Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Фий и соя  (Прочетена 1969 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1133


  • Град: Варна
  • dean.radnev
    WWW
    « -: Февруари 10, 2011, 19:02:04 »

    Фий и соя /Vicia vilosa/

    1. Процента на протеин в соята е по-висок от този на месото /35-40% срещу 25%/ , а мазнините са 20% . Има само по-малко метеонин. В хранителната промищленост се използва соево брашно за приготвяне на китайски спагети /прозрачни/ и за пресовани протеини. Брашната се използват след като се изпекът и се махне маслото и за заместители  на месото. Тофуто е сирене от соя и е извличан директно от зърното. Соевото мляко също може да се използва за заместител на месото. Белтъчините на соята не могат да заместят животинските белтъчини. Белтъчната храна на диабетиците трябва да съдържа незаменимите аминокиселини /треонин, валин, левцин, изолевцин, метионин, триптофан, лизин, фенилаланин / и те се набавят чрез животински продукти - прясно и кисело мляко, извара, мътеница, сирене, риба, месо,яйца, и донякъде от варивата и ядковите плодове. Въпреки своите предимства при соята има известни затруднения. Приемането на твърде големи количества соеви протеини, води до повишаване отделянето  на чревни газове. Те предизвикват ферментация на два особенни комплекса захари /олигозахариди/, които не се разграждат. Това създава неудобства за хора които водят заседнал живот. При приемане на нормални количества това неудобство изчезва. Друг възможен проблем е алергията към соевите протеини, която може да принуди хората които я проявяват, да не приемат соя. /В-к"Д-Р"бр.7-с16-03г./

    2. С о я.

    Тя е любима храна на китайците от хилядолетия. Соевите храни съдържат белтъчини, много целулоза, витамините В-1, В-6, В-2, В-12, фолиева киселина, холин, калции, фосфор, растителен естроген, неатерогенно олио. Генищайнът, които се съдържа в големи количества в соята функционира като естроген и понижава холестерола, възпира растежа на раковите клетки в гърдите и поддържа плътноста на костите при жените, а едновременно с това облекчава горещите вълни и нощното потене при менопаузата. Други хранителни вещества в соята са целулозата, фитостеролите, сапонините, лецитинът и фенолите, които укрепват имунната система. Соевите храни могат да предотвратуят и облекчат остеопорозата, тъй като те увеличават плътноста на костите и прогонва влагата от тялото. В Китай и Япония, където се сервира соя при всяко ядене сърдечните заболявания и различни видове рак се срещат сравнително рядко.

    « Последна редакция: Февруари 26, 2011, 11:56:24 от turist » Активен

    Страници: [1]   Нагоре
    Отиди на:  


    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
    Ширинан | Психолог  © Copyright