фактори и лечението би имало временен ефект. Последното важи не само за алтернативната медицина , а за медицината изобщо.
Имайки в предвид структурата на биополето, по нов начин звучи максимата „Ex ovo omnia”- „Всичко произлиза от яйце”.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
ДЕВЕТ ИСТИНИ ЗА БИОПОЛЕТО
Езотерика
Paladin60 1 1494 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 21:14:01
от небесният ангел
Седемте огледала на Есеите
Видео клипове
The One 1 1803 Последна<br />публикация Ноември 29, 2012, 18:42:09
от Sunshine(sun)
Грег Брейдън - Седемте огледала на Есеите за взаимоотношения
Духовни връзки и взаимоотношения
Pavlina Nikolova 2 1969 Последна<br />публикация Ноември 29, 2012, 18:45:06
от Sunshine(sun)
Седемте предсказания на маите
Великият преход
kukuruku 3 1253 Последна<br />публикация Декември 10, 2012, 23:46:03
от Дом

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright