Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Ехинацеа  (Прочетена 2472 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 09, 2011, 16:47:41 »

  Ехинацея

  1. Билката e малко известна у  нас. В САЩ тя има десетина разновидности. Всички спадат към семейство Сложноцветни. Още индианците са го използвали. Днес на запад има голямо приложение като естествен антибиотик при вирусни инфекции на горните дихателни пътища, възпаление на гърлото, кашлица,  грип, бронхит. Предпочитана билка е пред редица медикаменти, защото няма странични ефекти.Освен това намира приложение при възпалени венци, хронични язви, изгаряния, трудно зарастващи рани. Ехинацеята стимулира имунната система на  организма, повишава защитните сили в борбата с вирусите и бактериите. Увеличава способността на белите  кръвни клетки да неутрализират болестотворните организми. Изследванията в САЩ сочат, че екстракта от ехинацея е многократно по-ефективен дори до този  на жен-шен. Има антиоксидантен ефект.
  (в-к "Зн.", бр. 49 – 2000 г.)

  2. Известни са 3 вида Ехинацея: E. Purpurea, E. pallida, E.angustifolia. Всичките се използват, но само първите две са с доказан ефект. Използват се при лекуване на бронхит, настинка, кашлица, температура, болки  в гърлото, за стимулиране на имунната система, но само първите два  вида. Освен това първата помага при  инфекцията на пикочния мехур, бавно зарастващи рани, кожни язви и изгаряния, увеличава броя  на белите кръвни телца, Т-клетките. Поради  въздействието й върху имунната система вземането на ехинацея не се препоръчва при мултиплексна склероза, СПИН, туберкулоза, левкемия, автоимунни болести, ревматоиден артрит и лупус, при диабет, защото може да наруши баланса на обмяната на веществата. Да не се  взема по-дълго от 8 седм. (Латинка Янева, маг. фармацевт, в-к "Л.", бр. 9 - 2001 г.)

  « Последна редакция: Март 06, 2011, 22:29:40 от Стела » Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright