Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Нокът  (Прочетена 1448 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 10, 2011, 14:30:08 »

  Нокът
  (Lonicera caprifolium)
  /богородично цвете, петльови нокти, скребър, челеби перчан, бавушка,козилист./

      1.Орловите нокти от рода Лоницера са близо 180 вида от които около дузина имат медицинско приложение. Плодовете и имат слабителни и еметични /предизвикващи повръщане/свойства.Най употребявани са:
         - L.caprifolium.Италиански орлови нокти разпространен в централна и южна Европа, които се използва като тоник за кожата и лигавиците и средство за лечение на рани, а семената като диуретик.
         -L.periclymenum- английски диви орлови нокти. Имат сходна употреба,а стеблата се използват като заместител на билката разводник/ червено кучешко грозде/. Има откашлечни свойства, цветовете в вид на сироп се използват срещу болести на дихателните органи, асма, а листата в вид на отвара при заболявания на черният дроб и далака.
         -L.japonicae/японски орлови нокти /имат широкоспектърни антибиотични свойства и се използват при всякакви видове инфекции и възпаления. Особенно ефикасни са при инфекции в респираторният тракт, но и при някой стомашно чревни възпаления. Цветовете имат антимикробно и понижаваща температурата действие. Помагат при настинка, възпаление на гърлото, грип и треска.
  Тази разновидност не трябва да се използва от хора с проблеми с далака или стомашният тракт, когато страдат от настинка и диария.
  Употреба: Вътрешно може да приемате чай от цветовете обикновено от 6-15 г. Големи дози/до 60 г./могат да бъдат използване ефективно и безопасно при тежки случай, но само под лекарско наблюдение. Външно може да се прилага като мазило или лосион за успокояване на кожни раздразнения и за лечение на рани. Ако имате студени крака и ръце може да ги масажирате с масло от билката. /маг.фарм.Латинка Янева./В-к"Л" бр.43-02 год./
  « Последна редакция: Февруари 24, 2011, 00:06:20 от Еруин » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright