Колективна онлайн медитация за прочистване на енергийното поле около България
(Всеки Понеделник, Сряда и Неделя от 22:00ч.)


          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Мисъл форми  (Прочетена 2652 пъти)
Administrator
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 649


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Юли 22, 2009, 00:11:46 »

  Какво представляват мисъл-формите, как се създават и какво произтича от тях?!

  Прeдупреждавам, че написаното определено не е по-далеч от моята собствена гледна точка и е желателно да се осмисли или да се обсъди преди да се премине към действие и изпълнение на описаното по-долу.

  Всичко започва и завършва с мисленето. Освен едно.
  Където свършва мисленето, от там започва вечността.
  Но за да навлезем във вечността, трябва да приключим с мисленето. А това е дълъг процес.

  Но какво представлява мисленето, как се осъществява то, за какво може да се използва и какви могат да бъдат резултатите от него?!

  Мисленето може да се използва за създаване, поправяне и разрушаване на действителността. Също така може да се каже, че чрез мислене може да се програмира и препрограмира умът, което определя начина на живот, наречено карма.

  Чрез мисленето може и да се програмира и разпрограмира даден индивид. Всички програми се съдържат в паметта.

  Като начало трябва да определя какво е това мислене. Затова ще се опитам да обясня процеса на човешката мисъл. Естествено не с пълни подробности, защото темата, разбира се, е твърде обемна. Но, накратко....

  На най-високо ниво и най-изразени са мислените диалози или монолози водени от самите нас със себе си или с въображаем събеседник, и естествено човек не се и замисля заедно с това какви процеси още се извършват в главата му.

  Ако погледнем още по-навътре в нашата човешка същност, то там започва една каша от нетърпеливо протичащи една в друга мисли, образи, спомени и от тази каша винаги излизат нови и нови диалози, картини и образи. Онова, което става още по-надълбоко в нея е и още по- сложно, а именно там се намира територията на духа и волята.

  Когато трябва да образуваме мисъл-форма ситуацията е съвсем друга – диалози изобщо няма, каша не съществува, а тече високоорганизиран поток мисли под управление на волята на оня, които създава мисъл-формата.


  Т.е. там главна роля играят вече преди всичко нашите представи, нашето богато въображение и фантазни елементи, нашите скрити вътрешни емоции, чувства, и желания - скрити и действащи в процеса на действащите на подсъзнателните ни нива.

  И така под мисъл-форма нека разбираме основния мислеобразуващ елемент, на основата на който построяваме мислите в главата си или това е силата на мисълта, с помощта на която построяваме даден образ, за да го трансформираме в съзидателен или разрушителен елемент.

  Мисловните образи не са свързани с речта и езика, често те нямат точна интерпретация с думи и имат доста размити граници, но винаги без всякакъв превод могат да бъдат разбрани от живите същества. Те са поток от мисловна енергия, породен и създаден от нашия ум.

  Така е много лесно да внедрим своя мисъл-форма у другите, защото всяко живо същество има слабо място в мисловните си образи при мисленето. Т.е. винаги има основа и база как да създадем и реализираме нашите намерения, като намерим това слабо място.

  Затова при опит да се разбере чужд мисловен образ се стига до интерпретация на получения образ с вече известния нам. Тук обаче има и много подводни камъни – получените образи като начало не са собствени и процеса на интерпретация почти мигновено ги заличава, като ги заменя с вече познати и ги обработва така, че стават неразпознаваеми.

  Имено това е и една от причините невежите и незнаещи "феномени" - "медиуми и ясновиждащи" - невъзмутимо да говорят глупости, относно това, че контактуват с извънземни или духове. В повечето случаи те контактуват със собственото си въображение и фантазии, породени от ограниченията на ума им и създадени от абсолютно погрешните представи в мисленето им. И се получава ситуация от сорта на : “чул едно, но разбрал съвсем различно”.

  Затова по мое убеждение при всички живи същества и най-вече при човешкия индивид, не съществува нищо друго освен съзнанието и волята, които създават, променят и разчитат едновременно мислените образи.

  Мисловен образ като правило не съществува - той тегли със себе си цял набор други образи имащи пряко или косвено отношение към него. Тези образи са цепнатинките по които може да се пътешества из човешкото съзнание.

  До тук с теорията. Сега да разберем как да се научим да работим с мисловните образи... Достатъчно просто, но и доста трудоемко....
  За начало трябва да се преустанови вътрешния диалог.

  А за да преустановим вътрешния диалог в себе си трябва да се себеопознаем и да се научим да медитираме ... Техниките за това са много и са описани на много места, така че аз няма да се спирам на тях.

  След като това ви се отдаде, идва задачата да се даде ред на кашата в главата и да се впрегне в поток от ясно организирани и управляеми мисли (който се явява като особен път за мисъл-формата).

  За постигане на този ред успешно може да помогне и концентрацията. И последната стъпка – преустановете този поток, и започнете да наблювате онова, което сте сътворили. Т.е. оставете на нещата от живота да ви се случват ... това вече е самата Интелигентност в ход!

  Когато постигнете това ниво, съзнанието ви може да се разшири на големи участъци от света, а всичко което се намира в съзнанието, в това или друго измерение вече е подвластно на волята на мага.

  Какво ни дава всичко това?

  На първо място организираното мислене е ефективно не само в магията, а и в ежедневните дела. Ще се научите да приоритирате действията си и да организирате времето и желанията си.


  И не на последно място ще разберете къде грешите и много лесно ще можете да разрешавате проблеми, които са ви се стрували неразрешими до момента.

  По мнението на изследователите, мисъл-формите са един от методите на взаимодействие на човека с енергоинформационното поле на Земята, т.е така наречениет Акаша хроники. Те, всъщност, са съвършената духовна храна за човека като цяло, взависимост от това в коя тяхна сфера ще се озове самият той.

  Мисъл-формите могат да съществуват само за сметка на мисловната енергия. Колкото по-често човек повтаря една и съща мисъл, толкова по-голям потенциал набира мисъл-формата, толкова по-жизнеспособна и активна става тя. Породената мисъл-форма въздейства както на самия човек, така и на хората около него.

  Помещенията, в които ние прекарваме времето си, по особен начин запомнят мислите и чувствата на хората, и дори се променят енергийно под тяхно въздействие. Тяхната енергийност привлича страничните, чужди мисъл-форми съгласно явлението "Сходното привлича сходното."

  Естествено, добре ще е, ако в нашия дом постоянно присъстват положителни заряди - тогава мисъл-формите "пришълци" само ще засилят благоприятната атмосфера, в случай, че са синхронни с нашите. В противен случай те ще бъдат анихилирани от нашите.

  А ако помещението е замърсено от спорове, разправии, скандали, привличането назловредни мисъл-форми отвън още повече ще нагнети атмосферата.

  Начините за изчистването от лошите мисъл-форми са много. Но най-добрият от тях е да култивираме у себе си добрите мисли и желания.

  Чистото сърце и ум са най-добрите защитници от всички враждебни астрални нападения. Аурата на такива хора не е способна да си взаимодейства с грубата енергия на мисъл-формите, възникваща на базата на лошите мисли, насочени срещу тях. Такива хора обикновено са високо духовно Посветени и са от така наречените Недосегаеми.

  Те могат мирно и спокойно да живеят сред обкръжаващата ги завист и ненавист. И обратно, докато човекът е завладян от зли и користни мисли, от извратени желания, той ще бъде отворен за атаки от страна на всякакъв род злонамереност, създадени от лошите мисли на околните, ще бъде атакуван и трудно ще се справи сам с тях без чужда помощ или без да промени мислите, действията, намеренията и постъпките си.
  Активен

  utro
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 711

  « Отговор #1 -: Юли 19, 2013, 08:41:51 »

  Kак да се мисли правилно
  Кръгла маса, 8.7.2013

      *Всеки да осъзнава отговорността за това, което става в живот му. Не трябва да се поема отговорност за другите хора.
      *Ние не се опитваме да управляваме другия човек, а само мислим.
      *Когато някой се притеснява за порасналите си деца или приятели, той ги подхранва с енергията си и им помага, носи „парченце от чужд кръст“. Фактически, този човек не им дава право да изберат собствен Път. В този случай, даже най-позитивната мисъл, ще донесе малко полза на този, когото енергийно подхранваш с мислите си. „Всяка мисъл – е енергия. Ние подхранваме с тази мисъл. Където е фокусирана мисълта ни – на там тече енергията. Да се намесваме в чуждия Път с добри мисли – това не винаги е правилно.
      *Родителските позитивни мисли за децата, които се изразяват в конкретни мисъл-форми, понякога силно ограничават техния Път. Изпълнената с енергия фраза: „Аз знам, как за теб ще е най-добре – така и ето така“, е вече формиране на мисъл-форми, които са блокиращи за развиване на други възможни ситуации. Влагайки положителна енергия в пожеланието за добро, не трябва да се влагат мисъл-форми „как именно това добро трябва да се прояви за човека“.
      В позитивните и негативните мисли има една важна емоционална съставяща – енергията. Колкото тя е по-силна, толкова събитието със знак „+“ или „–“ по-бързо ще се формира на Тънкия план. Колкото повече енергийни емоции влагаме когато мислим – толкова повече този процес на мислене, променя плана на битието, променя пространството около човека, за когото мислят. Това вече е вмешателство в неговото лично пространство.
      *Негативните мисли формират пространството около човека, който негативно мисли.
      При отрицателни мисли:
      *Един човек мисли за друг човек лошо. Ако другия човек има същите мисли, то тогава тази ситуация се проявява в енергополето. Но ако той мисли за човека, с който няма синхрон в честотата на тези мисли, то с каквато и сила да е насочена енергията – той не може да промени енергополето! Защото вибрационния фон на другия човек е по-висок,т.е. нисковибрационната мисъл, изпратена към високовибрационен човек, не стига до него и не променя енергополето. Но тя(мисълта) много силно, като бумеранг, променя енергополето на този човек, който я е изпратил. Той е изпратил мисъл от 10 у.е. (у.е. - условна единица), а получава ответен удар – 20 у.е., ако не и 30 у.е. Всичко зависи от емоционалната съставяща на изпращача.
      Когато човек изпраща негативни мисли, той дава енергия на човека.
      *Първи вариант: За пример, две жени обсъждат трета. Каквото и да говорят за нея, колкото и да я очернят, третата жена разцъфтява. Тази енергия, която й пращат, е просто енергия. Третия човек получава енергията за себе си!
      За да се структурира тази енергия трябва да се притежават определени свойства. Трябва висок вътрешен потенциал. Хората с високо ниво на енергийния потенциал, като правило, не мислят лошо за другите.
      *Втори вариант: Двама нискоенергийни човека си изпращат негативноструктурирана енергия един на друг. Така, и единия, и другия получават дупки в енергийните си полета. Куршума лети натам-насам и винаги прави дупки.
      *Трети вариант: Ако човек, обладаващ високочестотна енергия се срива и изпраща на по-нисковибрационен човек негативно съобщение, то тук сработват причинно-следствените връзки. В тази ситуация човека ще получи силен ответен удар, конкретно ще му покажат, какво е направил, защо неговата мисъл е била неосъзната и енергийно опасна. Тази ситуация е най-тежката!
      При положителни мисли:
      *Когато това не е Безусловна Любов, човек също дели своята енергия, независимо от настройката с другия човек. Но в него не става разширяване на енергийната структура. Уравновесено е състоянието на полетата, но енергополетата работят на предела. Те едва успяват да попълват енергопотенциалите, но няма силни изкривявания при това.
      *Когато човек изпраща Безусловна Любов с отношението си към друг човек, тогава напълно отсъстват, каквито и да е мисли и е само състояние на Безусловна Любов. На тънкия план това изглежда по следния начин: тя напълно се акумулира в енергийното тяло на този човек, на когото се праща, и се записва веднага от енергопотенциалите. В човека, който изпраща Безусловна Любов, енергията и енергийното му състояние не спадат , а се увеличават няколко пъти в момента на изпращането на Любовта. Ние не само трансформираме любовта, но и сме започнали да я пораждаме от себе си.
      *Условната любов на високоенергиен човек в отношението му към друг човек, стоящ на по-нискоенергийно ниво се възприема като агресия към енергополето. Това се проявява с парене и зачервяване на ушите, бузите, цялото лице. Това трябва да се отчита от тези, които повишават своите коефициенти. При взаимодействие с хората – бъдете внимателни и предпазливи с тяхното състояние. Неподготвените енергоструктури трудно възприемат тази Любов.
      *Ако е дошла някаква мисъл за човек, трябва не да мислим за тоя човек, а да помислим, защо е дошла тази мисъл. Научете се да филтрирате, научете се да сте в мисловна тишина. Това също е работа наистина.
      *Чрез молитва, чрез призоваване на своя Висш Аз, за внедряване любов и благодарност и прощаване. По такъв начин, прощаването възвръща енергията, която е отдадена и изравнява отношенията на финия план. Да се прощава, когато за прошката се моли! – Сега нищо не се сллучва просто така. Ние всичко възпроизвеждаме сами в своя живот за себе си. На детето даваме Безусловна Любов в целия обем. На любимия мъж, на любимата жена, също даваме Свободата и Любовта, тези, които ние можем да дадем без всякакви условия. Това е най-хубавото, че можем да дадем и да получим в замяна най-доброто. Каквито отношения изграждаме – такива отношения получаваме в замяна.
      Резюме: Трябва да станем по-отговорни в светлината на постъпващите новите енергии, с високи вибрации, с големи сили. Ние всички искаме да бъдем светли, ние всички искаме да бъдем силни. Но светлината трябва да бъде разумна! Колкото повече можем, колкото повече разбираме, толкова голяма Разумност трябва да носим с мислите си, емоциите и с действията си.
      Превод и предложение: Нона Григорова

  http://soznaniesveta.info/index.php/gruppa/kruglyj-stol/320-08-07-ks-o-tom-kak-pravilno-dumat
  http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=6478
  Активен

  Живейте в света без ни най-малка представа какво ще се случи. Дали ще сте победител или губещ, няма значение.<br />Единственото, което има значение и което винаги е имало значе­ние как вие играете играта. <br />Дали и се наслаждавате? -на самата игра - тогава всеки миг е миг на радост.-Ошо
  Timesbehind
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 80


  « Отговор #2 -: Юли 19, 2013, 14:35:02 »

  ...
  ... из "Иерархията на енергията и инструкции за живота"  Ухилен
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Помагане чрез мисъл-форми
  Духовни учения
  Админ 0 1706 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 00:23:29
  от Админ
  Каква е вашата любима мисъл, поговорка, мото..?
  Въпроси и отговори
  Хера 11 870 Последна<br />публикация Юли 10, 2012, 10:51:37
  от ThatWoman
  18 мисъл-форми, които пречат на възнесението
  Духовни учения
  Слънчев лъч 2 939 Последна<br />публикация Февруари 09, 2012, 20:52:24
  от Ariam
  Силата на позитивната мисъл
  Видео клипове
  psyworld 0 913 Последна<br />публикация Март 26, 2012, 12:49:57
  от psyworld

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Ширинан | Психолог  © Copyright