Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Родиола (Златовръх)  (Прочетена 2144 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 10, 2011, 16:53:08 »

  Родиола (Златовръх) (Rhodiola rosea) (На руски золотой корень)

  1. Растението е използвано в България от магистърфармацефта Никола Мангалджиев. Своите елексири е нарекъл "Златното чудо". Това растение засилва имунната система, повишава остротата на мозъка, повишава 250 пъти мускулната сила. Китайските императори са го внасяли от Алтай, защото засилва потентноста. Мангалджиев го нарича още "Рилско злато" и е много полезно за възрастни хора. (в-к "Втора младост", бр. 29 - 2002 г.) Изрезката е в червената тетрадка, в която се записват рецептите от "Трета възраст".

  2. Описана е в кн. "Справочник по заготовкам растителных растений", стр. 201 и цветно табло 28. Цъфти юни и август. В Украйна почти е унищожена. Използват се за лечебни цели корените. Плодовете узряват август-септември.

  3. За подмладяване и дълголетие. Расте по високи и недостъпни места по планините. Използва се широко от Никола Мангалджиев. Предаване от телевизията на 04.12.2003 г.

  4. Радиолата отговаря на всички изисквания за "билкова суперзвезда". Притежава висока степен на безвредност. Повечето изследвания за нея са руски. (маг. фарм. Латинка Янева, в-к "Л.", бр. 11 - 2003 г.)

  « Последна редакция: Февруари 26, 2011, 11:23:29 от Стела » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright