Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пробуждане, Припомняне,Реализация  (Прочетена 3111 пъти)
Soenya
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 52


« -: Януари 10, 2011, 02:02:19 »

Скъпи съфоромци,

За пореден път бях вдъхновена от Вас и реших да създам цяла тема разясняваща процесите на Пробуждането,Припомнянето и Реализацията. Ще говоря от личния ми опит ,който се обогати след срещата ми с много и различни хора и същности. Идеята ми е да покажа не само моята гледна точка,а и тази на съществата от които съм се учила и които споделят подобна на моята Истина


ПРОБУЖДАНЕТО

За всеки Пробуждането започва и протича по различен начин. При мен това се случи още докато бях малка. Започнах да си задавам известните на Вас въпроси: Защо другите деца не разсъждават като мен? Каква е връзката между хората? Какво е религията и има ли реален смисъл от нея? Защо другите не виждат и не сънуват нещата,които виждам и сънувам аз? Каква е връзката между мен и семейството ми? Има ли други като мен? Каква е абсолтната Истина и има ли такава? Какво кара хората да се променят и да забравят след определена възраст? Защо съм тук и как да разбера отговора? Каква е ролята на животните и въобще на всички домашни любимци? Растенията и животните могат ли да разговарят? Кой ме пази и кое е това присъствие,което усещам от бебе?

Въпросът винаги води до едно нещо: Отговорът!

Истината винаги е различна за всеки. Всеки от нас е срещал хора със сходни интереси и случкi na negovite. Въз основа на обменянето на информация и опит, ние се развиваме и придобиваме нова гледна опорна точка. Това разбира се действа и на енергийното ни тяло,което си взаимодейства с човека срещу нас и придобива нова опитност. Каква е причината да срещаме хора с подобни опитности и възгледи? Тук обяснението е много просто,всеки деветокласник може да даде този отговор Усмивчица А той е Първият и Вторият Закон на Нютон цитирам :

-Първи Закон :  дадено тяло запазва състоянието си на покой или праволинейно равномерно движение докато не се приложи външна сила
-Втори Закон:  сила, действаща на системата отвън, води до ускорение на системата

Разбира се друго по-просто обяснение идва от Майката Природа. Цветето дава прашеца си на пчеличката и така пчеличката изпълнява своята мисия,а именно да сътвори чудото на Меда.

Това автоматично изключва някои духовни практики,които подкрепят пълната изолация на едно човешко същество,желаещо Пробуждане,Припомняне и Реализация на етерно ниво. За да станем Цялост и да развием себе си,ние трябва да споделяме своя опит и да трупаме от чуждия. Често се случва,тук във форума, да чета писания на хора,които изпитват тежест от семейството си и заобикалящия ги кръг от хора. Разберете, идеята е да придобиете имунитет към всякакъв вид ситуации и да умеете да се адаптирате и развивате независимо от обстоятелствата. Абсолютния контрол над емоциите и чувствата води до контрол над сетивата, канализирането на Енергията от Източника, почистването на енергийните центрове и най-важното Информацията,която ни се дава. Чистият Канал привлича само благоприятна енергия и изключва вмешателства от тип Астрал.

Първите стъпки на пробуждащия се човек са съпътствани с провокации от тип : Главоболия, кошмари, потене на ръцете, изтръпване на крайниците, панически пристъпи придружени със задушаване или остри болки в сърдечната област, проблеми с вегетативната нервна система, депресия,отчужденост, моменти на ярост и гняв, отричане, потъване, потентност и тн. Превъзмогвайки ги следва втора вълна,тя атакува съня,убежденията и семейството. Какво имам в предвид под сънища- започваме да сънуваме най-различни лоши и негативни неща. Примерно наши близки,семейство,деца се държат странно,говорят неща,които никога не биха казали. В много случаи те ви карат да се страхувате-сънувате изневяра,самолетна катастрофа,смъртта на близък човек,зли създания. Често срещано явление са и сънища,в които ви вменяват вина или ви карат да обезомявате от ярост и гняв.  Това се случва, защото бъдейки себе си и Пробуждайки се Вие не хармонизирате само себе си,а и хората около вас,съзнателно или не.
Започва едно вмешателство от енергии,които често се приемат,като негативна енергия и те са,но тази енергия е също и градивна. Тя развива Вас и изхождайки правилно от дадена ситуация, Вие сте една крачка по-близо до вашето Истинско Аз.  

Проблема със семейството е такъв. Виждат че нещо се променя във Вас. Ако не са духовно насочени най-нормалната тяхна реакция е отричането и абсолютното противопоставяне. Защо става така? Защото всеки човек,независимо Буден или не,усеща вибрациите и енергиите като цяло. Объркването им и незнанието им ги прави уязвими и нямайки вътрешното зрение да видят какво точно се случва, те се гипсират. По принцип,ако детето е по-малко нормалната реакция е родителят да отиде при онзи ,който е с голяма почит тук,а именно Чичо доктор. Чичо Доктор това и чака, веднага подпомага фармацефтичните компании и прави диагноза,дава лекарство и решава временно проблема. Това автоматично стопира процеса на Пробуждане,но е само временно явление.

Осъзнавайки какво се случва,Вие автоматично противодействате на тези атаки,затова винаги вярвайте в себе си и в това че не сте сами!!!
Не гледайте на картинката като цялост, фрагментирайте,изучавайте, изживявайте наново моментите! Те ще ви объркват,но вие не се предавайте!

Третата вълна е сенките, "пелената", провокацията чрез приятели и познати. Сенките, тези среднощни създания ,които чакат да загасим лампите и просто да изплуват в ъгъла. Те са толкова безобидни колкото е и разярена мишка. Те стоят и ако не се изплашите,приближават, тялото ви се схваща,вие не можете и гък да кажете... Мислете позитивно!!! Правете си преградите. Те черпят сила от страха,гнева,разочарованието,мнителността,ядът,ревността.
Пелената- това е състояние, в което вие реално се намирате в същата къща,стая,но всичко е различно,всичко е мрачно,всичко ви подтиска и някак си ви навява негативни мисли. Усещате че нещо не е както трябва,борите се,но просто нямате сили. Това е така, защото реално на енергийно ниво, Вие наистина не се намирате там където трябва,а в по-низш А. Усетите ли това, позитивните мисли не помагат,а и някак си са безмислени. Чувството на вглъбеност ви завладява,започват съмненията. Тогава единственото,което може да ви дръпне обратно е мисълта за някоя Светла,извисена душа, Светец или Светица. Помолете се. Ако и това не помогне, поискайте съвет от човек сблъсквал се с това.

Провокацията чрез приятели и познати ми е най-любима. Винаги там губех,защото просто съм силен характер и трудно търпя някой да черпи енергия от мен чрез приятелите ми. Вбесявах се. Това не е решение. Ако ваш приятел не ви разбере и не ви даде подкрепа,не се сърдете. Той/Тя не знаят какво е ако не са го изживяли,тяхната реалност е различна и дори няма да ви разберат какво говорите. Ако ви се подиграват, започнат интриги- Изправете се лице в лице с проблема и не бягайте- това не е решение.  

В момента съм много изморена и писах доста, ще продължа темата утре. Моля НИКОЙ да не пише нищо преди да съм я завършила. Благодаря предварително !!!
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 02:15:19 от Soenya » Активен

Аз знам! Аз мога! Съединение!
Gayatri
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #1 -: Януари 10, 2011, 23:02:10 »

  Очакваме продължение Усмивчица
  « Последна редакция: Януари 10, 2011, 23:20:33 от Gayatri » Активен
  kim
  Гост
  « Отговор #2 -: Януари 10, 2011, 23:09:03 »

  всички реки се вливат в океана... океанът на Истината.
  Активен
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #3 -: Януари 11, 2011, 00:31:30 »

  Продължение


  ПРОБУЖДАНЕТО  Пробуждането, разбира се, не е съпътствано само с негативни състояния или случки.

  Настройката и промяната на енергийното, менталното и физическото тяло са в следствие на Енергиите изпратени от Източника. Кой решава кога сме готови и от кого зависи това решение? Отговорът отново е много прост- От нас самите.
  Важно е да се каже,че човек не може да тръгне по пътя на духовното израстване ако останалите сфери (семейство,работа, емоционалност) не са в перфектна хармония.  Какво значи това? Тук се намесват Кармичните връзки. Гледайте себе си отстрани. Каква е връзката между Вас и близките Ви. Какво Ви свързва и каква е причината да сте заедно тук и сега? Какво можете да научите от тях? Това са много важни въпроси,намерите ли отговорите Вие сте с една крачка по-близо. Нищо не се случва без ПРИЧИНА! Винаги има ЗАКОНОМЕРНОСТ във всичко.

  Човекът е един водовъртеж,който енергийно привлича подобни на себе си. Ако сте заобиколени от негативни хора,то това е в следствие на вашата Настройка и Мисъл. Когато Пробуждането започне Вие ще знаете,защото в живота ви ще започнат да навлизат хора с подобни на вашите мисли и случки. Когато ученикът е готов,учителя ще се появи. Не бъдете високомерни и се учете от всеки човек до който се докоснете. Всеки има какво да сподели и да Ви даде,като опит.

  Първоначално ще имате ужасна нужда да спите постоянно... Ще имате състояния на безтегловност и ще имате нуждата да релаксирате дори и през деня. Не се съпротивлявайте,когато Ви се спи,спете. Това значи,че с Вас се работи на подсъзнателно ниво и Вие сте на правият път.

  Сънищата Ви ще стават все по-живи и нестандартни. Ще сънувате други места, времена,хора които ще чувствате близки,но които реално никога не сте срещали. Записвайте сънищата си,защото те носят скрити послания.

  Ще започнете да попадате на заглавия на филми,книги,статии,които описват вашето състояние. Информирайте се,но не приемайте всичко за чиста монета. Писмеността, Театъра,Радиото,Телевизията,Интернета са специално създадени за манипулация на всяко едно от нашите сетива. Винаги има Истина,но определени думи и словосъчетания закодират човекът и подсъзнанието му. Не напразно в Древността само Посветените и Духовниците са имали правото да четат и пишат. Това е друга тема. Бъдете нащрек.

  ПРИПОМНЯНЕ

  Ще достигнете до момент, в който ще започнете да си Припомняте. Тогава пред Вас ще се покажат отговорите на горе зададените въпроси. А именно защо сме тук и връзката ни с живата и неживата материя. Ще имате възможността да видите света с други очи и хората в него.Развивайки себе си Ние привличаме все повече Енергия от Източника,което разбира се привлича и по-сложни на вид Провокации.

  Припомняйки си ние ще започнем да разбираме връзката ни с нашите близки. С течение на времето ще започнете да откривате хора от Вашето духовно семейство. Тях няма как да ги пропуснете. Те ще се появят в подходящия момент и ще подпомогнат вашият духовен път чрез наставления и опит. Заедно Вие ще попълвате празните места на пъзела наречен Живот. Те ще са винаги до Вас и ще Ви подкрепят. Бъдете силни,защото не сте сами.

  Припомнянето няма как да го сбъркате. По време на този процес,вашата сърдечна и гърлена чакра ще претърпят големи промени. Ще започнете да намирате правилните думи и имена на нещата. Комуникацията Ви ще се подобри значително,както и изказа Ви. Това е защото Сърдечната чакра намира пътя до сърцето на нашият събеседник,а Гърлената намира правилните думи. Развивайки тези два духовни способа Вие предизвиквате една верижна реакция. Тази верижна реакция ще отключи в последствие останалите чакри,което разбира се изисква голям самоконтрол и труд. Човек се ражда главно с 1 или 2 работещи чакри. Във всеки живот ни се дава правото да развием и останалите,но реално работим главно с две.

  Припомнянето се свързва и с момента в който започваме да комуникираме с нашият Духовен Водач. Тази същност се намира на по-високо енергийно ниво,затова често първоначалната комуникация е чрез телепатия. Работата с Духовният Водач е за всеки различна,защото всеки има различни нужди и развитие. Вашият духовен Водач не е Бог!!! Той често е по-развит член от вашата духовна група,но той по никакъв начин не показва превъзходство или самооценка. Бъдете нащрек,развивайки се ще имате достъп до много информационни канали,същества,същности. Връзката с Духовния Водач е много специфична. Хармонията,любовта,отдадеността са слаби думи да опишат тази връзка. Затова следете какво казва Сърцето Ви! То никога не лъже.  
  « Последна редакция: Януари 11, 2011, 02:03:24 от Soenya » Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  air_fairy
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 153


 • Град: Бургас
 • « Отговор #4 -: Януари 11, 2011, 01:22:49 »

  Искам да благодаря на Соеня, 4е така подробно си е направила труда да структурира и обясни разли4ните етапи. Прави ми впечатление, 4е освен основните моменти е включила и удачни предупреждения за тези, които минават през процеса но се чустват объркани или уплашени от случващото се с тях, така 4е да могат да разпознаят провокациите и да ги превъзмогнат.
  Самоанализа и позитивното мислене са много важни в този момент. Контрол над емоциите. Както и разбира се съпътстващите физически неудобства. Много е важно да обърнете внимание на факта, че провокациите към вас като депресивни състояния, радразнение и гняв са свързани със семейството и кръга от приятели. Затова внимавайте, не се изолирайте и разочаровайте от тях.
  Благодаря на Соеня и за удачното припомняне, че духовните ни водачи при никакви обстоятелства не са Бог и няма да се представят като такъв. Попитайте ги кои са, говорете с тях и всяко чуство освен тотална любов и спокойствие трябва да ви алармира, че не комуникирате със светла същност. Както и командите от типа " направи еди кое си, ти имаш мисия". Помнете, ние сме тези които определяме пътя си и които ще го разберем сами в процеса на Пробуждане. Бъдете подготвени наистина за промени в живота ви и помнете че вие сте ги пожелали.
  Пожелавам на всички пробуждащи се успех по пътя и дано да се срещнем на финала
  Активен

  Чашата на живота се пие до дъно
  Хristo
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 479


  Бъди себе си и отвори сърцето си за света! :)

  « Отговор #5 -: Януари 11, 2011, 01:24:05 »

   Човек постоянно е подлаган на провокации без да го осъзнава и най-често са именно тези от първия тип, който е описала Soenya. И те обикновено са достатъчни, тъй като човек идея си няма на какво се дължи случващото му се и търси решението на съвсем различно място или просто си внушава (поне така си мисли). И за да започне да се пробужда е необходима помощта на някой по-осъзнат, с повече опит зад гърба си. А започне ли процеса на пробуждане, започва и този на постепенното осъзнаване какво реално представлява живота и какво всъщност се случва в него. Преодолял първия тип провокации идват и следващите и това няма как да се избегне, целта все пак е една - да се Развиваме.
   Що се касае до провокациите в сънищата ни, те могат да бъдат и съвсем директни, тоест да се държат с вас като с кукли на конци, но това не значи, че са по-силни, а просто блъф, чиято цел е да всее страх и да ви обезкуражи.
   Провокациите могат да бъдат най-различни от на пръв поглед безобидни мисли до директно "човъркане" във вас с цел намиране на слабо място и използването му. В такъв случай се усеща страх, който обикновено се усеща върху гърба и как се рови из главата ви, търсейки от какво ви е най-много страх, от какво най-много ще ви заболи. И успее ли, усещането което имате е като за нещо съвсем истинско, но всъщност това е просто илюзия, продукт на собствените ни страхове. Но и от това има изход и той е чрез Вярата в себе си но казвайки я утвърдително, концентрирайки енергияата навътре в себе си, чрез обективното мислене, чрез по-осъзнат човек, който да ни върне в реалността.
   Винаги слушайте Сърцето си, защото носи в себе си всички отговори, които търсим.
  Активен
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #6 -: Януари 11, 2011, 01:59:54 »

   Е нали всички заедно обменят опит и знания? И хората Индиго не търпят водачество? За какъв духовен учител става въпрос?! Това звучи сектантско. Не трябва ли от всички да лъха любов? Или пак един трябва да лидерства или по точно този с най-чистата любов или какво? Тук има мнооого голямо противоречие  какъвто и смисъл да е вложен.  Хммм
  Активен
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #7 -: Януари 11, 2011, 02:08:33 »

  Лола,
  Всеки човек има Духовен Водач. Този Духовен Водач не е човек, а същност-присъствие. Често децата като малки,преди да им се затвори фонтанелата, комуникират с тях. Родителите и докторите ги наричат Въображаеми приятели. Реално децата до 7 годишна възраст живеят в две измерения и все още имат сетивата да комуникират със света на душите и Етера.

  Това е темата в която по-подробно се обяснява за тази същност http://indigota.com/index.php?topic=1922.0
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #8 -: Януари 11, 2011, 02:13:23 »

  духовните ни водачи при никакви обстоятелства не са Бог и няма да се представят като такъв. Попитайте ги кои са, говорете с тях и всяко чуство освен тотална любов и спокойствие трябва да ви алармира, че не комуникирате със светла същност. Както и командите от типа " направи еди кое си, ти имаш мисия".  Нима има Индиго хора, които не са със светла същност? Всичко, което четох се отнасяше за чувстителни, емоционални, изпълнени с доброта и любов хора и така би трябвало да бъде. Но явно и ма и друг тип за които аз не знам.
  А относно духовните ни водачи.... ако се представят като Бог....направо бих им повярвала. Но явно  при никакви обстоятелства не биха се представили като такива.
  И вече командите от горепосочения тип са просто...шокиращи. Но това е добро предупреждениер все пак някой може да отправя такива команди.

  Доста съм чела в този форум  и има толкова много истини, но това звучи чисто и просто сектантско.
  Активен
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #9 -: Януари 11, 2011, 02:17:25 »

  духовните ни водачи при никакви обстоятелства не са Бог и няма да се представят като такъв. Попитайте ги кои са, говорете с тях и всяко чуство освен тотална любов и спокойствие трябва да ви алармира, че не комуникирате със светла същност. Както и командите от типа " направи еди кое си, ти имаш мисия".  Нима има Индиго хора, които не са със светла същност? Всичко, което четох се отнасяше за чувстителни, емоционални, изпълнени с доброта и любов хора и така би трябвало да бъде. Но явно и ма и друг тип за които аз не знам.
  А относно духовните ни водачи.... ако се представят като Бог....направо бих им повярвала. Но явно  при никакви обстоятелства не биха се представили като такива.
  И вече командите от горепосочения тип са просто...шокиращи. Но това е добро предупреждениер все пак някой може да отправя такива команди.

  Доста съм чела в този форум  и има толкова много истини, но това звучи чисто и просто сектантско.

  Тази тема не е само за Индиго същностите,а за всички Пробуждащи се. Има хора,които комуникират със същества,които се представят за техни духовни водачи,а реално не са. Тези същества се представят за Богове и карат заблудените хора да правят най-различни неща с лоши последствия.
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  johny
  Гост
  « Отговор #10 -: Януари 11, 2011, 02:22:32 »

  Браво на Soenya,че си е направила труда да напише тези редове.Възможно за някой да не са от полза а за други не.Няма непотребна информация!!!Каквато и да е тя все ще е от полза за някой.
    Имам един мн интересен въпрос.Той не е директно към Soenya,а къ всеки който може да даде инфо.Доста чета за този "духовен водач",разбира се знам че, го има от малък.Няма как да не го усетя.Мисълта ми е-възможно ли е да се стрещнеш със него на живо?Или казано по вашему в 3 измерния свят?
  Активен
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #11 -: Януари 11, 2011, 02:24:00 »

  Soenya чела съм за тези неща, но това, че е по развит член от духовната група, с който комуникираме телепатично е малко объркващо. За личност, която съществува чисто материално ли говорим, след като е от духовната група?
  Активен
  Lola
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #12 -: Януари 11, 2011, 02:29:35 »

  Да сега ми стана ясно за какво става въпрос, което до известна степен съвпада с това което аз съм чела.
  Активен
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #13 -: Януари 11, 2011, 02:31:33 »

  Всяка Душа има Духовно семейство. Това Духовно семейство се сътои от много Души, НЕ всички се раждаме заедно,някои от по-развитите остават в Етера и ни предпазват,учат и напътстват (Демек остават като Духовни Водачи). Други се раждат във времето, в което се раждаме ние. Идеята е такава- съставяйки събитията и живота,който ще изживяваме, ние имаме нужда от същности (хора) с които да се срещаме и които да ни помагат да израстваме- те могат да бъдат в ролята на нашата майка,баща,мъж,жена,дете или приятел. Така взаимно си помагаме,дори и да не си спомняме за нашето общо Духовно начало.

  Разбира се Духовния Водач не е задължитлено да е от това семейство. Той може и да е Развита Душа,която бъдейки наш Водач трупа опит и се развива самостоятелно или бъдейки наш водач изпълнява някаква мисия отредена му от неговото Духовно семейство. 
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  Soenya
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 52


  « Отговор #14 -: Януари 11, 2011, 02:37:35 »

  Джони,
  Всеки е в състояние да направи връзка с Духовния си Водач,стига да има желание и постоянство. Разбира се това е един дълъг процес,но щом други хора са го постигнали и Ти можеш !!! Когато си готов,той ще се свърже с теб.
  Активен

  Аз знам! Аз мога! Съединение!
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Етапи при духовното пробуждане на душата « 1 2 »
  Духовни учения
  Mitko R 17 1906 Последна<br />публикация Август 19, 2012, 13:23:30
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright