Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Премериха най-тежката черна дупка  (Прочетена 1318 пъти)
nia.boneva6
Гост
« -: Януари 17, 2011, 23:49:20 »

http://www.club.bg/news/index/nid/331939

Астрономи от университета на Тексас установиха теглото на най-масивната известна черна дупка - огромен "звяр" с маса колкото 6,6 милиарда слънца, съобщи БТА, като се позовава на сайта "Спейс".

Тази огромна маса е най-голямата, получавана за черна дупка с преки измервания.

Свръхмасивната черна дупка е на около 54 милиона светлинни години от Земята. Това може да изглежда далече, но всъщност черната дупка в сърцето на елипсовидната галактика М87 е най-близката до нас от този клас. Като се има пред вид размерът й, тя е най-добрият кандидат за бъдещи изследвания, с които да бъде "видяна" за първи път черна дупка.

По размер черните дупки са две основни категории. Звездните черни дупки са с маса от 10 до 20 пъти колкото Слънцето. Те се образуват от колапса на масивни звезди. Свръхмасивните черни дупки са в центъра на галактикките и масата им е колкото милиони или милиарди слънца. Учените "претеглиха" свръхмасивната черна дупка в центъра на галактиката М87, изследвайки движението на звездите около центъра й.
Активен
Малкия_Принц
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 89


 • Град: Антевасин
 • WWW
  « Отговор #1 -: Януари 18, 2011, 01:08:40 »

  Това ,черните дупки ми изглеждат много интересни . Ако някой ден видя с очите си някоя ,ще искам да мина през нея ,за да видя къде ще ме заведе Усмивчица .
  Активен  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright