Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: Да посрещнеш мислите си с разбиране?
Да посрещнеш мислите си с разбиране - 1 (100%)
Духовните закони на живота - 0 (0%)
Общ брой гласове: 1

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Духовните закони на живота  (Прочетена 1681 пъти)
kuan
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 50


« -: Януари 24, 2011, 12:53:52 »

„Мисълта е безвредна, ако не й вярваш. Това, което причинява страданието, не са нашите мисли, а това, което се прекрепя към тях. Да се прикрепиш към мисъл означава, че започваш да й вярваш, че е истинска, без да провериш това. Вярването е мисъл, към която ние сме били прикрепени често пъти от много години. Повечето хора си мислят, че те са това, което техните мисли им казват, че са… (но мислите) идват от нищото и отиват обратно в нищото, като облаци, които се движат по празното небе. Те идват, за да си тръгнат, не за да останат. Няма лошо в това, само ако не се привържем към тях все едно са истина. Нито един не е способен да контролира своето мислене, макар че хората може да измислят история за това как те са успели. Аз не се освобождавам от мислите си – вместо това ги посрещам с разбиране. След което те ме напускат. Мислите са като бризът или като листата на дърветата или като дъждовните капки, които падат. Те се появяват по този начин и чрез изследването им ние ставаме приятели с тях. Бихте ли спорили с дъждовна капка? Дъждовните капки не са лични - такива са и мислите. Веднъж след като болезнена идея е била посрещната с рабиране, като се появи следващия път можете да я намерите за интересна. Това, което сме свикнали да бъде кошмар за нас, сега е просто интересно. Следващия път като се появи, можете да го намерите за смешно. Следващия път, всъщност, можете дори и да не я забележите. <span class="goog_qs-tidbit goog_qs-tidbit-0">В това е силата "Да обичаш това, което е.“ </span><span class="goog_qs-tidbit goog_qs-tidbit-0">откъс от</span> книгата на Байрън Кейти „Да обичаш това, което е“. Byron Katie, „Loving What Is

Активен

КУАН ИН (Азия)
Позната и като Гуанин, Куан’Ам, Канин, Каннон, Куаннон.
Куан Ин е едно от най-обичаните и популярни източни божества. Тя е китайската богиня на състраданието, милосърдието и закрилата – физически и духовно прекрасна. Името и означава „онази, която чува молитвите на света”.
небесният ангел
Гост
« Отговор #1 -: Януари 24, 2011, 13:57:56 »

Ето линкче ,че горното не работи Усмивчица
http://www.books.bg/books/268/147338.html
Активен
nia.boneva6
Гост
« Отговор #2 -: Януари 24, 2011, 17:20:04 »

Само че, когато посрещнеш мислите с разбиране, ти си свободен от тях. Усмивчица Има хора, които ги разбират, т.е. има свободни от мисли хора.

Един вид, като гост е една мисъл на ума. Ако си помисли човек, "ето, че съм този гост, дето влезе през вратата..." и "гостът" се вселява в него като някаква маска. Но пък може да почерпим госта и да си тръгне по живо, по здраво... Ако не ще да си тръгне, не му даваме храна и той сам си тръгва... Зависи какъв. Някои от тях учат на полезни неща, които, ако не се изопачат - проектират в бъдещето от някой следващ гост, могат да ни послужат. И то много. Все пак изкривената мисъл е отражение на нещо божествено. Макар много криво отражение. А когато постигнем себе си в божественото, като усетим себе си като Същност, мислите се избистрят.
 
П.с. Анкетата е малко неясна. Какви са отговорите - да посрещнеш духовните закони с разбиране или мислите с разбиране - това ли имаш пред вид? Аз мисля, че отначало човек се научава да разбира мислите си, тогава те изясняват и започваш да виждаш духовните закони, и подхождаш към тях също с разбиране. Разбиране на живата истина.
Така че и към мислите, и към Законите, трябва да се подходи с РАзбиране.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Духовно израстване за сметка на Земните удоволствия....? « 1 2 »
Въпроси и отговори
Sunrise 22 2724 Последна<br />публикация Април 07, 2011, 18:04:55
от Soul
Овладяването на Любовта - Дон Мигел Руиз
Книги
DArkAngel 13 2926 Последна<br />публикация Ноември 22, 2010, 16:38:52
от DArkAngel
Създаването на живота(дискусия)
Обща тематика
Аэ съм 2 1154 Последна<br />публикация Декември 12, 2010, 02:02:46
от Аэ съм

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright