Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ясночуване  (Прочетена 10487 пъти)
GANAILA
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 31

« Отговор #60 -: Септември 06, 2010, 17:58:06 »

Успокоява ме това,че не само на мен ми се е случвало .Предполагам
че рано или късно ще разбера какво е .
Благодаря за коментарите.
Активен
wolfspirit
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 143


« Отговор #61 -: Октомври 29, 2010, 12:20:13 »

Здравейте,

За ясно чуването...ми помогна една книга на Алис Бейли и ДК има я в спиралата: Телепатията и етерния проводник. Много интересно са обяснение различните видове телепатия, вътрешна и външна, нячини на комуникация с космоса и учителите - помогна ми да разбирам себе си по-добре и да не се страхувам.

Разбира се разликата между чуване със звук, вътрешното разпознаване на събеседници, и телепатията, дали говориш с ум или душата на друг човек, а и собствената си душа. Говорят и за различните чакри, които спомагат за развитието на различните разновидности на ясночуването и телепатията.

Намасте
Активен

Живей за мига...
Kery
Гост
« Отговор #62 -: Октомври 29, 2010, 12:44:06 »

А някой от личен опит може ли да сподели тренировки, защото предполагам често на много от вас им се случва да чуват не само, че някой ги вика, ами и други откъси от разговори...някаква тренировка на слуха...или май не е точно слуха...

wolfspirit, а в тази книга пише ли за това как да филтрираме нещата, които чуваме, а знаем, че не са от мястото където сме... незнам дали го обясних добре... Засрамен
Активен
Amazon
Гост
« Отговор #63 -: Октомври 29, 2010, 12:58:54 »

А някой от личен опит може ли да сподели тренировки, защото предполагам често на много от вас им се случва да чуват не само, че някой ги вика, ами и други откъси от разговори...някаква тренировка на слуха...или май не е точно слуха...

wolfspirit, а в тази книга пише ли за това как да филтрираме нещата, които чуваме, а знаем, че не са от мястото където сме... незнам дали го обясних добре... Засрамен

При всеки човек е различно. Тази книга съм я чела и е много поучителна и интересна... Телепатия може да се усъществява от няколко чакри, та дори и от гърлената. Не говоря за ченълинг с етер. Кери,ако тази тема ти е интересна ,смятам че книгата може да ти помогне. Филтрирането е трудно. Но пък ако проводника е чист (Ти) няма как низш астрал да ти се включи. Относително е,защото може и да си чист в мисли и дела,но в някой момент ако си емоционален се появява пролука  и пак някой може да ти се включи,който не ти мисли доброто. Трудно е. А комуникацията с душата е лесна за разпознаване...Изпитваш гъдел, еуфория, силното чувство на любов и невероятно спокойствие...Всичкото това се случва в областта на гърдите и горната част на корема- това е физическото проявление на връзката... Как да се постигне връзка и да се тренира за да е перманентно...не зная. При някои е натурално при други се учи. Но сама трябва да знаеш, че дългата връзка изморява...или поне така беше в началото.

Има няколко стадия на връзка... Първият е интуицията, вторият е съновидението, третият е визуализацията в будно състояние... и вече най-трудното и най-силното,като случка е Гласът. Когато чуеш ясен,отчетлив глас. На мен не ми се е случвало,но познавам хора,които са го изпитали... Всеки един от тези етапи е свързан с телепатията.... просто с всеки следващ етап....телепатията придобива по-големи мащаби и се материализира на Земно ниво.
Активен
wolfspirit
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 143


« Отговор #64 -: Октомври 29, 2010, 16:18:20 »

Искам да се извиня, за мнението си мнго дълго се получи..а и незнам колко е разбрано Усмивчица

Здравей Kery,

Soenya ти дава много добри примери от своята опитност, но мисля, че при всеки човек е индивидуално с общи елементи Усмивчица които са малко или много еднакви при всички например активността на определени чакри без които ясночуването не би било възможно.

Първо за книгата, не няма практики, но обясненията са достъпни и разбираеми, мисля, че е полезна, а е важно да разберем механизма на това, как нещо като ясночуването или ясновиждането са възможни, или поне за мен е така за всички, способности, които се развиват с времето.

Съгласна съм със Soenya, звука – гласа както го нарича е най-стряскащото нещо, плашещо дори, поне за мен бе така. Ще се опитам да разкажа за своята опитност, като използвам обяснения научени от книгата и от тъшуване в информационното поле, и един сън, който в последствие разтъкувах, като един от големите уроци, дадени ми на сън.

При мен пътя започна и продължи с години медитация, вярвам, че това е практика, която развива телата ни, за да може съзнанието в един момент да регистрира, сетивност на различните нива на съществуване. За първи път ясночух, по време на медитация, до мен стигна гласа на близък човек, произнасящ името ми и нищо повече, но си изкарах акъла. Когато сме свързани с различни хора и мозъка ни и съзнанието ни са настроени на определена честота, е възможно да се превърнем на радио приемник/предавател. Част от учението на телепатията и ясночуването като цяло е да разберем приемането и предаването на информация, която се осъществява от различни чакри. Затова понякога сме по добри приемници отколкото предаватели или обратното. Това се случва защото има значение от коя чакра някой човек ни предава и от коя ние приемаме и обратното от коя приемаме и от коя ни предават. Това е за комуникацията между хората. Когато ни се предава от не материални или безтелесни същества да ги нарека абе не човек в тяло, тогава е важно при нас като приемник коя чакра е активна и водеща, защото ще приемаме главно чрез нея и спрямо нея ще интепретираме информацията.

Пример за това е, дали получаваме със стомаха, сърцето, гърлото, 3тото око или комбинация. Най-развит е стомаха, който е бил активен орган от лемурийската цивилизация, това е чуство на безпокойство, което получаваме и после разбираме, че нещо лошо се е случило с близък човек, като усещането го има и идва от стомаха. Това е най-опростената форма на телепатия. В последствие се развиват останалите чакри на човек, с неговата еволюция през различните земни раси.

Примера с душата и сърцето на Soenya e именно така...имаго и момента когато първото нещо, над което работим в себе си за да изградим методите и похватите на телепатия в себе си е вътрешната комуникация и диалог със самите нас, собствената ни душа. Разговора може да е и между нашата душа с душата на друг човек, нашата душа с ума на друг човек и обратно, комуникация между умове е най-висшата форма на комуникация. Освен вече описаните възможности, чуства, мисли, картини, звуци...които се приемат и изпращат между учасниците в комуникето Усмивчица Активните чакри са сърце, гърло и трето око. Без сърце няма душа, без гърло няма звук, без око няма картина и ум с ум или душа ум/съзнание/. Когато разберем функциите на чакрите, може да работим над тях по отделно като подготовка за това да бъдем приемо/предаватели.
За мен душата и духа са заедно а ума/егото/съзнанието на човек идва с тялото. Някъде в процеса на осъзнаване, за да чуем и коминикираме с душата си, и душите на другите хора, трябва да осъзанем не само душата си, но и висшияни аз/съзнание/, което го носи душата, но не в сърцето, а в 3тото ни око. Макар да са разделени от гърлото, тези два центъра сърце/3то око са едно неразделно цяло, които се сливат в един момент от съществуването ни, за да направят място за останалите чакри, които до преди това нямат досег с физическото тяло /има точки които отговарят на тях но няма досег с тях докато не се мине на друга октава както го нарича Друнвало: танйната на цветето на живота/. Имам графики и обяснения хакнати от инфо полето, които ако искате ще споделя с вас...Това което ме накара да търся обяснения за чакрите и перфектия човек както го наричам за себе си е един сън, който в процеса на търсене разгадах. Бях в библиотеката и говорех с библиотекаря извън земен, когато имаше нападение от тъмните сили и трябваше да напусна преди да има пробив в библиотеката. Тряснах вратата, а библиотекаря...никога няма да го забравя как изглеждаше тъмно синьо зелен в преливащи тонове, си извади 3тото око и ми го хвърли през решетката, на вратата на библиотеката, беше кълбо в преливащи тонове на сиьо зелено като него самия, аз се страснах погледнах го и му го хвърлих обратно, а той се усмихна и го сложи където е сърцето просветна и си беше все същия на вид, аз през това време вече бях офейкала и съня ми премина на други нива. Сърцето и 3тото око са едно, това разбрах от съня, а последвали търсения ми позволиха да разбера структурата и функцията, стремежа към перфекционизъм и това какви трябва да бъдем по замисъл.

Съответно сърце/3то око е душа/дух, които като се осъзнаят позволяват разговор между души и висши съзнания, спомагат за изграждане на телепатична връзка ум с ум, където гърлото играе роля при звук и картина, емоция от гледна точка на вдъхновение и творческия елемент, на възприятията. Ако погледнем префектния човек, тогава сливането на сърце/3то око са неговия стомах новата 3та чакра, чуствителност и емоционалност на по-висока октава.

Ако изклучим чисто емоционалната странна със стомаха. Чуването започва от сърцето нагоре, като то може да е под формата на вътрешен диалог, само, че не ума ни е събеседник а сърцето/душата/ веднъж чуете ли гласа не може да го сбъркате. Чува се когато съзнанието/егото/ е смълчано. Когато коминкира душата с душа, тогава вашата собствена душа, предава думите на другата душа, но в друга тоналност, различна от вашия собствен глас. Евентуалното объркване е че вашата душа говори но с друг глас. Поне при мен така се проявява. Когато комуникацията е с умчастието на ума, регистрира се или звук – глас (посредством гърлото) или както е чрез мисъл форми /интуитивно познание, разбиране/ все едно разговор без думи реално да се изричат, ми само с разбиране – не мога да го обясня по-добре от това. В целия проце ако не звук, може да участват картини и образи заедно с мисъл формите. Абе или радио или TV не непременно със звук. Усмивчица

Незнам дали е точно тренировка, но както е при ясновиждането /виждането от разстояние RV/ и човек сякаш е само очи – при телепатията е все едно си само слух. В същото време за да се чува душата, ми помага да си задавам въпроси или ако някой друг ми зададе въпрос, в рамките на секунди ако съзнанието е смълчано и в покой, се чува отговора на душата. Веднъж чута /осъзната/ душата и гласа и, става нещо като автоматична настойка на нейната честота. Вярвам, че това е личното излъчване на всеки човек, честотата на която комуникира с душата си. Затова когато нашата душа говори на друга/различна от своята честота, разграничаваме чуждия глас макар душата ни да го казва. Когато са мисъл форми, картини и интуитивно разбиране, е някак си по-лесно и не объркващо, защото участва егото/ум/съзнанието и висшето съзнание на човек, докато когато говори душата трябва да мине през подсъзнанието за да стигне до ума и съзнанието. Всичко накрая навярно е до различни нива на съзнание/осъзнаване. Ние всички, функционираме на всички нива едновременно но не се концентрираме над тях и съответно не осъзнаваме и не получаваме информация, в момента на осъзнаване вече нещата се проемят.

           
 
Активен

Живей за мига...
Amazon
Гост
« Отговор #65 -: Октомври 29, 2010, 18:02:58 »

Прекрасно и точно описано. Често душата изпраща цветове и усещания... Мисли или въпроси в които се крие отговора за даден момент или ситуация Усмивчица
Активен
Kery
Гост
« Отговор #66 -: Октомври 30, 2010, 11:18:18 »

Много благодаря за отговорите - ще бъдат полезни и на още много хора
За усещането в стомаха...това поне знам какво е и чувството е уникално и неприятно, даже боли...и просто знаеш, че някой си отива... Всъщност повечето хора са наясно, че някои неща "минават през стомаха", но никога не са били наясно, че това е от чакрите и не са се "упражнявали" и не са "увладяли" тези "усещания". А понякога не се изисква много повече от самонаблюдение и малко повече внимание върху тези усещания, които често подминаваме като нормални.
Активен
tianka
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 17


 • Град: Харманли
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето Екзюпери

  http://www.facebook.com/p
  « Отговор #67 -: Ноември 14, 2010, 11:32:31 »

  Здравейте!

  да споделя с вас моето ясночуване...

  Случва се винаги точно преди да се събудя.
  Виждам картини и чувам гласове.
  Убедена съм, че това са моите Духовни водачи.
  Напътстват ме.
  Дават ми съвети.
  Когато чувам думите им се чувствам спокойна.
  Последният ми сън беше следният:
  Усещам се кчк стоя пред група хора , насядали на диван оклоло ниска масичка.
  Излъчват спокойствие.Хубаво ми е там, но се чудя какво правя там?
  Канят ме да седна при тях
  А аз не ги познавам.Мъча се да разпозная някого и виждам дълбокият поглед на Светлана Тилкова....
  Сядам при една друга жена, която ми се струва че ми е отдавнашна  приятелка и си говорим сладко, сладко...
  Но изведнъж настъпва мрак...
  Ядосах се, че ми прекъснаха приятният разговор...
  Усещам как стоя до нещо черно обвито с парцали като мумия...
  Казва ми:
  *Искам сърцето ти*
  Сега си се чудя откъде у мене тая смелост да му кажа:

  Много си грозен с тия парцали!
  Ще се моля за теб!
  Явно и той се ядоса, че не му се вързах и изчезна...
  И се събудих...
  Мисля си, че бях подложена на изпитание...

  Споделете вашето мнение     

  Активен

  NAMASTE !

  "Това, което другите правят или казват е техен проблем.

  Kак  реагираме, или не, е наш проблем!"
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #68 -: Ноември 14, 2010, 22:20:50 »

  Ето го мнението ми:
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #69 -: Ноември 20, 2010, 17:48:31 »

  Имам шум в ушите от известно време, не знам дали има нещо общо с настройката ми в Рейки...
  Шумът е като от океан, като водопад, както когато доближиш раковина до ухото си...
  Все едно чувам енергията която преминава през мен...
  Активен
  prikazka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 91

  « Отговор #70 -: Ноември 20, 2010, 17:49:21 »

  tianka

  радвам се да те видя и тук
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #71 -: Ноември 20, 2010, 17:59:46 »

  Добре дошла Маргало,

  Виждам , че се интересуваш от много неща,май даже повече нещо за дечицата Усмивчица
  Имаме тема - Да се запознаем, ако искаш разкажи повече за теб и какво те доведе насам Усмивчица

  http://indigota.com/index.php?topic=397.0

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  giti
  Гост
  « Отговор #72 -: Ноември 20, 2010, 18:04:31 »

  Имам шум в ушите от известно време, не знам дали има нещо общо с настройката ми в Рейки...
  Шумът е като от океан, като водопад, както когато доближиш раковина до ухото си...
  Все едно чувам енергията която преминава през мен...

  И най-вероятно е от това - енергията, която преминава през теб. Вибрациите на всички ни се увеличават, заедно с тези на Гея (Земята), Света хубавее с всяка изминала секунда... Но, ти ще разбереш сама, когато му дойде времето какво точно е. Щом търсиш отговори, неизбежно ще ги откриеш. Може и да е ясночуване. Провери следващият път, когато имаш този шум в ушите. Попитай има ли някой и иска ли нещо да ти каже или покаже. Но бъди внимателна, та дори и скептична... Ако установиш контакт първо поискай да ти се представи (ят) съществото (а) и не се съгласявай за нищо, не казвай "ДА" НИКОГА! Винаги имай едно на ум, че може да е някой астрал, който просто да има нужда от енергията и тялото ти, да те подвежда, за да се храни с теб! В началото е трудно да се различи кой - какво и защо... с времето вече се научава човек да ги различава съществата, до колко греят и какви са им намеренията, но никога не може да е сигурен на 100%! Вслушвай се в интуицията ти, тя знае най-добре!


  П.п. Забравих да спомена, че ако съществото не иска да ти се представи, това е сигурен знак, че не е с добри намерения! Веднага прекъсни контакта, ако това е така! Винаги можеш да го направиш това прекъсване, като помолиш да си отиде и да те остави намира. Каквото и да е съществото, то ще спазва закона за ненамеса и ще уважи молбата ти! Поради същият закон за ненамеса, винаги искат съгласие от нас, ето защо не трябва да казваш "ДА"...
  « Последна редакция: Ноември 20, 2010, 18:21:05 от सहायक और Sandalfon के समर्थक » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #73 -: Ноември 20, 2010, 18:09:52 »

  Аз си го обяснявам този шум с приток на кръв...И аз чувам такива!
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #74 -: Ноември 20, 2010, 18:14:14 »

  Аз си го обяснявам този шум с приток на кръв...И аз чувам такива!
  А дал ли си си обяснение какво е кръвта? Замислял ли си се?
  Активен
  Страници:  1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright