Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Аурата на човека- изследване на ITEM- bioenergy  (Прочетена 4186 пъти)
Paladin60
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 77

« Отговор #30 -: Май 07, 2011, 20:30:11 »

2.2.2 A Simplified Model of the Human Aura

В този опростен модел на човешката аура ние ще обясним как нашите физически тела, мисли и емоции образуват двата най-вътрешни слоеве на аурата. Важно е да отбележим, че биоенергия е емисията от биологичните процеси, докато аура е полето, състоящо се както от биологични, така и от емоционални, психологични енергии. Има много изследвания и теории за това как живите опганизми генерират биоенергии. Теоретичният модел по-долу е изключително опростен, но е работна база за по-нататъщни изследвания.  В този модел накратко ще дискутираме основните теоретични свойства на здравното и психологично нива.


Health Level
Добре известен от медицината факт е, че тялото генерира ендогенни /вътрешни/ електромагнитни вълни по много механизми. В медицинската електроника тези емисии рутинно се измерват с апаратура като електроенцефалограма (EEG), електрокардиограма (EKG), ядрено-магнитен резонанс (MRI),електромиограма (EMG) и ултразвук.
Но ендогенните полета, генерирани от биохимичните реакции в тялото не са намерили значение в диагностиката. Фактът, че тези емисии се излъчват от тялото и формират биоенергията е чужд, особено за западните медици.
Настоящият опростен модел ще покаже как всички емисии от тялото са информативни и сигурни индикации за здравето на тялото.
Движението на позитивните/протони/ и негативните/електрони/ атомни заряди, както и на негативните и позитивни йони в тялото създава електромагнитни вълни, които се излъчват на къса дистанция от тялото. Такова движение на зарядите на молекулно и клетъчно ниво е непрекъснато. Пример  за това е движението на йоните през клетъчната мембрана. Наличието на заредени йони в клетката и флуида около нея създава разпределение на зарядите на клетъчната мембрана. Нормално позитивните заряди са извън клетката, а негативните- в нея. При такова разпределение на зарядите клетката е малък кондензатор, изолиран от диелектрик- кретъчната мембрана. Разликата в зарядите от двете страни на мембрана може да бъде измерена с волтметър, като за здрава клетка потенциалната разлика е  100 mV. Това положение обаче не е статично. Позитивни заряди влизат в клетката, а тя изпомпва такива, за да възстанови равновесието на клетъчната мембрана.Тази промяна в клетъчната мембрана от състояние на равновесие в неравновесие на зарядите предизвиква излъчване на основни и хармоничните им честоти. Това се случва, когато се наруши йонното равновесие на мембраната, като излъчването е от всички страни на клетката. Така клетката прилича на изотропна антена, излъчваща във всички посоки. Към това излъчване се добавят и по-слабите сигнали, в резултат на 10 милиона химични реакции в клетката всяка секунда.
Още по- основни са непрекъснатите осцилации на зарядите в трилионите атоми, съставящи нашето тяло. В основата си всички атоми са хармонични осцилатори и излъчват ефирни електромагнитни вълни. Полетата на отделните атоми са много слаби, но сумата им може да бъде измерена с чувствителна електронна апаратура.
По този начин всички обекти/живи и неживи/ излъчват енерго-информационни полета. Например нашите тела са приблизително 70% вода. Водната молекула се състои от два водородни и един кислороден атом. Водородният атом излъчва слаба основно честотна емисия на 1420  MHz. Но ако отчетем трилионите водородни атоми в нашите тела, бихме могли да разберем как този сигнал може да има достатъчна сила, за да бъде регистриран извън тялото. За това и радиоастрономите търсят в галактиката излъчвания на   1420 MHz , търсейки извънземен живот.
Движението на кръвта в кръвоносната система е друг начин за образуване на електромагнитни полета. Кръвта носи кислород и хранителни вещества до клетките, но също и електричен поток. Движението на кръвта създава електромагнитни вълни чрез промени в електричния заряд/волтаж/ и потока /ампераж/ на флуида.
Но най-забележимия източник на електромагнитни вълни е по нервен път. Типичната нерва клетка-невронът може да има от 0 в покой до 55 mV акционен потенциал в милисекунди. Тази флуктуация във волтажа става непрекъснато, произвеждайки електромагнитни вълни в локалните области.  Нервите, които задействат мускулните клетки имат още по-високи показатели- до повече от   3 V, създавайки относително по-силни  локални електромагнитни вълни  Такива се образуват и при  преминаване на електричните заряди по цялата  нервна мрежа.  Подобно на променлив ток по жица, създават се доловими E-Field  и H-Field компоненти, образуващи електромагнитни вълни, излъчвани извън тялото.
Теоретично   E Field силата на електромагнитните вълни, излъчвани от клетките е много слаба- 0.01 до 1 mV/m. Силата на електричното поле, дължаща се на провеждането на заряда по нервната система е обикновено по-голяма и дори повечо от 100 mV/m, измерена на  0 до 4 инча от кожата.
Как тези вълни характеризират тялото? Има много детайлни теории, обясняваши защо електромагнитните полета се усилват, отслабват и променят, в зависимост от физичното и психологично състояние. Един опростен начин да се отговори на този въпрос е да си представим всяка клетка като излъчваща антена. В състояние на здраве има нормални или природни флуктуации на електричния заряд или поток между състоянията на равновесие и неравновесие на клетъчната мембрана. Клетката използува определено количество мощност  (W) и енергия за биохимичните си функции, в зависимост от вида на клетката. Например мозъчната клетка използува повече мощност, отколкото чернодробната. Нормалното количество мощност води до емисия на основна, фундаментална честота на клетката, както и нейните хармонични честоти.
В състояние на болест натуралните флуктуации на заряда на клетката са нарушени. Клетката трябва да отклони част от мощността и енергията си, за да се пребори с болестта.-патогени или нарушен метаболизъм и внос на хранителни вещества.
Намаляването на мощността за нормалните клетъчни функции може да намали честотите, излъчвани от клетката. В допълнение самите патогени сами излъчват честоти, по-ниски от тези на здравата клетка. В някои случаи, особено при локални инфекции, тялото може да използува повече мощност, борейки се с боластта и така излъчените от клетката честоти ще надвишават нормалните.
Някои изслезователи даже теоретизират, че борейки се с болестта,тялото излъчва поле, за да възстанови хомеостазата. Има много променливи, включени в това как и защо електромагнитните честоти на клетката се променят при нарушение на хомеостазата.
Много изследователи вярват, че атомните, молекулни и клетъчни емисии се излъчват само на късо разстояние от кожата. Еелектрични заряди от по-голям калибър като мускулната активност се излъчват по-надалеч. Но като общо заключение изследователите на  ITEM регистрират биоенергииге, свързани със здравния статус на  0 до 4 инча от кожата.
Дълго време нямаше консенсус между учените за обхвата на излъчените от тялото вълни. Според руските учени ендогенните биологични електроматнитни вълни са в ултравиолетовия спектър и над него. Изследователите в Европа потвърдиха това. Други изследователи считат, че биологичните процеси имат честоти под  10 KHz.
Защо има разлика в тези проучвания? Ние смятаме, че това зависи от типа и чувствителността на апаратурата.ITEM смята, че действително тези честоти са малко над видимия спектър, гъй като много хора могат да се научат да виждат аурата, тренирайки визуалната способност на мозъка да регистрира по-малки дължини на вълната от видимия спектър, който е  400 до 700 nm.
Имайки в предвид, че основните честоти, излъчени от тялото са в ултравиолетовата област, апаратът RFI  измерва техните хармонични честоти в обхват MHz.
Както бе отбелязано по-рано, електромагнитните вълни, излъчени от тялото са ефект от подлежащите торзионни полета или ефирна енергия. Айнщайн използувал термина ефирна енергия за тази, която не може да бъде измерена.
Има нарастващ обем от изследвания, считащ Аурата като тяло от разширяваща се и контрахираща се биоплазма, състояща се от не-Херцианови енергийни полета-енергия, която не е свързана с електромагнитни вълни. Измерването на електромагнитните полета е най-икономичния  начин за определяне енергияга и информацията, излъчена от тялото. По-детайлно  не-Херциановите скаларни енергии са разгледани в работата на  Dr. Glen Rein, Ph.D. -  “The Scientific Basis for Healing
with Subtle Energies”
Коментар: Този раздел детайлно показва, че първото, здравно ниво на биополето действително съществува и отразява състоянието на организма.
Какво казват повечето езотерични школи? Според тях важи и обратното- първия слой е онова енергийно скеле, което е матрица на живата материя и я захранва. И това си е така- в крайна сметка биофотоните захранват енергийно всяка жива клетка.
Друг важен момент е скаларната енергия от торзионните полета, намиращи се в живата материя. Професор Валори Хънт счита, че скаларната вълна се образува от сърдечната чакра и тя е основата на енергийното лечение. В кореспонденция с нея изяснихме, че скаларната вълна се образува и по време на медитация, като усещането е стълба на медитация над седмата чакра.
Активен
Страници:  1 2 [3]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Прародителите на човека
Космогенезис
Administrator 11 2071 Последна<br />публикация Юли 13, 2010, 19:36:26
от Хristo
Енергийната реалност на човека
Духовни учения
pufi 1 1924 Последна<br />публикация Октомври 17, 2009, 15:56:01
от pufi
Енергийната същност на човека
Езотерика
Админ 2 1547 Последна<br />публикация Октомври 01, 2010, 13:42:55
от orlinstoev
Енергийна реалност на човека
Духовни учения
Kaloyan 4 3531 Последна<br />публикация Юни 26, 2010, 01:18:56
от Kaloyan
Изследване на Паневритмията
Обща тематика
ssacrifice 3 580 Последна<br />публикация Октомври 03, 2010, 19:08:25
от nia.boneva6

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright