Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Интерпретация на числата  (Прочетена 643 пъти)
giti
Гост
« -: Юни 28, 2009, 16:03:51 »

Интерпретация на числата


1 - Число на Слънцето
Според Агрипа единицата се отнася до висшия Бог, който макар и един, създава многобройните неща и ги съдържа в себе си. Такова разбиране отрежда на единицата лидерско място, чиито вибрации малко или много се отразяват на качествата на хората, с такова просто число. Това са хора, които се самоуважават и държат на собственото си достойнство. Това личи в поведението им, във външния им вид. Те са амбициозни, държат да доминират, повече или по-малко са диктатори, не обичат да отстъпват от позициите си, склонни са към агресия. Същевременно са великодушни, податливи на комплименти, щедри и добри. Предупреждение за хората, под влияние на единицата, е да не си въобразяват, че са център на Вселената, да не се затварят в себе си, защото вероятността да влизат в конфликти с външния свят е твърде голяма. Възможно отрицателно качество при тая вибрация е откровеност до безчувственост и жестокост. Вероятни болести са високото кръвно налягане и заболявания на сърцето и очите. Подходящи скъпоценни камъни са топазите и диамантите, благоприятни цветове са жълтите, а металът, който носи късмет е златото.

2 - Число на Луната
Според Агрипа това е число на брак, секс, потомство, наука, памет, но това е число и на нещастието, неразбирателството и за Питагор двойката е хаотична смес от единици. Според номерологията двойката е число на мечти, въображение, чувственост и майчинство. Хората с вибрация на това число са романтични, интуитивни, със пособности на медиуми. Те са надеждни, отговорни, порядъчни, рядко се срещат сред тях авантюристи. С финансите са много внимателни, умерени, разумно печелят и разумно харчат. По правило са добри родители, роднини и приятели. Малък недостатък е трудното им справяне със собствените страхове, но преодолеят ли ги, са в състояние да реализират всичките си цели и мечти. Естествен способ за преодоляване на депресиите под влияние на вибрациите на двойката е непрекъснатата ангажираност с различни дейности - това предполага желание и способност за самоконтрол при хората, подвластни на вибрациите на това число. Чести заболявания са тия на храносмилателния тракт и черния дроб. Камъните, благоприятни за вибрациите на двойката, са перлите и смарагдите; металът е сребро, а цветовете са зелено и бяло.

3 - Число на Юпитер /Венера/
Агрипа казва за тройката, че е свещено, могъщо число, число на съвършенството - тя измерва времето, като минало, настояще, бъдеще.
Тройката олицетворява религията, идеализма, движението, пътешествията. Личностите под влияние на тая вибрация са идеалисти, които се стремят към истината, търсят я навсякъде. Теса оптимисти по природа, освободени от догми и задръжки, склонни към рискове. Известен проблем може да представлява нехайството и безотговорността на тия хора, които се явяват почти закономерно следствие понякога от необоснован оптимизъм. Собствените правила, на които се подчиняват, могат да им донесат неприятности и врагове. Чести заболявания са тия на ставите и кожата. Скъпоценният камък, който носи щастие на това число е сапфирът, металът- мед; цветовете - сини и розови.

4 - Число на Уран /Сатурн/
То е символ на стабилността и солидността, но и на индивидуализма, изобретателността, нетрадиционализма. Хората под вибрацията на това число често са загадка и остават неразбрани от околните. Живеят в собствен свят и твърде често в някакво бъдеще време. Привличат се от трудните, тайствените неща, от реформите, но стига външните промени да не засягат личността им. Няма рискове и няма изненади.. Контактите и приятелствата за тях са важни и без проблем ги осъществяват, дори при на пръв поглед непреодолими различия между личностите. Най-лошото качество, което носят вибрациите на това число, е крайния песимизъм - той може да ги спира непрекъснато в действията им, особено ако не си дават сметка, че е по-добре да не успееш, отколкото изобщо да не се опиташ. Здравият разум предпазва от грешки, но и пречи на инициативата. Чести заболявания са тия на бъбреците, главоболието или на гръбначния стълб. Скъпоценен камък подходящ за вибрациите на четворката е аквамаринът, метал- бронз, а цвят - светлосин..

5 - Число на Меркурий
Това е число на късмета и благосклонността, на промяната и връзката с природата. Това е вибрацията на милите, внимателните, обаятелните личности. Те са умни, интелигентни, бързо мислещи, но понякога твърде импулсивни и припрени. Тези хора са привлечени от редки професии, от риска и твърде често само благодарение на изключителния си шанс успяват да излязат от трудни ситуации. Бизнесът и парите ги провокират и те са в състояние за кратко време да спечелят много. Тяхно отрицателно качество е, че не са склонни да се учат от грешките си, без проблем могат да загубят чувството си за мярка във всяко отношение. Болки в ставите и душевното напрежение често съпътствуват вибрациите на петицата. Подходящ скъпоценен камък е диамантът, метал- платина, а цвят- бял.

6 - Число на Венера
"Защото на шестия ден Бог видя всичко, що създаде, и то беше добро". Магнетични, обичливи личности, лесни за сработване, но понякога се случва да проявят инат и вироглавство - тогава е разумно да им бъдат направени някои отстъпки. С весел нрав, любители на забавленията, спорта, наприродата. Въпреки идеализма и романтизма си, са твърде практични и на тях определено може да се разчита. Известен недостатък може да представляват крайностите в поведението им- те могат да касаят всички житейски области - любов и омраза; толерантност и безапелационност. Непрекъснато трябва да работят за овладяване на отрицателните си емоции. Често срещани заболявания при тях са на ушите и гърлото. Скъпоценните им камъни са тюркоазите и смарагдите, метал - олово, а цвят- син и бял.

7 - Число на Нептун /Марс/
Олицетворява разнообразието, състраданието и отмъщението. Под влияние на вибрациите на това число са мечтите, изкуството, оригиналните решения, творчеството. Това са личности филосовски настроени, със склонност към усамотение, по правило артистични, чувствителни и мълчаливи. Внушават спокойствие и ведрина у другите, но самите те често скрито са несигурни и обезпокоени.. Отрицателно качество, което носят вибрациите на седмицата е, че стремежът за промени може да премине в перманентно непостоянство, което сериозно наврежда на личността. Нервното напрежение и заболявания на хранопровода съпътстват тия вибрации. Подходящи скъпоценни камъни са лунните, метал - месинг, цвят- розов и зелен.

8 - Число на Сатурн /Плутон/
Число на справедливост и блаженство, на материалния успех. Олицетворява предпазливост, мъдрост, самодисциплина и контрол. Личностите под влияние на тая вибрация са сдържани и мълчаливи, но с неудържим стремеж към личните цели.Прагматичност, методичност, педантичност, деловитост и ловкост им осигуряват успехи в материалния свят. Същевременно проявяват афинитет и към духовния свят - с дълбока душевност, прочувственост, те биха могли да се превърнат и в страдалци при неразбирането им от околните. Разумно, търпеливо, последователно вървят по пътя си, като на пръв поглед са студени, но по отношение на близките хора са верни и предани. Често изглеждат самотни и силно се нуждаят от обич. Двустраността на вибрациите на осмицата носи и положителните и отрицателните качества на личностите под нейно влияние. Те биват твърде крайни и в любовта и в омразата си, като тя може да ги доведе до злоба, завист, отмъстителност. Скъпоценните камъни, подходящи за вибрациите на осмицата, са черните диаманти и черните перли; метал - мелхиор; цвят -кафяв, черен, тъмносив.

9 - Число на Марс
Число на инициативата, нападението, а също така на ранимостта и уязвимостта. Това е вибрацията на силните личности, с голяма интелигентност, заредени с огромна творческа енергия. Личностите, под влияние на тая вибрация, са твърдо решени да получат това, което желаят. Голямо тяхно предимство е бързо да стигат до същността на нещата, способността им упорито да работят за постигане на целите си, но съществен недостатък може да стане прибързаността им, липсата на дипломатичност на моменти, с която да си създадат силни врагове. Това са личности с изключителна емоционална дълбочина - в състояние са да се опиват от собствените си емоции. Положително тяхно качество е, че рядко повтарят грешките си, като се учат не само от собствените, но и от чуждите. Трябва да се справят със стремежите си към власт, в които могат да загубят мярката, а също така и с презрението, което често изпитват към другите. Статистически твърде често вибрациите на девятката носят опирации, а също така и обриви. Подходящ скъпоценен камък е рубинът, метал - желязо, а цвят - червен.

Следва интерпретация на вибрациите на съставните числа като дни на раждане или определени след съответните изчисления.

10 - Водачи по инстинкт.
Личностите под влияние на тая вибрация са независими и свободолюбиви - уважават собствената си независимост и чуждата. По правило това са успяващи хора, чиито главни недостатъци са избухливост и нетърпимост към чуждите недостатъци. Чести заболявания са на очите, сърцето, кръвното налягане. Скъпоценният камък, подходящ за тия вибрации, е топаз; метал - хром; цвят -жълт.

« Последна редакция: Юни 28, 2009, 16:12:00 от giti » Активен
giti
Гост
« Отговор #1 -: Юни 28, 2009, 16:04:15 »

11 - Амбициозност и решителност.
Вибрациите на това число дават чувствителност, раздразнителност, импулсивност. Понякога амбициите са с недостатъчно покритие - това е предупреждение, с което следва да се съобразяват хората, под влияние на тая вибрация. Още повече, че често амбицията е придружена от неувереност и ако не си осигуряват подкрепа, защото я смятат за слабост, те често ще претърпяват неуспехи в различните си начинания. Заболяванията са свързани с нервната система, защото под влияние на тая вибрация лесно се стига до преумора. Подходящ скъпоценен камък е нефритът; метал - злато; цвят -зелен.

12 - Съгласувана власт.
Вибрацията дава жизненост, чувствителност,уравновесеност.По правило хората под влвияние на тая вибрация общуват без проблем и са популярни заради своята дружелюбност, интелигентност, уважение към другите. Отрицателно качество може да стане прекалената чувствителност, която не позволява на личността да забрави и прости грешките. Чести заболявания са тия на храносмилателната система, както и кожните. Скъпоценен камък, който носи щастие, е белият сапфир; металът -калай, а цветът - небесносин.

13 - Систематичност и методичност.
Вибрацията дава бърз ум, висока работоспособност, амбиции и стремеж към успех. Външният израз често е самоуверен, но всъщност това са хора, които се нуждаят от подкрепа . Лидери са по природа, но трябва задължително да има и кого да водят. Отрицателни качества, с които трябва да се справят, са песимизмът и недоволството. Възможни заболявания са на черния дроб и гръбначния стълб. Скъпоценният им камък е сапфир; метал - злато; цвят - електрик.

14 - Меркантилност и амбициозност.
Вибрациите на това число дават инициативност; сила; ум; амбиции; сприхавост; вкус към парите, който се съчетава с прахосничество. Хората под влияние на тая вибрация са дипломатични до лицемерни, песимисти, в тях задължително има някаква доза подозрителност, твърде крайни в позициите си, често са самотни. Болестите, към които са склонни са ставните. Скъпоценният камък, който им носи късмет, е диамант, метал-живак, цвят - бял.

15 - Смелост, интелигентност, романтичност.
Вибрациите на числото носят решителност за добро или за лошо.Упоритост, стремеж към самостоятелност и гневливост са други качества, свързани с тия вибрации. Недостатък е импулсивността, която може да премине в безразсъдност. Често срещани заболявания са тия на гърлото, ринити, синузити. Подходящ скъпоценен камък е тюркоазът; метал - сребро; цвят - розов.

16 - Променливост, романтичност, авантюризъм.
Личностите под влиявние на това число са сантиментални, идеалисти, магнетични, често с талант в различни изкуства. Способни са на силни и дълбоки чувства и тогава са твърде постоянни. Съчетават се решителност и агресивност с нежност и финес. Дипломатични и щедри, те са добри събеседници, слушатели, приятели. Отрицателно качество би могла да бъде прекалената колебливост и нерешителност в неподходящи моменти. Възможни са заболявания на храносмилателната система и дробовете. Благоприятен скъпоценен камък, хармониращ с вибрациите на това число е лунният; метал - мед; цветове - светложълт и зелен.

17 - Енергичност, въображение, изкуство.
Вибрациите на това число носят променливост, но и стабилност, и в това съчетание се крие чарът на тези хора. Амбициозността и интуитивността са предпоставки за успех в творческите професии.Доминира потребност от движение и разнообразие, което ако се разбира от техните партньори дава гаранция за добри отношения.. За предпочитане са самостоятелните дейности, като се избягват еднообразните и рутинните занимания. Това са личности, които често срещат неразбиране от страна на околните. Заболяванията са предимно на стомашно-чревния тракт. Скъпоценните камъни, които носят късмет са черните на цвят - диаманти, перли, магнетит; метал - месинг; цвят - син.

18 - Чувствителност, духовност, последователност.
Вибрациите носят хармонично съчетание на стремеж към лидерство и отстъпчивост и търпеливост. Деликатни, внимателни, интересни личности, които са добри и като ръководители и като подчинени. Добри приятели и партньори, които отстояват категорично позициите си, но са готови да направят и отстъпки, когато е необходимо. Често срещани заболявания са на гръбначния стълб и на нервната система. Благоприятен скъпоценен камък е рубинът; метал - платина; цвят -червен.

19 - Самоувереност, диктат, обаяние.
Личностите под влияние на тая вибрация са амбициозни, често недоволни от собствените постижения, жадни за власт и успех. Положителните им качества лесно се превръщат в отрицателни, когато загубят мярката в амбициите си, превърнат чаровното си държание в грубост, когато естествения и жизненонеобходим егоизъм прерастне в непрекъснато противопоставяне. Срещат се често заболявания на нервната система и кръвното налягане. Скъпоценните камъни, подходящи за вибрациите на това число, са топазите и аметистите; метал - цинк; цвят - кафяв.

20 - Интелигентност, романтичност, творчество.
Вибрациите носят дълбока душевност, физическа и психическа крехкост, идеализъм. Отрицателни качества могат да станат за тях прекалената суетност и несигурност. Потребността от силен партньор се явява задължително условие за успехи. Заболяванията са предимно на черния дроб и жлъчката. Подходящият скъпоценен камък е опалът; метал - бронз; цвят - зелен.

21 - Сила, мечти.
Вибрациите носят успехи, особено ако поради замечтаност не се пропускат благоприятните възможности. Но дори в такива случаи съдбата по правило е благосклонна и личностите под влияние на тая вибрация са в добри позиции. Характерни качества са богато въображение, но и добра планировка, т.е.. здрав разум и дори най-нереалистичните идеи са осъществими. Недостатък може да представлява склонността към песимизъм, която да блокира ентусиазма за работа. Заболяванията са предимно на храносмилателната система. Скъпоценен камък, хармониращ с вибрациите на това число, е халцедонът, метал - сребро; цвят - виолетов.

22 - Висша душевност.
Вибрациите на това число носят неувереност, която е чаровна и провокира желание за закрила към личността. Неизменна вярност и преданост отличава тия хора и тези им качества до известна степен компенсират ревността и подозрителността им. Песимизмът и липсата на достатъчно добро самочувствие могат да се превърнат в техни врагове. Най-чести заболявания са депресията и нервното напрежение. Камъните, които им носят щастие са коралите; метал - мелхиор; цвят- светлосин..

23 - Противоречивост и нетрадиционност.
Личностите под влияние на тая вибрация се отличават с емоционалност, нежност, свободомислие. В Действията им понякога има известно предизвикателство и собственически похват, който граничи с опити за властване над другите. Тия им отрицателни черти могат да бъдат компенсирани от добродушието им и търпимостта към грешките на околните. Чести заболявания са ставните. Скъпоценните камъни, които благоприятстват вибрациите на това число, са перлите; метал - олово; цвят - розов.

24 - Добрина, романтичност.
Под влияние на тая вибрация хората са чувствителни, раними, уязвими. Трудно поемат отговорности и риск. Нежни, емоционално зависими, мечтатели, но се колебаят да превръщат мечтите си в реалност. Отрицателни качества могат да станат избухливостта ими идеализмът, поради който губят здравата почва под кроката си. Често се срещат заболявания на белите дробове и гърлото. Скъпоценен камък, подходящ за тая вибрация, е гранатът; метал - бронз; цвят- сив.

25 - Проницателност и находчивост.
Вибрациите на това число дават романтичен материализъм, с подчертана склонност към промени. Личностите, родени под влияние на тая вибрация са чувствителни, раздразнителни и лесно избухват. Парите представляват провокация за тях и те са готови на необосновани рискове и хазартно поведение за да ги спечелят. В отрицателно качество може да се превърне материализмът, който да ги доведе до незаконни действия. Предразположени са към кожни заболявания. Скъпоценният камък, който им носи късмет е беломорит; металът - калай; цвят- бледосин.

26 - Творчество и романтика.
Вибрациите на това число даряват със силно развито чувство за независимост, с великодушие, интелигентност и богата душевност. Максималисти са в изискванията към себе си и към другите. В любовта са всеотдавайни, силно емоционални, романтични. Отрицателно качество е нетърпението, което може да прерастне в липса на достатъчно воля за да се следват личните цели и идеали. При неразбиране от страна на другите са склонни да се отдръпнат и затворят в себе си. Чести заболявания са тия на бъбреците и далака. Скъпоценните камъни, подходящи за хората, родени под вибрациите на това число са аметистите и коралите; металът е калай, а цвят- кафяв и жълт.

27 - Нежност и диктат.
Вибрациите на това число носят индивидуализъм, материализъм и оригиналност. Личностите под влияние на тая вибрация се отличават с бърз ум, чувствителност, въображение, вкус към пътувания и романтика. Отрицателни качества са известната неувереност и склоността да доминират над другите. Чести заболявания са нервно-психическите и кожните. Подходящи скъпоценни камъни са ониксът и рубинът; метал - злато; цвят- червен и черен.

28 - Магнетизъм и интелигентност.
Вибрациите на това число носят нежност, чувствителност и чаровност. Хората под влияние на тая вибрация са искрени и верни, добри приятели и партньори. Отрицателни качества може да станат липсата на достатъчно търпение и прекаленият песимизъм. Често срещани заболявания са язвата и високото кръвно налягане. Скъпоценен камък, подходящ за тая вибрация, е нефритът; метал - сребро; цвят - зелен.

29 - Амбициозност, кариеризъм.
Личностите под влияние на тая вибрация се отличават с властен, бунтовен характер. Те са добри организатори, с голяма работоспособност и винаги довеждат плановете си докрай. Отрицателно качество може да стане тяхната противоречивост, с която са в състояние да объркат себе си и другите, да са неразбрани и неоценени.. Чести заболявания са тия на черния дроб и стомашно-чревния тракт. Благоприятни скъпоценни камъни са ахатите; метал - желязо; цвят- бяло и розово.

30 - Издържливост и инстинктивност.
Вибрациите на това число носят чар, сила, чувствителност и емоционалност. Личностите под влияние на тия вибрации са интересни, със своеобразно поведение и силно изразено желание да се подчиняват само на себе си. Отрицателни черти са избухливостта, нетърпението, липсата на дипломатичност. Чести заболявания са ставните и на кожата. Скъпоценен камък, носещ щастие, е сапфирът; метал - живак; цвят - син.

31 - Енергичност, гордост.
Вибрациите на това число дават дружелюбност, самоувереност, амбиции и голяма енергия. Тяхната извисена душевност, вярност и преданост ги прави добри приятели и4 партньори. Възможни недостатъци са склонност към депресии, песимизъм, ревност. Заболявания под влияние на тая вибрация са сърдечно-съдовите и на нервната система. Скъпоценен камък, носещ щастие, е топазът; метал - никел, а цвят - светлосин.

Светът се подчинява на универсални вибрации, които са общи и всяка година са различни. Хармонизация постигаме, когато универсалните вибрации са в синхрон с персоналните. Универсалните вибрации се изчисляват като се съберат цифрите от текущата година и се редуцират до едноцифрено число.

Пример: 2007г. - 2 + 0 + 0 + 7 = 9

Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright