Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Един въпрос. Дискусия за марихуаната  (Прочетена 8620 пъти)
praiseyou
Гост
« -: Август 17, 2009, 15:18:19 »

Здравейте пак Усмивчица Искам да се похваля, че вече имам някакъв напредък във възприемането на тази информация, в смисъл чувствам се повече в "играта" и все повече разбирам себе си. В началото се чудех дали съм дете индиго и т.н. но в последствие разбрах, че тези мисли са излишни защото след като преминеш дадено духовно развитие няма връщане назад. В смисъл, че дори и да не съм дете индиго това няма значение понеже се чувствам добре изследвайки и възприемайки тези теми, пък и си обясних някои странни случки и мои разбирания - най-вече ми помогна това, че разбрах че хората са на различни кармични нива и за това не възприемат нещата като мен. Скоро ми се случи нещо странно: Бях на екскурзия в село Ковачевица... там както си блеех изведнъж се обърнах да погледна едни къщи и сякаш там имаше нещо като изкривяване на времето - в смисъл самата гледка беше като завъртяна и леко размазана, понеже мозъкът ми отказа да го регистрира веднага, вече гледах на друга страна и после като погледнах всичко си беше пак нормално. Може и нещо да съм се заблудил защото не съм много сигурен видях ли го или не защото всичко стана много бързо. Искам да благодаря на всички които пишат в този форум! Дори и да не ви пишеме под темите знайте, че ги четем и сте много полезни!
 Искам да попитам дали употребата на марихуана (от време на време) разваля нашите реални усещания и прави дупки по аурата. Четох в една тема(в чужд форум), че марихуаната е наркотикът на шестата раса, а алкохолът на петата.. Какво е вашето мнение ? Както се досещате аз самият употребявам от 10 години марихуана, от около 2 месеца все по рядко. Иначе не пия алкохол и рядко пуша цигари. Въпросът всъщност не е за мен а какво смятате за марихуаната и дали пречи на духовното развитие?
 Също така съм в голяма дилема - понеже се занимавам с интернет маркетинг от вкъщи и на този етап нямам сериозна работа, дали продажбата на неща които влияят на здравето на други хора ни прави лоши, въпреки че по този начин може да си изкараме прехраната. В случая имам възможност да промотирам разни гадости които са за комплекси - отслабване, акне, къс пенис и т.н. Но вече 1 месец се чудя дали е морално правилно или не и за това работата ми не върви и съответно нямам пари. На този етап не съм намерил какво друго да продавам пък и тази фирма предлага лесен начин за плащане и са коректни.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:52:34 от delfin » Активен
Tinko
Гост
« Отговор #1 -: Август 17, 2009, 18:55:07 »

Естествено, че е вредно! Твоята психика свиква с нея и ти подтиска мисленето в трезво състояние... Организма е достатъчно добре устроен, както и умът ти за да предизвика достатъчно силни емоций, дори по-силни от прилива на допамин в следствие след изпушване на зелената цигарка... Хем нямаш пари хем за глупости ги даваш.? Не искам да те критикувам чак толкова зашото това си е твой живот и ти си избираш пътя в него, а също така и аз съм пробвал това и онова, но това лято стигнах до прекрасни емоций, също така ще ми останат незабравим спомен и се радвам, че го постигнах дори без алкохол. Радвам се, че открих кое ме весели по естествен начин, който няма нищо общо с химикалите и алкохола употребяван масово от хората и според мен е този начина! Намигване
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:52:54 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Август 17, 2009, 21:33:14 »

PraiseYou, всичко, което съм чела за наркотиците, а то включва и  една много интересна книга от бълг. автор, но не си спомням заглавието (в нея има всичко за наркотиците - и естествените - гъби, халюциногенни растения  и някои други и синтетични - създадени по химически път). Всичко е вредно за организма ни при развитие за нещо но-нагоре, защото предизвикват изкуствено влизане в най-долните нива на астрала. В началото се виждат хубави неща, човек се чувства на "седмото небе", но идва пристрастяването страшно бързо и после отъвране няма. С марихуаната е само малко по.малко увреждането. Но и тя (нали я разрешиха легално в Холандия) има изследвания, че намалява драстично умствените възможности, концентрацията, запаметяването. Влошава и физическото здраве. А не докарва по никакъв начин нещо да се научи от "прекарването" в астрала, защото това е ИЗКУСТВЕНО отваряне, трябва всичко да става по естествен път. В този случай си намери някаква лека форма на медитация (даже мисля, че ти беше казал, че се занимаваш с медитация).

Прекрасно е, че си намалил марихуаната. Имаш ли силен инат (тук само доброто намерение и силна воля няма да помогнат без силния инат) ще успееш.

Всичко ни се отразява енергийно. Стоим ли в среда, която е положителна, започва да ни се променя и живота и събитията около нас. Гледане на леки филми, слушане на тиха, приятна музика, четене на смешки, разходки сред природата, общуване с животни и все от този род). Силният звук уврежда енергийните ни тела.

Хора, които се занимават с вредни за другите неща - продажба на алкохол, цигари и всичко, свързано с нещата, които могат да нанесат вреда на човек или животинче, както в случая с късия п..., им се отразява на общото състояние и живота. Може би затова наистина не ти върви. Ето че ти самият вече си се запитал за това нещо. Преценявай какви продукти да предлагаш - ако това, което е за акне е ефикасно, значи помага и е добро. По повод продукти за отслабване трябва да знаеш, че повечето са си пълни фалшификати и наскоро даже имаше изнесени случай по новините да тежки състояния от пиенето на разни хапчета за отслабване. Ако можеш прочети книгата на Ернст Мулдашев "Загадъчната аура на Русия", (заглавието е само едно изречение от текста и няма нищо общо с писаното вътре в книгата), но там има някои неща, които той пише за отслабването и астралното ни тяло, до които той самият стига в размислите си. Ако нямаш такава възможност, ще се постарая да намеря мястото и ще го пусна в тази тема. То може би и на други ще им е интересно да прочетат, защото става въпрос за основни неща, свързани с енергийното ни тяло и физиката ни в даден наш физ. живот.


Само за последно в този пост, ще напиша пословицата, който ми идва в момента - "Кой каквото прави, за себе си го прави". Това съм се убедила в пъти на собствен гръб. Никой не може да ни направи това и да ни причини вреда до такава степен, както ние сами си вредим, ако не размисляме и не се доверяваме на вътрешното ни чувство, но това трябва да е първото, което чуем (тихият глас), защото после вече се намесва съзнанието (ума ни) и вътрешният ни глас заглъхва.

Поне се надявам, че се изразих с този пост донякъде ясно. Пожелавам ти всичко най-добро и успехи.  Усмивчица
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:53:06 от delfin » Активен
giti
Гост
« Отговор #3 -: Август 17, 2009, 21:39:59 »

Аз не съм точно на същото мнение за марихуаната. В смисъл,че тя е природно явление,а не химикал.На времето много магове,врачки,шамани и т.н. са използвали разни опиати за да си помогнат в навлизането в други светове.Правили са го точно с цел да си блокират мозъка от ненужните мисли,които са им пречели в тези пътувания. Мисля,че в днешно време приемаме доста по-вредна мутирала и натъпкана с химикали храна,която купуваме в магазините. Не,че одобрявам системното пушене на марихуана. Аз пробвах веднъж на 16 годишна възраст и не ми подейства и промени по никакъв начин,за разлика от компанията ми които пушиха от същия метериал. Явно по-рождение съм си дрогирана хаха (това последното е в кръга на шегата) Намигване
Радвам се,че форума действа по предназначението си. Създадохме го,за информация,която липсва в България и да си помогнем взаимно с опит и съвети. Благодаря на всички,които споделят с нас. И запомнете,че няма такова нещо,като глупав въпрос! Питайте свободно за това,което ви се върти из мислите! Заедно ще търсим отговорите.
Има много начини да си изкарваме прехраната! И винаги имаме повече от един избор! Аз лично не бих продавала тези неща,за които питаш Praise You.......
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:53:19 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #4 -: Август 17, 2009, 22:21:27 »

Използвали са опиати, но само при определени церемонии и то направени много прецизно и целта е била ясна. Никой не е употребявал когато си поиска. Аз си държа, че това не е добре. Изкуственото навлизане в извънтелесните "селения" не довеждат до нищо добро. Няма никакво значение, че това е природно явление. Отровните растения са всъщност и вид химикали, това, че са естествени, не ги прави безопасни. Силно отровни са. Отровите се използват като лекарства, но само при нужда и то в малко колечиство, което се приготвя от знаещи и можещи хора - лекари, фармацевти - в днешно време, а в миналото от опитни лечители. Никой не е взимал на своя глава, а ако го е правил това нещо, винаги е плащал солено и пресолено. Някои шамани използват и мухоморката при церемониите, в Русия се среща да расте мандрагора, която при някои условия също я използват, както и аяхуаска в Южна Америка, да не навлизам с разните други видове гъби.

Материалните помощни средства за достигане до някакво "Духовно" състояние всъщност довеждат само сред елементариите и ларвите в най-нисшия астрал. Прочетете спомените на лекари, психолози, които са пробвали на свой гръб и марихуана и канабис и лабораторно извлечени и синтезирани от отровните растения химикали, които ги знаем под името "наркотици".


 Тъжен
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:53:29 от delfin » Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #5 -: Август 17, 2009, 23:16:18 »

  Благодаря за отговорите! Делфин знам я тази книга за наркотиците - чел съм я много отдавна, автора се казваше Юлиян Караджов а книгата, мисля че се казваше "Всичко за наркотиците". В нея беше застъпена гледната точка, че дори и някои подправки благодарение на свойте "качества" също могат да се смятат за наркотици - като индийско орехче например (пробвал съм - смешно, после много гадно). Аз самият не смятам, че имам проблеми с наркотиците - в смисъл имал съм проблеми, но съм ги преживял. Взимал съм всичко което се продава или расте и мога да кажа, че наркотиците са си супер гадост и си е цяло щастие че съм жив и най-вече "нормален". Марихуаната не ми е проблем да я спра имайки предвид какви работи съм отказал - всичко. В смисъл въпроса ми не е отправен като призив за помощ, а е от любопитство какво сте чели по темата специално от духовна гледна точка, иначе мисля, че пуша главно заради средата си(София) и дългосрочния си навик.  Ако някои е чел нещо по темата специално за марихуаната моля да го сподели.  
  Ще се радвам когато имаш възможност да споделиш "мястото" от книгата, по-натам ще отделя време да я прочета цялата щом я препоръчваш. Иначе и на мен това ми е любимата пословица която цитирам от доста време за да обясна на хората около мен "нещата" както ги възприемам наистина но... те не разбират и продължават в стария добре отъпкан път, доказвайки значението на пословицата. Междо другото има нещо което ми е странно и май няма къде да го споделя освен тук - като по-малък като разговарях в себе си с още един глас в главата си, не си спомням точно какво съм си "обсъждал" с него - най-вероятно някакви детски работи.. но по едно време с порастването този глас изчезна и честно казано не се бях сещал за него от доста време.. общо взето се чудя дали е нормално този глас да го има, и да изчезне с порастването ? Дали е възможно да се върне? Мисля, че съм загубил и способноста си да мисля картинно.
 
Допълнение: Сега прочетох и отговора на Гити (между другото те добавих в скайп). Интересното е, че при халюциогените които съм използвал (гъби, хавайска роза, някакви-семена-на-които-им-забравих-името) някак си наистина се комуникира с финния свят.. в смисъл загуба на собственото Аз, виждал съм прекрасни и бих казал мащабни картини на вселената (при затворени очи).. някои от тях си спомням какво изобразяваха но при нормално състояние на мозъка никога не бих могъл да си ги представя с тези мащаби, подробности и красота. Жалко, че тогава съм бил толкова ограничен и съм ги взаимал просто от любопитство и келешлък. Също нещо което съм забелязал при природните ентеогени е, че към тях не съм усетил пристрастяване и някак си след едно "пътуване" почти винаги съм се чувствал повече свързан с Бог и с повече вяра, че това което виждаме(материалното) е донякъде истина, но има и нещо повече.
  По никакъв начин не искам да ме разбирате погрешно, че промотирам употребата на ентеогени и едва ли не я препоръчвам. Просто споделям опит.. Не бих искал да изкривявам смисъла на темата в никакъв случай! За всички подрастващи и т.н. знайте, че наркотиците са НАИСТИНА вредни особенно химическите!!! Никога не ги опитвайте! Лично аз наистина съм един от малкото останали живи и "нормални"! Просто не искате това! Пиша го като човек с опит в тази сфера! Измъкването е ужасно трудно и най-често никой не би ти помогнал (най-вече от неинформираност за какво точно става въпрос!). Самият аз се спасих чрез много размисли, но това както съм забелязал става наистина много рядко. Също така не искам да смятате, че едва ли не се хваля с това защото за мен това е все едно да се хвалиш с това, че си си намерил сладолед с лайно на земята и си го изял!
 Иначе за нещата май и аз вече няма да ги продавам, мисля да правя ферма за охлюви защото това изкочи като възможност напоследък, но дори и да не е това не смятам да работя повече с компютри, мечтая си за село, спокоен живот и градинарство Усмивчица
 Точно натиснах Публикувай и излезе нов отговор Усмивчица Делфин, виждам че се стресираш от употребата на мухоморката, за съжаление и в България има много хора които знаят как да я "готвят" за да направят нужната доза, за съжаление много от тях(или "пациентите" им) умират при грешка, за по-голямо съжаление те най-често са тинейджъри.
 Малко се поразтегна моят отговор и надявам се да има горе долу ясна структура за четене. Благодаря за още веднъж за отговорите на всички и за дискусията която се заформи.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:53:40 от delfin » Активен
giti
Гост
« Отговор #6 -: Август 17, 2009, 23:37:56 »

Използвали са опиати, но само при определени церемонии и то направени много прецизно и целта е била ясна. Никой не е употребявал когато си поиска. Аз си държа, че това не е добре. Изкуственото навлизане в извънтелесните "селения" не довеждат до нищо добро. Няма никакво значение, че това е природно явление. Отровните растения са всъщност и вид химикали, това, че са естествени, не ги прави безопасни. Силно отровни са. Отровите се използват като лекарства, но само при нужда и то в малко колечиство, което се приготвя от знаещи и можещи хора - лекари, фармацевти - в днешно време, а в миналото от опитни лечители. Никой не е взимал на своя глава, а ако го е правил това нещо, винаги е плащал солено и пресолено. Някои шамани използват и мухоморката при церемониите, в Русия се среща да расте мандрагора, която при някои условия също я използват, както и аяхуаска в Южна Америка, да не навлизам с разните други видове гъби.

Материалните помощни средства за достигане до някакво "Духовно" състояние всъщност довеждат само сред елементариите и ларвите в най-нисшия астрал. Прочетете спомените на лекари, психолози, които са пробвали на свой гръб и марихуана и канабис и лабораторно извлечени и синтезирани от отровните растения химикали, които ги знаем под името "наркотици".


 Тъжен
Делфи съгласна съм. Аз не препоръчвам на никой да пробва по този начин. Опасно е. Може да види и доста страшнички картини,които да му спрът дъха завинаги. Плюс това е противоестественно. Този,който има право да вижда тези картини,който е достатъчно духовно извисен, за да ги асимилира правилно ги вижда и без опиати! Затова ако не Ви е дадена тази дарба НЕ СЕ РОВЕТЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ ВИ Е РАБОТАТА!!! И като сме тръгнали с поговорки,нека да кажа една,която описва последствията от вземането на опиати:"Да би мирно седяло,не би чудо видяло!"
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:53:55 от delfin » Активен
giti
Гост
« Отговор #7 -: Август 17, 2009, 23:42:38 »

А мнението ми за марихуаната беше,че тя е безобидна. Говорих само за нея,а не за останалите гъби и т.н.,които са си чиста отрова. Както вече казах върху мене нямаше никакъв ефект. И наистина,някои от мутиралите храни,които си купуваме в магазина са с много повече химикал и доста по-вредни. Честно. Това не означава,че може да си пафкаме марихуана,кога ни скимне. Тя има ефект не само върху физическото тяло,но и върху психиката,защото рязката смяна на емоции не е добра за никой.....
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:55:44 от delfin » Активен
giti
Гост
« Отговор #8 -: Август 17, 2009, 23:53:42 »

Praise You знам през какво си минал,защото моята братовчедка беше наркоманка. Тя дори се друсаше с хероин. Едвам я спасихме. За целта баща ми я заключи вкъщи цяла година без да излиза. Беше заковал даже и прозорците,за да не избяга. Двете с баба ми се грижехме за нея и често целите бяхме в синини от ударите,които ни нанасяше,когато изпаднеше в абсиленция. Беше жестока борба,но успяхме. Преди да я прибере баща ми лежя по лудници и т.н.,а леля ми беше вдигнала ръце на цяло от нея. Голяма трагедия. От наркотици мина на алкохол и цигари......и така продължение на много години. Едва сега вече може да се каже,че се отърва напълно от този жесток порок и причината е кристалното детенце,което роди. Сина й я промени много и аз съм сигурна,че той изпълни една от най-важните мисии в живота си още с раждането-спаси душата на майка си.
ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ ЗА ТОВА,ЧЕ СИ СЕ ОТЪРВАЛ ОТ ТОВА КОВАРНО НЕЩО.
 Покрай мене си заминаха доста хора от него. Отиде си друга моя братовчедка,мой приятел с който израстнахме също...имам посветен стих на него седмица преди да умре от свръх доза......моя съученичка си замина от свръх доза и то по най-грозния начин-намериха я в тоалетна,а преди това рисуваше и пишеше навсякъде не на дрогата.....абе това е най-ужасното и коварно нещо НАЙ-ГАДНИЯ НАЧИН НА САМОУБИЙСТВО........
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:55:57 от delfin » Активен
Tinko
Гост
« Отговор #9 -: Август 18, 2009, 13:31:34 »

Те са ползваил но са ползвали чисто, а чисто освем ти да си го създадеш няма как да намериш. Това е лошото че марихуаната вече не е читава, а пълна с химикали и хората се тровят много повече, също така и очакват деца след време...  Хммм
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:56:10 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #10 -: Август 18, 2009, 18:42:34 »

Канабиса и домашно приготвен, не се препоръчва за употреба. Всичко, което съм чувала за хора и от такива, които са го употребявали или го употребяват и досега, е отрицателно. Замъгляване на съзнанието, намалена умствена способност, трудно запаметяване и обръщане на живота им с главата надолу, а и тежка енергетика около тях. И повишаване на чувството за агресия.

Прекрасно е за възможност за прекарване на повече време навън, сред природата.

PraiseYou, това за фермата за охлюви е хубава идея.
За книгата, тя е същата, която имах предвид. Чела съм я обаче преди около 10-тина годи. и не мога да дам мястото, което съм чела за марихуаната, но основното което го знам за вредното й влияние е от там, а и от чуго от хора, които също са я употребявали.

Това, което си чувал като глас в детството ти или е било твоят ангел-пазител или някой дух. водач, или глас на някой починал. Спомняш ли си точно как си го чувал? Защото пък може и да е било глас на природен дух - такива са елфите, гномите и те са действителни, има деца-медиуми които ги виждат и си играят с тях. Има такова описание на едно място в кн. на Ян Ван Хелсинг -"Децата на новото хилядолетие" и може би ще стигна някой ден и до тази история да я пусна тук.

Как си с въображението, то нали е начин за мислене картинно? Поне при мен е така. Всичко, което чета или гледам, веднага с помощта на въображението си го представям по мой си начин и ми се подрежда изцяло нов свят.

При едно пътуване, но не и повече, може да се видят наистина прекрасни картини от други светове, но вече при честа употреба стават проблемите, защото това е изкуствено навлизане в тези светове. То и затова се пристрастяват към наркотичните вещества тези, които са пробвали веднъж, и когато нямат информация за следващите нива и сривове при по-нататъшна употреба, то затъват. А всичко е заради желанието да се избяга от действителността на този свят и връщането там, където са били при първото вземане на психотропното вещество.  Но... вместо това получават само пристрастяването и кошмари.
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:56:23 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #11 -: Август 18, 2009, 18:45:55 »

Гити, баща ти и ти и баба ти сте се преборили с пристрастеността на братовчедка ти, минавайки през страхотен за вас самите кошмар. Успели сте и това е прекрасно. Ето, че така и тя, а и вие, се радвате на нейното Кристалче, което ти ни го пусна и на снимка.

Гити, поговорката си е точно на място. Само я дай да е с големи букви, защото тя си носи своят енергиен заряд в себе си и е добре да се открои.  Усмивчица
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:56:35 от delfin » Активен
dana
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #12 -: Август 20, 2009, 11:51:19 »

Аз мисля, че щом въпросите са в нас, значи си заслужава да потърсим отговорите !
Има един начин, кото практикуваме ние в лечебната педагогика, когато търсим отговора да се справим с определен проблем. Вечер, когато си легнем си задаваме въпроса към духовния свят. Обикновено решението идва.
Ти защо пушиш марихуана?
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:57:29 от delfin » Активен
praiseyou
Гост
« Отговор #13 -: Август 25, 2009, 12:26:46 »

 Нямах достъп до комютър известно време.  Гити, съжалявам за това което ти се е случило, но "Всяко зло е за добро". Радвам се, че братовчедка ти се е спасила от този порочен кръг!
Делфин напълно съм съгласен с теб, единственото с което категорично не съм съгласен е, че марихуаната води до агресия. Точно обратното - по скоро те прави ленив, по-малко активен и най вече неагресивен. Най вероятно познатите ти са пушили "друсана" марихуана - понеже наркопазара се държи от мафията, и от държавата която със своето бездействие и измислени закони не дава шанс на потребителите да отглеждат в домашни условия, за собствена консумация се получава така, че хората са принудени да купуват каквото се предлага на пазара на многократно завишени цени. "Друсана" марихуана представлява марихуана омешана с хероин, амфетамини и различни лекарства - разтварят например хероин във 1литър пулверизатор и после пръскат по вече изсушената марихуана, като след като изсъхне потребителят най-често не може да разбере дали тя е "друсана".. опитните потребители разбират веднага но най-често дори и да разберат те си доизпушват "марихуаната" понеже са дали много пари за нея.. Ако законите бяха като в Холандия например, където след частичното легализиране на марихуаната, употребата на наркотици е намаляла, както и престъпноста. Според мен това е една много правилна стратегия и ще ви кажа защо, когато бях заловен като ученик с 2 цигари марихуана и заведох майка си в районното в детска педагогическа стая, там ни беше обяснено, че марихуаната е проводник към по твърдите наркотици и според инспектор Трифонов до 1 година ще съм започнел да взимам хероин и естествения край - да умра. Това са пълни тъпотии и още тогава го обясних на майка ми, която за моя радост до някъде ме разбра. Мисля, че съм го писал в този форум и съжелявам ако се повтарям - Марихуаната наистина става проводник към твърдите наркотици и ще ви кажа защо - Когато си едно да кажем 15 годишно дете и пробваш широко рекламираните (по онова време) легални дроги - алкохол и цигари, в последствие от любопитство или заради компанията започваш да експериментираш и с марихуана, става ти смешно и т.н. нямаш махморлук на следващия ден (като алкохола) но пак си се чувствал "добре", тогава естесвената мисъл е - "От легалните "дроги" ми става "хубаво" но от М. ми става още по добре, значи нещо лъжат (възрастните/лекарите/законодателите), най-вероятно и с другите наркотици е така.." и така започва едно дълго експериментиране след края на което разбираш(евентуално), че може би са били прави в някои отношения. Искам да споделя с вас, че най-често Хероиновите наркомани (които пред общестото са най-зле, но наркоманите на стимуланти/лекарства не са нещо различно) умират в следствие на некачествена дрога или от мизерните условия в които живеят, богатите Хероинови наркомани умират доста по-рядко.. Темата е доста обширна и винаги има различни гледни точки но лично за мен цялото законодателство е сбъркано и по този начин поощрява употребата на наркотици и то по-възможно най неправилен начин. Пример за това (специално за България) е ареста преди няколко години на един младеж потребител на марихуана, който имаше жена и малко дете, осъден на 6 години затвор за 200гр. марихуана, за лично ползване.. Кривото в случая е, че  бабите и дядовците в Петрич които биват залавяни с килограми марихуана, които продават на мафията са най-често осъждани условно и 50лв глоба.. Това за мен не е правилно. Не искам да развивам теориите си тук, понеже целта на темата беше съвсем друга - за интересуващите се от темата за М. погледнете сайта на движение "Промена" които се борят за частична легализация - promena.org (за мен лично те не действат както трябва но имат доста информация на сайта си) .  
 За "втория" глас в главата ми той е напълно изчезнал но аз мислех, че всеки като малък го е чувал, пък и че продължава да го чува. Кажете дали е така ? Точно приключих да чета книгата на Ян Ван Хелзинг и като цяло ми беше интересна и смятам че разшири мирогледа ми още малко.
 Дана - не знам точно какво да ти отговоря, вече пуша много рядко най-вече за да "разпускам", лошото е, че ежедневната употребата е много широко разпространена, което в един момент става прекалено. Тук визирам мои приятели и познати които не могат да се видят един с друг или да ходят например на една разходка в планината без да имат цигара марихуана(стимул), което за мен си е чиста наркомания. Но кой каквото си направи на себе си го прави..    
« Последна редакция: Януари 18, 2010, 13:57:40 от delfin » Активен
dana
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 51

« Отговор #14 -: Август 30, 2009, 12:37:30 »

Благодаря ти за отговора,PraiseYou .
Попитах по няколко причини. Първо, преди години бях зас малко време в едно Сдружение за борба с наркотиците. После заминах за Германия . Но през това време , през седмица някой умираше, както ти казваш от некачествена дрога или смес с алкохол. Някой, който още не бе се влюбил за първи път, някой, който не бе изживял истинската любов по никакъв начин, дори в семейството. Беше много жалко. ...Няколко пъти, виждах тези хора след като бяха взели хероин, напр., съвсем безпомощни. Един от тях отказа да вземе парите, които му преедлагах за да замине в испанска комуна. Каза ми:"Ще ги изхарча за дрога, а не искам да те лъжа." Уважавам го заради това, повече, отколкото уважавам мои приятели. ..Но каква полза? Дали в затвора му е по-леко от моето уважение?
Човек идва на земята за да е буден, за да е съзнателно буден!
Това не става с наркотиците. Не е възможно!Дори и да е само за половин или един час-ТЕБ, това, което си ТИ, те няма през това време.Отсъстваш.И то без да си заключил къщата. Кой ли може да влезе в нея тогава?
Второто, поради, което те попитах, бе за да намериш сам отговора . Защото това касае само човека, който го прави. Това е твоя живот, твоята инкарнация. Ти си имаш своите задачи. И трябва, според мен да знаеш- помага ли ти това, да изпълниш тези задачи.помага ли ти съзнателно да вървиш напред и да се развиваш или се чувстваш все едно си бил на кино 2 часа , забавлявал си се и ти е добре, но сцената, на която ти твориш и играеш е била празна през това време.
Само не го приемай като упрек или нещо такова, защото се усещам, че в последно време съм много досадна.  Усмивчица
Активен
Страници:  [1] 2 3 4   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
имам въпрос(и)
Въпроси и отговори
Pippi 6 1886 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 21:29:57
от zaharisa
??? Въпрос ???
Въпроси и отговори
Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso 5 1125 Последна<br />публикация Юни 13, 2010, 20:08:58
от kim
Дискусия относно мисията на форума « 1 2 3 »
Обща тематика
stefanica 31 2208 Последна<br />публикация Март 20, 2012, 12:48:02
от ИВЕВЕ
Дискусия относно правилата за писане във форума « 1 2 3 »
Съобщения / Предложения и оплаквания
Administrator 36 4063 Последна<br />публикация Септември 01, 2011, 22:51:15
от Xristina
Въпрос относно един сън
Въпроси и отговори
Kissing You Good Night 2 876 Последна<br />публикация Август 26, 2013, 14:23:25
от Kissing You Good Night

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright