Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Закон, забраняващ на духовните учители да влизат в аурата или тялото  (Прочетена 5031 пъти)
wolfspirit
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 143


« Отговор #30 -: Август 31, 2011, 12:42:56 »

Здравейте,

Подкрепям възгледите на Ео..духовния учител по никъкав начин не навлиза в аурата и тялото на ученика нито им влияе. Комуникацията не е точно "чаналинг'. Няма ги трансът, пресъздаването на чужд глас и автоматичното писане - това са форми на вмешателства и не се извършват посредством духовния учител към, който сте зачислени, а от същество, желаещо да контактува чрез вас - това не означава непременно, че е зъл дух - но не е истинския духовен учител.

Препоръчвам Ви, "телепатия и етерния проводни" и "просвещение човешко и слънчево" на Алис Бейли и ДК - има ги в спиралата...

От личен опит мога да ви кажа, че учителя - комуникира с вас чрез "интуитивна телепатия" и той всъщност канализира замисъла на св. дух за вас към вас - защото енергийния заряд би бил невъобразим за човешкото тяло. Дава се на всеки според нуждите му - за каквото е помолил и до колкото може да разбере...

Мисля, че има моменти когато някой учител може да се превъплати чрез тялото на човек - това не е точно инкарнация от рождение на тялото - а по-скоро в даден момент от живота, енергията на даден учител влияе доста на тялото чрез което се превъплащава - но това отново ще е един от многото, а не вашият духовен учител.

Освен чрез форми на телепатия - сънищата са друг метод за общуване с учителя без външна намеса...

Поздрави и намасте
Активен

Живей за мига...
Еруин
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #31 -: Септември 02, 2011, 07:35:50 »

  КОСМИЧЕСКИ ЗАКОН, ЗАБРАНЯВАЩ НА ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ ДА ВЛИЗАТ В АУРАТА ИЛИ ТЯЛОТО НА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА

  Ако се наруши този закон, това се счита за обсебване, каквото извършват някои невъплътени духове.


  Духовните водачи имат задача да ни водят, а не да ни обсебват. Което не означава, че има закон забраняващ им другото. Все едно да търсим вселенски закон забраняващ на всички рибки  да излизат от водата.

  Духовните водачи са на работа, както вашата работа е да си живеете живота докато сте тук, така тяхната работа е да ви водят и помагат-това е тяхно проявление и не биха си скапали проявлението, за да си играят на духчето Каспър. Какъв е смисъла да искат да ви обсебват, че да има закон забраняващ подобно нещо?  

  Духовните водачи целят да затвърдят връзката ви с Висшия Аз- да ви помогнат да съберете най-много от живота си тук, те са там за да ви направят силни и по-цялостни, стига да им позволите.

  Интересен е въпроса дали част от духовните водачи всъщност не са далечни нам частички от Висшия ни Аз. Още се чудя по темата.

  Колкото до аурата-вярвам, че по договаряне имат право да бърникат в енергийните ни тела(те или някой който е по-професионално ориентиран в тази насока) и ако преценят да ни помагат с ъпгрейдите и подобни. По принцип си има по-фини енергийни същества, които се занимават с най-различни неща, които влияят на нашето съществуване и като цяло, ако на всички им беше забранено да ровичкат по нас най-вероятно нямаше да съществуваме- все пак някой трябва да поддържа матрицата, докато ние се забавляваме тук. (всъщност и те се забавляват и проявяват но на друго ниво различно от нашето)

  Не претендирам за истинност на мнението, сигурно бъркам все някъде и пропускам нещо.

  За обсебване сигурно може да се говори относно съвсем  друг тип същества, нямащи нищо общо с водачите.


  « Последна редакция: Септември 02, 2011, 07:49:05 от Еруин » Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #32 -: Септември 02, 2011, 14:04:48 »

  Предполагам става въпрос за мними духовни водачи или как да ги нарека незнам. Познавам момче с инициация и обучение ,което се оказа пълен ужас (всичко на енергийно ниво)  и възтановителния процес беше дълъг и труден. За съшностите,  които подържат  и енергийното и физическото тяло ,чрез него аз си ги наричам пазители или както се знае отколе ангели - пазители и аз Еру си мисля ,че те си имат права и са си по някакъв начин част от нас, както духовното ни семейство ,което също са ни пазители и учители. Не мога да претендирам ,че знам как се отличават мнимите учители ,тези които нямат право да ни се месят ,  тези за които важи законът , защото другото са регламентирани някак си отношения. По това което съм наблюдавала, те не работят с готово смляна информация или как да го кажа ,линейна информация.Пфу по образно -не те хранят с лъжичка ,но ти подсказват кое е вкусно и добро за ядене ,останалото трябва да си го свършиш сам (свободната воля) ако щеш яж ,ако щеш стой гладен или яж буклуци.
  Май ще е добре някой лично да разкаже за аварии с учители злоупотребили с закона.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #33 -: Септември 02, 2011, 16:14:31 »

  Здравейте,

  Подкрепям възгледите на Ео..духовния учител по никъкав начин не навлиза в аурата и тялото на ученика нито им влияе.
  Това не е точно така! Първо никъде в темата не е дадена дефиниция на духовен учител, личен духовен учител! Второ никъде не е даден източник от къде е дошъл тоя закон за който е писано в темата.
  Такова нещо е имало преди но сега няма. Това което е останало от закона е просто реплика която е: "вън" или "вън от мен" с което всеки който е 'потърпевш', тоест има намеса в тялото си може да разкара съществото било то духовен учител или не. Друг е въпроса на кои същества точно работи това нещо - 'репликата'.

  а от същество, желаещо да контактува чрез вас - това не означава непременно, че е зъл дух - но не е истинския духовен учител.
  Тука пак идва въпроса кой е истинския духовен учител. Моят отговор е че това са същества пратени специално да седят с нас постоянно и да ни направляват, но те са по скоро съюзници, а както се казва най вероятно духовния ни учител е сърцето ни или това което си е наше усещане, различните сили независимо от алаймънта им също са духовни учители един вид, то ако разпаднем самото понятие е това е духовно същество което ни учи на нещо или ние се учим от него като го наблюдаваме без то да разбере че ние не само го наблюдаваме ами и се учим, пък и що да не разбере, и такова същество може да бъде всяко едно. В разговори със същества също се научават неща и всяко едно от тях дори и за миг става наш учител.
  Доста често пратенните духовни учители не са в час и са доста изостанали с техниката, по простата причина че си имат много грижи на главата както и нашите учители в училище, ако пък това същество си има и други грижи работата става дебела Усмивчица Просто има същества които са добри в определени области и ако ще се учим на нещо е по добре от тях, обикновено какъвто и учител да ни пратят той няма да знае тънккостите на нещото което ни вълнува, той обикновено предава бейсик парт нещата - базата на която да стъпим, не че няма изключения но в повечето случаи е така.

  Сега по темата, дали може да навлезе в тялото на човек такова същество - ами може и това се прави за обмен на енергия и придобиване на нов възглед, нови гледни точки, независимо за кой от участниците или за да усетиш същността на съществото. Сливането става като всяка част на тялото се обедини с всяка част на тялото на другото същество така може да гледаш през неговите очи и да го усетиш изцяло  От личен опит мога да ви кажа, че учителя - комуникира с вас чрез "интуитивна телепатия" и той всъщност канализира замисъла на св. дух за вас към вас - защото енергийния заряд би бил невъобразим за човешкото тяло. Дава се на всеки според нуждите му - за каквото е помолил и до колкото може да разбере...
  да има го това, но енергийния заряд да е невъобразим, с това се свиква, самото тяло свиква, Д.У стои на 10 метра иначе ще те сплеска с налягането си, после на 5 на 3 и така. Тялото почва да носи повече с времето


  едит:видях това е от горната тема за законите еми явно инфото е старо, от кога е някой знае ли?
  Активен
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #34 -: Септември 02, 2011, 18:54:15 »

  Не мога да претендирам ,че знам как се отличават мнимите учители ,тези които нямат право да ни се месят
  Дали ще ни се месят и кои ще ни се месят зависи от нас самите най-често.
  Как се различават измамните от истинските- най-често по това, че фалшификата- храни егото и дава инфо наготово, а по някое време има претенции, че трябва да го слушаш и да правиш каквото той ти казва. Или пък започва да ти обяснява колко си велик и как другите са тъпи и зли. И всякакви подобни изкривявания.

  Докато реалните те обучават. Искат сам да се бъхтиш и рядко ти наливат наготово смляно нещата. Ти сам се развиваш, те помагат. Като ги питаш какво да правиш- ти вдигат рамене и ти казват "избора е твой". Напомнят редовно, че отговорността за живота си е наша собствена.
  Разбира се при всеки все пак е различно.


  За съшностите,  които подържат  и енергийното и физическото тяло ,чрез него аз си ги наричам пазители или както се знае отколе ангели - пазители
  Това за което говроих по-скоро може да се възприеме от наша гледна точка като елементали и нямат много касателство към пазенето ни, по-скоро към съществуването ни; обслужват нуждите на нашия свят. Поддържаш екип на матрицата можем да ги наречем от наша гледна точка.

  Пазители аз наричам тези, които бдят над нас. Пазителя има касателство към низши намеси (астрали и подобни някакви гадинки и лепки), ето защо те седят най-често  в по-ниските нива. Защото във високите ги няма тези нисшите или ако изникнат от някъде, се мъчат да  завличат надолу към ниските нива, защото там са по-силни, на високо в по-цветните и светли светове не им е комфортно.
  Също така пазителя следи при излизане извън тялото, дали всичко ще протече наред. Говоря и за онова по време на сън, много хора помнят, че пазителите са ги придружавал и са си говорили нещо с някой познат по време на подобни разходки.
  Пазителя седейки на по-ниските нива е и по-близо до нивото на планетата.
  Ако някой има друго мнение - чакам да ме просветите моля Усмивчица
  Което не значи, че ако се набуташ в мътилката пазителя ще ти спасява задника.   Усмивчица
  Принципно май се намесва възможно най-рядко, само ако човек не се справи сам. (поне аз това съм забелязала, ама съм и нямала много срещи с астралчета честно да си кажа та опита ми е беден  се надявам такъв да си остане)


  Водачите са тези дето държат ключовете и отключват вратите за обучение -метафорично да го кажа Усмивчица


  Приемам критики към изписаното. Усмивчица
  Разбира се, не трябва да се забравя, че горе е разнообразно и на всеки комбинацията му от съпровождащи го фигури е различна. Аз съдя от познатото ми - което би довело лесно до частична заблуда в по-общ мащаб.  Тука пак идва въпроса кой е истинския духовен учител. Моят отговор е че това са същества пратени специално да седят с нас постоянно и да ни направляват, но те са по скоро съюзници....
  .....
  Доста често пратенните духовни учители не са в час и са доста изостанали с техниката, по простата причина че си имат много грижи на главата както и нашите учители в училище, ако пък това същество си има и други грижи работата става дебела Усмивчица Просто има същества които са добри в определени области и ако ще се учим на нещо е по добре от тях, обикновено какъвто и учител да ни пратят той няма да знае тънккостите на нещото което ни вълнува, той обикновено предава бейсик парт нещата - базата на която да стъпим, не че няма изключения но в повечето случаи е така.
  « Последна редакция: Септември 02, 2011, 19:07:36 от Еруин » Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #35 -: Септември 02, 2011, 20:25:42 »

  Ха браво Еру аз на тези които имаш предвид като елементали не им бях дала име, аз за много неща нямам ,сигурно защото не ми се е налагало да говоря за тях.
  Исках само добавя само кога силно осезаемо усещам намесата на пазители. Понеже аз защити не си градя и искам отворен енергиен обмен ,съм усещала как сигнализират ,когато някой със знание или незнание влиза в енергиен допир с мен. Все се мъча с думички да обесня различните видове енергийно общуване.
   Примерно при договореното няма проблеми , двете енергийни тела създават връзка.
   Има нещо което е сканиране или поглеждане на енергийното тяло в етера , тогава също няма опасност или пряко взаимодействие с енергийното тяло .
   И третото което е фактически е вид сливане на енергийно ниво ,тогава поглеждам и прочуствам цялата енергия на отсрещния, това го правя само ако ме помолят или просто има договореност и също не винаги, защото то си е като да пиеме от една чашка ,омешваме си бацилите.
   Та пазителите ми сигнализират именно когато някой влита в такъв контакт без позволение. Това го правят не малко хора от форума. Резултатът от такова насилствено нахлуване е главоболие и неразположеност, понякога с дни , а ако посетителят е бил болничък може и повечко. Та аз работя с пазителите и за тези земни контакти ,както казва Еру те стоят наистина близо.
   Та подкрепям също ,че те имат право на намеса, докато не схванеш ритъма. На мен ми спускат защита ако прекаля с отвореността. Сега горе- долу знам ,кога да почивам , заземявам,пречиствам и зареждам.
  Също наблюдавам различни видове пазители, та сега като каза Еру ,понеже са лесно осезаеми явно наистина стоят в слоевете ,които са близки до земните.
  А за броденици напред назад най-често е с тотемното ми животно ,значи и то е вид водач.

  Аз също се извинявам за несъответствие в термините , това е личен опит вкаран в понятийца дочути оттук оттам.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #36 -: Септември 02, 2011, 21:35:36 »

  Само да добавя, че пазителите не се намесват, освен ако не е изрично поискано от нас. А енергийните намеси на Духовните учители са настройки, които предварително сме координирали с тях или сме дали разрешение на някакъв етап. И има и нещо друго, Духовни учители, пазители, ангели, елементали няма да ви спрат да правите глупости и да провалите живота си. Те са там за нас, но ние трябва първи да осъзнаем съществуването им и да искаме от тях да ни помагат/т.е. да им позволим да са част от реалността ни/. Ние и само ние отговаряме за действията си, и то пред себе си основно. Никой друг не ни съди, от която и да е йерархия.
  Обичам тотемите, те са супер сладки и полезни. По принцип са в сянка и недооценени, но са носители на определени качества или специфична енергетика. И винаги се появяват, когато имаш нужда от тях.
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #37 -: Септември 02, 2011, 22:01:00 »

  За намесата мисля ,както Еру каза ,че се намесват в екстремни ситуации. Има много свидетелства за това. Или да кажем договорките не стават точно - аз едикойси с егн ..... се договарям с теб мой пазителю, примерно пазителя може да бъде активизиран от майчина молитва или е друг майчин пазител, незнам точно, знам че се вижда обаче в енергийното поле майчината протекция, дори при по-възрастни , както обратното майчиното проклятие е най-силното Тъжен . В това предаване дето го превеждах имаше момченце спасено от катастрофа от духа на починал приятел на семейството при катастрофа ,който е приел роля на пазител на детето. Предполагам има и предварителни договорки ,преди инкарнация. Може би точно поради многообразието в отношенията има многообразие на пазителите.

  пс.баба ми е бродирала този гоблен, докато мама е била бремена за мен,бая е голям

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #38 -: Септември 02, 2011, 22:17:04 »

  Майката и детето са свързани енергийно така или иначе, дори споделят едно поле в началото. След това нещата могат драстично да се променят ако не резонират като енергетика например.
  Всеки от нас има план, но не всеки усеща намесата в екстремни ситуации Усмивчица Пак опираме до избора. И ако искаш да скочиш от някоя скала няма духовна същност, която да се пробва да те разубеди. Там е тънката разлика. Някои в екстремни ситуации искат помощ, други не.....
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #39 -: Септември 02, 2011, 22:27:18 »

  Значи става и на подсъзнателно ниво в случая с детето ,то не е видяло идващият автобус просто е усетило нещо да го избутва от пътя и е видяло отново духа ,който се е навъртал около него и се опитвал да го предупреди. За тези ,които не са гледали серийките , това не е филм ,а предаване за деца със способности. В последствие разбира за какво го е предупреждавал пазителя ,но в екстремния момент не е осъзнавало ,че има нужда от помощ. Мен много ме човърка винаги това с поисканата помощ..... примерно човек в безсъзнание на улицата трябва да изчакаме да дойде в съзнание да каже помощ ли , краен пример но образен. Кога знаем ние или пазителите ,че трябва да се притечем на помощ и как стои въпросът с законът за ненаместа ....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #40 -: Септември 02, 2011, 22:32:40 »

  Затова има план Еона, неслучайно го споменах. Те се грижат да го следваш в някакви общи граници Усмивчица И да не забравяме колко много деца има, които не са били спасени от който и да е. План.....
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #41 -: Септември 02, 2011, 22:43:18 »

  Да де затова говорех и за прединкарнационни договорки с пазители и значи стават неща без изричното ни разрешение по време на инкарнация, което обеснява екстремните намеси и не толкова екстремни ,както почивките(защити) които ми се спускаха без осъзнато да съм ги поискала.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #42 -: Септември 02, 2011, 22:46:44 »

  Това са настройки и блокажи, не защити. Но добре, да приемем , че има разминаване в терминологията Усмивчица
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #43 -: Септември 02, 2011, 22:55:27 »

  Даже и трите заедно в едно поле като капсула, настройки , защити ,пречистване ,почивка, блокажи към външни енергии. Това се случва и ежедневно , по единично , но при пренатоварване идва в пакет неволево, в началото протестирах ,после запчнах да се наслаждавам ,сега гледам да не се стига до там,а да си тече балансиран процес, не че винаги успявам.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Еруин
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 417


 • Град: Варна
 • « Отговор #44 -: Септември 03, 2011, 14:11:55 »

  Пиша глупости.
  Водачите са тези дето държат ключовете и отключват вратите за обучение -метафорично да го кажа Усмивчица
  Ние си държим ключовете, водачите са тези, които ни помагат да се ориентираме сред многото врати и многото ключове, които държим и да ги използваме максимално най-добре стига да имаме желание за това. Усмивчица

  Активен

  I told you
  That we could fly
  'Cause we all have wings
  But some of us don't know why
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright