Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Лечение на Алергия  (Прочетена 12659 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Февруари 08, 2011, 17:07:19 »

  Алергия

  1.Магданоз спасява от алергия.магданозът е сухо растение и от него се получава малко сок и затова се измива няколко пъти с вода и без да се изтръсква от водата се накъсва и слага в сокоизстисквачка. Останалата вода помага сокът да се изцеди по-пълно.Към кашата могат да се добавят малки количества вода и отново да се изцеди.лечението се извършва,като сутрин и вечер 1 час преди хранене се изпива ро 1 винена чаша прясно изцеден сок.Итилианските учени са прилагали тази рецепта при алергици и е постигнат траен еифект поне за половин година./В-к"Здравен вестник за пенсионера"бр.6-2002 год./
  .
  « Последна редакция: Февруари 12, 2018, 16:20:23 от Administrator » Активен

  Elea
  Гост
  « Отговор #1 -: Октомври 22, 2012, 23:10:52 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  , аз бягам защото съм алергична към оси, което си е честа алергия и повод за фобия , като ставаш на човечето на Мишелин.
  Между другото, алергиите също си имат своето обяснение от психологията.


  Ето нещо за алергиите и обяснението им от страна на психологията , в частност от авторите на книгата "Болестта като път" Торвалд Детлефсен и Д-р Рюдигер Далке


  Алергия. Алергията е свръхреакция към някое ве¬щество, разпознато като враждебно. Що се отнася до способността на тялото да оцелява, собствена¬та му защитна система има своите основания. Имунната система образува антигени срещу алергените и по този начин - от гледна точка на тялото - отговаря с целесъобразна защита срещу вражите нашественици. Тази сама по себе си целесъобразна за¬щита у алергичния човек е безмерно засилена. Той трупа свръхвъоръжение и разпростира своя субекти¬вен образ на врага върху все повече области. Обявя¬ва все повече вещества за свои врагове и затова се въоръжава все повече, за да може ефективно да от¬блъсква множеството противници. Както в област¬та на военното дело свръхвъоръжаването е признак на силна агресивност, така и алергията е израз на силна защита и агресивност, която е изтласкана в тялото. Алергичният човек има проблеми със своя¬та агресивност, които обаче не признава пред себе си и поради това обикновено не изживява.
  (Нека - за да избегнем недоразумения - още веднъж да припомним следното: за потиснат психичес¬ки аспект говорим тогава, когато съответният чо¬век не го възприема съзнателно като такъв. Възможно е той много добре да изразява този аспект и пак да не го осъзнава. Може обаче той да е дотол¬кова потиснат, че човек изобщо вече да не го изживява. Следователно както агресивният, така и съвсем кроткият човек може да е потиснал своята агресивност!)
  При алергията агресията от съзнанието е слязла тялото и вилнее там; на воля защитава и напада, бори се и побеждава. За да не би случайно това забавно занимание набързо да се прекрати по липса на врагове, за врагове се обявяват най-безобидни обекти: цветен прашец, косми от котки или коне, перилни препарати, пушек, ягоди, кучета или домати. Изборът е неограничен. Склонният към алергии не се спира пред нищо, той има нужда да се бори с всичко и с всеки, но обикновено предпочита няколко символично обременени представители на вражеските армии.
  Известно е колко тясно агресията е свързана със страха. Човек се бори винаги само с това, от което  се страхува. При по-внимателно вглеждане в предпочитаните алергени обикновено бързо откриваме кои сфери от живота всяват толкова много прах у алергичния човек, че той с такава стръв се бори против някой символичен представител. Тук на първо място се класират космите от домашни животни, преди всичко космите от котки. Хората свързват котешката козина (както изобщо козината) с милване и галене - тя е толкова мека и приласкаваща и все пак „животинска". Тя е символ на любов и има сексуален оттенък (да си спомним за плюшените животни, които децата гушкат, когато си лягат в леглото). Това важи и за козината на питомните зайчета. При коня е по-силно подчертана стихийната компонента, при кучето - агресивната, но тези разлики са тънки, незначителни, тъй като един символ никога няма точни граници.
  Представител на същата сфера е цветният прашец, предпочитан алерген на всички страдащи от сенна хрема. Цветният прашец е символ на оплождането и размножаването, както и „зрялата" пролет е годишният сезон, през който болните от сенна хрема най-много „страдат". Като алергени животински¬те косми и прашецът ни показват, че темите „любов", „сексуалност", „нагон" и „плодовитост" плътно са свързани със страх и затова агресивно се отблъс¬кват, т. е. алергичните хора не ги допускат.
  Друг подобен е въпросът със страха от мръсно¬то, нечистото, непочистеното, който се проявява при алергията към домашния прах (сравни изрази като мръсни вицове, пера кирливи ризи, неопетнен живот и т. н.). Както избягва алергените, така алергичният човек се опитва да избягва и съответ¬ните сфери на живота, при което услужливата ме¬дицина и околните охотно му помагат. Тук също не се поставят никакви граници пред игрите за власт на болния. Отстраняват се домашните животни, никой от близките повече не може да пуши и т. н. В тази тирания над роднини и познати страдащият от алергия намира добре замаскирано поле за дейс¬твие, за да осъществява своите потиснати агресии.
  Методът на „десенсибилизацията" като идея е добър, само че би трябвало да се прилага не на те¬лесно, а на психично равнище, ако човек иска да пос¬тигне истински успех. Алергичният човек може да оздравее само когато се научи съзнателно да си обяснява избягваните и отблъскваните от него проблеми, докато успее напълно да ги допусне до себе си и да ги асимилира. Никой не прави добра ус¬луга на страдащия от алергия, като го подпомага в неговите отбранителни стратегии, защото той трябва да се спогоди със своите врагове, трябва да се научи да ги обича. Тъй като алергените имат из¬ключително символично и никога веществено химическо въздействие върху алергетика, би трябвало и на закоравелия материалист да стане ясно, когато разбере, че за да може една алергия да се прояви, ви¬наги се нуждае от участието на съзнанието. Под наркоза няма алергия, всяка алергия изчезва по време на психоза. Обратно, изображения като например изображения на котка или пушещ локомотив във филм вече предизвикват пристъпи у астматика. Алергичната реакция е абсолютно независима от веществото на алергена.
  Повечето алергени са израз на жизненост: сексуалност, любов, плодовитост, агресия, мръсотия – във всички тези сфери животът се проявява в най-виталната си форма. Тъкмо тази бликаща жизненост внушава страх у алергичния човек - той, в края на краищата, е с враждебна нагласа към живота. Неговият идеал е стерилният, асептичният, безплодният живот, освободен от нагони и агресии - състояние, което едва ли вече заслужава определението „живот". Също така едва ли е учудващо, че в някои случаи алергията може да прерасне в животозастрашаващи автоагресивни заболявания, при които тялото - ах!, на тъй нежни хора - води толкова дълги люти битки, че самото то загива. Тогава отбраната, самоизолацията, себекапсулирането достигат крайна форма, която се осъществява в ковчега - истинска камера без алергени...

  Алергия -овеществена агресивност
  Алергичният трябва да си постави следните въп¬роси:
  1.   Защо не търпя своята агресивност в съзнанието, а я карам да действа в тялото?
  2.   От кои сфери на живота толкова много се стра¬хувам, че ги избягвам?
  3.   Към кои теми насочват (навеждат) моите алергени?
  Сексуалност, нагон, агресия, размножаване, мръ¬сотия в смисъл на тъмните сфери на живота.
  4.   Как използвам своята алергия, за да манипулирам с нея заобикалящата ме среда?
  5.   Как стои въпросът с моята любов: със способ¬ността ми да допускам до себе си?
  Активен
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #2 -: Октомври 23, 2012, 10:33:20 »

  Неговият идеал е стерилният, асептичният, безплодният живот, освободен от нагони и агресии - състояние, което едва ли вече заслужава определението „живот".

  Има много истини тук, но и малко прекалена  агресивност Усмивчица Приемам алергията в този смисъл не точно като прикриване, преместване на собствената агресивност, а по-скоро като опит за защита от прекалено агресивният външен свят. Може би живота в среда без агресии би бил прекрасен Усмивчица Не постоянната борба е смисъла на живота Усмивчица , това просто ежедневието.
  В тази връзка да напомня,  че много кристални деца са алергични. Не вярвам да таят нереализирана агресия, по скоро нашият свят им идва твърде агресивен, и на физическо и на психическо ниво.
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #3 -: Октомври 24, 2012, 00:08:06 »

  Добре, аз имам въпрос, обаче май не е свързан с алергиите.
  Добре... агресията, ако приемем, че е деструктивна енергия и задържайки я и потискайки в себе си, тя ни разболява отвътре, като това се отразява и на физическо ниво, чрез различни болести, алергии и т.н.
  Да, хубаво, но любовта е съзидателна енергия и би трябвало, задържайки я в себе си - да ни лекува и да ни развива.
  И дори и да не можем или да не искаме да я изразим, това не би трябвало да ни разболява нас, нали така?
  Чужди са ми тези теми и за това питам.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Elea
  Гост
  « Отговор #4 -: Октомври 24, 2012, 22:35:49 »

    Въпреки тънката иронийка във въпроса ще се опитам да отговоря кратичко.
  Да, хубаво, но любовта е съзидателна енергия и би трябвало, задържайки я в себе си - да ни лекува и да ни развива.
  И дори и да не можем или да не искаме да я изразим, това не би трябвало да ни разболява нас, нали така?

  Ако човек изпитва любов , ще я изпитва и към себе си . А човек който обича себе си ще обича и тези около него . Такъв човек според мен няма страхове , кой как ще го приеме и не би се притеснявал да показва любовта , която има в себе си . Ако имаш любов в себе си и можеш да лекуваш себе си чрез нея , не би ли я използвал да лекуваш и другите около теб? Не би я използвал човек , който проявява егоизъм . А един егоист и егоцентрик колко градивна любов може да има в себе си и тя да му помогне да се развива? Ако тази любов в него го беше развила в някакво отношение , този човек , нямаше да я задържа за себе си . Хора , които не могат да показват и изразяват любовта си , според мен, са хора със страхове . Най-много страх от това да не се покажат слаби и уязвими пред другите. А страховете са болести.

  И за да не звуча лицемерно , ще си призная , че и аз съм една от тях .
  Активен
  equilibro
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  « Отговор #5 -: Октомври 26, 2012, 13:59:34 »

  Агресията не е лошо нещо. Разболява всичко , което не знаем как да изразим и кога.
  Всеки носи юбовта в душата си. Ако не й даде воля и я потиска , тя се трансформира в омраза, а от там отчаяние, агресия и всякакви деструктивни състояния. Същото се получава  и ако човек си налага да изпита любов към някой, преди да е обикнал себе си. Подобно се получи при мен, та си докарах сума психически , а и физически проблеми. Всички мислим , че търсим любовта , а всъщност тя нас ни търси. Намира ни , когато сме готови.
  Малцина  я срещаме и обикновено бъркаме, когато решаваме , че задължително трябва да бъдем заедно в живота.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #6 -: Октомври 26, 2012, 14:17:22 »

  А агресията спрямо потърпевшия хубава ли е?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  equilibro
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  « Отговор #7 -: Октомври 26, 2012, 14:32:26 »

  Зависи. Агресията , без злоба е хубаво нещо. Да речем в тангото , агресията и страстта са основата.Усмивчица
   
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #8 -: Октомври 26, 2012, 14:50:21 »

  Чудесно казано equilibro !
  Комплименти!

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  кръгове
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  Слънчице

  « Отговор #9 -: Октомври 26, 2012, 20:11:51 »

  Интересна тема..,хммм..от два дни малкият ми син/на 3г.4м в детска градина./.. кашля..едно такова..алергично..,и понеже от преди забелязвам ,че при среща със Суровият тон на хората..,правилата,/лелките-падни ,легни, ,стани..млъкни./...му избива алергична кашлица..и подобни прояви по кожата,правя няква връзка с по горе казаното..,ще ви следя коментарите...и благодаря !
  Активен

  Страданието съществува,защото хората са привързани към желанията си!
  Линк за посланията на доброто
  http://dreamland-bg.com/index.php?topic=4081.0
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #10 -: Октомври 29, 2012, 10:58:07 »

  ... и понеже е тудно на толкова малко дете да въздействаш още психически, а за съжаление детската градина също не може да си избегне, ако нямаш избор, то аз действам физически - хомеопатия и храна.
  Моето дете е също на 3 години и 4 месеца Усмивчица и ходи на детска градина. Имаше обриви по ръчичките и бузите още от бебе. Това е проява на защита от агресивна среда според мен, независимо дали отговора е стаен гняв или страх.
  Давала съм Хистаминум СН 15 и Апис Мелифика СН15 на Боарон, но най-големият ефект постигнах с ежедневното даване на спирулина. Аз също съм със сенна хрема и също приемам спирулина тази година и за първи път нямах проблеми.
  Спирулината съдържа много енергия и светлина в себе си, прави ни по-здрави и устойчиви и така по-трудно се поддаваме Усмивчица Това е моето обяснение.
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #11 -: Октомври 29, 2012, 11:51:35 »

  Права си утро, аз също се опитвам да говоря, и да внимавам за реакции, но в момента срещам и упорит отпор като питам. Но сега в градината е по-добре, в яслата беше голям стрес. Също като бебе, когато се роди имаше проблем беше отделен от мен и на системи 6 дни, на два антибиотика (и това "помогна") та стреса е от раждането и въпреки че постоянно беше залепен за мен после пак трудно го преодоляхме, после имахме и други подобни проблеми и не беше лесно. Но да за малко дете многото гушкане е по-добро и от думите.
  Но не трябва да се пренебрегват и външните фактори, външните дразнители, замърсеност, храна, защото тялото и душата са свързани и проблема според мен трябва да се реши и на физическо и психическо ниво. В тази връзка чистата храна помага. Чела съм по въпроса, и не е само при мен резултата, затова много хора минали на веган и суровоядска диета решават много здравословни проблеми, най-често такива алергии и проблеми с кръвно и тегло. Ако психическите проблеми се натрупват във вид на токсини в тялото, то подпомагането на изчистването им чисто физически ще ускори процеса.
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  кръгове
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 186


  Слънчице

  « Отговор #12 -: Октомври 29, 2012, 21:07:19 »

  Да мили маминки...прави сте и двете..,между другото от доста време една бабка много готина на 70 годинки ходи на йога-...абе бабе и половина ми предлагаше точно Спирулината.,.Ще взема, та дано се поотдръпне това нещо....за мен си чиста проба реакция ,щото два три дена преди това..се мръщеше на г-жите и казваше ти си лоша...такива..значи има нещо там ..кавга..и хоп на третия ден кашля ,но само това.. и ситен обрив по дупето...от къде..от храната ли не мисля..вече месец е там досега щеше да се появи..според моето 7-мо чуство, което никога не ме лъже ...защитна р-я си е..Ще си поговоря с него и с тях да са по спокойнички и да не го юркат, че става по зле ..то като приказката Бий магаре ,по магаре!
  Активен

  Страданието съществува,защото хората са привързани към желанията си!
  Линк за посланията на доброто
  http://dreamland-bg.com/index.php?topic=4081.0
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #13 -: Октомври 30, 2012, 12:31:03 »

  Утро, аз всъщност съм съгласна с теб, да не си помислиш обратното, просто съм убедена че е хубаво да се действа на два фронта Усмивчица а при малки деца повече на единия, защото е трудно. Аз даже не съм веган и суровоядец, опитвам се повече такава храна да хапвам, но не е на 100%. Детето пък си яде всичко на градината, а то е обичайното - готвено, месо, в къщи вече проявява капризи и иска бисквити, бонбони... Та спирулината ме спасява като един природен мултивитаминен, минерален и антиоксидантен комплекс и също много заредена с храна и високи вибрации храна. ЗА говоренето и аз не настоявам, би имало обратен ефект. Не е лесно, защото хем е малък, хем като се заинати на нещо ... трудна работа. Усмивчица
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  krem
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 139


  « Отговор #14 -: Октомври 30, 2012, 13:34:00 »

  Ох и аз все чета, чета, да няма аспартам, трансмазнини, глутамат, глюкозо-фруктозен сироп, Е-та всякакви... Да не е опаковано ако може, което може. И т.н. За пръсканите плодове и зеленчуци въобще не ми се мисли, нямам много избор в града. Гледам да компенсирам каквото мога. На детето да предлагам повече истински храни и без боклуци, доста от боклуците не ги разпознава като храна, но почва да се учи от други деца и е любопитен... Не се купуват такив вкъщи, освен ако не се затръшка за нещо... такива неща, познато...
  Твърда съм до колкото мога, но оня ден ми се затръшка за бисквити Закуска, с повечето от гореизброените неща, защото на градината им давали и има на тях кенгуру, мечо панда и абе каквото са се сетили са сложили на опаковката мизерниците.
  Активен

  just keep your mind open

  love actually is all around
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Лечение на Ишияс
  Изцеление от природата
  Админ 1 3890 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 12:28:25
  от Administrator
  Лечение на Лечение на Нарушено кръвосъсирване
  Изцеление от природата
  Админ 0 5125 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 21:10:32
  от Админ
  Лечение на Розацея
  Изцеление от природата
  Админ 0 4598 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:30:53
  от Админ
  Лечение на Саркома
  Изцеление от природата
  Админ 0 3153 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 22:31:13
  от Админ
  Лечение на Преумора
  Изцеление от природата
  Administrator 0 3343 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 13:32:49
  от Administrator

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright