Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Мисълта и словото са енергия  (Прочетена 4894 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 640


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юли 22, 2009, 00:12:37 »

  Според големия индийски учен П. Йогананда добрите мисли и слова придават градивна, творческа сила на личността, а лошите мисли и думи имат разрушително действие, водят до деградация.

  Според всеобщия закон за запазване на енергията, формулиран от немския физик Ю. Майер, всичко, което се намира в Космоса, представлява енергия.

  Следователно умствената дейност и словото на човека (разглеждан като микрокосмос) също са вид енергия. Затова всяка мисъл, всяка казана дума имат своето значение за човека със силата, която носят в себе си.

  Думите и мислите, изказани с голяма и искрена убеденост, с вяра, съдържаща истинност и познание, са наситени с голяма интензивност на енергия и имат действен характер. Тази мощна духовна енергия представлява сила, която възпламенява, активизира, може да подейства като експлозив.

  Според големия индийски учен П. Йогананда добрите мисли и слова придават градивна, творческа сила на личността, а лошите мисли и думи имат разрушително действие, водят до деградация.

  Всяка целенасочена мисъл и слово, управлявани в посока към добро и човечност, към творчество и съзидание, правят личността силна и устойчива на превратностите в живота. Мисълта и словото, наситени с лоши чувства и зли намерения, оказват своето разрушително въздействие преди всичко върху техния носител.

  Мисълта е подбудителят на всяко човешко действие - добро и лошо - и обединена с волята, намира израз във всяка проява. Едно от условията мисълта да бъде градивна и силна е освобождаването й от неправилни разбирания, сковаващи догми и фанатизъм.


  ПЕСИМИЗМЪТ НЕ Е НАКАЗАНИЕ ОТ БОГА
  Човек изпада в песимизъм, когато у него има изградени комплекси от миналото или неправилни разбирания. Той трябва да се освободи от тях. Това може да стане най-добре чрез техниката на пълното йогийско дишане, съчетано със самовнушение.

  Добри и ведри мисли и чувства, даряващи с енергия “да се повдигнат планини”, се пораждат също и при контакта на човека с Природата (екскурзии, излети и разходки), чрез гимнастически упражнения и спорт.


  НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ РАЗБОЛЯВАТ
  Всяка негативна мисъл или чувство на омраза се отразяват зле върху умствената дейност на човека. Те влияят отрицателно и върху дихателната, храносмилателната и нервната система, изобщо върху целия организъм.

  Ето защо, за да бъде здрав, да се развива и твори, човек всекидневно трябва да извиква в съзнанието си светли и хармонични мисли, да възпитава у себе си добри и възвишени чувства.

  Не бива дори за миг да се допуска появата на негативна мисъл и лошо чувство, тъй като те не водят към човечност и съзидание.


  БЕЗЦЕЛНИТЕ СПОРОВЕ РУШАТ ДУХОВНАТА СВОБОДА НА ЧОВЕКА
  Безцелните спорове създават нездравословна атмосфера за духовния мир на човека. Недоволството е духовно замърсяване и от него човек трябва да се освободи. Постарайте се дори при спор да бъдете внимателни и толерантни един към друг.

  Бъдете добронамерени и загрижени един за друг. Търсете и най-малкия повод да си кажете някоя добра, мила дума. Добрата дума е израз на светла и благородна мисъл. Тя е едно от средствата за постигане на духовен мир, на вътрешна хармония.


  КОМПЛЕКСИТЕ СА ЖЕСТОКИ РАЗРУШИТЕЛНИ МИСЛИ
  Разрушителните мисли и действия се дължат на неправилна преценка на човека за собствените му творчески възможности. Могат да се дължат също така и на неправилен избор на поставената цел.

  Когато някой от тези два фактора е налице, човек се отдава на нереални и негативни мисли и чувства. А тези негативни мисли вече отклоняват силите и енергията на човека от пътя на добротата и съзиданието. Извеждат го на пътя на страданията, които са съвсем ненужни.

  Най-добрият метод за отстраняване на разрушителните мисли е лечебното утвърждаване чрез самовнушение на градивни мисли за добро, за стремеж към творчество и извършване на дейности, полезни за хората.

  При това е нужно да се вярва във възможностите на собствения организъм да се справи с настъпилите смущения в мисловната дейност.


  ПРАЗНОСЛОВИЕТО ОТНЕМА ПОЛОЖИТЕЛНАТА ЕНЕРГИЯ
  Всяка дума и мисъл са енергия на съзнанието. Тази енергия не трябва да се губи напразно. Думата, която изричаме, трябва да е наситена със сила и с истина, със смисъл.

  Празнословието, лекомислено изказаните и лишени от съдържание думи, както и лъжата, интригантството, клюкарството са вредни не само за околните.

  Те са вредни предимно за техния носител, отнемат част от мисловната и духовната енергия, отслабват я и правят личността психически неустойчива.

  Мислите трябва да се изказват с по-малко думи, но точни, истинни, наситени с вяра, убеждение, сила и познание.

  Не бива да се допуска празнословието, словесното фарисейство и демагогията да се превърнат във вреден навик, в негативен начин на поведение. Всичко това ще пречи на духовното развитие на личността.


  ХАОТИЧНИТЕ МИСЛИ НЕ РАЖДАТ НИЩО ХУБАВО
  В индийската философия има едно сполучливо сравнение за хаотичните неовладени мисли. Според известния теоретик на йога С. Вивекананда те са подобни на пияна маймуна, която бясно скача от клон на клон като ухапана от скорпион.

  Маймуната е мисълта, хаотично прескачаща от един предмет на друг, алкохолът, който е поела, са желанията, които я ръководят, скорпионът - силите за изпълнението им, бесът – суетата.

  Следователно, за да овладее мисълта си, личността трябва да се научи да управлява своите желания, силите за изпълнението им и суетата. Наистина десетките хиляди дори в един ден неовладени мисли - хаотични, разпокъсани, разнообразни, непотребни, нежелани, дребнави – които допускаме да ангажират безплодно съзнанието ни, всъщност са огромно количество напразно изхабена мисловна енергия.


  НЕ ПРАВЕТЕ НИЩО МЕХАНИЧНО
  Овладяването на мисълта, т.е. насочването й към определена полезна цел, е от особено важно значение. Всяка дейност, колкото и обикновена да е тя, не трябва да се извършва разсеяно и механично, а като се мобилизира съзнанието и вложените в нея мисли.

  Духовната тренировка за овладяване на мисълта и насочването й в желаната посока е трудна, но е достижима за всеки. Тя обаче изисква всекидневно специално вникване и време. Това е методът на концентрацията, при който отделните мисли се обединяват в една силна и всеобхватна мисъл, която оставяме да ни завладее изцяло.


  ВЪЗВИШЕНАТА ЦЕЛ СЕ ПОСТИГА И САМО С МИСЪЛ
  Човек е овладял мисълта си, ако във всекидневието проявява самоконтрол. Като се стреми във всеки момент да прикове мисълта си към един обект, една цел, да я задълбочава и разширява. Тогава личността може да се отдаде изцяло на извършване на полезно дело, на постигане на възвишена идея или цел.


  САМОВНУШЕНИЕТО МОЖЕ ДА ИЗЛЕКУВА И СМЪРТОНОСНАТА БОЛЕСТ
  Мисълта, че организмът ще се справи със заболяването със собствени сили и резерви, има не по-малък оздравителен ефект от най-компетентното лечение. Мислите трябва да се овладяват и насочват, за да се постигне духовно здраве.

  Видният френски учен проф. Х. Дюрвил, разработил ценни методики в тази насока, пише следното: “Нека нещастните се постараят да разберат, че причината за тяхното нещастие е в самите тях. Че се дължи на неправилната ориентация на мислите им, на нерешителността и липсата на воля.”

  За да бъде психиката устойчива и силна, проф. Дюрвил препоръчва самовнушение, свързано с вяра в собствените самооздравителни механизми, което се прилага успешно при всяко заболяване.

  Самовнушението е добре да се съчетае с пълно йогийско дишане, овладяване и съсредоточаване на мисълта, съзерцание, уединение, преобразуване на енергиите (физическа-психическа.


  БОЛЕСТТА СЕ КРИЕ В ПОДСЪЗНАНИЕТО НИ
  Всички психически и физически заболявания са пряко свързани с подсъзнанието, което от своя страна оказва влияние върху съзнанието. Осъзнавайки, че сме болни, ние се съсредоточаваме върху тази мисъл.

  Тя става доминираща.

  Вместо енергията да се концентрира върху лекуване на заболяването, съзнанието се парализира от мисълта за болестта и ние позволяваме тази мисъл да ни обсеби психически.
  Активен

  delfin
  Гост
  « Отговор #1 -: Юли 23, 2009, 23:21:17 »

  " Мисълта на човека е енергия, равна на която няма в пространството. Тя е способна да създава прекрасни светове или оръжие, което може да унищожи планетата. И цялата, без изключение материя, която днес е видима, с мисъл е сътворена.

  Природата, животните и самият човек — във вдъхновение велико са сътворени от Божествената мисъл.

  Изкуствените множество предмети, машини, механизми, които има днес, са сътворени от човешка мисъл. Можеш и да помислиш ти, че всички те направени са от ръцете на човека. Да, днес се налага ръцете да се използват. И все пак отначало всеки детайл е сътворен от мисъл.

  В днешния ден се смята, че е по-съвършенна отколкото в миналото човешката мисъл. Но това далеч не е така.

  При всеки един човек от цивилизацията Ведическа, по скорост и по пълнота на информацията, тя превъзхождала е милиони пъти, мисълта на днешния човек. "


  "Не само много зверове за служба при себе си извиквал е човекът. Не само на растенията е определил предназначението. Когато той разбрал силата на колективната мисъл, видял, че с нейна помощ може и климата да управлява. От земните недра извор да бликне да накара. И ако с мисълта постъпи невнимателно, то в птица в полет даже може да срази. Да повлияе на живота на звезда далечна — градини да сади или здвездата да унищожи. Това не е измислица, реалност е, и дадено било е на човечеството."


  " С една мисъл единствена може да се отгледа цвете на Луната, и да се създаде присъща на човека атмосфера, градина да се посади и в плът с любимата в тази градина да се отиде. Но преди това е нужно Земята цяла в градина райска и цъфтяща да се превърне. И е нужно това да се направи с колективна мисъл.

  Силна е колективната мисъл, във вселената не същестува сила способна да препятства деянията й. Техниката и материята в днешния ден са отражение на мисъл колективна. Всички механизми, също оръжието — тя е произвела.

  Но спомни си какво ти казвах аз, че в онези времена Ведически неизмеримо по-силна е била енергията в мисълта на всекиго. Предмети, като многотонни камъни, събрани заедно едва девет човека могли са да преместват. За да се ползва по-лесно тази мисъл колективна и с полза за мнозинството, като не се събират при това на едно место много хора, измислили са образите на различни богове. И с тяхна помощ почнали природата да управляват.

  Богът на Слънцето получил своя образ, на Огъня, Дъжда и Любовта и Плодородието. Всичко, което за живота им било необходимо, творили хората чрез образите, в които се концентрирала човешка мисъл. Тя вършела много дела полезни. Когато примерно бил нужен дъжд за да полее, към образа на бога на дъжда множество хора насочвали енергията своя. Когато достатъчно енергия в образа се събирала, то облаци се появявали и дъжд валял поливайки посевите."
  Активен
  delfin
  Гост
  « Отговор #2 -: Юли 23, 2009, 23:23:38 »

  "В периода с название Образност, човек подобен бил на Бог и образи творил. Този период е дълъг девет хиляди години. Не се намесвал Бог в деянията на човека. Разнообразните енергии вселенски се раздвижили, със себе си примамвайки човека.

  Частички от енергиите всички във вселената има в човека. Те множество са и са противоположни. Но всички частички от вселенските енергии трябва да бъдат в равновесие в човека, единно и в хармония да са обединени.

  Когато дори една единстена започне да преобладава, другите в миг започват да намаляват, тогава и хармонията се нарушава… Тогава се преобразява, и дисхармонична става и Земята.

  Образът може да води хората към прекрасното, но може и да поведе към унищожение, когато отвътре нарушено е единството.

  Какво е образът?

  Образът — това е, създадена от мисълта човешка енергийна същност. Той може да е създаден от един човек или от няколко.

  Ярък пример за колективно сътворение на образ е актьорската игра. Един описва образ на хартия, друг го изобразява на сцената. Какво става с актьора, изобразяващ образа измислен? Той за известно време заменя собствените чувства, стремежи и желания с онези, присъщи на измисления образ. Като при това актьорът може да промени дори походката си, изражението на лицето, обичайните си дрехи. Така временно измисленият образ добива плът.

  Със способност да сътворява образи е надарен единствено човек."  "Образът сътворен от него може в пространството да съществува дотогава само, докато с мисълта си вижда го човек. Един човек или заедно няколко.

  Колкото повече хора подхранват образа със своите чувства, толкова по-силен става той.

  От колективната човешка мисъл образът сътворен може да има колосална сила — или разрушителна или съзидателна. Той има обратна връзка с хората и може характерите да формира, маниер на поведение на малки и големи групи хора.

  Като използвали великите възможности на своето откритие творили хората живота на планетата увлечено."  От "Анастасия"
  Активен
  babyface
  Гост
  « Отговор #3 -: Март 25, 2010, 20:56:13 »

  Абсолютно вярно казано. Мисълта и словото са енергия. Като мисълта (идеите) са началото на всичко, думите са материализирано слово. Няма добра и лоша енергия, има енергия. От нас зависи накъде ще я насочим.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #4 -: Март 26, 2010, 00:53:50 »

  Мисълта и словото са информация която пренарежда и моделира енергията в порядък различен от Хаоса.
  Ентропията се грижи да разрушава нестабилни и слаби информационни и енергиини обекти и системи...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  babyface
  Гост
  « Отговор #5 -: Март 26, 2010, 12:27:01 »

  Ентропията за нищо не се грижи. Тя си съществува в термодинамичните системи.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #6 -: Март 26, 2010, 13:30:19 »

  Ентропия е понятие от философията и физиката. Във философията на науката то е дял от онтологията, а във физиката е мярка за безпорядъка (хаоса) в една термодинамична система. Думата има гръцки призход: εν (en - вътре) + τρέπω (trepo - преследвам, бягам, въртя) и е величина, характеризираща състоянието на една термодинамична система, т.е. изразяването на броя на възможните конфигурации или подреждания на градивните частици на системата. Ентропията е критерий за това колко близко до термодинамично равновесие е дадена система. Тя е по-голяма, когато хаосът, а следователно и неговата вероятност, са по-големи.
   от Уикипедия, свободната енциклопедия
   По опростено казано ентропията е склонноста на всичко да се скапва.
   В малко по-разширен смисъл съзнателно употребих ентропия с идеята че ние сме високоорганизирана информационно-енергийна система.
   Когато нивото на организация започне да спада ентропията нараства и оттам не е за учудване как следват едно след друго всевъзможни проблеми и промени в нас и около нас.Ентропията нараства.
   В обратен смисъл-ако нивото на организация в информационно-енергиен смисъл се увеличава към по-висок порядък-ентропията спада,но неизменно присъства.
   По смисъла на съвременните определения и термини ентропията е понятие за термодинамични системи - спор няма.
   В крайна сметка разширявам смисъла на понятието с идеята да се вникне в целостта и завършения вид на нещата и взимовръзките между тях от гледна точка на разума.
   Разума е инструмент и огледало за духа.
   Разума сам по себе си е нищо без всичко останало което е в нас.Ако има Хармония между тях - посоката е една и има движение и креативност.
   Ако има конфликт - все едно орел,рак и щука.Въртим се в кръг и си мислим че летим докато всъщност падаме...
   Нищо не е такова каквото изглежда!
   Мир Вам!
  « Последна редакция: Март 26, 2010, 13:36:54 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Март 26, 2010, 16:05:01 »

  Когато изречеш лошо слово ти макар и неволно ти обиждаш събеседника ти.Когато проклинаш друг,ти всъщност проклинаш себе си!
  Мисълта също е важна.Когато си мислим хубави неща ни се случват такива,но когато ни се случват лоши неща ни се случват нещастия.Ако сте гледали филма или сте чели книгата Тайната може да разберете подробности по темата.
  Чувал съм за хора,които със силата на мисълта са се лекували от нелечими блоести и как други са правели телекинеза,телепатия и са подпалвали разни предмети.
  Активен
  Icko
  Гост
  « Отговор #8 -: Март 28, 2010, 00:18:58 »

   Мисълта е основата на всичко. Всичко се заражда с мисълта.
  Активен
  Nirvana
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25


  « Отговор #9 -: Април 17, 2010, 10:48:44 »

  Нашият вътрешен свят , нашата вътрешна реалност и нашата вътрешна мъдрост , стават наша външна реалност ... Каквото е отвътре , това е и отвън !
  Активен

  " Аз не съм тяло, което има душа, а съм душа, която има някаква видима част, наречена тяло. "
  Neona
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #10 -: Май 07, 2010, 11:20:20 »

  Нашият вътрешен свят , нашата вътрешна реалност и нашата вътрешна мъдрост , стават наша външна реалност ... Каквото е отвътре , това е и отвън !

  Много точно казано. Ех, тези наши мисли .....
  Активен
  chitta
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 138


  « Отговор #11 -: Май 07, 2010, 11:45:28 »

  Да, така е, сега, в тези дни, всичко става и се случва много бързо, отколкото преди. Хубаво е да се замисля човек какво говори, какво мисли, как действа, Законът на Кармата Усмивчица няма как, съществува си ... Природата наистина е наше собствено отражение... Жътвата е започнала вече, всеки да решава накъде ще се насочи Усмивчица дали към четвърта позитивна плътност(където има Състрадание и Безусловна Любов и в много малка степен негативност), към четвърта негативна плътност или в 3 плътност - неутралната, "равнодушните" (тези, които са между 94 % негативни и 50 % позитивни) Усмивчица т. нар. - "тъмни", "сиви", те спомагат като катализатор на значителна част от хората да насочат своето развитие към 4 положителна плътност Усмивчица Всеки има избор! Усмивчица
  « Последна редакция: Май 07, 2010, 11:59:31 от chitta » Активен
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #12 -: Юли 01, 2010, 17:38:54 »

  СИЛАТА НА МИСЪЛТА            Както знаете, аурата се простира посредтсвом принципите на човека така, както светлината на слънцето, топлината на печката, ароматът на цветето. Всекие един от тези източници излъчва трептения - светлина, топлина, мирис. Да си припомним, че източникът може да се оттегли, но енергиите ще се запазят за известно време. Астрономията учи, че една отделна звезда може да изчезне, но лъчите от светлината, излъчена от нея, ще продължават своето пътешествие и могат да се видят от земята много години след изчезването на звездата. Онова, което виждаме, са лъчи, започнали своя път преди много години. По същия начин мислите могат да запазят своята активност и днес, макар да са изпратени преди години от някой, чийто характер и начин на мислене коренно се е променил. Места и местности често са пропити от мисълта на лица, живяли някога там.
            Умът постоянно излъчва вълни, които могат да се видят (както и аурата). С течение на времето те стават все по-тънки и по-неосезаеми. Тези вълни могат да плуват през пространството, могат и да се свързват с други вълни от подобен характер. В друг случай мисловните вълни просто си остават на мястото, от където са произлезли. Когато казваме "мислите са веществени", това не е алегория, а една буквална истина. Мисълта е тъкмо това "нещо", както и светлината, топлината, електричеството… Мисълта може да се види с психичното зрение; може да се почувства от чувствителния човек; може, ако се създадат подходящи инструменти, да се измери. Когато мисълта се изпраща със сила, тя носи обикновено и известно количество прана, която допълва нейното въздействие. Прана "оживотворява" мисълта.
            Мисълта зависи от начина на излъчване. Но мисълта може да привлича и други мисли с подобен характер. Извлечени от мисловната атмосфера, привлечени от други мисли, те се събират и сливат в едно цяло. Мисловната атмосфера на едно общество е сборната мисъл на хората в това общество. Хората имат своите особености, своите отличителни черти, силни слаби страни, своя преобладаваща атмосфера. Окултистът знае, че мисловната атмосфера на едно село, град, народ е обединената мисъл на тези, коите живеят или са живели там. Хора, които посещават едно общество, чувстват неговата атмосфера и ако тя не е в хармония с техния умствен характер, имат желание да го напуснат. Ако някой не разбира законите в света на мислите и остане за дълго време на едно място, той навярно ще бъде повлиян от преобладаващата мисловна атмосгера и въпреки своето желание, той се променя - потъва или се издига до равнището на преобладаващата мисъл. Неколцина енергични мислители със силни мисловни токове могат да оставят своя отпечатък върху колективната мисъл на цял район. Силната мисъл ще надделее над слабата, безцелна мисъл на мнозина, които изпращат само отрицателни и негативни вълни. Положителното е силен антипод на отрицателното. По същия начин се гради "духът" на цял един народ. Ако някой се засели в град, в който кипи енергия, той скоро ще почувства положителната мисъл, която ще пробуди същите мисли в него. Но ако човек живее в едно мъртво общество, неговата активност ще спадне и той постепенно ще се приравни с нивото на останалите членове на обществото. Хора с твърд и положителен характер не се поддават лесно на влияния и даже могат да въздействат благоприятно върху другите. Но общо взето, колективната мисъл е много силна. Същото важи и за личностите. Някои носят със себе си весела и сърдечна атмосфера. Други - чувство на недоверие, хладина и разногласие. Различните мисловни вълни привличат или биват привлечен! и от мисли със същия характер. Те образуват пластове в астралното пространство, така както облаците плават на групи в атмосферата. Това не означава, че всеки пласт заема определена част, като изключва всички други мисловни "облаци". Напротив, частиците, образуващи облаците, имат различни стешпени на трептене и пространството може да се изпълни с мисловна материя от много видове. Всеки един от нас притегля към себе си мисли, подобни на неговите, и се влияе от тези притеглени мисли. Все едно слагаме повече дърва в горящ огън. Продължителните състояния на злоба и омраза усилват анаплива на порочни мисли. Създава се център на мисли от подобен род, навикът се вкоренява и сякаш обстоятелствата и условията се трупат около него, за да се зиоълнят надело помислите. Тоест едно продължително умствено състояние създава предпоставки за реализация на мислите и наклонностите. ВИНАГИ помнете, че низостите най-лесно се промъкват в нас и се нагласяват Обсебвайки ни, тези "създания" на покварата, дори ни карат да се чувстваме добре. Трудно е да отворим очите си и да се пречистим. Но ако човек култивира навика да се посвещава на възвишени мисли, той ще създава една хармонична за неговия вътрешен мир обстановка. Той ще притегля мисли от подобен характер, които ще се слеят с неговите собствени. Нещо повече - това лице ще притегля към себе си и други хора, а от друга страна, ще бъде тласкан към тях. Това означава, че ние сами създаваме обстоятелствата и приятелските си връзки чрез собствените си мисли.
            Дълбокият мислител, чиято мисъл е пропита с прана, често създава т.нар. "мисъл - форми", мисли, които притежават жизненост са почти живи сили. Тези мисъл - форми имат въздействието, което би имал и самият изпращач при личен разговор.Високоразвитите окултисти често изпращат мисъл - форми за да помагат на ближните си. Мнозина от нас са изпитали тяхната сила - те носят със себе си съзнанието за ново начало и кураж.
  Често пъти мисъл - форми се изпращат несъзнателно от хора, проникнати от себелюбиви желания и стремежи. Въпреки това, не бива да се страхувамне от лоши последствия, ако сме обкръженои от умствената атмосфера на любов и възвишеност. Тези два фактора ще отблъсната и най-силните мисловни вълни, които се срещат в астралната атмосфера. Тези, които имат най-голямо духовно развитие, които са изоставили дребнавите стремежи и амбиции, изпращат мисловни вълни на сила и подкрепа за нуждаещите се. Такива хора стоят наравно в Светлината до самия Христос, Буда и всички светци и възвишени души.
            Едиственото, от което би трябвало да се упасяваме в света на мисъл - формите, е провличането на унизителни и недостойни мисли. Ако нашите мисли са низки и егоистични, ние сме беззащитни срещу подобни мисъл - форми, които могат да ни внушат да извършим недостойни деяния. Силните желания създават мисъл - форми, които задоволяват нашите помисли - добри или лоши. Ние притегляме нещата към себе си и биваме притегляни към тях през тези мисловни вълни. Те се превръщат в силни помагачи и си вършат работата, Следователно трябва да бъдем внимателни при изпращането на мисли. При никакви обстоятелства не изпращайте силна мисъл с желание за вреда на някому. Така човек ще увисне на бесилката, приготвена за друг.


  Аз вярвам във вас и вашия възвишен и борбен дух. Вярвайте и вие!
  Бъдете благословени!

  * * * http://wicca.hit.bg/BOOK/yoga/silata_na_misulta.htm
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  nia.boneva6
  Гост
  « Отговор #13 -: Юли 15, 2010, 13:22:11 »

  Вярно е-енергия са. Енергия, която трябва да е научим да контролираме... и дори всечко е енергия... Усмивчица Усмивчица
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #14 -: Юли 15, 2010, 14:42:57 »

  Вярно е-енергия са. Енергия, която трябва да е научим да контролираме... и дори всичко е енергия... Усмивчица Усмивчица

  А как можем да я контролираме?
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Зараждането на мисълта
  Духовни учения
  Админ 0 948 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 00:48:56
  от Админ
  Дневникът на Чиста Енергия « 1 2 »
  Лични дневници
  Чиста енергия 15 2214 Последна<br />публикация Юни 09, 2011, 22:37:28
  от Чиста енергия
  Усещам негативна енергия, закрепена за мен « 1 2 ... 5 6 »
  Въпроси и отговори
  kehoy_ 77 7379 Последна<br />публикация Март 01, 2013, 16:19:16
  от вожда
  Сексуална енергия, въпрос
  Въпроси и отговори
  mamagaya 0 843 Последна<br />публикация Юни 19, 2012, 10:50:40
  от mamagaya
  Енергия?
  Езотерика
  Timesbehind 9 1075 Последна<br />публикация Април 18, 2013, 10:09:25
  от The One

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright